- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- tildy: Új élet kezdődik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Hannibhál #81 üzenetére
"vállalkozni meg már a többség nem mer"
Mondjuk itt Magyarországon ez nem véletlen. Tesómék pont Győrben próbálkoztak egy saját kajáldával, de mindent törvény szerint, szabályosan akartak csinálni -úgy meg nem ment. Egy átlag vállalkozó ma nálunk szinte mindig stiklis, másként nem tud boldogulni. Minimum kreatívan könyvel, meg a dolgozóit 2-4 órában jelenti be, miközben azok 8-12-t dolgoznak. A konkurencia pedig tudja, hogy csak stiklisen megy, így simán felnyom akár havonta a NAV-nál, Munkaügyi Felügyelőségnél, stb. Persze van megoldás, tesómék is már Ausztriában élnek! Másik tesómék meg Kanadában.
-
válasz
Hannibhál #81 üzenetére
Semmi bajom azzal a vállalkozóval, aki minden adót és járulékot rendesen befizet, a munkavállalóit rendesen megfizeti, kuncsaftjait se b&ssza át úgy, hogy azoknak perelni kell az igazukért és nem úgy kapaszkodott fel, hogy a helyi párttitkár öccseként csodás módon mindíg ő nyerte a közbeszerzést.
Egy pozitív példa (sztem, nem ismerem 100%-ban a palit): Gattyán György. Self-made milliárdos, és nemhogy kizsákmányolja a dolgozóit, hanem fogta és áttelepítette őket
kínábaLuxemburgba! Ritka, mint a fehér holló. -
updog
őstag
válasz
Hannibhál #78 üzenetére
(#81) Hannibhál tudom hogy egyről beszélünk, inkább az előző hsz-em mondandóját akartam még kiegészíteni
Félreértés ne essék: ismerem a "magyar valóság"-ot, amire sokan szeretnek hivatkozni. ÉK-Magyarországról jövök, ott a család, feleségem is onnan származik. Volt osztálytársak, barátok is onnan jönnek. Gyakran járunk haza, és gyerekkorom óta sokakkal tartom a kapcsolatot, legalábbis látom, honnan hova jutottak. Maradjunk annyiban, nagyon sok "De...."-vel kezdődő válasz jönne, ha leírnám a tapasztalataimat
-
Stanlee
őstag
válasz
Hannibhál #17 üzenetére
Szemely szerint nekem sem kellene egy 20 millios auto, ugyanugy a 150 millios haz se. En egy hasznalt 3 millios autoban is tudom magam ugyanolyan jol erezni, mint egy annal sokkal dragabban. Lakni valahol kell, de nem kell a rongyrazas.
Es igen, en is irigylem (inkabb igazsagtalannak tartom), hogy a NER haszonelvezoi milyen vagyonokra tesznek szert es azzal hogyan bannak. Szerintem lehetne maskepp is a gyorsan jott vagyon seggere vagni.
-
hNp88
aktív tag
válasz
Hannibhál #17 üzenetére
kb ugyanígy vagyok vele
#20 ncc1701 hánemtom, ennyire könnyen belemennek a népek? belegondol, hogy eladósíthatja magát egy életre?
én örültem, hogy nagyjából megszabadultam az adósságaimtól, nemhogy ilyeneket a nyakamba venni...
fun fact, a 3 millás vállalkozói támogatást se igényeltem meg; ha ilyen-olyan okból megszűnik 3 éven belül a vállalkozásom, fizethetném vissza az egészet. csak ugye ha megszűnök, akkor jó eséllyel nem azért, mert felvetne a pénz...
úgyhogy inkább nem éltem ilyennel, csak szépen saját erőből mindent
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Szólánc.
- Építő/felújító topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest