Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
szerintem felesleges másfél képernyős hsz-ben leírni, hogy nem értesz hozzá, erre elég egy sor is.
"Én ezt inkább inkompatibilis szar agyrémnek nevezném": én meg egy téves képzelgésnek.
bocs, de nem éri meg a tételes cáfolatot az egész.
"Bocsánat, csak mindig amikor ilyet látok eszembe jut hogy a rendszerem kb minden részét a legapróbb részleteibe menően utálom.": sok szeretettel várnak a w7 topicban.
-
spammer
veterán
"Ebből kifolyólag egy nem disztribútor által szállított program nem fogja tudni alapértelmezetten használni ugyanazokat a libeket (ellentétben azzal, ahogy itt sokan állították)."
"Ahol a deb feltételezi, hogy egy alaptelepítéses ubuntu esestén ott vannak a file-ok ahol vannak"
Erre van a csomag és -függőségkezelés, nem? -
"egyreszt "linuxon" nincs a dolgoknak kotott helyuk,": nincs hát. lfs-t senki nem ismeri az itt nagyon bátran nyilatkozók közül?
"a filerendszer struktura vagy 40 eves hagyatek": egyrészt semmi gond, hogy megtartanak valamit, ami jó. másrészt semmi gond, hogy nem kell kétévente újratanulni valamit tök értelmetlenül.
-
spammer
veterán
Azért rakják a megadott, megszokott helyekre, mert így legalább a rendszer és más programok is megtalálják, fel tudják használni mindenféle macera nélkül, mert tudják, hol kell keresni:
Például: írok egy "foo" nevű scriptet, hozzá csinálok egy "foo.desktop" fájlt, amiben csak annyi volt megadva ikonnak hogy "foo.svg". Mindenféle elérési út nélkül tudni fogja, hogy ez az ikon lesz az ő ikonja, ha berakom mondjuk a ~/.icons-ba. Ugyanígy ha bármilyen másik ikonra hivatkozni akarok, használni akarom, elég csak a nevét beírnom, nem kell kitúrnom az teljes elérési utat, mert a rendszer tudja, hol kell keresni.
Vagy ott van az $PATH esete, a megadott könyvtárak, ha futtatni akarok valami, de nem akarok teljes elérési úttal hivatkozni rá. Amihez egyébként tetszőleges könyvtár is hozzáadható, ha nekem nem felel meg az a pár default. Ha például el akarom indítani a Firefoxot, akkor elég ennyi parancsnak "firefox", mert a helyén van, bármikor, bárhonnan el tudom indítani ennyivel, és nem kell hozzá a C:\Program Files\Mozilla\Firefox\firefox.exe vagy akármi... De lehetne még sorolni hosszasan.Viszont abban igazat adok, hogy nincs teljes mértékben konzisztencia, pl. olyanok miatt, hogy vannak olyan programok, amik a ~/.programnév alá rakják a személyes beállításokat/konfigokat, míg egy másik (vagy újabb verzió) a ~/.config/programnév alá. De ez sem nagy tragédia, mert lényegében így is a helyén van (home könyvtáron belül).
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Propagálom? Nem. Nem is értem ezt miből gondolod.
Azt mondtam, hogy ÉN hogyan csinálom, nem azt hogy másnak hogyan kellene csinálnia. Tervben van ezeknek a gépeknek az unattented frissítése, csak eddig nem voltam benne biztos, hogy miként csináljam meg. Viszont most találtam rá csomagot, meg egyszerű megoldást, majd alkalmazom azt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan iPhone 16 Pro (128 GB) (rendelhető)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő (ELKELT)
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Erre van a csomag és -függőségkezelés, nem?

Dobd csak ki és használj valami értelmes fájlkezelőt.