Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
Mióta többet mozgok, azóta kevesebbszer fázok meg. Nem eszek semmiféle vitamint vagy más étkezést kiegészítő cuccot, csupán sok zöldséget fogyasztok, és igyekszek változatosan étkezni, hogy megelőzzem a különféle hiánybetegségek kialakulását. Semmi vitaminkészítmény, módszer vagy egyéb csodaszer.
-
Cyberpunk
félisten
Én amióta sportos életmódra váltottam, heti szinten tekerek átlag 250 km-t (országút), + normális étkezés sokkal jobban vagyok, nem voltam egyszer sem megfázva, az elmúlt évben például. Tehát helyes életmód, az már fél egészség, persze az egyén immunrendszere is sokat jelent, itt jön képbe a genetika is.
-
Dany007
veterán
"Ne normális kajára és vitaminra költs, hanem gyógyszerre a többszörösét."
Ez mondjuk azért kicsit túlzás. Nyilván a gyógyszergyártóknak is vannak érdekeik meg lobbicsoportjaik meg hasonlók...
De én pl olyan ritkán veszek gyógyszer és vagyok beteg, hogy ha rajtam múlna már rég éhen halnának...
A gyógyszerek többségét amúgyis az idősek / nyugdíjasok veszik a krónikus bajaikra.
Na meg az ilyen vitaminhuszárok akik kilójával tömik magukba a random vitamint mert azt hiszik azoktól lesznek egészségesek meg erősek...
Kb 10-15 éve nem voltam beteg olyan szinten, hogy otthon kellett volna maradnom. Megfázást is csak úgy kaptam el legutóbb, hogy a gyerek hazahurcolta a bölcsiből... Ezen kívül évente 1x van náthás problémám, amikor 1 napon át fújom az orromat aztán elmúlik.
Lázam meg már kb 15 éves korom óta nem volt (max hőemelkedésem).És mocskosul nem szedek semmit. Úgy étkezek ahogy jólesik, sajnos rendszertelenül, de azt változatos ételekkel vegyesen hús / zöldség stb...
Ezen kívül ha olyan kedvem van leülök hajnali 1-kor egy darab szalonnával meg kolbásszal, megspékelve egy kis hagymával.. mindez mondjuk 2 sör után... És jól bezabálok egy aktuális mozifilm alatt.
De nem, alapvetően semmi bajom nincs. 2-3 éve még magas volt a vérnyomásom és akartak rá adni egy gyógyszert... De - hangsúlyozom - felelőtlenül ba...tam rá. Pár hónapja mértem újra két év után és csodák csodája, megjavult. Teljesen jó lett a vérnyomásom, pedig azóta csak többet "iszok" meg eszek...
Szóval na, rajta nem gazdagszanak meg a gyógyszergyártók az biztos.
-
A vízben oldódó vitaminokat nem lehet túladagolni. Ami feleslegben marad az távozik a vizelettel.
De, a túladagolt időszakon belül is lehet káros hatás. Niacin (B3) vitamin túladagolása elég látványos jelenség. Rákvörös bőrrel, a következő levegővétel lebonyolításáért küzd a túladagolt.
A zsírban oldódó vitaminok esetében bonyolultabb a helyzet. Nem távozhat a felesleg, egyszerű úton.Te csak olyan vitaminokat kapsz túladagolva és csak olyan mértékben, amiknek jelentéktelen a toxikus hatása.
Ennek ellenére, még a "rendes" patikai multivitamin készítmények tartós szedései is járhat mellékhatással.
(További trükközési lehetőség. Olyan környezetbe helyezni a vitamint, ami gátolja a vitamin felszívódását.
Látszólag beszeded a túladagolt mennyiséget, de egy része felszívódás nélkül távozik az anyagcserével.) -
Dany007
veterán
Pedig okozhatnak problemat. Persze szervezetfuggo meg hogy mennyit hasznalsz fel belole stb...
A tulzott kalcium pl vesekovet okozhat... A tulzott A vitamin bevitel pedig majkarosodast.
Ezert is van az pl hogy kisgyerekeknek pl csak fokozott ovatossaggal lehet adni májat. Illetve csak magyon keveset. Mert a máj rogyasig van A vitaminnal...
De keress ra nyugodtan.De nem akarok vitamin temat csinalni a topikbol, abbol mar volt eleg.
-
beleszólok
senior tag
Hm. Milyen vitaminok vannak benne? A vízben oldódó felesleg kiürül, max. hosszú távon veseproblémákhoz vezet. A zsírban oldódó más téma, azok nagy része a zsírban felhalmozódik. Hogy pontosan mit okoz a túladagolásuk, már nem tudom, utána kellene olvasni, de az biztos, hogy nem tesznek jót.
Persze a túladagolást ne úgy képzeld, mint egy altató esetében, mert ezek csak hosszabb idő alatt okoznak problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EA Sports WRC '23
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Linux kezdőknek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro A2000 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 64GB DDR4 1TB SSD Quadro T2000 WIN11
- Shuangwei X79Z v161 LGA2011 alaplap + E5-1603 CPU + 64GB RAM 25e
- Cooler Master CM Stacker STC-T01 nagytorony, E-ATX ház extrával 30e
- Dell Precision M6600 (működik, de alkatrészként hirdetem)
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
- HP EliteDesk 800 G5 DM Desktop Mini - Intel Core i5-9500T 16GB 256GB SSD (utolsó darab) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Dehogynem! En is csak a vitaminok miat iszom orrverzesig a hazit.
Epp most hoztam ket liter utanpotlast, mar hul.