Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz Jhonny06 #481 üzenetére
Yuppi! 71,6k + 50k a bérleti díjra = 121,6k
20k a lakáselőtakarékosság havonta = 141,6k
Marad kb. 18k amit okos ember félretesz, vagy esetleg elkölt belőle valamennyit.
(illetve ezen felül még megmarad az a rész, amit a bérleti díjon megspórol, mert az nem 50k csak nagyvonalú voltam )
szerk: ebben nem sok _ennyire_ spórolósság van, kiváncsi lennék, véleményed szerint mi az, amiről le kellett mondanom. Szerintem kb. semmi, régóta figyelem magam, és amit akarok, azt megveszem, lehet tépelődés van egy ideig, de nem azért mert nem futja, hanem.. nevezzük szükségesség-vizsgálatnak, és ha azon átmegy, akkor zsák.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Jhonny06 #379 üzenetére
Egy kisebb családi ház szigeteléséért szted mennyit kérnek el? Még ha full számla nélkül kéred akkor is. Az építkezéseknél az alapanyag a legkevesebb.
Crystalheart: Nagyon megbonyolítani se kell egyébként...igazából szakértelem nem kell hozzá max jó szemmérték és némi kézügyesség. Bár előbbit egy vízszintező is pótolja.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Crystalheart
őstag
válasz Jhonny06 #379 üzenetére
A tégla után a falra szigetelés jön, ami nem csak a szigetelőanyagból, hanem szabályosan elvégezve különböző rétegekből áll. Munkadíjjal együtt kétmillió lenne minimum. Ha magam csinálnom - de akkor valami(k) el lesz(nek) benne rontva, és évek alatt készül el - akkor talán a fele az anyagdíj, tavalyelőtti számítások alapján, minimum 12 centi vastag szigetelőlapokkal.
98 m2 alapterület, két és fél szint magas, a ház összmagassága 10 m fölötti. A kéményépítők mondták is, hogy ilyen magasan még nem kellett kéményt csinálniuk falun, szinte tériszonyuk van.
De az ilyen divatos szabálytalan alakú házak esetén is összejöhet ekkora falfelület...
-
DeFranco
nagyúr
válasz Jhonny06 #369 üzenetére
Az, hogy mások mit írtak, egy dolog, azt nem is kritizáltam meg. Amire írtam, hogy egy büdös szó nem igaz belőle, az a mostanában divatos "jöjjünk ki 400 fabatkából egy hónapban" című bolgbejegyzések, és fajtársaik.
Látszik belőlük, hogy vagy szándékosan b*sszák el, vagy akkor volt utoljára korlátos pénzmennyiség a kezükben, amikor leszalasztották őket a visszaváltós üvegekkel, és vehettek belőle csokit.
Általában a következő a koreográfia, ahogy szerintük az ember beosztja a pénzt (mert persze úgy csinálják ezt ténylegesen "fizikai értelemben" végig, mint D1Rect a gépvásárlós topicot): napi egy doboz cigi, két koktél, és a többiből veszünk előre csomagolt félkész- és készételeket, majd éhezünk.
Ja, 24 éves kor alatt a kollégiumban ez megy, de aki huszon-harmincplé évesen is így kezeli a kasszát, az vagy taigetosz pozitív, vagy még mindig anyuka intézi a vásárlást.
De leginkább ordas kamu az egész, aminek vagy nettó hergelés a célja, vagy csak simán egy attention whore az illető.
-
tkazmer
addikt
válasz Jhonny06 #373 üzenetére
azaz egy kis lakás bérleti díja + rezsi + közös költség jóval több összesen, mint egy nagy ház csak rezsije
huhh, ez azért egy elhamarkodott kijelentés, csak a gázátalányunk(!) (azaz a télen-nyáron fizetett havi gázdíj) több, mint a cikkíró teljes havi kiadása...úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
DeFranco
nagyúr
válasz Jhonny06 #266 üzenetére
Egyrészt kérdezted már, másrészt, ha volt is célja ennek az egész bejegyzésnek, az nem a dicsekvés volt, és nem is a panaszkodás (pontosan ezért sokat gondolkodtam, hogy egyáltalán megírjam-e, mert nem akartam egyik hibába sem esni), vagy akár az, hogy én itt most jól megmondom mindenkinek, merre hány méter a világ, hanem az, hogy elinduljon egy párbeszéd arról, hogy hogyan lehet a pénzügyeket, a mindennapi életet takarékosabban, jobban, hatékonyabban vinni.
Nem nálam van a bölcsek köve, de van egy határozott álláspontom a kérdésről, ami lehet jó, lehet nem jó, de nálam működik, és látom a közvetlen környezetemen, hogy milyen hibákat vétenek. Ha csak annyi eredménye van, hogy pár ember elkezdi tudatosan figyelni a kiadásait, és ebből levon pár tanulságot, akkor az már siker. Tudatosság. Ez a kulcsszó.
Ezek a dolgok persze abszolút szubjektívek, egyetértés nem lesz, de ha egy kulturált eszmecsere elindul, már jó. Egy megfigyelő típusú tag (van is egy főre tippem, itt van, de nem nagyon szól hozzá) már így is jól szórakozhat az eddigieken, és sok tanulságot le lehet belőle vonni. Már megérte.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
A 15-k-t én is keveslem. Főleg úgy, hogy nem esznek úgymond "szart".
Én mondjuk szeretem a spenótot Aldiban 99 forint a fagyasztott spenót. Szerintem finom. Ehhez kell még egy kis fokhagyma, 2 zsemle, kis tej meg mondjuk 2 tojás. Plusz kenyér mert én azzal eszem. Így durván 2 főre kilehet hozni 3-400 forintból egy ilyen ebédet.
Na de ez mégiscsak spenótfőzelék.Pl egy jobbfajta húst az ember hentesnél vesz. Ami meg jóval drágább, mint a hipermarketek akciós fóliázott húsai.
De pl szalámiból is a Pick és a noname tesco-s között irdatlan különbségek vannak. Vagy ott a virsli. Egy gyengébb minőségű virslinek kilója 1000-1500 forint. Viszont a normális minőségűé simán megvan 2500-2900 forint is.
Szóval nemtom hogy jön ki.[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Kijön. Ügyesek vagyunk. Szart semmiből nem veszünk, kajából csak ami egészséges, vagy legalább is nem szemét, másból is lehetőleg a minőséget.
Két titok van: éhesen nem megyünk vásárolni, és nem impulzusvásárolunk. Meg tudjuk, hol-mi olcsó.
@danih: kérdezz padawan (most viszont megyek, mert kijött az új HIMYM, úgy hogy már ütnek...)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest