Hirdetés
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hannibhál
őstag
pontosan, én is kis faluból jöttem fel győrbe, és szembesülök ezzel a ,,de..." mentalitással

Ha úgy értelmezted, hogy ellent mondok neked, éppen fordítva akartam, igazolni szerettelek volna
Sokan csak élvezik a langyos levest, s mint fentebb is írták, alkalmazotti státuszból nehéz meggazdagodni(bár kinek mi a gazdagság...) de vállalkozni meg már a többség nem mer, de azért leszóljuk a vállalkozót mert magának vesz s-mercit, a dolgozónak meg ,,b*szik" magasabb bért adni...
Mindenki csak azt nézni, hogy kapjon, minél többet, de azt már nem, hogy ő ezért mit kellene adjon, mert neki ,,jár"...
Nem jár senkinek semmi, az alapvető tiszteleten és emberi bánásmódon kívül
a többiért tenni kell -
Hannibhál
őstag
És ha megkérdeznéd a panaszkodókat(értsd: akik szerint többet kéne keresniük, szar a melóhely, a másik többet kap stb....) hogy mit tettek az elmúlt 1 évben(még csak nem is hét/hónap....) azért hogy jobb legyen, a válasz szinte mindig tágra meredt szemek s a csodálkozás....
Tanultál új szakmát/tervezed/fejlesztetted magad eme téren?
Nem, há minek.
Utána olvastál/néztél bárminek hitelfelvétellel kapcsolatban, készítettél költségvetést, hogy tudod-e majd finanszírozni?
Nem, mert az ügyintéző azt mondta....
Beszéltél főnököddel, hogy szeretnél fizuemelést, vagy küldjön továbbképzésre?
Nem mert az egy bunkó f*sz stb stb....(mondjuk ez tényleg gond tud lenni, de nekem eddigi munkáim során((kb 5-6db)) sosem volt gondom főnökkel, de úgy is álltam a dolgokhoz....)
Kerestél másik állást esetleg?
Nem mert a többi is olyan, minek stb...Nem ragozom tovább, aki érti érti

De az is vicces, hogy elv a minimálbérből élők nagyobb része dohányzik, s nem kevés mennyiséget, ileltve ahol vagyok most mérnökként, a büfébe is jórészt ők mennek, mi itt fent meg hordjuk otthonról a szendvicset, meg akár az ebédet is.....
-
Hannibhál
őstag
válasz
t72killer
üzenetére
hát azért ez elég általánosítás, azt hogy meg valaki minimálbért kap....Miért kapna többet a kötelező minimumnál, ha maga sem nyújt többet? Értem ez alatt a fizikai dolgozókat, irodistákat stb. , akik olyan munkát végeznek(sok esetben semmilyen szakképzettséget nem igénylőt nyilván, a szakképzettség az már produktum) amit kb bármely ember eltudna végezni, ezért úgymond nem nagy a piaci értékük--->kötelező minimumot kapják. Nem beszélve arról, hogy adott esetben nem kötelező maradni egy munkahelyen(ha meg függsz, mert adósságod stb van, hát az szívás).
Azokat sajnálom, akik jó szakemberek voltak, s ki kellett menniük, mert nem találták meg a számításukat, külföldön meg igen, mert az hatalmas veszteség az országnak, csak ez most még annyira nem látszik.
A kenőpénz, lop csal stb meg igaz, azok tényleg felmásztak, de azért a többség nem ilyen, máskülönben a kapcsolati tőke eléggé értékes tud lenni, nem csak ,,magas" szinten hanem a sarki joci néninél is (,, jaj jocikám, ugyan 25 éve ismerjük egymást, majd a friss húsból rakjál el nekem légyszíves...." kezdetű mondatok, a lopásra pedig mondanám a bliccelést,mert hát drága, minek gazdagítsak én mást....)
Szerintem a vezetés, a felsőbb körök egyfajta leképezései az átlag embernek, csak kicsit nagyobb léptékben csinálnak dolgokat, s ez nagyobbat szól adott esetben a médiában, aztán meg lehet nyomatni a ,,bezzeg a becsületes kisembert...." kezdetű nótát
-
Hannibhál
őstag
Amúgy ki a tökömnek kell 150 milliós ház meg 20 milliós kocsi? de tényleg, személy szerint egyedül lennék azzal, hogy elég lenne egy ízlésesen berendezett modern családiház napelemekkkel győrtől 15-25kmre nagyon max 15-20 milkoért, s hogy minden álmom egy új korában 6,5milkába kerülő ford fiesta st?
Szerintem inkább az emberi igények mértéktévesztéséből van ez, nagybátyám pl vett egy bp-i lakást fiának, zsebből, mégis a házuk kecskemét mellett max 100nmes, van 3 kocsijuk, 1 céges, 1 hibbi bmw 10 éves, meg a feleségének vett egy rihangászos c3asat 2,5ért s közbe havi 1-1,5et keress....És azt mkndja, hogy elégedett, lehetne nqgyobb, több de minek? Inkább majd minden hétvégén kertipartiznak a családdal, rokonokkal mert többet ér..
S ezzel személy szerint is így vagyok, mert elég lenne illetve amim most van 25 évesen elég
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Formula-1
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Milyen házat vegyek?
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Subaru topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 1000GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest