- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yézi: 10 év
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- [Re:] Deezer - A francia Spotify?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Purple_46
tag
Szerbusztok!
Most vettem igénybe először a DPD csomagszállító céget.
Utánvételesen adtam fel egy csomagot, a vevő átvette, ezzel nem volt semmi gond.A DPD azt írta, hogy sikeresen átadást követően 7 munkanapon belül elutálják az összeget a bankszámlaszámra.
Nos, az lenne a kérdésem, hogy általában ezt a 7 munkanapon belüli időintervallumot mennyire szokták tartani?
Van-e az imént említettekkel kapcsolatban valamilyen tapasztalat?
Köszönöm! -
qqzs
őstag
en kb fel orat kattingattam a weboldalukon hoyg kideritsem privat csomagfeladasi arakat, alandoan atdob a kozuletire
-
-
jsk
senior tag
A mi cégünk hamarosan felbontja velük a szerződést közel 10 év után.
Több évig nem volt velük probléma, azonban tavaly történhetett náluk valami. Annyit a tisztesség kedvéért megjegyeznék, hogy a csomagokat 99%-ban rendben, időben leszállítják (2017-ben 8600 csomagot küldtünk, idén kb. 11-12 000 között lesz).
Ugyanakkor tavalyi kétszeri egyoldalú áremelés mellett a szolgáltatás színvonala zuhanni kezdett. Eddig a szerződés szabályozta, hogy mikor jöhetnek a csomagokért. Most minden reggel e-mailben jelzik, hogy mikor jönnek. Ha jó neked, ha nem. Jeleztük, hogy ez így nem jó. Új rendszerre hivatkozva hablatyoltak valamit, szerződésmódosítást továbbra sem küldtek erről. Sajnos a saját ügyvezetőink sem túl erélyesek.
Ha több csomag megy egy címre, akkor rendszeresen (kb. minden második) csak az egyik csomagot kézbesítik.
A futárokról ne is beszéljünk. A stílusuk, a moráljuk kritikán aluli (ugye alvállalkozó alvállalkozóinak az alkalmazottai).
A panaszkezelés pedig kőkorszaki. Decemberben diákmunkásokat vettek fel erre... Azt sem tudta mi merre.
A jelenlegi leghosszabb panaszunk novemberben kezdődött. Eltűnt egy 110 000 Ft értékű csomag. A futár felhívta a partnert, hogy csak a címkét adtuk fel. Ezt legalábbis a partnerünk állítja. Mindenesetre jeleztük, hogy eltűnt a csomag. Márciusban jutottunk el addig, hogy kaptunk két fényképet egy nyitott csomagról. A képek alapján egyértelmű volt, hogy az az elveszett csomag. Kértük szállítsák vissza. A válasz: Hát csak a fényképek vannak meg, a csomag azóta eltűnt. Ok, akkor fizessetek. Erre belekötöttek, hogy nem számlával, hanem szállítólevéllel ment az áru (bizományos partner). Emiatt csak a szállítási költség 15x-sét hajlandóak kifizetni. Az ÁSZF-ük tartalmazza, hogy megfelelő a szállítólevél. Ezt jeleztem is nekik. A válasz: Egyeztettek, és csak a számla felel meg nekik.
Ez az utolsó csepp. Repülnek.
-
Dzsedáj
tag
Sziasztok!
Szerény véleményem:
A leghitványabb, f*stalicska szállító cég ami létezik, ahová a magyar sofőr társadalom legalját, legalpáribb, tahó, bunkó parasztjait veszik fel dolgozni (a mátészalkai elosztóban mindenképp) !!! Nem értem egyes weboldalak, rendelős felületek miért erőltetik ezt a gané céget. 3x szállítottak ki hozzánk, mind3x kiverték a biztosítékot. Sajnálatomra egynél sem én voltam jelen, mert dolgoztam, de biztos kirugdostam volna a sofőrök fogait.
1x tavaly hoztak téligumit. Rendeltem egy oldalról intézték a szállítást, ennyi. DPD, nem ismertem még ekkor őket. Megadtam több elérhetőséget, mert tudtam, hogy nem leszek otthon, ezért az ősök címét adtam meg. A futár érkezés előtt kb. 5 perccel felhívta anyámat, hogy mindjárt itt van (mintha más emberek nem dolgoznának hétköznap), de egyébként sem találja a címet mondja el merre kell menni. Aztán közölte, hogy mi lenne ha inkább találkoznának egy központibb helyen és ott átadná az árut
4 db téli gumiról beszélünk!! Nyilván ebbe nem mentünk bele, csak odatalált végül a címre (nem bonyolult, egy kis városról beszélünk az ukrán határ mellett). Köszönni 0, kb. ki akarta dobni a kapu elé a cuccot és hogy anyám vigye be az udvarra. Nagy duzzogva, kérésre betette kapun belülre.
2. Anyám rendelt könyvet, dobozba küldték. Mint amit a kutya szájából húztak ki, hót retkesen. A termék szerencsére nem sérült. Sofőrünk kipattan, kézbe nyom, beül, elviharzik. Kb. 1 mondat nem hangzik el és ez egy másik sofőr volt.
3x ez a mai nap történt. 4 db nyári gumi. Szóltunk a kedves szomszédnak, mert ma épp nem dolgozik, hogy csomagot várunk és vegye át legyen kedves. A sofőr meg is érkezett. Telefonos értesítés elmaradt, pedig közel 4 számot adtam meg. Még gurult az autó, de már nyomta a dudát, mint süket a csengőt. Úgy rohan ki a szomszéd (épp kint volt), hogy el ne menjen a futár. A csávó kiszáll, kib*ssza a gumikat, beül és hatalmas porfelhővel megfordulva távozik. Se egy köszönés, se semmi. Lehet, hogy egy 3. sofőr volt, de lehet hogy a korábbi 2 közül az egyik, nem tudom.
Ha én vagyok ott lehet nem teszi zsebre amit tőlem kap, de aki teheti kerülje el ezeket a barmokat.
Bocs, ha hosszú lett, de ki kellett írnom magamból
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Kedden feladásra került UK-ból rendelt csomagom (ebay) DPD hozza, ma már Hollandiában tart. Netes DPD kalkulátor szerint 4 munkanap alatt ideérhet. Ha kedden adták fel, akkor péntekre akár esélyes is lehet?
-
törölt tag
Az mitől van, hogy a DPD-s értesítőn ott virít, hogy lehet fizetni bankkártyával, aztán amikor hozza a futár a csomagot azt mondja, hogy nála csak készpénzzel lehet fizetni ?
Az, hogy a DPD-s kérdőívet kitöltve sokadjára jeleztem, hogy ha már reklámozzák, akkor lehessen használni a szolgáltatást - semmi de semmi eredményre nem vezetett. Hol, hová tudok írni reklamálni, panaszt tenni.
Ha csak ezerötszáz-ötezer forint közötti összegről van/volna szó hagynám az egészet a pi---ába, de jó pár tízezer, sőt volt 6 számjegyű összeg is az utánvét...
-
Nem egészen értem. Ha Vaterán keresztül adsz el külföldre akkor vannak ezek az árak:
Nemzetközi viszonylatban a DPD szállítási szolgáltatását az alábbi táblázatban foglalt árakon tudja igénybe venni:Célország Ár / csomag
Ausztria, Horvátország, Szlovákia, Szlovénia 4 052 Ft
Belgium, Csehország, Hollandia, Lengyelország, Németország, Románia 5 610 Ft
Bulgária, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Franciaország, Írország, Lettország, Luxemburg, Olaszország, Svédország 7 792 Ft
Finnország, Görögország*, Portugália, Spanyolország 11 531 FtHa nem Vaterás eladás akkor meg piaci árak vannak amelyek a DPD oldalán elérhetőek.
Illetve van ez a kalkulátor és tudsz számolni.
Rendelj csomagszállítást
DPD partnerünktől, még ma! link -
flymi
addikt
Most néztem meg a DPD ÁSZF-et, külföldre postáznék és a vaterafutár DPD árai nem igazán egyeznek meg a szállító cég táblázatában számokkal. Erről van valakinek infója, hogy most akkor milyen összeggel kalkuláljak? Vagy ha más nem, hát feladom a hagyományos módon postán. Szerencsére most nem az óceánon túlra kell feladjam a csomagot.
-
Zolleey
újonc
Tegnapra egy, és a mai napra egy csomag elszálítást rendeltünk meg.
Tegnap, a “reggeli mikor várható a futár” e-mailen kívül nem kaptunk semmi más értesítést. A központi telefont nem vették fel!
Ma reggel megint jött a mikor várható a futár e-mail.
A megadott időn belül senki sehol. Na fölhívtam a központot. Mondák, hogy igen látja a rendszerben, hogy 2 csomagomat kell a mai napon elszállítaniuk tőlem, viszont a futár nem talált itthon! Persze mondtam, hogy hát a kapuba vártam rá! Azt mondta a diszpécser, hogy fölhívja a futárt és majd Ő hív. Ezekután fél órát hagytam nekik, és elvittem a postára a csomagokat. Természetesen azóta sem hívott vagy írt senki semmit és nem is jött!
De úgy látom ez nem egyedi eset!
Kérdem én, hogy végezhet valaki ilyen tevékenységet, mikor nem végzi el a munkáját?
Remélem mihamarabb felszámolják ezt a GITTegyletet! Vesszen! -
balko86
csendes tag
Az lenne a kérdésem hogy a DPD hány nap után utalja az utánvét összegét?
Már egy hete kézbesítették a csomagot de még nincs a számlán a pénz... -
maci1234
tag
Ott hagytam abba, hogy: "A csomagom tehát már úton van vissza a feladónak." Ám a történetnek nem lett vége, hiszan ma kénytelen voltam az alábbi levelet írni a DPD-nek: "T. DPD! Látom marhára sietnek a válasszal, mert ezzel is védik a szándékosan NEM KÉZBESÍTŐ futárjukat. Pedig higgyék el, minden úgy történt ahogy leírtam. a csomag már visszament a feladóhoz, és most jön a poén: Szerencsére az eladót MÁR ELŐTTE ÉRTESÍTETTEM, hogy átvételkor (visszavételkor) jól nézze meg a csomagot, hisz megismeri majd, mert az én FUTÁRNAK ALKALMATLAN hazudós DPD-sem mindenre képes. A jóslatom bekövetkezett, mert valaki, (lehet, hogy Ő, talán szándékosan) a nekem szánt csomagot TERMÉSZETESEN összetörte. "
-
Jim12
tag
Van valakinek tapasztalata DPD CLASSIC szállítással? Ha jól olvastam a DPD oldalán elvileg a csomagfelvétel másnapján ki kellett volna szállítani , kézbesíteni a csomagot.
Tőlem 2017.11.16 dél körül vette fel a csomagot (ez egy webáruházas visszaküldött áru amit az áruház fizetett és szervezett ) de a csomag még a Budapesti elosztóban van csütörtök este óta. Mikor kerülhet ez kiszállításra? Természetesen belföldi szállításról van szó . -
maci1234
tag
DPD-től soha semmit, avagy tapasztalataim a DPDvel!
Egy pénteki napon vitte el a csomagom az eladótól, s azt gondoltam, hogy hétfőn kiszállítja. Azért csak gondoltam, mert erről hétfőn reggel sms vagy email értesítést kellett volna küldeniük.Bár én nem tartozkodom otthon, mert dolgozom, viszont a feleségem otthon van és várta a futárt. Felhívott engem a futár hétfőn délelőtt, de a munkám miatt nem voltam telefon közelbe. Az eredmény: nem fogadott hívás.A nem fogadott hívás hatására meg sem próbálta a feleségemnek átadni, hisz el sem jött a megadott címre.A nyomkövetés miatt valamit hazudnia kellett, ezért ezt írta be:"A címzett nem volt a kézbesítési címen, a kiszállító futár értesítőt hagyott a sikertelen kézbesítésről."
Azt gondoltam, hogy kedden újra megpróbálja és figyeltem a telefonom a munkahelyemen. Így is lett, felhívott és felelősségre vont, hogy tegnap, azaz hétfőn, "miért nem vettem fel a telefont". Amikor tájékoztattam, hogy az lenne a munkája, hogy a címre vigye el és nem az, hogy a kézbesítés előtt telefonáljon, de ha már megtette, akkor elmehetett volna a megadott címre, hiszen a feleségem állandóan otthon van és várja. Erre a telefonját kinyomta, majd a nyomkövetésnek ugyan azt hazudta, mint előző nap: :"A címzett nem volt a kézbesítési címen, a kiszállító futár értesítőt hagyott a sikertelen kézbesítésről." Ezen a keddi napon természetesen megint nem jött a címre. Ekkor már tudtam, hogy szerdán sem fog. Az viszont igaz, hogy aljas és sunyi módon eljött a kapuig szerdán és gyorsan bedobott egy értesítőt a postaládába amitől 80 centiméterre van egy ablak, ahol akár be is szólhatott volna, ha már nem akart csengetni. A nyomkövetésnek ezután bemásolta az előző két nap hazugságát: :"A címzett nem volt a kézbesítési címen, a kiszállító futár értesítőt hagyott a sikertelen kézbesítésről." A véletlen úgy hozta, hogy a feleségemnek is volt egy csomagja csütörtökre. Őt is felhívta, hogy "Egy óra mulva érkezik" Miután vele tudott telefonon beszélni, ezért valóban el is jött és érdekes betudott szólni, hogy megérkezett. Természetesen az én csomagom már nem hozta, sőt kijelentette, hogy az én nevemre soha ezután nem fog hozni semmit. A tanulság az, hogy ha telefonon a kézbesítés előtt nem ér el, akkor meg sem próbálja, csak behazudja a nyomkövetésnek a sablon szöveget s ha kérdőre vonom, hogy miért nem megy el a címre, akkor ne is reménykedjek, hogy kézbesít, pedig a fizetését azén futárkötségemből (is) kapja. A csomagom tehát már úton van vissza a feladónak. -
foximax
csendes tag
Sziasztok!
Nos Én is beleszaladtam egy kókler dpd szolgáltatásba.
Előre kifizetett csomag volt.
A csomag felbontva-látszott rajt, hogy a ragasztót úgy vágták szét.
Tartalmilag minden benne volt, de a laptop sarka és az egyik zsanér ütődést szenvedett.
Még szerencse hogy fém burkolatos.
Nem is értem, fociznak a csomagokkal vagy csak hobbiból megnézik mit bír ki a csomagolás?Átvettem a csomagot, mert nem tudom ha elutasítom, akkor se pénzem, se laptopom - pontosabban a gyerkőcömnek - és hogy akkor ebből hogy és milyen módon jön ki az ember.
Nem óhajtok többet velük szállíttatni.És fogadni tőlük szállítmányt.
-
gergo5991
őstag
sziasztok, olyan kérdésem lenne, kaptam egy csomagot amin az volt feltuntetve hogy 1 kilós, valójában 6 kilós. Most vissza szeretném küdeni a csomagot, én mit irjak rá, 1 kiló vagy 6 kiló vagy hogy megy ez?
-
razorka777
veterán
Megosztanám én is a tapasztalatom eme "remek" futár szolgálattal.
Leadtam a rendelést hétfőn, és a megjegyzésbe odaírtam, hogy ha lehetséges délutánra kérném a szállítást.
Legnagyobb örömömre jött az e-mail, 14.40 után hozzák a csomagot.
Kettőre gyorsan haza siettem, biztos, ami biztos alapon.
Majd fél háromkor jött a levél, hogy sikertelen kézbesítés, holnap újra próbálják.
WTF?
Mérgembe visszamondtam az egész csomagot. -
ontheground
tag
válasz
csabili74 #100 üzenetére
Mikor kapta meg a címzett? Még akkor hétfőn? Vagy az a csomagfelvételi időpont tőled? A Vaterafutár DPD szekciójában a következő szerepel:
"Utánvétkezelés választása esetén a kiszolgáltatáskor beszedjük az Ön által megadott csomag utánvét összegét, és megadott bankszámlájára átutaljuk a sikeres kézbesítést követő 7 munkanapon belül. "
Ha nem teljesítenek, le kell őket tolni, ormótlanul. Én mostmár kerülöm őket, amikor csak lehet.
-
juliabrilke
veterán
válasz
ontheground #97 üzenetére
Nem találta meg a házszámot vagy máshova csöngetett be és hagyta a fenébe az egészet.
Itt szerencsére legalább telefonálnak ha nagyon elvesztek. -
csabili74
aktív tag
Eddig megvoltam velük. Hétfőn átvették az általam küldött utánvételes csomagot, ma írtam, hogy mikor utalnak, jött egy nyers egyszerű és logikátlan válasz, mivel hétfőn vették át, ezért jövő hét kedden utalnak
Elég abnormális gondolkodás, írtam nekik, hogy ugyan mifaszért kell 9 nap erre a nem túl bonyolult műveletre, mert ugye szükségem lenne a pénzre (kinek nem) erre már nem jött válasz.
Azt hiszem, váltok, igaz nem sűrűn használom, max évi 3-4 alkalom, de ez akkor sem hiányzik. A magyar postán kívül mi alternatíva leledzik még?
-
ontheground
tag
Mai DPD nyomkövetési info:
12:55:
"Sajnálatos módon a küldemény kézbesítése nem lehetséges.
A címzett nem volt a kézbesítési címen, a kiszállító futár értesítőt hagyott a sikertelen kézbesítésről."Kisváros Szolnoktól 55km-re, a címzés jó. Nem emletes ház. Se értesítő(jó, egy mail azért jött), se hívás, se csengetés, itthon voltam egész nap. Nagyon péntek lehet a szolnoki depó egyik munkatársának.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Real_Necro #95 üzenetére
Köszi!
Elvileg volt biztosítás, de már érzem, hogy ebből még nagy szívás lesz.Mondjuk kíváncsi vagyok hogyan tudnak elveszteni egy 1 m x 1 m-es méretű 1.000.000 Ft értékű csomagot ...
-
Real_Necro
veterán
válasz
Darth_Revan #94 üzenetére
Ezt találtam:
"Felülbiztosítás
Minden szerződött partnerünk DPD csomagját automatikusan 520 € értékig biztosítjuk. Amennyiben küldeményének értéke meghaladja ezt az összeget, lehetősége van magasabb biztosítás megkötésére. A maximális biztosítási érték 13,000 € /csomag. Felülbiztosítási szolgáltatásunkat csak szerződött és Weblabel programot használó ügyfeleink vehetik igénybe. Bővebb információért kérjük, olvassa el a Csomagbiztosítási feltételeinket."
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Kártérítés hogyan megy? Mennyire szoktak akadékoskodni? Nem én rendeltem a felvételt én csak a csomagot adtam át. (garanciális szervizelésre lett visszaküldve műszaki cucc)
Úgy tűnik a jelenlegi állás szerint, hogy egy 1.000.000 Ft értékű csomagot vesztettek el -
bundilolo
tag
válasz
bundilolo #89 üzenetére
Kiderült, hogy összetörték a csomagomat, de kussoltak. Se a webshop, se felém nem jelezték ezt. Az a bunkó paraszt ügyfélszolgálatos meg közölte, hogy ők nem szállítanak törékenyet, dolgozzam fel meg rendezzem én, ha akarom. Ők semmit sem csinálnak. Ez milyen szolgáltatás?
-
stalker1019
csendes tag
Sziasztok!
Hétvégén rendeltem a futárt, keddre 8-18 közé írták a csomagfelvételt, 16:30 körül jött is, előtte pár percel felhívott, hogy most megfelelő-e. Szerda 15 óra körül meg is érkezett, elvileg sértetlenül, Budapest-Baja távolság, de magánszemélytől magánszemélynek, tehát nem interneten rendelt, ha ez számít valamit.
-
bundilolo
tag
válasz
Real_Necro #88 üzenetére
Én is próbálkozom 4 napja, senki sem veszi fel. Mondjuk a pénzügyi telefonszám kicsöng, fel is vette nagy nehezen egy nő, aki nem volt hajlandó foglalkozni a csomagommal. A futár elindult vele, majd se telefon, semmi visszavitte a depóba az online nyomkövetés szerint, mert sérült a csomagolás, ellenőrizni kell annak a tartalmát. Hozzáteszem 130db bébiételt rendeltem, jó eséllyel összetörték az összeset. Próbálkozom mindenhol, kérdezem én, mi a teendő ilyenkor?
-
Real_Necro
veterán
Közben kiderült, 8-10 napja be van ragadva sok ember csomagja, nem tudnak kézbesíteni... szóval lassan érdemes lesz taxival kiküldeni vagy személyesen kivinni ha nem nagy a távolság...
-
Real_Necro
veterán
válasz
stalker1019 #86 üzenetére
Korábban nem is volt. Nekem most pl 5 napja áll egy csomagom a központjukban. Emailre nem reagálnak, telefonszámokon "hívott számon előfizető nem kapcsolható"...
Milyen szállítmányozó cég az, amelyiket sehogyan nem lehet elérni? Minden csak nem megbízható...
-
stalker1019
csendes tag
válasz
Real_Necro #85 üzenetére
Köszönöm a választ!
Próba szerencse, hátha nem lesz vele gond, aztán majd legközelebb mást nézek, de azért meglepő, hogy mennyi a panasz, nem gondolnám olyan bonyolult szolgáltatásnak. -
Real_Necro
veterán
válasz
stalker1019 #84 üzenetére
Jó, ha ráírod, de a futár fogja ráragasztani a saját papirost, amit hoz... ellenben én már lehet nem adnék fel DPD-vel... nem éppen megbízhatóak mostanában.
-
stalker1019
csendes tag
Sziasztok!
Vaterafutáron rendeltem egy DPD futárt, kitöltöttem azt a részt ahol a feladó/címzett/csomagadatokat kellett megadni. Az a kérdésem, hogy a dobozra nekem kell címzést rakni vagy esetleg a futár ragassza majd rá?
Olvasgatva a fórumot, már előre félek. -
xenonboy13
tag
válasz
basaharc502 #82 üzenetére
Hasonló cipőben járok én is, csak nekem két hete van a Kecskeméti depójukban, azóta kaptak vagy 10-11 email-t és nem is reagáltak rá. Ma felhívott a futár hogy hívni fog az útbaigazítás végett, hát ha lezajlik ez az egész, akkor soha többet DPD... Annyira fos cég
Magyar postánál meg úgy volt, hogy fel lett adva egy csomag, majd másnapra hozták is, Illetve a Tof-nál is így volt, meg a Royal futárnál is
-
basaharc502
aktív tag
Szánalom ez az egész cég, ahogy van. 1 hete van náluk a csomagom és elérhetetlenek. Semmi jelzést nem adtak, úgy kellett a feladótól elkérnem a csomagszámot, hogy nyomon tudjam követni a csomagom. Bp-ről leszállították egy vidéki "központba" és azóta ott dekkol...hogy miért nem hozzák ki azt nem tudom. Ügyfélszolgálat néha kicseng, de senki sem veszi fel. Mivel ajándék van/volna a csomagban nagyon be vagyok rágva rájuk.
-
xenonboy13
tag
Sziasztok! leírom az én esetemet is.
Hardveraprós kollégától vettem egy xboxot. Csütörtökön elvitték tőle a csomagot(2016.12.01).
Mai napig nincs nálam a csomag(2016.12.06), email többször lett írva nekik, válaszra se méltatják az embert.
Telefonszám ami kint van nekik az ki se csöng. Csomagkövető már reggel óta azt írja hogy kiszállítás alatt. De kérdem én, elakadt a csomag út közben?Soha többet DPD.
-
Gripper
tag
Ezt sajnos csak erősíteni tudom.
Ma jött volna meg az új konzolom. Az e-mailben feltüntetett időpontban a futár még a cím közelében sem járt. Aztán látom ma esti 20 órás időponttal sikertelen kézbesítés. Pedig fél kilencig a megadott címen ültem és figyeltem a csengőt és a telefont, de semmi.
Hazug disznó cég ez a DPD.
-
tomiii.
aktív tag
ÁSZF: 80cm-es leejtésnek ellen kell állnia a csomagolásnak.
Én rengeteg csomagot küldök velük, 1-2 problémám volt, de hosszú ideje nem volt semmi, tegnapig:
Fontos küldemény is van benne, mert autók állnak szervizben, amíg nem jön meg az alkatrész. Most 1-napig jóformán nem tudnak dolgozni, tegnap kellett volna elvinnie ezeket... Remélem ma jön.
-
KisTücsök
addikt
Az kemény. De mi az hogy nem engedte a futár?
Augusztusban rendeltem webshopból új terméket. A gyári doboz nem volt benne még egy másikban, viszont körbe volt elég rendesen fóliázva + bubis cuccok, de így is a sarkai be voltak nyomva elég rendesen. Meg máshol is a dobozon volt sérülés. Kértem másikat (más miatt), ennél már, amikor a futár adja át, mondom gyorsan belenézek, azt mondja: "hát azt nekünk nem igazán szabad... de...". Mondom wtf?
-
Pelican
őstag
Most hoztak meg egy 32".os Samsung monitort.
Összetörve.
Kibontani nem engedte a futár, így csak miután elment, akkor vettem észre.
Jófogásról jött a csomag, magánszemély küldte, de a hungarocell belül össze van törve, mintha leejtették volna a dobozt, szóval inkább az eladónak hiszek, hogy sértetlenül adta fel.
Reklamáltam emailben, 30 napon belül válaszolnak állíítólag.
Milyen esély van a pénzem visszaszerzésére? -
SaGa59
őstag
Úgy tűnik ez a leggázabb csomagszállító. Az előbb végre nagynehezen (este 15 perc várakozás után feladtam, most húsz percig tartott) sikerült beszélnem az ügyfélszolgálatukkal. Az elmúlt években több mint 50 csomagom jött különféle futárokkal, de csak kettőnek sikerült azt állítania a nyomkövető felületen, hogy nem tudta leadni a csomagot, mert nem voltunk elérhetőek és hagyott értesítést úgy, hogy gyakorlatilag az utcában sem járt.
Mindkettő a DPD futára volt, három év eltéréssel.
Nálunk (sajnos) mindig van otthon legalább két felnőtt, azaz nincs olyan, hogy nem vagyunk elérhetőek, ráadásul ez egy rövid mellékutca, ahol minden autó nagy esemény, azaz feltűnik, ha bejön egy ismeretlen járgány... -
VFK54
csendes tag
Nekem ma akadt velük dolgom. 15-16 óra közé ígérték a szállítást, ideesett a futár a ház elé 17:15-kor, csöngetés, telefonálás már nem dívik, dudált egyet, mire kiértem a ház elé- volt vagy 30 mp is-, addigra elment... Követelmény náluk seggfejnek lenni?
-
oneal1
senior tag
sziasztok!
járt már valaki úgy hogy dpd-s szállításnál várta a csomagot és ki volt írva hogy kézbesítve egy teljesen más címzettnek?
napokban írták, hogy érkezik lassan a csomag, dombóvárra várom ,erre a nyomonközetésnél az szerepel hogy kézbesítve egy pécsi címre amit megnéztem, hogy egy dpd átvételi pont....
-
-
KisDre
senior tag
Utánvéttel adtam fel csomagot, tegnap délben meg is érkezett a címzettnek, át is vette, viszont a pénz még nem érkezett meg ma sem. Vajon van aggódni valóm?
szerk.: S ezzel lehet a vevő srácot szívatom hogy addig nem akarom én is értékelni őt, amíg a pénz nem érkezett meg. Nem mintha ő tehetne róla ha a futár cég tetyetotyázik.
-
Gabesz26
senior tag
Na tegnap sajnos én is belefutottam a DPD "csodába"
. Dupla kartonba + hungarocell, papír béléssel csomagoltam, de sikerült megoldaniuk, sérülés miatt visszaküldik...
Ilyenkor teljesen felbontják a csomagot, és belenéznek, úgy fordítják vissza? Kártérítésnek mennyi idő az átfutása? (elég komoly kárt csináltak, de legalább annyival is beljebb leszek)
-
sanyi0627
senior tag
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok.
DPD csomagot vártam,időpontot adtak mikor jönnek, bár egésznap senki sem jött.
Ez a csomagkövetés eredménye:
Sajnálatos módon a küldemény kézbesítése nem lehetséges.....
Mit jelent ez pontosan? -
Kolosszus01
tag
válasz
Kolosszus01 #57 üzenetére
Megérkezett a csomag tökéletesen ahogy elküldtem..
E-mailra válaszolta ma(egy nap alatt)Szerintem soha többé DPD akkor sem..
-
The DJ
addikt
Újabb tapasztalatok.
Meglett a második törve visszaérkezett csomagom is. "Csak" egy laptop volt. Kijelző betörve, ODD kiesve, alsó burkolat megtörve és belül is zörgött valami. Mindez azért, mert 3x megpróbálták (elvileg) kézbesíteni a csomagot, csak szerintük a címzett nem volt otthon és/vagy nem vette át (a rendszerben ez látszott). Gyakorlatilag háromból kétszer nem is jártak még az utcában sem, harmadik esetben pedig pont tényleg nem volt otthon a címzett. Így 2 hét után visszajött hozzám a laptop... a fenti állapotban. Ez a második ilyen eset, az első is szintén laptoppal történt. Ott "csak" a burkolat tört el és a wifi kapcsoló esett ki a helyéről.
Csomagolni csak úgy érdemes, hogy ha egy tank is át tudjon menni rajta, mert itt aztán nem bánnak kesztyűs kézzel a csomagokkal. Az is futárfüggő, hogy hova és mikor jut el egy csomag. Ha nincs arra dolga vagy nincs kedve bemenni, akkor kihagyja és beüti a rendszerbe, hogy a címzett nem volt otthon (ezt egyébként az egyik sofőr személyesen mondta nekem). Telefonon szinte sosem érhetők el, nem is tudom miért van nekik. E-mail szintúgy.
Olcsóak, ha szerencséd van a futárokkal, akkor odaér 2-3 nap alatt, de ez mind olyan, mint a szerencsejáték. És persze ha nem alaposan csomagolsz, akkor borítékolható, hogy károd fog keletkezni.
Lenne mit javítani a cég üzletpolitikáján és morálján.
-
catroot
veterán
Bakker, akkor elég nagy mázlim volt velük.
-
tomiii.
aktív tag
válasz
Kolosszus01 #57 üzenetére
Nekem egy hete nem irnak vissza, pedig mar sajst ugyintozot kaptam. Mar vagy 2 honapja hozodik az ugyem.
-
catroot
veterán
válasz
Kolosszus01 #55 üzenetére
Írj egy levelet a dpd@dpd.hu címre és a tárgyba írd be mindenképp a csomagszámod.
Vagy telefonálj.
-
Kolosszus01
tag
Sziasztok DPD-sek.
Segitséget szeretnék kérni tőletek.(aki már járt igy)
Elkültem én is egy jópár termékemet velük,de gond soha nem volt tegnapig velük.
A nyomon követésben azt irják,hogy Visszaforditva: Rakodási hiba történt
Tegnap kellett volna megkapnia a cimzettnek a csomagot,azóta semmit nem ir a nyomon követés.
Történt esetleg már valakivel hasonló szituáció?
Válaszokat előre is köszönöm. -
skyli
senior tag
"Sikertelen kézbesítést követően visszaszállítva a kirendeltségre
A címzett nem volt a kézbesítési címen, a kiszállító futár értesítőt hagyott a sikertelen kézbesítésről."Egy emailt vagy sms-t sem kaptam, a fentieket is csak onnan tudom, hogy követgettem a tracking numberrel, amit kaptam a bolttól, ahonnan vettem. Külföldi rendelés, ideért 2 nap alatt, eddig nagyon jó, de nem hagytak értesítőt a címemen, ami alapján be tudnék menni a dpdcsomagom.hu-n. Szombaton kihozzák? Vagy most várhatok hétfőig? Hétfőn hozzák maguktól?
nagyon gáz, hogy nem értesítettek, hogy mikor jön...
-
Antigabo
tag
Ilyen ócska szolgáltatót még nem láttam !
Leadom a rendelést - sehol a visszaigazolás.
Másnap reggel hívnám - egyik telefonszámuk sem él !!
végül mégis vmelyik mellék válaszol - eltünt a rendelésem adjam fel újra !..
Letettem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Tőzsde és gazdaság
- Sweet.tv - internetes TV
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Revolut
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Filmvilág
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Topping E30
- Nintendo Switch OLED 20.1.1 okosított Dual-Boot Cfw + 256GB MicroSD + Atmosphere 1.9.1, 3 hó garival
- Nintendo Switch OLED 20.1.1 + Android 15, 512GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- OnePlus Watch 2 okosóra makulátlan állapotban
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest