- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanchez638
addikt
Abit - BD7II lapjuk is jó volt, sőt rengeteg elkelt belőlük.
-
RexMaximus
senior tag
Vateran valaki a BH6 lapjat promozta a cikkedbol idezve, igy jutottam ide
Foleg PIII-P4 szeriakbol jutott ki nemek. Akkoriban Abit a kedvencem volt. Leszamitva az Asus Tusl2-C. Mert ezt Tualatinoknal jobban szerettem.
Viszont ar erte aranyban olcsobbak voltak az Abitok es tuningra nekem ugyanugy bevaltak. PIII-nal VH6, VH6-T es ST6
S478-bol kedvenceim a BD7-II nagyon jo arban volt akkoriban. Viszont BH7 az 533-ig tamogatta a procikat, cikkben 800 van irva. Ebbol a sorozatbl a kedvencem ar ertek aranyban az IS7 volt egy 800mhz-s Northwoodal.
AMD vonalon meg volt sokaig egy NF7-S + 2500-as Mobil Barton konfigom. Elegge tuningbarat parositas volt
Utana mar kevesbe PC-ztem, igy a 775-os sorozattol kimaradtam a jatekbol
-
oldsaman
tag
válasz
Thunderzolee #4 üzenetére
Én sem felejtem el , mert még most az IC7-et használom
Tényleg jó tipus
-
kerekfej
őstag
-
shiftac
aktív tag
Van itthon egy Abit-KT7A alaplapom, de már nincs használatban, de régen hogy tuningoltam vele az AMD Athlon 1250 mhz-es procimat
Emlékszem, hogy bírta az 1375 mhz-et, de fölötte kékhalál
. Csodálatos lap volt, így a cikk elolvasása után, szerintem ki fogom tenni a polcra dísznek. Lehet, hogy majd megveszem a socket478-asok királyát, jó kis konfigot össze lehetne rakni belőle. Nagyon jó cikk
Ég veled Abit, nagyon szerettelek
-
R̲e̲m̲
senior tag
Még mindig nagyszerű cikk, bár a VP6-ot hiányolom belőle.
mai napig megy az a masina -
creation
senior tag
Bár régebben is nézegettem ezt a topicot és hiányoltama felsorolásból egy olyín lapot, ami igazából egyedi volt az Abit történetében.
Szerintem igen kevesen látták, mert átmenetet képzett az IX38 Quad-GT és az IX48 GT3 között.
Ez volt az IX38 GT3.
Kinézetre egyezett a X48-as társával, csak 38-as kivitellel, viszont memóriából a Quad-GT-vel ellentétben már DDR3-at kezelt.
képet róla a mai napig nagyon nehéz találni. Az abit egykori oldalain sem drivere, sem leírása nem volt fellelhető. Egyetlen helyen volt csupán rá utalás, az pedig a BIOS frissítések rész.
Én egykoron ebből egy full dobozos változatot vagy 1 évig nyúztam. Talán soha nem lesz jobb deszkám, mint az volt.
R.I.P.
-
Mokó
aktív tag
Igy mulik el a dicsőség is...Bár nekem azért slot1 meg s 462 abit feszit még a polcokon
-
Fücsök007
őstag
Remélem lesz egy kis kiegészítő írás a cikkhez, mert pár fontos alaplap igazán megérdemelné, hogy részletesen megemlítsd mester.
-
DJ WOKKY
addikt
Én is épp most vettem kb. 2 hónapja egy abit ax78-as lapot. Idáig nagyon bejött.
Sajnálom, hogy az ABIT nem gyárt több alaplapot.
Eddig pedig asus párti voltam, de ez rádöbbentett a valóságra... -
McKane
senior tag
nekem is az asztali gépben egy IB9 teljesít szolgálatot, vagy 2 éve, ha nem 3..
a fura számítógép indulást kivéve semmi panaszon nincs/nem volt rá.. pedig túélt már egy processzor, RAM és VGA cserét is.
ABIT ->(részemről legalábbis)
-
sasa134
addikt
RIP Abit....
Az egyik kedvenc hardver gyártóm volt, sok alaplapot használtam tőlük a Bx6 rev2-től kezdve...Most is egy Abit lap van a gépemben, egy AB9.
-
Fücsök007
őstag
Jó kis összefoglaló!
Nekem egyik kedvenc lapom egy Abit IC7-G volt, stabilan ment sokáig, míg végül jobbra cseréltem. -
kelsza
csendes tag
Neeeeee! Becsődölt? 2 hónapja kaptam egy BH7-E lapot benne egy 2,4-es P4-el, 256 Mb rammal
, ATI Radeon 9200-al. Semmi baja nem volt, oldallap még le se volt szedve,
úgy adták nekem. Most így állok vele, eladás előtt: 2,4-es P4, 1-5 GB ram, 290 GB Winyó, Geforce 7600GS 512 M. Kicsit állat lett.
Hát R.I.P Abit, örökké megmaradsz emlékezetünkben. -
Weaver
senior tag
azért az nem semmi, h megy az abit oldala, de drivereket nem lehet már letölteni onnan . elég nagy kib@szás ez...
-
Májsztró
addikt
Nekem is volt több Abit lapom is ... talán szerencsésnek mondhatom magamat hogy egyikkel sem volt semmiféle problémám
Minden tisztelet az Abitnak
-
G4ga
őstag
Elég zinvonalas cikekket irsz!
Eddigi életem folyamán egy Abit lappal rendelkeztem/mai napig megvan Abit IL-9 Pro! nah pont ez a lap ami nem tunningolosde eddig semmi baj nem volt vele! megfordult már benne sima P4, jelenleg c2d e4300 van benne , de egy teszt ereéig a quadom is bele került
Barátnöméknek az annál inkább tunningos ABIT NF-7 van
Szvsz nagy érvágás az abit döntése a sztechnikának... annyira nem vagyok benne az alaplap témába, de ahogy olvasom sok dolgot köszönhetünk az Abitnak!
-
PH-User
addikt
"Ég veled Abit!" Legendás gyártó maradsz mindörökké!
-
joccadoki
senior tag
Az első lapom is egy abit volt.
sajnálom hogy nincs ABIT
-
Hammon Serra
senior tag
NEkem is majdnem csak ABit lapjaim voltak.Amíg el nem adtam őket, vagy a villám ki nem nyírta őket.De utána is abitot vettem.
MOSt már azt sem tudom,hogy mi van a gépembe és nem figyelem mi kerül bele.
Azt tudom, hogy a legnagyobb tévedések egyike asz ASUS.Az utóbbi években nagyon gagyi cuccokkal rakják tele.
Egyre több a hibás.
Gigabyte......minimális gariigény
MSI........minimális gariigény
ASUS......katasztrófa
Asrock....minimális gariigénycsak a legpörgősebb lapokat írtam
-
janeko
őstag
az első gépembe abit nf7-s volt.. szerintem nem volt hibája a lapnak.. sajnálom
-
<<ABIT!
Van egy NF7 2.0-ám! Hibátlan! Soha nem volt vele bajom, semmi! Minden pöccre ment! Nagyon sajnálom az ABITot, elmondhatatlanul! -
pink75
aktív tag
volt bh6, be6, st6r, ic7
mind jó volt -
Nevil2
tag
Mit fogok ezután venni....?
Eddig 1 kivétellel (Soltek) csak Abit deszkám volt (az utóbbi 8 évben)...
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Ezek szenzációs írások, engem nosztalgiára késztetnek, de nem baj
Az ABIT-ot pedig őszintén sajnálomBy.: Johnny
-
MaSzKa
senior tag
egyvalamit elfelejtettetek
az Abit hivatalosan nem jelentette ezt be!
különben már én is megírtam volna a cikket.különben ha mégis igaz a hír akkor is lesz 3évig bios és driverek és garancia is
2 hete lehetkapni Abit IP43-as alaplapot ami 17eft-ért nem is drága
IX48 GT3-at is lehet kapni pl Angliában kb 42eft-nak megfelelő összegért
arról is volt szó, hogy USI néven tovább forgalmazzák a lapokat
de ez még a jövő zenéjearról is van hír hogy még 1 utolsó nagy durranás lesz talán
amúgy 1 csomó lapot kihagytál pl KG7 KD7 KN9/AN9 IP35
ja és az ÉV alaplapja 2007-ben az ABIT IP35 Pro volt
(7 nagy hardware-test oldal választotta meg) elég sokat adtak el kb 6milliót az IP35 szériából, de 15milliót kellett volna
lehet túlvállalta magát a cég, meg a fejesek tönkre tették
az is lehet az asus és az nvidia keze is bent van -
bacsis
Közösségépítő
emléxem arra a lapra, csak USB volt rajta... Abit már akkor gondolt a jövőre...
-
klaczi
aktív tag
Kb. már 6 éve annak, hogy vettünk egy általunk nagyon jónak vélt IT7 ABIT lapot. Nem volt rajta sem soros port sem PS2 port. Viszont vagy 8 USB figyelt rajta. Hazavittük, beszereltük és... Néztünk mint Rozi a moziban nem volt hová bedugni a PS2 billentyünket. Egyszerűen nem vettük figyelembe vásárláskor. Nos három napig tartott mire egy usbés billentyűt venni tudtunk. Akkor még elég ritka volt. Három memória foglalata volt, de soha nem sikerült ezeket kitölteni. Nagyon háklis volt a memóra. A mai napig jól működik nemrég ajándékoztam el. Az illető nagyon boldog vele.
-
-
bacsis
Közösségépítő
mikor ismerkedtem a számítás technikával én először azt hittem rá hogy agp. mondom de király 3agp is van az alaplapon csak azt nem értettem miért oda rakták.
bele is raktam az alaplapot direkt fordítva a házba, hogy bele tudjam rakni a 4mb-os s3triót. persze nem sikerült beletudzmákolni... hozzá teszem lassan 10éve történt és még alig voltam 14... a mai 14évesek meg csak a nyócnyócgétét ismerik -
-
bacsis
Közösségépítő
hehh, egyre többen kérdezik mik azok a fekete izék...
van egy jobb:
Kis srác jön át, 14 körüli, meglátja a gépemben a nagy flopy meghajtót, majd megkérdezi:
Abba meg milyen memória kártya való?! -
Pukkancs
aktív tag
A bh6-on a legalsó 2 foglalat mire volt jó? Mert itthon pár régi gépbe bekukkantottam, és ott láttam ilyeneket először, de egyiknél sem volt használva.
-
14adam
addikt
Nekem volt st6-om
De nemsokat birt ki.Nagyon sajnálom,hogy abba hagyák
-
válasz
cskamacska #149 üzenetére
Zenét szerkeszteni, lejátszani egy tuskódiszkóban elég az a gépezet...
-
motorhead
aktív tag
Szinte kivétel nélkül minden alaplapom ABIT volt. Imádtam a softmenü kényelmét, a tuningolhatóságát és a support is megfelelő volt.
Akik olvasták a ma is futó gépemről készült irásomat azok ott is felfedezhették, hogy a mostani lapom is egy IP35-ös ABIT.
Nagyon sajnálom, hogy ennek a szép múltú és nagyon gazdag választékkal bíró alaplapgyártónak elkellett végleg tünnie a piacról.
Úgy gondolom a mostani időktől számolva az ABIT lapoknak a rajongók között nagyon nagy keresete lesz még mindíg bármelyik termékükre. Lehet gyűjteni a sikeres szériákat emberek! Mától ezek nagy értékek.
Bár mint minden gyártónak, nekik is voltak mellényúlásaik, de tulajdonképpen összességében nekem a best minden gyártó előtt.
Sajnos másfelé kell keresgélnem nekem is, valószínűsítem, az ASUS vagy a Gigabyte lesz a következő idők kedvence, ha sikerül megbékélni velük.Ég veled ABIT.
-
kovi
senior tag
Van azért 1-2 dolog ami hibás.
Pl.: NF7 nél csak az S-es lapon volt sata, és SoundStorm.
Kihagytad a KR7 szériát, ugye amikor bejöttek az első Palominos- AMD-k azokhoz rengeteg ilyet vettek, VIA KT266-al.
Aztán a KT333-as AT7-es.
Szóval egy szó mind száz volt dögivel jó abit lap. 2001-2005 -ig sztem abszolút favorit és piacvezető volt nálunk. Utolsó lapom tőlük egy IC7 volt. Máig siratom, 5-ös lap volt. -
tocsa
senior tag
R.I.P. Abit! Sosem felejtjuk el tesommal azt az erzest, amit a dualos BP6 adott nekunk.
-
tocsa
senior tag
Nekem kedvenc abit lapom mindig is a BP6 lesz!!!
Ezt mindenkeppen be kellene venni a cikkbe! Ez volt az elso dual CPU-s alaplap, ami foldi halando szamara is megfizetheto volt (27K-ert vettuk a Ready Computers-ben, akkoriban a tobbi jobb lap 21-22K korul mozgott, a top lapok pedig el is ertek a BP6 arat). Socket 370-es CPU-kat fogadott, de ami meg igazan szegenyek dualos rendszereve tudta tenni, az az, hogy Celeron-okat is tudott hajtani dualban!!! Ez azert nagy szo, mert a csokkentett cache es egyebek mellett a Celeron azert is volt olcsobb mert elvileg nem ment dualban! Hat erre az Abit a BP6-al racafolt (igazabol ez csak annyit jelentett, hogy ket CPU labat mashogy kezeltek, es igy kikerultek a dual CPU mukodes elleni vedelmet, ezt alapban tudta a lap, nem kellett semmi forrasztas vagy ilyesmi. Az Intel nem is nagyon orult.). Vettunk bele ket Celeron 333-ast, akkor az mar kifutoban volt, de igy jottunk ki a penzbol. Ja, BX chipsetes volt a lap. Gyengeje volt a HighPoint ultra ATA vezerlo, amihez tobb BIOS frissites kijott, meg Linux kernelben a driver reszet patch-elni kellett. De a BX chipset-ben csak lassabb ATA vezerlo volt, ezert kerult ra ez a kulon chip. Es sajnos az ez idotajt kiadott Abit alaplapoknak sajna sokszor rossz minosegu zold szinu elektrolitos kondezatorai voltak. Sepcciel a mienken nem puposodott egy sem, mint ahogy szuleim Abit ZX6-osan sem (az egy igazi occso irodai gep alaplap), pedig elvileg veszelyeztetettek voltak.Annak idejen volt meg Abit jatek is a PH!-n!. Hejj, a regi szep idok!
Nem is beszelve a plusabit-rol -
CsodaPOK
senior tag
Nem tudom, hogy valaki írta-e már, de az NF7-S amin van SATA. A sima NF7-esen nincs.
Egyébként én is nagyon sajnálom az Abitot. Jelenleg két lap dolgozik nálam, egy NF7 v2.0 és egy BD7II. Utóbbinál most a hétvégén vettem észre, hogy a chipsetről hiányzik a hűtő, a lapról kiszakadt az egyik tartó pöcke. Hirtelen csak a pillanatragasztó volt a kezembe, tartani tart, reméljük bírja még egy darabig. Ezt használtan vettem, kb 1 éve 0-24H. NF7 már 3-4 éve 0-24H. Kár az Abitért
-
-
Rabbitf_24
addikt
Sajnálom hogy befejezik...
Volt egy IS7 E2 lapom meg egy 3 gigás cerkám, ami ment benne 3,8on
szóval minden igényt kielégített... (FSB 400 helyett 536 volt asszem..)remélem visszatérnek!
-
Yutani
nagyúr
Na még egyszer:
hcl: Állítólag puhább a basszus a csöves erősítőkön. Van róla elképzelésem, de nem hallottam még.
-
-
bacsis
Közösségépítő
-
-
Nem olyan őskövület az az ISA-s P4... Az iparban rengeteg olyan dolog van amit ISA kártya vezérel, értékes gép és nem gyártanak hozzá PCI kártyát. Na ilyenkor kell az a P4 lap, ami ISA busz, soros port és stb-vel ellátott.
A munkahelyemen van olyan gép amin van 4 USB + 1 soros port, na ezen lóg 4db usb-soros átalakító... A Com1 is foglalt
-
-
-
Sajnos nekem nincs vájt fülem, így nekem jó az integrált is - meg amúgy is a többségnek. Egyébként meg a legtöbb alaplapot nagy cégek veszik, oda nagy tömegben kerülnek és sokszor kell rájuk hang is. Legalábbis a 20Ft-os alaplapok amiket a munkahelyem venni szokott azok Intel Desktop Boards...
Persze ettől még frankó lenne olyan lapokat gyártani amin minőségi integrált hangkártya van.
Volt is ilyen, amire elektroncsöves erősítőt pakoltak rá -
C2D-hez kell, amit meghúzok pöttyet. Nem kell nekem semmilyen 4db 16xpcie, meg 26 sata, meg ddr3, meg ilyenek.
Egy jó C2D lap kell, hasonló Max3hoz, aztán menjen rajta normálisan a Ps cs3.
quad procit sem fogok venni 5éven belül, szóval felesleges nekem.
Még egy Ab9pron gondolkodtam, de ez jobbnak látszik. Bár nem ártana egyet több IDE.
na majd kiderül, Karácsonykor legkorábban, most elment a pénzem optikára :'( -
Pedig annó nézegettem teszteket P4-re váltáskor. Valami 30-40%al gyorsabban kezelték a memóriát, meg a Blackpearl asszem vert mindent. Max3at is ilyen 15-25%al. Pedig Max3nál télleg nincs jobb Nw/Presc alaplap.
Hangkarit sose értettem minek raknak alaplapra... totál semmi értelmét nem látom. Inkább hagynák le, egy hiba lehetőséggel kevesebb. Btw, nem tétel egy audigy... Annak meg azért sokkal jobb hangja van, mint akármilyen integrált szutyoknak.
Legyen a 20ft-os alaplapokon, amit irodába visznek, ott kell(het), azt aláírom.
De nekem új gép összerakása után a legelső dolgom letiltani az alaplapit...AW9max az jó deszka, így a tapasztalatok alapján?
Össze kellene raknom egy C2D-t. Ezzel meg szemezek egy ideje... -
bacsis
Közösségépítő
Így is van! Asrock Asus leányvállalata, valamikor régen ilyesmit olvastam, hogy Kérték az Asust, hogy csináljon olcsó lapokat, mert igen magasak voltak a jó lapjai árai (Ezért is vette mindenki az abitot
) Ekkor nekiállt olcsó lapot gyártani az Asus, na az olyan olcsó, és ezért gagyi lett, hoyg nem adta hozzá a nevét, így lett Asrock!
A jó lapok eltűnnek a piacról...
Most még az Epox jutott az eszembe ami igen jó lap volt...
Van is egy socket462esem, van rajta Debug led is, meg bekapcsoláskor a post képernyőnél írta a venti fordulatot hőmérsékletet, feszültségeket.. igen jó megoldás volt...
Apropó Debug led, ez is van az Abit felső kategóriás lapjain, 975X X38 X48asoknál... -
Hubapeti
tag
Kar , hogy nem lesz tobbe
.Nekem is az van a gepembe.
Szerintem emlekul kellene egy oldalt csinalni leirassal es driver - ekkel meg mindennel. -
Yutani
nagyúr
Nagyon frusztráltnak tűnsz... És emiatt olyan kijelentéseket teszel, amik erősen szubjektívek, és csodálom, hogy azok, akik meg vannak elégedve az Asussal, még nem estek neked.
Nekem is volt Asus lapom 1-2 darab, de valahogy nem tartoztak a kedvenceim közé. Mások meg esküsznek rá, mert nagyon bejött nekik.
Másfelől gondolom tudod, hogy az AsRock és Asus nem egyenlő, hanem az előbbi az utóbbi leányvállalata, amely 2002-ben került megalapításra, míg az Asus már lassan 20 éve a piacon van.
Szóval csak finoman ezekkel a kirohanásokkal...
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
mindfreak #122 üzenetére
És miért adnak ki havonta, 2 havonta új biosokat?
mert 1db normálisat nem tudnak csinálni.
Az Én P5E-mel az volt a baj, alap biossal, hogy hiába állítottam a memóknak feszültséget, nem indult a gép. ha 1,8ról 1,82re raktam már akkor sem, de ha 1,8at állítottam akkor sem indult a gép, ha beírtam hogy auto. akkor indult...
Igaz mentek a kingmaxok 1000Mhzen! bizony a 800as kingmaxok!
Először hittem hoyg iszonyat jó lapom van...
felraktam az új biost hátha mennek a ramok többet. flash sikerült, újraindít, biosba belép... feszkót felraktam egyből 2,05v-ra pöpecül indult, everest is írta hogy 2,06v a ramoknak, el kezdtem újra húzni a ramokat, éééés 870nél megfeküdtek, még 2,2von sem mentek többet.
MAjd jött még egy bios frissítés, felraktam, utána már csak 840ig jutottak a kingmaxok!
Ramokat cseréltem, Cruical ballistix tracer 1066mhz. gyönyörűen mentek 1174en. Míg fel nem raktam ismét egy új biost... most 1082nél megfeküdnek ezek is! 1100at csak 2,5v feszültség mellett mennek...
NA ezért csalódtam az asusban... -
Az Inteleknek inkább a stabilitását szokták emlegetni, a "sebesség" fogalmával még nem hallottam együtt...
Viszont van egy öreg BX-es Intel lapom - Ugyanolyan halál BIOS-a van mint az újaknak, csomó opció nincs benne... És még egy hangkarit sem tudtak rárakni.
Viszont az összeszerelés minősége 100%, szűrőkondit meg azóta sem láttam semmin ekkorát... -
törölt tag
válasz
mindfreak #122 üzenetére
Pl a K7V-T, állításuk szerint Thunderbird kompatibilis. Ehhez képest már az alkalmazott chipset (KX133) sem képes elboldogulni velük, ezt a VIA is elismerte. Az Anus-t leszámítva egyetlen gyártó sem állította, hogy menne a KX133-as lapjaikkal T'Bird. A K7V-T-vel sem ment, viszont emiatt a feature miatt 4-5k többletpénzért árulták a lapot a sima K7V-hez képest. Minimum a fogyasztók tudatos, nyereségvágyból elkövetett megtévesztése, és megkárosítása.
Emellett próbálj meg egy régebbi lapot megtalálni az Anus oldalán. Nem fog sikerülni. Még olyan egykor népszerű lapokat sem, mint pl az A7V133. Én ezt nem nevezném magas színvonalú támogatásnak, de még éppen elégségesnek sem. Jó pár lapjukat fél évvel a megjelenés után egyszerűen elfelejtették.
-
mindfreak
őstag
válasz
#65675776 #119 üzenetére
Én csak saját tapasztalat alapján tudok nyilatkozni ebben a témában. Legutóbb a P5B alaplapomhoz eleinte egy-két havonta dobálták ki az új BIOS-okat és mind a mai napig frissítik őket, pedig már nem mai termék, de a régieket is rendszeresen frissítették, azzal se volt sok gond. Mondjuk nekem alapból se volt bajom egyikkel se, mint írtam mindig müködött minden. A specifikációkkal se tudom pontosan mi a baj, eddig nekem pontosan az volt a dobozban, mint ami rá is volt írva vagy, ha arra gondolsz, hogy a weblapukon vannak elírások, akkor ez esetben megnyugtatlak, biztos nem csak ez az egy gyártó van így ezzel.
-
ja, igen.
Nem volt nála jobb alaplap Pentium4 fronton….
Ezzel azért vitába szállnék, mert bármennyire is kegyetlen jó alaplap, és tényleg a legjobb, de egy gyári Intel deszka sebességét sose fogja hozni egy gyártóé se. Igaz azok meg totál rühellik a tuningot... -
R.I.P. Abit
Max3 forever
Siluro ti4200 forever
AB9pro foreverI hope You will back soon
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
mindfreak #114 üzenetére
Az Asrock-nál mindenképpen jobbak
Mondjuk nekem is Asus lapom van, az előbb írtam, hogy miért...
Szóval, meg vagyok vele elégedve, relatíve jó kis lap, de a barátom Abit IX38 Quad GT-je bizony jobb... ha nem is sokkal... de jobb.
Memóriákat jobban lehet benne húzni, dúrván 30mhz-el többet mennek benne a ramok 0,1v-al kevesebb feszültséggel, a procinak is több dolgot, feszültséget állíthatunk...
Bár hozzá teszem, tényleg az Asus is csinált igen jó lapokat... meg igen rosszakat is -
mindfreak
őstag
válasz
MasterDeeJay #111 üzenetére
Mivel legalább annyi Asus lapom volt már, mint Abit kijelenthetem, hogy semmivel se rosszabbak az Abitnál, nagyon jó alaplapokat gyártanak és nagyon jó a támogatásuk is. Megvettem, kibontottam, összeszereltem, bekapcsoltam, telepítés és mehet a buli, minden pöccre. Csak néhány, ami eszembejut: P3V4X, A7N8X, K8N-E, P5B. Következő alaplapomnak is bármikor megvenném az Asust!
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
MasterDeeJay #111 üzenetére
Kb egy időben jött ki a P5A és a bh6, sőőőt talán a P5A egy picit újabb is...
csak a P5A az ugye maradt a super socket7 foglalatnál!
A chipset ALI volt neki, ami nem a sebességéről volt híres...
TÉnyleg nem volt egy rossz lap, van egy nekem is... csak hát... ALI chipset betett neki... -
Nagyon úgy vettem észre hogy itt sokan nem csípik az Asus lapokat. Azért írok egy pozitívat is Asusról:
Használtam egy Asus P5A lapot még nagyon régen és ki fogtök röhögni de semmi bajom nem volt vele. Az a lap még jumperes volt, és sajnos tuningban nem volt vele szerencsém. (de ez mondjuk inkább a proci hibája volt) Chipset érdekes volt rajta Ali vagy mi. Nem voltak vele problémák, bár egy kicsit megsérült rajta pár alkatrész de még működik.
Minőségileg nem érte el az Abit BH6 szintjét, de nem is egy időben jöttek ki.
Persze ettől függetlenül, sztem nem fogok venni Asus lapot. -
Sanyix
őstag
Kár érte, kiváló gyártó volt. Nekem egy nf7 2.0-m volt, a sata mentes. 5 évig használtam nem volt soha gond vele (persze az akkoriban sok gyártó által használt zörgős venti passzív bordára cserélése után), pedig húzva volt benne a proci rendesen. Most mivel fejlődés van, már nem használom, de ott áll a dobozban, és működik...
bezzeg az új ánus lapomnak széttört a cpu hűtő leszorító kerete, nem képes 4 giga ramot normálisan kezelni, állítólag a satája is bugzik ahci módban... -
bacsis
Közösségépítő
hehh Én is a Bh6 után lettem Abit rajongó, volt utána ST6osom, meg BH7esem, majd IC7... sajna utána igaz az IX38 quad gt nem nagyon volt már beszerezhető, így Asus lapom lett, bár eredetileg gigabytot akartam, azt is rendeltem, csak asust küldtek, mondták hogy visszacserélik, de akkor már nem akartam még jópár napot gép nélkül tölteni, és megmaradtam az assusnál... Ha tudnék szerezni egy X48as Abit lapot, szemrebbenés nélkül megvenném és szerelném be az Asus helyére
-
Yutani
nagyúr
Én a BH6 éra óta Abit rajongó vagyok/voltam. Ezeket használtam huzamosan:
BH6, BE6-II, ST6, KT7, KV7, KV8 Pro, NV8, KN9 Ultra (ez utóbbi van még most is a gépemben)
Nagyon vártam, hogy egy jó AMD chipsetes lap is megjelenjen, de ez mindmáig elmaradt, és már nem is lesz ilyen. A következő lapom Gigabyte vagy MSI lesz, 790GX chipsettel.
Én nagyon szerettem az Abitot, garanciális problémám csak a BE6-II-el volt (de lehet, én k*rtam el), másfelől sosem voltak gondok vele. Mondjuk a KV7 kicsit háklis volt a ramokra, de más gond azzal sem volt.
A KV8 Pro egy nagyszerű alaplap volt, sok fan headerrel, amelyek közül asszem 3 vezérelhető is volt. Az utána következő NV8 sokkal gyengébb volt szolgáltatásilag, bár az már egy modern, NF4-es alaplap volt.Mindent egybevéve nagyon sajnálom az Abitot, de ilyen a piac: a gyenge elhullik, az erős talpon marad.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
norbee2244 #106 üzenetére
Épp a megfelelő az aláírásod
-
norbee2244
senior tag
első lap amit igazán szerettem az 1 ic7es volt..
1 éve adta meg magát aladtam azóta váltottam c2d-re és közel sem annyira megbízható mint a régi jó kis 478as 2,4esem..
ég veled abit<3
-
Patentcsávó
tag
Nekem 8. éve megy a gépem ABIT lappal(BH6 volt most IC7)
Mindig is jól szuperáltak, de ezek szerint többet már nem fogok ilyet venni...).
-
MarioAna
senior tag
Jó kis írás, nekem is volt Abit lapom (NF7-S2) és tényleg jó lapokat gyárt(ott). Egyszer volt vele gondom, h nem kezelte mind2 IDE slotot rendesen, de ettől még szerettem
.
Havernak egy FP-IN9 SLI-je van és ott is jól teljesít.
Szal sztem az Abit lapok jók voltak.
-
.mf
veterán
Nem akarok nagyon kötözködni, de neked is van ebben a mondatodban egy vesszőhibád.
Sőt, ha magyartanár módjára akarnék szőrszálhasogatni, mint ahogy azt Te is tetted, egyből kettő, hiszen a vessző helyére gondolatjel illik
Erről az a vicc jut eszembe, amikor az ötvenes évek elején a grúz főváros díszterén egy Sztálin-szobrot állítanak. Keményen dolgoztak rajta a kohó munkásbrigádjai, és annyira jól sikerült, hogy kihirdették: jutalmat kap, aki egyetlen hibát is talál rajta.
Jöttek sokan, de egyet sem találtak.
Nemsokára jön egy öreg grúz, aki közli, hogy két hibát is lát rajta.
- Mesélje már el öregapám, hol lát ezen két hibát?
- Az első, hogy ferde a nyakán a kötél.
- Na de öregapám, nincs is a nyakán kötél!
- Látod, fiam, ez a második, még nagyobb hiba. -
Lenry
félisten
pont ma jutott eszembe, hogy írni kéne egy Abit-búcsúztató cikket...
de így már nem -
Egon
nagyúr
Nekem is volt pár Abit deszkám (BH6, BF6, BD7, IC7), de amikor felvásárolták őket, már inkább Giga lapot vettem.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
MasterDeeJay #98 üzenetére
Chaintech és sok társa is úgy járt mint most az Abit... Lehet hogy nem lpokodták szét, de bezártak az biztos...
Sajna az Abit vga kártyáiból nekem csak egy radeon9600xt volt, meg voltam vele elégedve...
Sajna videókártyáiról én BIZTOS NEM fogok írni, mert szerintem túl rövid életciklusa volt vga piacon, ráadásul nincs is azokba tapasztalatom... Majd írok helyette valami más érdekeset nektek -
Szegény Abit, kár érte.
A BH6-ból kimaradtam sajnos, helyette akkoriban egy Chaintech 6LTM volt 440LX-el és benne egy klamath kályha 266Mhz nagyon light-os 333-on. Pedig jobb lett volna egy BH6 és egy 300 körüli cerka 500-on. (Nemtom a Chaintech-el mi lett, azért én azokat a lapokat is hiányolom)
Az NF7 nagyon jó lap volt, nekem persze csak a sima volt. Az északi híd hűtése eléggé ratyi, de ki lehetett kötni mert egyáltalán nem volt meleg. Én egy P1 hűtőbordát drótoztam rá. Az első igazán nagy %-os tuningomat is abban a lapban csináltam, 2600+ XP-M@2.9Ghz. Egy 7000-es zalmi felhelyezésekor félig kitörtem belőle egy kondit, de nem lett baja tőle. A legstabilabb lapom volt, rengeteg tuningbios-t adtak rá ki.
AN8-32x dolgozik Anyám netezős gépében, egy kicsit erős konfig netre. 2x1gb rammal és Gainward 7300-assal. Legalább nem akad rajta a paszinánsz.
Szerettem nagyon, elődje egy Gigabyte k8nf9u-volt, és és föld volt a kettő között (persze nem is egy kategória)
Remélem azért lesz egy Abit VGA-s cucc is, mert ott is szépeket alkotott az Abit bácsi. Példának:
Geforce Ti4200-8x OTES
Ati 9550 uGuru
Geforce Fx5900 OTES
Geforce 5600 Ultra OTES -
Hát ehhez már sok mindent nem lehet hozzátenni
Nem léztem egy ideje a Logout-ot
Szombaton meló volt meg utána sok sör, aztán alvás, most vas. meg Linux telepítés
De tetszett a cikk, szépen bemutattad a cég nagy dobásait
Gondolom a VH - akárhányas retteneteket nem véletlenül hagytad ki... VIA chipset sosem a sebességéről volt híres
Amúgy a PII-PIII időkben nagyon ott volt az Abit, bele se gondolok hogy mennyi rossz ABIT lap landolt nálam
na nem azért mert rossz cuccok lettek volna, de azekből volt a legtöbb az embereknek
Amúgy most is a gépemben ABIT IP35E
Az egyik eladó lapom meg egy BM6ű
De SA6R-es gépet is sikerült a közelmúltban összekalapálni - na az sem volt egy rossz lap a Promise ATA100-as vezérlőjével
Szal kár hogy abahagyják... azt már viszont tudom hogy a következő lapom mi NEM lesz : ASUS
-
mindfreak
őstag
Én tökéletesen értem a problémádat, ezzel nincs is bajom. Sértegetni úgy gondolom én nem sértegettelek, ha így van elnézést kell kérnem. A probléma itt az, hogy az interneten jóformán minden hír, cikk, blogbejegyzés tele van helyesírási hibákkal, de neked csak itt és csak most, pont ezzel az eggyel van bajod és pont ebbe a fórumba jössz panaszkodni.
Viktor77 kollégának teljesen igaza van, úgyhogy én részemről le is zárnám a "vitát" és térjünk vissza az Abitos dolgokra! -
ttower
aktív tag
a fatality-s lapon hogy van az a 3 pci-e? kettőt megtaláltam, de a harmadik mintha irreálisan elöl lenne.
-
Viktor77
titán
Hagyjátok már abba, foglalkozzatok az írás szakmai részével.
Van helyesírásos topic, sőt boksz topic is.
-
Narancs
őstag
válasz
mindfreak #88 üzenetére
Sajnos pont te sírod...én írtam egy hsz-t, amiért jól le is lettem szúrva, bár érveket nem mondtatok és azóta sem mondtok, miért JÓ ha valaki egy helyesírási hibáktól hemzsegő cikket publikál ahelyett, hogy kicsit átnézné, mielőtt kiteszi. Csak ilyenekt kaptam, hogy biztos nem dugtam este, meg konréten húzzak már el. Amúgy nem tudom ki vagy, nem ismerlek, és nem neked szólt az első hozzászólásom. Ami után konkrétan beszóltál, amit nem hagyok szó nélkül és nem megyek el, amig be nem ismered, hogy nincs igazad. Vagy akár abbahagyhatnád a sértegetésem. Ha nem vennéd észre már rég nem bacsis-nak írogatok nem tom hány hsz óta. Ő elég hamar fogta a lényeget, ami neked ezidáig nem sikerült.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
mindfreak #88 üzenetére
köszönöm ezt akartam én is írni
kedves narancs!!
Remélem azért nincs harag, elmondtad a véleményed, én is elmondtam. kész
Maradhatnánk az eredeti témánál?
Tessék szépen gyászolni!
Gyászolj te is!
Irány egy számtek bolt, és vegyél fekete színű Abit alaplapot, hogy kifejezhesd a gyászod, és az Abit iránti szereteted!
Mellékesen megjegyezném tanulta a hibákból, ahogy eddig is, most is! Legközelebb ennyivel is kevesebb lesz! -
Narancs
őstag
válasz
#65675776 #85 üzenetére
Mert kiakadtam. Ez már a sokadik ilyen minősíthetetlen írás, jobb szót nem tudok rá. Nem egy két elszórt hibáról beszélek, hanem gyakorlatilag minden mondatban van hiba. Az egész egy nagy hiba gyakorlatilag. Van egy igen rossz tendencia a LOGOUT.hu-n, miszerint mindenki leszarja még a legalapvetőbb nyelvtani szabályokat is, amivel a saját munkájukat, írásukat teszik tönkre. És a pocsék helyesírás az nem egy fajta stílus, nem vagányság, nem kéne még védelmezni is.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
#65675776 #85 üzenetére
2okból nem szedtem 2részre.
Az egyik, hogy AMD-s oldalon nem volt annyi alaplapom, így igaziból nem tudom hogy melyik annyira kimagaslóan jól sikerült széria...
A másik ok, hogy gondoltam ha egybe írom akkor talán több rá az esély, hogy felkerüljön esetleg ez az írásom is a top5-be, de úgy néz ki abu85 "rám licitált" -
törölt tag
Egyébként szerintem jó a cikk tartalmilag. Viszont lehet nem lett volna hülyeség szétszedni két részre: AMD és intel vonal.
Narancs: És mi lett volna ha mindezt privátban közlöd vele?
Mert így nem úgy mutat a dolog, mintha segíteni akarnál neki. Sokkal inkább égetésnek tűnik.
-
Narancs
őstag
válasz
mindfreak #82 üzenetére
Ez egy fórum, és pont azért van, hogy az írásról lehessen mondani hideget / meleget. Én elmondtam a véleményem, amivel ha nem értessz egyet, akkor érvekkel lehet velem vitatkozni, és ÉRVEKKEL bebizonyítani, hogy nincs igazam. Ha csak sírni tud a kicsi szád, hogy valaki szórni mert, mert tele az írás hibákkal, akkor többet ne kommentálj, mert felesleges. Magadat égeted.
-
fekeandras
őstag
RIP
-
bacsis
Közösségépítő
ezt mondom.. sajnálom, nem tetszhet az írásom mindenkinek...
Ha ennyire zavar, és nem csak az én írásom, hanem a másé is itt a logouton, akkor olvass pc-wordöt vagy csak a prohardvert látogasd!
Én ahogy említettem dysgrafiás vagyok, ennek ellnére mégis írok, és mégegyszer hangsúlyoznám, NEKTEK írok!!!! -
DarkByte
addikt
Huh, nekem BH6, BX133-RAID és a mostani IS7-E volt tőlük. Tesómnál pedig egy AN8 Ultra mozog most. Utóbbinál különösen értékelem az uGuru -s ventillátor szabályozásást; úgy tűnik hogy ezek után ezt valamilyen külső modullal kell majd megoldani.
Ja és igen, nekem is gyorsan kinyúlt az IS7 chipset propellere, egy passzív rézborda figyel rajta már jó ideje és ezeddig semmi baja. (kopp, kopp) Idén 4. éve nyúzom a lapot, nehéz lesz tőle megválni, pedig kezdetben voltak vele gondjaim.
-
Narancs
őstag
Nem verseny, de azért nem kéne ilyen szinten helytelenül írni. Ez már általános iskola HARMADIK osztályában is gázos, hogy valaki nem képes ragozni, vagy mondaton belül igeidőt vált. És éppen, mert egy SZAKMAI írás, nem SZEMÉLYES, nem engedhető meg az ilyn szintű TREHÁNYSÁG. Mert ez az. Ha kicsit figyelmesebb vagy, nincs ennyi hiba.
Egyébként tényleg nem személyed ellen irányul a mondandóm, csak egyszerűen most telt be a pohár. Egyre több az élvezhetetlen írás. Vesszők, pontos kimaradnak, tulajdonneveket végig kisbetűvel, ragozás helytelen, igeidő tagmondatoként eltérő. Ezek csak a legalapabb grammatikai hibák. Arról már nem szólok, hogy milyen a stílus, szóismétlések hemzsegnek, logikai hibák, értelmetlen mondatok. Gyász.
-
Narancs
őstag
"Gondolom Narancs kolléga nem kapott este pin@t és ide jött neked beszólogatni."
179. §
(1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt,
c) jelentős érdeksérelmet okozvaSzóval, h ki kapott este pinát és ki nem, szerintem nem kéne feszegetni.
-
bacsis
Közösségépítő
Biztos az Abit hibája, hogy ilyen szar minőségű északi híd hűtést adott ki
a szemetek... hogy lehet olyan ventit kiadni, ami nem bírja a 10bar-t
Amúgy én is úgy használtam jó sokáig, hogy nem volt bekötve a pörgentyű, és soha nem volt vele bajom... mikor eladtam az IS7-E lapom akkor már egy éve döglött volt a ventije, kb 3éve adtam el, és máig stabilan üzemel kikötött ventivel, azaz már durván 4éve -
Nos ez igaz, bár nem tudom, az enyém elég jó volt, igazából én rontottam el, egy porolás közben véletlen túl közelről fujattam a levegőt a ventire (ugye ettől beindul, mint a rakéta, mármint 10 bar-tól
) és véletlen túl közel dugtam a porolópisztolyt, lekapott egy darabot a ventiről, ezután darálóhangja lett... Én is Zalman bordát tettem rá (ez volt a boltban
), ilyen kék virágmintás, sokan mondják, hogy elég lehúzni a ventit, de nem ajánlom, mert még ez a viszonylag nagy (északi hídhoz képest) Zalman borda is iszonyatosan melegszik.
-
törölt tag
A KA7-en nem AMD 750 SB volt, hanem VIA KX133.
-
mindfreak
őstag
Elég jól néz ki a képen, még ha félkész állapotban is van.
Gondolom egy heat-pipe hűtést azért még kapott volna.
mod: Most jutott eszembe, hogy egy lap kimaradt a felsorolásból és valószínűleg nem sok mindenkinek volt ilyen, mivel elég brutális ára volt: Abit TH7II-RAID Rambus...
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
mindfreak #59 üzenetére
amikor először bemutatták a nehalemhez tartozó IX58 lapokat, az abit is köztük volt, tehát tervbe van, volt... még kép is volt róla, egy kész alaplapról, de hogy sorozatgyártásba kerül-e valaha?! az jó kérdés
íme:
Abit IX-58 MAX -
bacsis
Közösségépítő
bocs de nem áll meg bennem:
a lényeg: Hogy SZAKMAI írás!
Tehát nem helyesírás verseny!
Persze igazad van fontos a helyesírás azért is köszöntem meg hogy segítettél javítani!
És bizonyára azt sem tudod, hogy én dysgrafia-s vagyok, azaz írási problémáim vannak, ennek ellenére mégis írok! És el hiheted hogy nem (csak) a saját magam szórakoztatásáért, hanem hogy nektek olvasóknak, örömet szerezzek, kellemes élményeket idézzek fel veletek együtt, és igyekszek szakmailag is segíteni!
Igen.. neked írok, nem magamnak, azért rakom a címlapra, hogy okulhass belőle!
Sajnálom hogy nem vagy elégedett az írásommal, de egy írás sem tökéletes, egy írás sem tetszhet mindenkinek!!!!
És én sem akartam megbántani senkit! -
lorcsi
veterán
épn is sajnálom hogy vége lett a lapgyártásak
st6 volt a kedvenc lapom.
4 éve váltam meg tőle..olyna mintha csak hónapokkal ezelőtt lett volna
RIP Abit lapcsalád ! -
mindfreak
őstag
Azt is beláthatjuk, hogy utóbbi időben semmi extrát nem dobott piacra az Abit, maximum a nagyon márka hű fanatikusok vették az Abitot, mert az Asus meg Gigabyte lapok színvonalát nem nagyon hozták.
Utolsó lapom az NF7-II után én is megfogadtam, hogy jó darabig nem veszek Abitot, mert a BIOS frissítése nem lett sikeres és mehetett a kukába, holott akkoriban a Gigabyte meg Asus lapokban már ott volt a Dual BIOS és Crash Free BIOS...
-
marcias
őstag
Én teljes mértékben a színvonalas cikkek mellett állok, de sztem bőven elég pár példát kiemelni, ezen felül az értelmesebb írók egy idő után - ha nem elsőre - helyesen fognak írni. Csak azt nem szeretném, ha valaki besértődne, és inkább nem írna amúgy hasznos cikkeket emiatt. De azt hiszem ez itt most tárgytalan már.
-
bejmuller
aktív tag
Harom honapja, mikor ujitottam a gepemen, csak azert vettem Abit lapot, mert az volt az olcsobb... Az P35-DS3(L) helyett vettem az IP35-E-t, de az elejen nagyon megbantam, mert nem ment a tuning rendesen, es az elozo gepem Asus A8N-SLI Deluxe-jahoz kepest a tuning opciok sehol sem voltak, az ugye csucs lap volt annakidejen. De aztan ellatogattam az laphoz tartozo forumba, eligazitottak hogy frissitsek BIOS-t. Megtortent, azota siman megy, nem kell vele bajlodni, es egyaltalan nem hianyoznak a csilli-vili tuningcuccok, a BIOS-ban egyszeru egy nagyszeru. Nagyon jo lap, semmi baj nincs vele azota sem
es bar nem vagyok semmilyen fan (ASUS fan voltam, de ahhoz sok penz szukseges
) lehet h kovetkezo gepvasarkor is ABIT kerult volna a leendo gepbe... ez mar sajnos nem fog megtortenni :|
-
-
marcias
őstag
Sztem kicsit túlreagálod a dolgot... jó dolog a helyesírás, de azért ezek többsége messze nem égbe kiáltó hiba. A magyartanár biztosan szólna érte, de itt a cél az érthetőség első sorban, nem pedig egy magas rangú irodalmi alkotás. Ha a célod pusztán a segítség lenne, akkor miért nem elég egy példával szemléltetni az egyes hibatípusokat, pl: a MHz helyes írásmódját, és a rövidítésekét (nagybetűvel mindet). Ehelyett én inkább kioktató, lenéző hangnemet érzek, különösen az utolsó bekezdésnél...
Mellesleg, vannak helyek, pl. iPon, ahol a "hivatalos" tesztek ennél sokkal durvább elírásokat, szintaktikai hibákat tartalmaznak, inkább nekik szólj.
-
Azért 1 hiányzik.
A Cifu-nak majdnem igaza van. De a BX6 rev. 2 volt az igazi ász, akokriban.
Van is egy példányom, ami sajna elfüstölt.Viszont valljuk be, volt 1-2 bukása is. Ilyen volt pl a KT7E. Számomra az volt a mélypont az Abitnál.
(Pedig nagyon szeretem ezt a márkát. Jelenleg AN7, NF7 rev 2, BH6, van a tujaldonomban, illetve a videokártyák közül Siluro Gef2Ti200 és Siluro Gef4Ti4200.)
Ja és van egy bios hibás kg7-raid-em is.
-
gV
őstag
Példának okáért az én deszkámon pl. van SPDIF ki és bemenet is, sok mai csúcslapon nincs bemenet, [...](jó, nem mindtha valaki is használná, mert ritka, és otthoni használatra felesleges, de azért van.).
én használom
az asztali dvd lejátszó SPDIF kimenetével kötöttem össze így a hang PC-s 5.1-es hangfalrendszeren szolal meg a TV-s sztereo helyett
_________jó kis összefoglaló, hiányozni fog az Abit
-
Narancs
őstag
Elolvastam. Most kezdjem el sorolni a hibákat? Okés.
1. Rögtön a cím hibás: "Ég veled Abit" -> Helyesen: Ég Veled Abit!
2. Első sorban: "nagyon sokan tudjátok", azután ugyanez rögtön a következő sorban is: "nagyon sokunknak" -> ez nem elírás, viszont gáz.
3. Harmadik sor: "Hát ennek vége..." -> Helyesen: Ennek vége.
4. Hetedik sor: "Nincs olyan ember, aki számítástechnikával foglalkozik, hogy ne ismerné ezt az alaplapot!" -> Helyesen: Nincs olyan számítástechnikával foglalkozó ember, aki ne ismerné ezt az alaplapot.
5. Nyolcadik sor: "önmagába" -> Helyesen: önmagában
6. Kilencedik sor: "biosból" -> Helyesen: BIOS-ból
7. Tizedik sor: "fsb-jét" -> Helyesen: FSB-jét
8. Tizenegyedik sor: "nnek köszönhetően biosból állítgathatjuk a processzor fsb-jét, és a feszültségét is, ami akkortájt még egyáltalán nem volt jellemző, mindent az alaplapon jumperrel kellett állítani." -> Helyesen: minden alaplapon jumperrel kellett állítani
9. - 17. Tizenegyedik sor: "Az alaplap eredetileg körülbelül 500Mhz-es órajelű Pentium3as processzorokat kezelt volna maximum, de bios frissítéssel el lehetett menni 1100mhz-ig, sőt ha, rendelkezünk slot1-tualatin átalakítóval, akkor akár egy 1400mhz-es Tualatin processzort is belerakhatunk az alaplapba." -> Helyesen: Az alaplap eredetileg körülbelül 500 MHz-es órajelű Pentium-III-as processzorokat kezelt volna maximum, de BIOS frissítéssel el lehetett menni 1100 MHz-ig, sőt, ha rendelkeztünk Slot 1 - Tualatin átalakítóval, akkor akár egy 1400 MHz-es Tualatin processzort is belerakhattunk az alaplapba.
17. - 23. Tizenötödik sor: "Az alaplap 2X-es AGP-vel van megáldva, továbbá a 3db memória foglalata összesen 768mb SD ramot tud lekezelni" -> Helyesen: Az alaplap 2X-es AGP-vel volt megáldva, 3 db memóriafoglalata összesen 768 MB SD RAM-ot tudott kezelni.
24. Tizenhatodik sor: "slot1-es" -> Helyesen: Slot 1-es
25. Tizenkilencedik sor: "1mhz-enként" -> Helyesen: 1 MHz-es lépésekben
26. Tizenkilencedik sor: "fsb-t" -> Helyesen: FSB-t
27. Tizenkilencedik sor: "fsb-pci-agp arányokat" -> Helyesen: FSB / PCI / AGP
28. Tizenkilencedik sor: "ez által" -> Helyesen: ezáltal
29. Huszadik sor: "135%os" -> Helyesen: 135 százalékos
30. Huszonnegyedik sor: "4emória" -> Helyesen: négy memória
31.- 32. Huszonötödik sor: "1gb sd ram" -> Helyesen: 1 GB SD RAM
33. Huszonhatodik sor: "4Xes" -> Helyesen: 4X-es
válasz
peterszky #42 üzenetére
sajna az is7, ic7 lapok északi híd hűtése nem volt a legjobb, én nálam 2 is tropára ment, először az is7-e lapomé, majd az ic7 lapomé
szerencsére az ic7-max3 még bírja, de ha az is megpusztul, akkor én is tolok rá valami passzív megoldást, mondjuk egy olyasmit ami az ix38quad gt-n van -
FlasH-BacK
senior tag
Engem még az idegesít kicsit a cikkben, hogy nem rakod ki az "n"-t a rag végére csomó helyen, pl:
ami már önmagába siker volt
2 Nvidia videokártyát SLI-be is használhatunk
Az írásba nagyon sok igazán jó alaplap nem kapott helyet, ezzel tisztába vagyok.
Meg a sok szóismétlés is zavaró.Viszont látszik a sok munka a cikken, és úgy az AN8-asig még jók is az összeválogatott lapok. Csak utána már mintha a sikeresebb lapok helyett csak a prémium modellek kerültek volna bele. S939-en az AN8-Ultra, -SLI, KN8-Ultra, -SLI volt igazán nagy siker szerintem.
Ja és az IC7-nél megemlíthetted volna a tuningolhatóságot is, ha jól emlékszem az Asus zászlóshajója mellett csak ez tudott jóval 3.0V fölött adni a ramoknak a 875-ös lapok között.De mindent összevetve jó volt egy kis nosztalgiázás, és az igazán fontos darabok megemlítésre kerültek.
-
peterszky
őstag
Nálam is vígan megy még az IC7-G a 2,8-as Northwooddal és egy 9800 Proval. Már nem is tudom hány éve. Egyedül a NB hűtő volt rossz, elkezdett kerregni, de le lett cserélve egy Zalman passzív bordára. Valószínűleg kimúlásig fog szolgálni
-
Egyetértek a cikkíróval. Az asztali gépemben Abit IS7-E (nem E2!!!) csöücsül, és látja el a mindennapi teendőket immáron ötödik éve, átlag napi 10 órában. BIOS-t frissíteni kellett az új P4 3000 Prescott proci miatt, de azóta semmi gond nincs vele. Kopp-kopp-kopp. Hihetetlen stabil deszka, abszolút meg vagyok vele elégedve. Nagyon sajnálom, hogy az üzlet így alakult, mert az Abit igenis tudott valamit. Mai szemmel csak a Gigabyte-ot tudnám felhozni, akik relatíve olcsón kínálnak relatíve jó minőséget, mert azért azt is tudni kell, hogy az Abit termékek nem voltak túlságosan drágák (kivétel az extrém és brand termékek (IC7-MAX, Fatal1tyt, teljesítményük és minőségük pedig több azonos kategóriájú terméket megvert. Példának okáért az én deszkámon pl. van SPDIF ki és bemenet is, sok mai csúcslapon nincs bemenet, és van amiről a kimenet is hiányzik (jó, nem mindtha valaki is használná, mert ritka, és otthoni használatra felesleges, de azért van.). Kiváló írás, köszönjük.
-
.mf
veterán
Látszik, hogy Word, mert a tizedestörtek rosszak
(3, 4GHz, stb.)
Goodnight sweet prince.
Remélem azért valaki felvásárolja az alaplaptervező részlegüket és újra a régieket idéző minőségű lapokat készítenek; és még annál is jobban remélem, hogy valaki normális gyártó lesz az... -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Robi BALBOA #38 üzenetére
állítólag az Abit lapok 10fokkal többet mérnek mint a valós hőmérséklet...
-
Robi BALBOA
őstag
Nekem egy BH7-E alaplapom volt, jó lehetett húzni, de úgy fűtött benne minden proci mint az állat!
ASUS lapban ugyan az a proci 20-25 fokkal volt hűvösebb! -
hardzsi2
aktív tag
Nekem ABIT lapjaim voltak a legutóbbi időkig a tuning miatt és nagyon meg voltam elégedve velük, másoknak is ABIT-ből építettem gépet. Miután jöttek a hírek a gyengélkedéséről, felvásárlásáról (Universal ABIT), már éreztem, hogy idővel beadja a kulcsot. És sajna lőn.
Jelenleg a Gigabyte-ot látom eszmei örökösének, mivel tudnak jól húzható és olcsó lapokat gyártani. A DS3, DS4, DQ6-ból értelemszerűen a 3-as sorozat a vonzó, mivel mentes a felelsleges csicsáktól és 20-30e-ért kiváló tuningpotenciált és azt támogató BIOS-t biztosít.
-
kts88
aktív tag
Régi szép lapok, annak idején mit meg nem adam volna egy IC7-MAX3-ért.
Nagyon sajnálom, hogy befejezik az alaplapgyártást, és így kevesebb márka közül válogathatunk.
-
Narancs
őstag
HELYESÍRÁS, könyörgöm helyesírás...
-
marcias
őstag
Lassan már kevesebben fognak alaplapot gyártani, mint chipsetet
-
kelzsoca
félisten
Egy BH7-E típust nyúztam jó 1.5 évig, és semmi gondom nem volt vele
-
mindfreak
őstag
Az én listám: BH6, BD7, BD7-II, BE7, NF7-II + GF4 Ti4200. Mind nagyon jó termék volt.
-
Vladi
nagyúr
Kár. Nem lett volna szabad szétesni a céget.
Most, hogy végiggondolom... 4 gép van a közelemben.
Házi szerverem: bh6
Régi desktopom ami most szüleimé: nf7
Jelenlegi desktopom: kn8-ultra (jó mondjuk ennek elrendezése nem éppen zseniális)Akkor én mit fogok használni a jövőben?
-
theartofdota
tag
vh6-ot használtam sok ideig de 5 év után megadta magát
-
DeSanto
őstag
Nekem az NF7 helyett az AN7 jött be.
Mindkettő volt de az AN7 szimpibb volt valamilyen oknál fogva.
Lehet azért mert volt rajta uGURU. -
ffodi
veterán
Sziasztok!
Először is grat az íráshoz........Nekem is szerencsém volt több alaplaphoz az Abit műhelyéből. Az első ilyen egy BF6 volt, ami nagyon jó kis lap volt, a másik amit kiemelnék az ST6-Raid, barátnőm gépében, még ma is stabilan működik egy 1300-as tualatin társaságában ami 1500-on jár
Nagyon jó lapokat gyártott az abit, de az újakkal az volt a baj, hogy talány volt, vajon jó -e a tuningpotenciálja vagy sem, mindezek ellenére nyugodjék békében.......
-
Kantorpe
tag
KG7 t csaladot hianyoltam.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
cskamacska #21 üzenetére
uhhh igazad van 9800pro-t akartam írni...
de akár belerakhatunk egy geforce 5800 vagy 5900ultrát is -
bacsis
Közösségépítő
-
cskamacska
addikt
9800XT-t kevéssé, mert AGP 2x-es a lap.
9800 Pro talán, de pl a volt Asus P2B-D lapom nem szerette még a 9700 Pro-t sem.Abitnak meg gratula, jó lapjai voltak, NF7-S-re mindig emlékezni fogok, az volt az első normálisabb gépem alapja, és bezony kiválóan teljesített.
Az SH6 típusra meg azért, mert a legjobb Slot 1 lap, évekig kerestem, és mikor kettőt is találtam majd beszereztem, nemsokára mind megholt egymás után.
Amit a legjobban sajnálok, hogy a cég teljes megszűnésével a support is eltűnik, a szinvonalas retro lap böngészde, és a még mindig működő driver/bios/leírás letöltésekkel együtt.
-
Wise
csendes tag
Nekem is volt egy lapom régen. Utáltam, selejt volt.
Mod: ja és persze Abit volt. -
Szép összegzés, gratu!
Viszont két apróság. Az első igazi sikerük emlékeim szerint a BX6 volt, ami a BH6 elődje volt. Nem akarok hazudni, de azt hiszem túl sok különbség nem volt a két lap között, talán a BH6-oson egyel több PCI foglalat volt?
Az NF7-S deszkát piros betűvel kiemelni. Ebben jelent meg a Soundstorm, ami egy olyasmivel bírt, amivel még a sok-sok évvel későbbi, csúcs kategóriás Creative X-Fi sem - Dolby Digital kódolás térhangzásra (ebből lett a Dolby Digital Live). Vagyis képes volt arra, hogy SPDIF-en, optikai kimeneten 5.1-es Dolby Digital térhangzást továbbítson a házimozi erősítőbe, tehát a játékok térhangzása is digitálisan lehetett immár továbbítva. Minde mellett ráadásul 6 csatornás analóg kimenete is volt, így alaplapi hangkártyához mérten komoly konkurense lett a PCI csatis különálló hangkártyáknak.
-
Van/volt egy másik topic is.
Ott olvastam több hszban is olyat, h "szétlopták a fejesek a céget",
ezért lett veszteségesnek nyilvánítva.Kösz Bacsis az összefoglalót, szép emléket állítottál az Abitnak.
Én ennyire nem ismertem a lapjait, csak BD7-Raid, IS7, IC7-G-m volt. -
feka007
veterán
Miért húzzák le a rolót?
-
Taky
senior tag
Nekem is van itt elfekvőben egy BF6 és egy KX7-Raid...
-
Viktor77
titán
Én egy ilyennel tisztelgek elöttük (sorry, a minőségért, még a régi telómmal készült a kép). Sosem volt más márkájú lapom.
-
Gonosz15
aktív tag
Abit ST6 -hoz nekem is volt szerencsém. Tuningot szépen, stabilan bírta. Nagyon frankó lap volt, imádtam!
R.I.P Abit -
MM2
tag
válasz
Thunderzolee #4 üzenetére
nagyon jó lapokat gyártottak, kár hogy abba hagyják!
-
Abit IC7.. ahogy írtad is, a legnagyobbak egyike.
Isten Veled Abit, sosem felejtünk el.
-
MM2
tag
Abit BH6 <-- nagyon jó kis lapka! szerdán kaptam egyet! köszönet oil-nak!
nagyon jól működik! tehát p3-as procit is kezel?Mod: Nagyon jó az írás!
-
Typhoon47
senior tag
(a cikk a szokásos bacsis minőség, grat
)
-
bacsis
Közösségépítő
Hibák szokás szerint vannak, annak ellenére hogy wodr-be írtam, így nyugodtan lehet szólni hogy mi a hiba, javítom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Mostanra már nagyon sokan tudjátok, olvastatok róla, hogy az Abit befejezi az alaplap gyártását.
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest