- Asszociációs játék. :)
- 10 érdekes tény rólam, amit tudnod kell
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Durrogtass
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A HyperOS 2.0 egyik legnagyobb vizuális újdonsága!
- Árnyékos sarok
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Nyilván ez is benne van, de ettől függetlenül még túl vannak árazva ezek a cuccok. A 1.5 milliót is soknak tartom, ha azt vesszük, hogy egy 3-400-as bringa van "felelektromosítva" ennyiért, de múltkor jártam egy boltban, ahol 3-5M-s gépekkel volt tele a szalon.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Vesa
veterán
Teljesen igazad van, már írtam korábban, hogy túl vannak ezek árazva. Ez van. Nekem is fájt kifizetni az közel 1,5M-et, és végigmentem azokon a lehetőségeken amiken Te, de a helyzet az, hogy a Bafangos rendszer, ha beleszámítod az analóg bringa árát is, akkor nem sokkal olcsóbb. Főleg, ha használtbsn nézelődsz, ott már 1M alatt is vannak azért igencsak szép és jó, nagy nevű gyártók gépei. Vagyis ha mondjuk rászánsz most 500k-t az átépítésre, plusz ér a bringád akár csak 200k-t, már nem éri meg, mert 7-800k-ért már nagyon pöpec kis bringák vannak. Én is csak azért vettem újat, mert XL-es vázmérettel alig van kínálat, mindenki M-eseket árul, sajnos a magyar férfiak többségének ez a méret felel meg, így a kereskedők is ilyeneket hoznak be. Aztán egyik reggel elborult az agyam, pont volt egy akciós össztelós Haibike a méretemben, így végül az lett. Pedig ennyiért már jobban felszerelt bicót is kaphattam volna használtan. Szóval matekozd ki azért a dolgot, nehogy a végén az olcsóbb, több legyen!
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
bluekoli
tag
Én is ugyanebben a 250W-os motorban gondolkodom. Azt tudod esetleg, hogy ez nyomatékszenzoros vagy pedelec? Remélem érthetően kérdezem, tehát attól függően segít be, hogy te mennyire taposod vagy csak azt nézi hogy tekersz-e?
Ill. én 85 kg vagyok, remélem elég lesz a 250W, bár a 80nm nyomaték nagyon impozásnak hangzik. Meg ha jól értettem meg az egész koncepciót, akkor a 250W az az állandó teljesítmény (continuous power), amit folyamatosan képes leadni, anélkül, hogy túlmelegedne. Szükség esetén, rövid ideig, ennél nagyobb teljesítményre is képes (peak output). Ez utóbbi ha jól számolom, akkor 540W ennél a motornál (36V-os akksi, 15A-as vezérlő). -
Atos23
senior tag
Abszolút baráti tanács: Megértem, hogy fontos, hogy 40k a zsebedben maradjon, és ezért inkább átépítésre áldozol. De ne lepődj meg, hogy innentől a bringád többet kíván majd: Lánccsere 800-1000 kilométerenként, gyakoribb hátsó sor csere (kb. minden második lánccsere után), gyakoribb fékbetét csere (főleg a hátsó). Az ebike, pedelec sokkal gyorsabban eszi ezeket, mint az analóg, attól függetlenül, hogy gyári, vagy átépített. Az akku és a motor sem örök életű.
Szóval bármelyik megoldás mellett is fogsz dönteni, az átépítés után az ebike viszi a pénzt, az élmény nincs ingyen. Ahol 40k megspórolása fontos, ott az ebike hozhat meglepetéseket.
-
Warzoz
senior tag
pswpower.com oldalon most épp ~600 usd egy 250w-os bafang középmotor egy 720Wh akksival. Az megint egy százassal lenne olcsóbb, mint amit te néztél. Nekünk 2 motor és 3 akksi van innen. Múlt év augusztusa óta raktunk beléjük 3500 km-t. Rendszeresen letekerünk a XV. kerből a Velencei tóra és a Balatonra.
-
JoinR
őstag
Lehet, hogy most a duplája, de ha eladod a hagyományos bringád (gondolom nem 30 ezres bringára raksz 300-ért elektromosítást), meg figyelembe veszed a bafang vs gyári későbbi eladhatóságát, akkor lehet hogy nincs ekkora különbség..és mégiscsak Bosch, rendes beépített akksival (nyilván összességében több pénz áll benne, amire ha nincs keret, akkor nincs, de pár tízezer nyereségért biztos nem szívnék az átépítéssel).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nincs igazán ilyen - vannak olcsóbb márkák, és azzal jönnek kompromisszumok is. A leírt igényeknek kb. bármelyik ismertebb márka bármelyik modellje megfelel.
A nagy kérdés az, hogy nyomatékszenzoros vagy pedálszenzoros gépet szeretnél, az jelentős árkülönbség."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- One mobilszolgáltatások
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Napelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.