Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisi
aktív tag
válasz
Crystalheart #184 üzenetére
Ezek a szépek.
Főleg a kölykök. Még amikor mind a hét megvolt, és egyszerre kergették a lézerpointer fényét..
Mint egy kupac megvadult dodzsem a vidámparkból.. -
Crystalheart
őstag
Neked is tradicionális sziámi cicád van, nekünk is - az újféle, hosszú fejű sziámi nagyon nem tetszik -, nagy formák
És nekem is a nyakamban szereknek feküdni.
-
Shiroe
újonc
Sziasztok!
Már Izisz fia jelentkezik, hét kölyke született, egyik szebb, mint a másik, nem is lehet megkülönböztetni őket szinte. Április 22-én születtek, egy kisfiú Shiroe nálam van, kettő még gazdára vár, egy lány és egy fiú.
Shiroe a legbájosabb cica a világon.
Lehet, hogy az anyja génjeit örökölte, és már úgy született, hogy tudta, hogyan kell pórázon mennide ő nem tiltakozott a póráz ellen nagyon, első alkalommal is tűrte, amikor már rajta volt, most már tudja, hogy sétálni megyünk, a járműveken sem fél, bebújik farmerből varrt kis cipelőjébe, amit korábbi cicáinktól örökölt, vagy beszélget az utasokkal. Sokan megsimogatják.
A pórázon való sétálást szinte tanítani sem kellett, nem voltak jutalomfalatok sem nálam, nem mondom, hogy kilométereket ment már, hiszen még csak néhány hete van nálam, de tegnap nagy dícséretet kapott, ő maga akart a sa ját lábán menni, és egész hosszú távon szépen jött utánam, előttem, néha a pórázba gabalyodtunk - ezt még nekem is tanulnom kell!
-
degu
senior tag
Bocsi!
Végigolvastam a topikot /majdnem/és ott volt egy szabadon kóborló macsek -leirva.
Ezek szerint nem Neked kellett volna a *jótanácsomat* cimezni,mivel a tenyésztett,fajtiszta,csak lakásban tartott macskákkal TELJESEN más a helyzet!
/Egyébként sem feltételeztem Rólad,hogy vizbe fojtod a kolyköket,mert ha figyelmesen elolvasod még egyszer a hsz.-emet,akkor rájössz,hogy én ezt azoknak a felelőtlen macskatulajdonosoknak címeztem,akik hagyják kóborolni a kedvencüket,és utánna nem tudnak mit kezdeni a rengeteg kismacskával/
Még egyszer sorry a téves címzésért! -
kisi
aktív tag
Hmm...
Nagy gondom az eladásukkal nincs, csupán megemlítettem itt..
Ha a cikket elolvastad, tudhatod, hogy nem kóborol.
És pontosan át lett gondolva, meg lett válogatva, hova, mikor vittük pároztatni.
A fiút is állatorvos ismerős szemrevételezte, hogy a legjobb, legegészségesebb kölykök születhessenekSzerintem te nem gondoltad át, mire írsz, csak csípőből kaptam egy gonosz vagyok, vízbefolytom a kölyköket...
-
-
degu
senior tag
-
kisi
aktív tag
Azóta kölykei lettek, most kerülnek eladósorba, ha valakit érdekel..
Képek hamarosan.
-
Normi™
őstag
Gratulálok a cicához,sok örömöd legyen benne!
Nekem van egy 12éves és 12kilós,tömör izom brit rövidszőrű macskám,meg egy befogadott sima.Elmesélek egy történetet,remélem veled sohasem történik meg,viszont érdekes mit bírnak ki.Kertes házban élünk és egész nap bóklásznak a környező tetőkön stb..kb.3éve egyik reggel 6kor arra ébredtem,hogy szaladgál a családom a házban mint az őrült,tudtam,hogy gáz van,azt hittem rosszul lettek a nagyszüleim vagy ilyesmi.Kérdeztem,hogy mi történt és akkor mondták,hogy a macska ott lóg a szomszéd kovácsoltvas kerítésén teljesen átszúrva,erőt vettem magamon és kimentem,mikor megláttam férfi létemre elbőgtem magam.Mondták,hogy vágjam le az lándzsás részt a kerítésről és húzzam le,szóltam hozzá,rámnézett és nyávogott,biztos,hogy könyörgött,hogy tegyek valamit,képtelen voltam bármit is tenni.Levágták és tele adrenalinnal elszaladt,1óra múlva hazajött és evett,azt sem tudta hol van,majd ezután kidőlt.Hazamentem munkából és azonnal állatkórház,elől benyomták a betadint és hátul folyt ki,de mondja a doki,hogy ne adjuk fel szerinte lerohad majd az egész hasa és regenerálódik majd.1-2hónapig meg sem mozdult,fecskendővel itattuk és csipesszel etettük,a hasa két tenyérni méretben lerohadt majd gyógyulni kezdett és elkezdett mozogni majd 3hónap múlva már mászkált az udvaron és ma már semmi sem látszik belőle,nem gondoltam volna,hogy meggyógyul mikor többször mentem zsákért mert semmire sem reagált.Elnézést ha gusztustalanul fogalmaztam néha,de így kerek a történet.
Üdv: Normi
-
Nagyon jó cikk lett! Gratulálok, és köszönjük.
Aranyos macsek.
-
SüdiLaller
aktív tag
Nagyon komoly!
Ezt nézd!-> Zsolti
-
Gratulálok a türelmedhez amivel (az egyébként elég önfejű sziámit) a sétához tudtátok szoktatni a macskátok.
Sajnos én csak az egyes szintig jutottam:
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Hisztogram #167 üzenetére
-
Hisztogram
tag
Gratulálok az új szerzeményedhez!
Személy szerint egy kutya után nekem nehéz elviselni a macska haszontalanságát és a 24 órában történő fetrengést csak lassított felvételen történő helyváltoztatással megszakító életforma engem kiborít. Persze, lakásban más állatot tartani nem lehet.
-
-
blueMerle
veterán
Nekünk egy 2 éves brit cicánk van (Zokni), nőstény, nyugodt természetű, sosem karmol, de nagyon tud rosszalkodni
Országos cimborája és legjobb barátja-védelmezője a 9 éves skót juhászunk (Boci) -
cellpeti
nagyúr
nem értek ezzel egyet. Volt sok macskám és elég sok kutyus is az évek alatt. A macska sem buta állatt, van amelyik nagyon értelmes, de a kutya mégis csak kutya. Ha gond van segít, ugatással jelzi a dolgokat, ha kell elrángat onnan, ahol szerinte veszélyben vagy. Mindkét állat értelmes a maga szintjén, de azért a megfogalmazásod kicsit erős volt.
Jó a cikk nagyon.
-
SentryGun
aktív tag
válasz
BloodRay #156 üzenetére
"megpróbálom még egyszer vonzóvá tenni..."
Még mindig tartom a kaparófát konkrétan a macskával bedörzsölős módszert.Tényleg nem viccből írtam, mi is próbáltunk anno mindenféle megoldást, és ez az egyetlen ami őnagyságával működött. (+ a doki megmutatta, hogyan kell körmöt vágni, és mikor már akad neki a szőnyegben, akkor macska körömollóval le kell csípni belőle egy kicsit 1,5-2 havonta - ez egyébként csökkenti a kaparási hajlandóságot is.) Azóta következetesen használja, de máshoz nem nyúl.
"Miénk bosszút áll mindenért."
Igen, ez is ismerős. Nekünk is volt korábban egy házi macskánk, Oszvald, amit egy kiránduláson szedtem össze. Azt csak akkor lehetett megközelíteni, ha ő is úgy akarta. A szomszéd kutyát (német-juhász) képes volt elzavarni a kutya táljától, és nekiállt enni. (A mafla kutya meg nézte 10 lépésről. Nekünk meg égett a képünk a szomszédok előtt.Aztán kapott ő is saját tálat a szomszédnál (is!!!).) Aztán egyszer eltűnt... (Szerintem valaki lelőtte, amilyen pofátlan volt.)
-
-
SUPREME7
őstag
válasz
BloodRay #156 üzenetére
Nálunk is ugyanez. Csak jobban spanolja ha elverjük a seggét, úgyhogy más módszerrel próbálkoztunk. Ilyen permetező flakonba vizet raktunk és ha rossz volt, harapott vagy támadott akkor lefújtuk. Néhány alkalom után már ha meglátta a flakont lenyugodott
Csak az a baj a macsekkal, hogy nem tanul, és hamar elfelejti, hogy mit szabad és mit nem.
-
BloodRay
veterán
válasz
SentryGun #153 üzenetére
"Az első 2-3-4 alkalommal rendesen el kell porolni érte a bundáját, utána esze ágában sem lesz még egyszer felmenni."
-> Aha, meg a mesében... Miénk bosszút áll mindenért.Rém erőszakos. Semmilyen módszerrel nem lehet rávenni, hogy ha nincs ott az ember ne csinálja azt amit akar. Kaparófát is csak kakasülőnek használja, a karmait nem hajlandó koptatni rajta, pedig volt macskamentázva anno. Bár lehet veszek majd megint és megpróbálom még egyszer vonzóvá tenni, de egyéb tippem már nincs.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egy alkalommal a mienk már kb. 2 napja egyfolytában bent volt a szobában és csak aludt, max a dolgát végezni volt kint a házból, arra a 2 percre. Gondoltuk ez így nem lesz jó, szóval kitettük. Ősz volt, de 15 fok, szal még nem volt hideg. A macska meg volt kergülve, a hát összes ablakába felugrott ahol mozgást látott, nyivákolt és ahogy valaki elmozdult az ajtó felé, rohant oda. Mikor látta h. nem nyílik az ajtó, rohant vissza az ablakba nyivákolni. Szórakoztunk vele egy fél órát, legalább addig mozgott, aztán hagytuk még estig levegőzni odakint.
SentryGun: mamámtól egyszer kapott egy kicsit a fenekére a mienk, de attól napokig depressziós volt, de szó szerint. Szóval ezzel csak óvatosan, nem minden macska viseli el az ilyesmit.
-
SentryGun
aktív tag
Kaparás:
Nálunk a kaparófa tökéletesen bevált erre a célra. A miénk kb. fél év alatt darabokra képes bontani egyet, de jó, mert pillanatok alatt pótolható egy új elemmel. Először nem akarta használni, de miután jól "bedörzsöltem" a macskával a fát, hogy "cicaszagú" legyen, azóta semmi probléma.Semmihez nem nyúl egyébként a lakásban.
Asztalra felugrálás:
Az első 2-3-4 alkalommal rendesen el kell porolni érte a bundáját, utána esze ágában sem lesz még egyszer felmenni. -
Macskamenta
@Cpt. Pirk, Supreme7 :
Amikor kicsi volt, és kizártuk a szobából éjjelre (ha bent volt, állandóan támadta a lábakat a takaró alatt
), akkor a Rickey is nyávogott rendesen
Ennek hatására megszántuk, beengedtük, és megint támadott
Egy idő után kint maradt, ha nyávogott, akkor is -
tekk
tag
Hogyan lehet mellesleg megtanítani egy 13 hetes kiscicát hogy ne a fejemnél aludjon, hanem az ágyában, vagy legalább a lábunknál? Akárhányszor tegnap "manuálisan" eltettem a fejemtől, pár percre rá nyávogott, és már éreztem hogy ott liheg a nyakamnál
Mivel minden szúnyogfingre felébredek, most kifejezetten zombie üzemmódban vagyok Diego miatt, de persze mindent megbocsátok neki mihelyt ránézek -
SUPREME7
őstag
Meg amikor szurit kap
Mikor vittem első oltásra, akkorát nyikkant, hogy mondtam a dokinak, hogy csinálja még egyszer, hadd halljam a hangját
Aztán valahonnan összeszedett bolhát, és akkor kapott egy kiadós pancsolásal egybekötött bolhaírtást, de azt meglepően jól viselte, szóval lehet benne valami, hogy a vizet elviselik. Sőt sokszor szakad az eső, de ő akkor akar kimenni, és csurom vizesen bejön.
-
-
törölt tag
-
Széép
-
SUPREME7
őstag
válasz
burgatshow #140 üzenetére
Nagyon szép cica, nem mindennapi kabátja van
A mi cicánk félig maine coon cica, amiről tudni kell, hogy nem egy nagy dumás. Első 2-3 hónapban csak tátogott. Mondtam is kollégámnak akitől hoztam, hogy garanciába cserélje mert ez nem nyávog
Aztán azóta rájött, hogy ha akar valamit akkor muszáj lesz megszólalnia, de még most is inkább csak nyekeg, ha ki-be akar menni, mert már nincs nyitva egész nap az ablak neki
Mondjuk ezt betudtuk annak, hogy jól van tartva és nincs miért panaszkodnia
Most meg megismerkedett a hóval - átaludta a hóesést, aztán mikor ki akart menni, megállt az ajtóba és így leült döbbenten, hogy "ez meg mi?"
-
burgatshow
veterán
-
törölt tag
válasz
De szép cicád van
Tökre aranyos lehet, amikor dumál
-
válasz
Következetesek voltunk
De ha egyszer egy illanat alatt felugrik az asztalra, akkor aztán legyél
Kaparás : én erre számítottam. Nem is volt vele bajom. Barátnőm nyafogott, pedig neki már volt macskája, azt is kölyökként kapta, és az is szétszedett mindent. Mire számított?Különben a macsek használta rendeltetésszerűen a kaparófáját is. Kezdtünk gondolkodni, hogy nem is igazi macska. A kaparófát sosem kaparják
-
burgatshow
veterán
Szerintem ez sokkal inkább nevelés kérdése.
Nekem is van egy menhelyről hozott nőstény teknőcöm, Audrey, aki totál egyke, magának való macska. A többi cicával a menhelyen nem jött ki, így ott is külön kellett tartani. Viszont mióta nálam van azóta olyan kezesbárány, hogy nem igaz.
A szétkapar dolgot tényleg nem értem. Nálam semmit nem szed szét, nem rág meg, fű hiányra kapott egy vizipálmát amit előszeretettel rágcsál. Van egy erős szövésű szőnyeg a nappalimban, az az egyetlen dolog, amin előszeretettel edzi a karmait. Egyébként meg bújik, dorombol és újabban folyamatosan pofázik.
Ja egyébként kb. 2 éves, ivartalanított nőstény.
Még egy dolog, ha valahova nem akarjátok, hogy felmásszon, borítsátok be valami zörgő dologgal. Nekem a konyhapult volt ilyen, 2-3 éjszakára befedtem alufóliával, azóta totálisan letolja és nem megy fel.
Még egy tipp: ugyanúgy következetesnek kell lenni minden tekintetben velük szembe, mint a gyerekkel vagy kutyával.
-
kisi
aktív tag
válasz
hoffman_ #134 üzenetére
Húú a Simon's cat az nagyon jó ! Jó adag igazság van azokban a videókban felnagyítva, és tréfára véve.. De akinek macskája van az bizony rájön, hogy igaz..
-
adam12221
tag
Grat. a cicához,nekem is van egy pár! Azért most kicsit megnyugodtam,hogy nem csak a mi macskáink dobozmániások!
Ja és a egyik cicám fő hobbija,hogy odaül a billentyűzet elé, és itt-ott megnyomkodja,aztán ha elfáradt,ráfekszik!
-
Teasüti
nagyúr
Egy alomból valók, esetleg egyik kölyke a másiknak?
Nálunk is ez a helyzet, muter a magányos farkas és nem hagyja magát, és a hím kölyke a ragaszkodó dorombolós.
Viszont a nagy nem csak ránk fúj, ha próbálkozunk nála, de fura módon a kölykére is. Ha közel mennek egymáshoz leakaszt egy jókora pofont a kölyöknek.
A kisebb most negyed éves kb.
Tudja vki, h ezt miért csinálhatja? Felnőttként került hozzánk a nagy, kb 2 éves. Első találkozásra puncsos volt, dorombolt, hagyta magát, majd fokozatosan elhidegült. A jól tápláltságával fordított arányban eltűnt belőle a kedvesség.
Csak akkor hagyja magát kicsit buzerálni, ha épp eszik. De két evés közt csak ritkán látjuk (kertes ház). -
Findzs
addikt
az én életemben folyamatosan jelen van egy vagy több macsek, volt már sziámi meg kék perzsa is meg mindenféle színű házimacsek
jelenleg egy csíkos házimacsek van, a tesóját megmérgezték az egy gyönyörű fekete cilu volt
(rohadt emberek vannak)
szerintem a legszebbek és legragaszkodóbbak a számi cicák, sajnos kb. 7 év után elpusztult mert kan volt és állandóan elmászkált és összeszedett valami fertőzést, vittük dokihoz de nem tudták meggyógyítani
ebből az esetből tanulva mindig ivartalanítjuk a cicáinkat így nyugodtak hosszú életűek és sokkal barátságosabbak
persze minden cicánk kertes házban volt tartva és ezért is jó az ivartalanítás mert a jelenlegi cilu még a szomszédba sem megy át emiatt, kerítésen kívül még nem is nagyon járt
nem fogja elütni egy autó, nem fogják megmérgezni, nem fogja kinyírni egy kutya és betegséget sem fog összeszedni remélhetőlegminden macsekosnak kötelező videók:[link]
-
KAMELOT
titán
válasz
Stauffenberg #128 üzenetére
Szomorú látvány!
-
sanci777
tag
válasz
Stauffenberg #128 üzenetére
Arrafelé még cicának lenni sem jó
-
Stauffenberg
nagyúr
Ezt láttátok már? A HVG Nagyítás rovata ma a macskákkal foglalkozik. A világ legkülönbözőbb tájairól gyűjtött össze macskás fotókat. Van itt Lenin egy tárgyaláson macskával az ölében, focimeccsen a játékosok közé keveredett macska meg árvízi mentésben részesülő macska.
A fenti kép amúgy a Gázai övezetet ábrázolja, háttérben egy szétbombázott rendőrőrssel.
-
BloodRay
veterán
Jó volt a sztori, köszönöm.
Mi is próbáltuk macsekunkat sétálásra szoktatni cicahámmal, de lehet későn kezdtük el, vagy túl ritkán mentünk le vele, mindenesetre nem volt túlzottan kedvére való, mondhatni remegett mint a nyárfalevél lent.
Otthon persze olyan mint az ördög maga. Pofátlan, erőszakos és nem hajlandó szót fogadni általában, ami nem is lenne gond, mert tud rettentő aranyos is lenni(de csak míg ő akarja). A nagyobb gond, hogy szeretetét harapással mutatja ki... Simogatjuk, elkezd dorombolni rettenet hangosan, majd elkezdene harapdálni... Sajnos nem igazán tud finoman játszani.
Lényeg a lényeg: imádjuk azért.
És akkor őkelme:
Anno... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sanci777 #122 üzenetére
Jah, ahogy HCL mondja, kicsit lefetyelni a csapból. Nem tudom hogyan jött rá, de képes volt ott ülni akár egy órát is csöndben, mire valaki bejött, akkor meg azokkal a nagy boci szemekkel nézett rá, hogy csak egy kicsit nyisd meg nekem... Persze ebből nem csináltunk rendszert, meg mindig alaposan kifertőtlenítettük a csapot, de azért párszor csak csak szabad volt.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hát igen, nem a macska él velünk, mi élünk a macskával!
Amúgy a macskagyökér hatásai: [link]
supreme7: a mienk a szomszéd kutyával volt barátságban. Ültek a kerítés két oldalán egymással szemben, és nézték egymást. Amúgy a mi perzsánk bár nem volt kövér, de a szőre miatt rendszeresen kutyának nézték. Meg mókusnak.
Itt már idős volt szegény. Amúgy azért könyörög, hogy nyissuk meg neki a csapot. -
kribe
őstag
-
kisi
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #114 üzenetére
Szerencsére nem tesz kárt a lakásban. A párom tapasztalt macskás, így jó tippjei voltak, mivel lehet megelőzni. Bár így a fél lakás macskajátszótér, de sikerült a rongálást félig - meddig keretek közé szorítanunk. Persze, egy zörgős zacskó, esetleg alufólia néha a játék áldozata lesz így is.
Macskamentát próbáltátok már? Macskagyökér is megteszi, ha nincs (gyógyszertárban, herbáriában pár száz forintos tétel). Mi annak a segítségével kedveltettük meg vele a képeken látható helyeket kaparászás céljára.
Viszont amíg nem kezdett el tüzelni, nem volt rá hatással.A cicajátszótér a galéria része nálunk, imád rajta ugrálni. (Egyébként mind a galéria, mind a játszótér része saját készítés) Hogy jól érezze rajta magát, és tudjon kapaszkodni, olcsó szőnyeggel van burkolva.
Tablettát nem igazán szeretnénk a cicának..
-
Ez itten ni a ceccánk. Marha rossz, de szeretjük! Hamar elege lesz a simogatásból meg a baszogatásból és akkor: ilyen
Amúgy meg ilyen: [link] - [link] - [link] - [link] - [link] - [link] - [link]
Kint alszik, de sokat dekkol bent.Az első cicánk akit néha generálra meg karbantartásra is elviszünk a szerelőhöz. Az első aki bent aludt velem kiskorában a párnám felett !!! Az első aki felidegesített és levittem a pincébe, ha nem nyugszol meg nem alszol velem. Az első akinek a boltban szokásom külön kaját venni. Végül pedig az első aki ilyen szép cica.
-
bul07
nagyúr
Nem csak műtéti úton lehet elkerülni a tüzeléssel járó problémákat
Lehet kapni az álatgyógyszertárban macskáknak való fogamzásgátlót
Kétféle módon is lehet adagolni , tüzeléskor egészemet adva ,vagy folyamatosan heti fél szemet
Mi a heti fél szemet választottuk az első évben , azóta eltelt pár év és mostmár 17-22 naponta adunk neki fél szemet
Amióta tabletázuk nem tüzeltNekünk Csincsila Perzsa van , csak felügyeletel mehet ki az udvara
-
Kashim
őstag
Jó volt olvasni, köszi a cikket. Én is imádom a macskákat, "sajnos" nekünk egy olyan jutott, aki nagyon magának való és elzárkózó. Szökőévben jön oda az emberhez, ölbe venni kb. 2 másodpercig lehet. Nem az a bújós típus. Úgy szokott oda hozzánk kis kóborcica korában, talán emiatt ilyen. Egyébként ő nagyrészt kerti, most jött el a kedvenc szezonja, madáretető körül ólálkódik 0/24.
-
SUPREME7
őstag
válasz
CPT.Pirk #114 üzenetére
Jók ezek a kutya-macska barátság képek
Nekünk egy tizenegy-két éves keverék utcáról befogadott kutyusunk van, és tök jól kijönnek a cicával, bár a kis tetü macska mindig kötözködik vele, felugrik az arcára és finoman pofozgatja, a kutya meg rám néz nagy szemekkel, és szinte hallom ahogy mondja, hogy "vidd már innen ezt a hülyét"
De ha olyanja van a macskának odabújik a kutya mellé aludni, vagy szimplán befekszik a kutya helyére, pont középre és elterül - a kutya meg a hideg betonon kénytelen feküdni, mert nem tudja kitúrni
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na ez jó kis írás volt!
Nekem sajnos itt a panelban nincs macskám, szűk lenne a hely hozzá, nagyszüleimnél volt egy perzsám, ő sajnos már nincs közöttünk, pedig nagyon szerettük.
Az a sziámi még nem tett kárt a lakásban? Egyik szomszédunknak volt kettő, de amíg dolgoztak, a macskák unatkoztak, és gyakorlatilag a körmükkel a tapétát kaparták a falon, meg a bútorokban is komoly kárt tettek. Persze ők valószínűleg nem voltak felkészült macskatartók.
------
Egyébként cica - kutya barátság, érdemes megnézni: [link]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
iMaverick #87 üzenetére
Én kutyás és macskás is vagyok. Sokféle állatom volt már, voltak halaim (nagy akváriumban), hörcsögeim, ékszerteknősök. De mellettük mindig volt kutya és macska is.
Az utóbbi 10-14 évben viszont csak macska meg kutya volt (illetve a kutyám már nincs meg, ő egy gyönyörű nagy fekete-fehér foltos német dog volt aki 14 évet töltött ezen a világon), kutya mellett meg két fekete-fehér foltos macska (igen, ez nálunk uniformis). Mind a három teljesen más egyéniség.
A kutyám igazi kimért angolos úriasszony stílusban nyomta. Méreténél fogva úgy ült a kanapén, hogy a mellső lábai a padlón voltak. Odaült mellénk és egyenes háttal nézte a társalgást. Ha tudott volna csészét emelgetni és abból inni, akkor tuti minden nap megitta volna az öt órai teát egy kis tejszínnel. A macskáim is mások, az egyik nagyon félős, szeret elbújni, de nem játékból, hanem tényleg fél (egyszer elütötték, megúszta horzsolásokkal, de azóta ilyen beszari), viszont 11 éves kora ellenére még mindig fel lehet olvasztani egy kis játékkal. A másik macskám meg még idősebb, időközben utolérte a kutyám korát, de azért még ő is rábírható néha egy kis játékra. Viszont amúgy lusta dög, de cserébe nem is várja el, hogy kiszolgálják nap 24 órájában, akkor eszik amikor adunk neki és az asztalnál sem kuncsorog. Ő mindig beérte azzal ami volt, pedig a macskák általában nagyon önfejűek és egocentrikusak.
Szóval azért túlzás, hogy egy macska nem tartható úgy, mint egy kutya. Teljesen más a jellemük, de azért igen sok macska nem akaratos és követelőző. Na meg ugye kutyából is lehet egy türelmetlen hisztigépet nevelni aki folyton nyüszít egy falatért abból amit te eszel.
Mi meg kertes házban élünk és már apám is mindig tartott macskákat meg nagyapám is és soha egyik sem szökött meg. Egyszer volt, hogy az egyik macskánkra érkezett egy vásárlási ajánlat. Valaki meglátta és azt mondta, hogy megvenné, mert macska szépségversenyen a helye (én idétlennek tartom az ilyesmit, sosem vittem el). Elutasítottuk az ajánlatot, erre 2 héttel később eltűnt. Nem volt nehéz összerakni a képet.
-
-
retfirg
tag
-
kribe
őstag
Itt van pár fotó állatainkról.
-
hoffman_
nagyúr
Ha már így benne vagyunk
- [link]
-
lapa
veterán
oké, ez eltart 10 vagy több percig mire lecsorog, de szerintem érdemes megnézni miért nem jó egérnek lenni. amúgy a cirmos kiscica (ez lett a neve) fogta, csak menet közben megfeledkezett róla. volt idő, amikor ezeket behozta és háziállatként tartotta a lakásban. gazdasszony nagyon boldog volt.
-
-
SentryGun
aktív tag
Nekünk is van cicánk, és egy 80 kilós kutyusunk is (Leonberger). Imádni valóak, külön egyéniség mindkettő.
Viszont utánuk sajnos egy ideig nem lesz házi kedvenc. Aki sokat utazik, az szintén tudja, hogy milyen nehéz megoldani az ellátásukat, amíg az ember távol van. Főleg, ha valaki egyedül lakik. Pedig nagyon állatbarát vagyok, de pl. mióta koliban lakom alig látom őket egy évben...Nekünk egy dagadék Brit-Color van, abból is a hamuszürke kiadás.
Ő is nagy dobozlakó, csak egy 40-es cipő doboza feszül rajta, ha belepréseli magát.
Íme Erik: -
philoxenia
MODERÁTOR
Olvasmány cicásoknak:[link]
-
5hat7
tag
Nagyon szép cica! Bemutatnám a mi cicánkat Prüntyit a jellegzetes prüntyögő hangja miatt kapta a nevét.
Épp munkában. (dagaszt)
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
lo A macskatartás nyűgjeitől kismillió kifogást próbáltam kitalálni, de csak lett egy kirándulócicám.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tesla topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Tőzsde és gazdaság
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch Lite 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Lenovo P15 Gen1 15 FHD üzleti notebook- i7 10850H 32GB RAM 1TB SSD Quadro T2000 4GB WIN1
- Dobozos Asus TUF Gaming LC II 360 ARG vízhűtés !
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest