Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
-
LOGOUT.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
" hogy miért járnak 200 ezres telefonokkal olyanok, akiknek pénz nincs a kártyáján soha..."
Ismerős. Errefelé is látok 2-3 ilyen embert.Meg játszani laptopot vesz, úgy, hogy 5 évig se mozdítja el a gépet az asztalról, de ugye így lehet kétszer annyiért gyengébb gépet venni...
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Helyi :
"Übercsászárkirálygamerbrutál EVGA GeForce GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0 8GB GDDR5 256bit"Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
koby11h
őstag
-
-
-
-
-
JóGéza
aktív tag
-
törölt tag
A HyperX a Kingston kifejezetten gamer cuccokat gyártó almárkája. Korábban Kingston márkanév alatt futottak ezek is (Kingston HyperX), de már jó ideje külön brandként van jelen a piacon. Jó minőségű, de nem éppen olcsó termékeik vannak.
https://www.hyperxgaming.com/us -
-
veterán
válasz Gyuri27 #59581 üzenetére
nézőpont kérdése, hogy innen vagy túl
adtam már el laptopot ismerősnek úgy, hogy majd kifizeti, ha lesz pénze. más, ha munkaeszközről vagy ilyesmiről van szó, de a hyper x nekem inkább játékos dolognak tűnik.
velem is előfordult már, hogy nem volt pénzem, de eszembe nem jutott volna játékgépet fejleszteni hitelbe.hanyas vagy, te disznó?
-
Gyuri27
félisten
válasz qnadam #59576 üzenetére
Te sem a tiszán innen élsz.
Amúgy azért mert valaki csóró még lehet jó ember. Mint ahogy van ganyé azok közt akiknek van.
De vagy csóró vagy tehetős nem érdekes. Ha ember rendben vagyunk. Ha szar akkor kerüljön el messzire.
Azaz ha olyan a csóka én simán adnám hitelre.
Meg van akinek kp-ra se.Amd - Radeon - Ryzen
-
válasz KROK640 #59579 üzenetére
Nemtom, én dolgoztam már pár helyen, és ugyan nem minimálbéren, de nem egetverő fizuval mindig volt pénzem hó végén is, akármire. Max. felesleges cuccokra nem, azért volt pénzem.
Haveroknak mind felsőkategóriás telefon, erőmű gépek, szép új autók, csak pénzük nem volt soha. Nekem meg használt telefon (általában okosan feltett, supportált OS), 20 éves autó, stb De ha kellett, akkor akár ötszámjegyűt is bármikor tudtam fizetni (szerencsére ritkán kellett). Akkor én már valami csőgazdag lennék?
Valahogy mindig csodálkoztam, hogy miért járnak 200 ezres telefonokkal olyanok, akiknek pénz nincs a kártyáján soha...[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
KROK640
nagyúr
Errefelé keleten, vidéken, kétféle meber van alapvetően :
1. A soher gazdag / felső középosztály, akinek van fizetés előtti napon is ennek a többszöröse is. Az nem fog adni, mert olyan ...
2. AZ átlag ember, akinek bizony 25-én már nincs 8500ft-ja, sokszor nemhoigy RAMra, de semmire se nagyon ...Emellé ez az illető ráadásul közmunkásként dolgozik (54000ft a havi fizetésük) amit amúgy nem értek, mert átlagos intelligenciájú fiatal, jófizikumú srácról van szó, aki szerintem lazán találna bármelyik gyárban / raktárban ilyesmi helyen melót. Szóval neki simán elhiszem, hogy nincs 8500ft-ja (RAMra meg főleg) 25-én.
Pláne, hogy ilyen már velem is fordult elő vállalkozóként is.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz KROK640 #59574 üzenetére
Ja, te 4 idióta után törlöd? Tesónak helyből nem kell válaszolni (válasz előtt megnézed a profilját), és máris könnyebb.
@weiss : Nagyon sok ilyen ember van, akinek vagy tényleg elfogy (keveset keres + esetleg elissza, akármi pl.), de van, aki csak nem akar nagyobbat kiadni hó végén, stb.
Még többen vannak, akik nem szoktak 8500Ft-ért RAM-ot venni, mert örülnek, ha kajára jut, nem hogy 8500 hülyeségekre.@qnadam : ++++
[ Szerkesztve ]
-
-
KROK640
nagyúr
Na akkor egy kis ON :
Nemrégiben itt az egyik tag küldött nekem 16GB RAMot, és úgy álalpodtunk meg h köv hónapban fizetek, illetve elküldök vissza 8GB RAMot. Mivel a pénzt jobban preferálja, azt gondoltam, hogy eladom a RAMot, ám akkor még nem is sejtve, hogy valójában milyen nagy fába vágtam a fejszémet.
A szóban forgó memória egy Hyper X Black kit 2×4GB 1600MHZ
1. fejezet :
öcsém bejelentkezett a RAM-ra, majd meggondolta magát, aztán megint. (ez nála normális). Aztán kifogásokat keresett, hogy nincs annyi slot a gépébe, megnéztem, kiderült, hogy van. Ekkor jött az alkudozás (8500ft helyett neki 6000ft-ért kínáltam fel) hogy 5 ezer, mire abba belementem, kitalálta, hogy legyen 4000, némi huzavona után megálltunk, 4500-nál. Majd jön, hogy megnézte és nem jó, mert ez a RAM fekete, neki a házban kékek vannak (Hyper X Fury), és ezért el sem viszi, mert neki vagy kék RAMot hozok, vagy semmilyet.
ok, nem is akarsz te RAMot, gondoltam magamban, ugorjunk.2. fejezet :
A szomszéd srác, 2GB RAMról válatana 8GBra ezzel. A világ legszerelhetetlenebb ház és alaplap kombója 3rd gen I3. Ki kellett szedni a gépből mindkét winyót, ki kellett szedni a VGA-t, majd amikor kiderült h a procihűtőt is le kell szedni, akkor közölte h ennyit nem ér, és hagyjuk a francba az egészet 2-3 hónapon belül úgyis itt a Ryzenje, már kibírja addig.3. fejezet :
Ismerős 1 akinek ilyen szokott kelleni : Most éppen tele van 4GB-os DDR modulokkal (1 hónapja mikor kerestem nála egy darabja sem volt állítása szerint) nem kell max csak 2500ft-ért a kettő egyben, de ha már beszélünk, inkább vegyek már tőle 4GB-os modulokat, 6 ezerért / db-ot ... OMG. Madarász.4. fejezet :
Ismerős 2 akinek ilyen szokott kelleni : "persze, kell. Az a helyzet h áprilisban jutok egy kis pénzhez, akkor majd kifizetem, de hozd már még ma délután" ... 'nyád.
ugorjunk.5. fejezet :
Facebook marketplace vevő 1 :
Pofátlan alkudozó tesó, aki az időmet rabolja6. fejezet :
Facebook marketplace vevő 2 :
Az ország másik végéről, küldjem el a RAMot aztán ha jó lesz, akkor majd küldi a pénzt... egyszer. vagy nem.7. fejezet :
Facebook marketplace vevő 3 :
Némi diskurálás után kiderült h 10km-re lakik, személyes átvétel. telefonbeszélgetésből kiderülr h tesó. Mikor elindultam átadni a cuccot, és már buszon vagyok, akkor lemondta. buktam 500ft-ot és 1 órát. kuka ő is.8. fejezet :
Facebook marketplace vevő 3 :
Egy ember a falumból, aki tartozik nekem amúgyis 16000ft-al. Hitelre kéne neki a RAM. no way
facebookról törölve a cucc9. fejezet :
Eszembe jutott még egy ismerős, akit érdekelhet a RAM. Ráírtam, minden infóval fotókkal. Megnézte. Lefagyott, vagy elrabolták az ufók. 2 nap néma csend után az "akkor esetleg érdekelne?" kérdésemre szintén nem érkezett válasz se igen, se nem.
NEEEXT10. fejezet :
Eszembe jutott még egy ismerős, akit érdekelhet a RAM. Ráírtam, minden infóval fotókkal. Megnézte. Maujd közölte, hogy jajj ez kell neki igen! Mondom neki h remek akkor másnap üssük meg a businest. Jó, jó kell neki, csak nincs pénze! Viszont következő hónap 5 és 10-e között kap fizetést, tartsam már meg addig... Na itt tartunk most. Ez a tag alapvetően megbízható, csak épp akkor még majdnem 2 hétig üljek a RAMon/pénzen amivel a fórumosnak tartozom.Úgyhogy a kedves fórumostársnak lehet h mégiscsak lesz Hyper X Black RAMja tőlem ...
[ Szerkesztve ]
-
-
KROK640
nagyúr
válasz envagyok #59524 üzenetére
Teljesen igaza van, hogy válni akar.
Ha egyszer történt volna a dolog, akkor érdekes lenne a kérdés, de h rendszeresen meg szeretővel, így totál megértem a nőt.Ha persze nem volt szex sokéve, az megint más... Ha többször sem sikerült megbeszélni a dolgot, akkor persze félrelépett a csávó. De a válás akkor is mehet így pláne nicns áértelme h együtt legyenek
[ Szerkesztve ]
-
-
KROK640
nagyúr
Ez egy akkora phasság. Ha rossz, de garis, miért nem viszi maga az eladó vissza és utána árul egy jó VGA-t, miért árul fillérekért úgy szemetet, hogy az papíron sokat ér?
Ha csak nem külföldön van tartósan vagy ilyesmi akkor nem nagyon találok rá magyarázatot, kivéve ha valami átverésInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
nullpoint
őstag
válasz Trailblazer #59566 üzenetére
Aztán majd mennek a csalósba jelenteni az asszonyt/férjet hogy félrelépett.
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
válasz Mr.Csizmás #59562 üzenetére
Ennyi, ezen nem szabad fennakadni.
-
cof
veterán
válasz fjudors #59513 üzenetére
Leírtam volna én is szerintem ebben a szituációban ugyanezt majdnem, de ott a legalább szócska is. Nem a ráfordított pénzét kérte vissza, hanem legalább azt amit beletett, mert pofán vágták rendesen két oldalról is. Volt 8 új üzenet a csalósban, persze már törölve, szóval nem tudtam elolvasni az érveket, hogy miért lett 30k a vége.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
veterán
válasz Mr.Csizmás #59562 üzenetére
nekem meg már olyan is, hogy megláttam mm-ban egy fényképezőgépet egészen olcsón, megvettem, majd eladtam valamivel drágábban (de olcsóbban, mint máshol boltban). szerencsére nem volt vele garis gond
hanyas vagy, te disznó?
-
-
Mr.Csizmás
titán
válasz konikan #59560 üzenetére
meg is érdemelte gondolom az ilyen wannabe nepperek a ptk-ról se hallottak még, eredeti állapot helyreállítása, pénz vissza, nem sunyiskodás hogy bezzeg csak ennyi volt meg nem teregetem ki hogy mit arcoskodott meg alkudott höböbö, ez nem jogi téma
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
konikan
aktív tag
Láttam a csalósban a választ. Pofám leszakad, közben látom kapta a bant.
"Aktuálisan sem a panaszos nem maradt kárban, sem én, és egy fontos tapasztalattal lettünk gazdagabbak."
Remélem az anyja szereti, komolyan ehhez pofa kell.
Ugyanitt általánosságban hülyét kapok a folyamatosan aláalkudó egy ezresen fennakadó embereken
szerk.:
(#59561) Mr.Csizmás
Az eladó helyébe képzeltem magam. Igen, fájt volna, hogy ebből valaki pénz csinált, és az nem az enyém, de le kell nyelni elfogadni, hogy amikor eladtam, akkor megszűnt minden kötődésem a dologhoz. Ez kisstílű gyerekes műsor volt végig, miközben a morális magaslovat mutogatta a csalósban.[ Szerkesztve ]
"-De engem szeretnek!" ..."-Az nem feltétel"
-
-
-
-
envagyok
veterán
válasz qnadam #59553 üzenetére
"oldjuk meg ésvagy folytassuk külön."
Oldjuk meg: ennek zsarolás szaga van. Ő nem akarja, te igen.
Folytassuk külön: ez addig szuper, amíg nincs gyerek és/vagy olyan ingatlan, ami közös, és szétosztva senkinek sem elég semmire.Gyerekügyben hacsak az asszony nem masszív alkoholista vagy drogos (bizonyíthatóan persze, nem csak bemondásra), még ha napi szinten is váltogatják egymást a férfiak a kecóban, akkor is a bíróság 99%-ban anyának adja a felügyeleti jogot. Egyik ismerősöm exe is csak anyagi biztonság miatt vállalta a gyereket, csapnivaló anya, gyk leszarja a gyerekét, agresszív vele, ha valami nem tetszik neki, bezárja a gyereket órákra a sötét wc-be meg ilyesmi. Ennek ellenére neki ítélte a bíróság. Nagy részben a gyerek fegyver az elvált nők számára. Millió módon szivathatják zsarolhatják legálisan vele az exüket a láthatástól kezdve a gyerektartason (amit magukra költenek) felüli anyagi juttatásokig. És ezt szinte mind meglépi, az a ritka, aki nem. Ezért hangzik csak addig szépen a "váljunk szét, mert ez így nem jó nekem", amíg nincs gyerek.
@olle Persze :D
Sajna 2 hete beteg a gyerek, sokat van velem, most is vigyázok rá. Ilyenkor érdemi munkát nem tudok csinálni, kicsi még hozzá. De amíg nézi most pl a verdákat, addig fórumozni tudok.
Lassan ebéd, altatás, aztán tudok mással is foglalkozni.[ Szerkesztve ]
-
pn4hvq
senior tag
válasz envagyok #59552 üzenetére
Szerintem azért necces a férj mellett kardoskodni, mert mint írtad, nem voltál a hitvesi ágy mellett. Ki tudja, hogy ki mond igazat? Lehet, hogy valóban összezárta a feleség a lábait 7 éve, de lehet, hogy a férj nem akart semmit csinálni a feleséggel (mert pl ott volt a szeretője/szeretői). Ha nem jól sül el, még te is "megkapod a magadét". Akár a saját párodtól, akár az ismeretségi körből, hogy "miért védtél egy szemetet". Ilyen esetben én ezt az elvet követem: "szép lehetsz, de okos nem ebben a kérdésben", nem folyok bele, mert nem érint a dolog.
-
veterán
válasz envagyok #59552 üzenetére
De ha nyomós ok (betegség, komoly lelki okok, pl szülők halála) nélkül elutasítja a közeledésem, 2 hónap után én nem fognám magamat vissza, és nem zsarolnám vele az asszonyt, mert az is szemétség, ha kikényszeríti az ember a szánalomszexet.
Tehát csak csinálnám.ennek a korrekt megoldása az, hogy figyelj, ez így nekem nem pálya, oldjuk meg ésvagy folytassuk külön.
hanyas vagy, te disznó?
-
envagyok
veterán
válasz Gyuri27 #59546 üzenetére
És ha valaki arról álmodik, hogy szexel valaki mással akár arc nélkül ,azaz nem konkrét valakivel ?
Nem tudom nekem ha meglátok egy bejövős csajt, azért bizsereg, pedig szeretem a feleségem, minden rendben az ágyban, és nem tervezem megcsalni.
De ha nyomós ok (betegség, komoly lelki okok, pl szülők halála) nélkül elutasítja a közeledésem, 2 hónap után én nem fognám magamat vissza, és nem zsarolnám vele az asszonyt, mert az is szemétség, ha kikényszeríti az ember a szánalomszexet.
Tehát csak csinálnám.@csicso82 A társaság normálisabb (nem fullpapucs, hanem csak kicsit) férfitagjainak finoman már céloztam rá, de a nőkkel felesleges vitába szállni, vagy akár megemlíteni.
A mag el lett vetve, majd kihajt szépen nélkülem is.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz envagyok #59542 üzenetére
Te ne indítsd a beszélgetést róluk, ne te kezd a "pletykát" egy olyan társaságban ahol mindenki ismeri őket és ugye téged is.
DE ha már szóba kerültek - mert más szóba hozta őket - akkor "finoman" játszatod az ördög ügyvédjét, és élhetsz egy kérdésfeltevéssel pl.: " Vajon miért tette?" stb. de a társalgást ne te indítsd, és az erről való beszélgetésben is legyél visszafogott.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Örülj, hogy nincs gyerek.
Így jól és könnyen megúsztad, és itt nem az anyagi dolgokra gondolok.Egy házaspár bármelyik tagja éjjel nappal kefélhet folyamatosan félre akár különböző emberekkel, akár a társa orra előtt, akár a hitvesi ágyban. Magyar jog szerint emiatt semmi hátrány nem éri. A házasság jog szerint vagyon és életközösség, hogy ki kivel az nincs szabályozva.
-
válasz Trailblazer #59522 üzenetére
++
@envagyok : Ha a csaj ezt akarja, akkor ezt. Saját döntése. (Különben kvaegyszerű módja van az elkerülésének, nem kefélünk félre, ha meg igen, akkor viseljük következményeit.)
-
Gyuri27
félisten
Én azt mondom aki már arra gondol, hogy mással szexel az megcsalás.
Nem is kell a nemi aktus.
Felnőtt embereknek meg tudni kell mindent megbeszélni, megoldani (nem szokott menni).
Két dolgot kell észben tartani. Az egyik a megcsalás valaminek, valamiknek a következménye (kivéve akik sportból teszik). Tehát mindkét fél ludas valamennyire.
A másik az ember nem monogámiára van tervezve (felénk ezt a vallás, politika nevelte az emberbe). Tőlünk keletebre ahol a kultúra (igen a szexuális) már akkor virágzott mikor felénk még a kecskéket kergették ama célzattal a monogámia mint olyan nem létezik.
Tőlünk nyugatabbra ahol normális emberek élnek szintén más a megcsalás fogalma (soft non monogámia ha irhatom ezt így).Csalós miért lett bezárva? Nincs, nem lesz több csaló mostanába?
Amd - Radeon - Ryzen
-
hhenry
őstag
Csalós topikot miért zárták tudja valaki?
-
oriic
HÁZIGAZDA
Nálam a tárgyaláson a bíró azt mondta, hogy a magyar jog szerint maga a megcsalás nem válóok (WTF? Ezt nem is értettem, de ugye kedves exem beadványában ez is benne volt)
Ettől függetlenül én saját véleményem az, hogy aki egyszer megcsalta a másikat, az képes legközelebb is megcsalni, hiába mondja, hogy nem és kér bocsánatot. Így közös megegyezéssel érdemes elbúcsúzni egymástól, mielőtt még ronda dolgok történnek a két fél között és esetleg hónapokig, évekig elhúzódó tárgyalás sorozat lesz belőle.
(#59536) envagyok
Mintha az én házasságomról olvasnák csak gyerek és megcsalás nélkül.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
envagyok
veterán
válasz Cs1csó #59537 üzenetére
Ugye ugye...
De most amíg csak a csaj verzióját ismeri az a kb 50-60 ember a baráti körben, addig a férfi a tettes, a gonosz, a csaló.
De most jön a következő dilemma.
Elmeséljem-e a többieknek, hogy mit hallottam?
Nem álltam mellettük hosszú évekig esténként a hálószobában.
Ha dumálok, a társaság hölgytagjai biztos megútálnak, mert nagyon összetartanak a 'szerencsétlen' leányzóval. Többen letiltották férjüket arról, hogy szóba álljanak az exférjjel. Én mondjuk nrm vagyok papucs, azzal beszélek, akivel akarok. -
fjudors
aktív tag
válasz Trailblazer #59540 üzenetére
ja, persze, az eladóra gondoltam, aki az alzától vásárolt.
-
koby11h
őstag
válasz envagyok #59536 üzenetére
Akkor itt a válás lehetett volna a megoldás, becsületesen, tiszta lelkiismerettel. Utána pedig ott lehetett volna férfi ahol akar. A gyerekét ugyan úgy szeretheti elvált szülőként is. De ez tényleg nem ide, nem ránk tartozik...
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Cs1csó
félisten
válasz Silent77 #59535 üzenetére
Név nélkül, a "megcsalás" részletezése nélkül (kivel, kikkel, hogyan stb.) simán lehet erről beszélni.
Ha valaki szeretőt tart és ez kiderül meg lehet e ezt bocsájtani, kb. ennyi a kérdés. Erre mindenki a saját értékrendje szerint válaszol. Mint írtam, az egyszeri eset az én értékrendem szerint TALÁN megbocsájtható a többi nem.
Persze a közös jelzáloghitel, CSOK stb. sok mindent felülír
envagyok
A "7 éve semmi szex" már bőven válóok.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz koby11h #59525 üzenetére
Igen, kerültük is azt a szemetet.
Az exe teljesen megutáltatta emiatt a teljes közös baráti körükkel.
Mindenki elfordult tőle.
Egyszer egyedül véletlenül összefutottam vele valahol, és beszélgettünk egyet.
Kiderült, hogy mikor kitört a botrány, akkor már kb 7 éve semmi szex volt köztük.
Akkor lett terhes, ez a házasság után 1-2 hónappal megtörtént.
Házasság előtt semmi gond nem volt a szexxel, a csaj úgy állította be, hogy odavan az emberért, ennek fényében döntött úgy a srác, hogy elveszi a csajt. A boldogság 2 hónapig tartott, aztán a csaj terhes lett. 9 hónapig arra fogta, hogy azért ne legyen szex, a szülés után arra, hogy még nincs egyben odalent, utána meg hogy sok a dolga, fáj a feje, fáradt. Teltek az évek, emberünk majd beleőrült, többször is felhozta a témát az asszonynak, aztán egy munkatársával összekeveredett. Persze nem akart válni, anyagiakon veszekedni, gyerekét "elveszteni", de szex nélkül minden férfiasságát odalenni érezte, biorobot volt, hónap elején annyi dolga volt, hogy letegye a pénzt az asztalra.És hogy mi ebből a tanulság? Egyik fél meghallgatása után soha nem szabad véleményt nyilvánítani, de ha mindkét felet meghallgatod, még akkor is nehéz igazságot tenni, feltéve, ha mind2fél igazat mond. Ha egyik vagy mind2 ferdít is, akkor szinte lehetetlen.
Több ügyről is hasonlóképp gondolkodom a csalósból.
Utolsó is valahol sántít, mindkét oldalról.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Cs1csó #59532 üzenetére
Én nem szeretném ha a családi szennyest vad idegenek tárgyalnák ki, telejesen mindegy, hogy nem tudjuk ki az.
Távol áll tőlem az ilyen.
Nekik kell tudniuk, nekik kell megbeszélniük.olle: Már a csapból is Norbi folyik. A másik idióta. Nem is arra írtam.
[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
fjudors
aktív tag
válasz Silent77 #59531 üzenetére
a vevő az alzát jelentheti fel (kell is!), az alza meg a vevőt a jogtalan/jogalap nélküli haszonszerzésért, ha nem utalja vissza.
egyébként biztos tudna intézkedni az alza, hiszen minden hivatalosan, közleményekkel működik az utalásoknál.ha rendelek egy bútort, és rossz címre szállítják ki, akkor az áruház a hibás.
de itt maga a folyamat az ijesztő.de mindenképp tennie kéne a vevőnek valamit, hogy se az alza ne kövessen el ilyet, se az eladónak ne legyen ez a kiskapu..
gondolj bele:
van egy hibás garanciális termékem. eladom áron alul, majd amikor a vevő beviszi az alzához, én kapom vissza az árat..ha egy Bánáti féle rááll erre..[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Ilyet inkább az Azonnali fáradt gőzös kérdések topikban tedd fel.
Erre nem lehet objektív választ adni, tipikus "kinek mi fér bele" és több tényezős, pl. ha van gyerek akkor ott lehet érdemesebb higgadtan átgondolni a dolgokat, de ha "undor" "végzetes csalódás" van akkor ez úgysem fog menni.
Szerintem egy TARTÓS félrelépés pl. mint ebben az esetben, hogy szeretője van nem fér bele.
Ami TALÁN belefér: pl. egy legény - vagy leánybúcsún történik egy ( és nem megismételt) félrelépés, ezt utána bevallani is kockázatos a fent említett objektivitás hiánya miatt, inkább reménykedni, hogy nem derül ki. (ha bevallja az is elsülhet jól)
Az "addig jár a korsó a kútra" elv alapján ha valaki tartósan szeretőt tart az úgyis ki fog derülni.
TaaT
Bánátitól veteti vele valamit, az is elég büntetés, persze jó drága legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Rison77
senior tag
Jézusom, hát mi ez az oldal, és miért listáz ilyeneket ki az árukereső? Hát nóóórmális Margit? Tanuló webfejlesztő kis zsebpénzzel próbálkozik?
-
envagyok
veterán
Kicsit OFF
Szeretném megkérdezni a véleményeteket.
Egy ismerős pár most van vélófélben.
Átjött a csaj a páromhoz, panaszkodott egyet.
Kiderült, hogy megcsalta a férje, van egy szeretője pár hónapja, diszkréten csinálta, de lebukott.
Azóta elnézést kért, de a csaj hajthatatlan, válni akar.
Szerintetek tényleg akkora szemét gazember a férj, hogy ezt érdemli? -
koby11h
őstag
Az Alza fizesse ki a teljes összeget a vevőnek, szerezze vissza az eladótól ahogy tudja, eladó nak ban. Ügy lezárva, kérem a következőt.
[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
DJGABI
addikt
válasz envagyok #59510 üzenetére
hú bakker és annak mi lett a vége? meg amúgy azt hogy gondolta?
kontrolleres sztori: hát ez biza alza sara erősen. jelenlegi helyzetben a 30k szerintem korrekt. vevőnél nem tudom honnan jön ez az eredeti áron rugózás... volt x összege kontrollerre, javítani nem tudták, visszakapja az árát, win-win... roszabbul is elsülhetett volna ez a sztori én azt mondom... ezt az input lagot mondjuk nem is értem, ennyire szar hogy még egy konzolos játéknál is feltűnik? gyors rákeresés alapján nem is szabadott volna megvennie [link] kb a net tele van a hibával
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
-
fjudors
aktív tag
piff-paff-puff
a történet vége, és ennyi.
egyébként érdekes helyzetek ezek.
valaki eladja pl 70-ért a kuponnal 45-ért vett xboxot.aztán azt a vevőnek garanciába visszafizetik.persze,a45-öt.
vagy, az eredeti vevőnek (az eladónak), aki átutalja a vevőnek. De mennyit?
érdekes egy helyzet, sajnos az eladók többségének többet ér pár ezer forint, mint a becsületük.
pedig, abból kéne kiindulni, hogy fordított esetben ő mit tartana tisztességesnek.[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz Trailblazer #59512 üzenetére
Eszem-f***om megáll! Ez az ember (az eladó) tuti politikus! Azok ilyen férgek! Átlag ember még nekifutásból sem ennyire gerinctelen...
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
fjudors
aktív tag
válasz Trailblazer #59512 üzenetére
az eladó etikátlan, a vevőnek meg nem lett volna szabad ezt írnia:
„ Szeretném visszakapni legalább a ráfordított pénzemet és ebben kérném a segítségeteket.”
ergo, gyakorlatilag lemondott a többiről.ha ezt nem írja, akkor még akár siekeresen perelhette volna az eladót, de így...
egyrészről az eladó kártalanította (hisz lemondott a jogáról a teljes összeg kapcsán), másrészről az eladó gerinctelen.
minden a vevőt illetett volna, de ő cakk a„minimumot"szerette volna vissza.
az eladó meg vérszemet kapott.balfitty volt, és most átverve kihasználta a helyzetet.
szvsz a bann nem amiatt járna, hogy nem utalta át az összeget, hanem amiatt, hogy a saját bankszámla számát adta meg az alzának.
és, én azért feljelenteném az alzát .nanehogymár..ezzel a gyakorlattal a hasznáotpiacon az alzás termékek gyakorlatilag vevői oldalról a nincs garancia kategóriába kerülnek.
az senkinek se jó.se eladónak, se vevőnek.[ Szerkesztve ]
-
Trailblazer
veterán
válasz Trailblazer #59511 üzenetére
Na, mondom én. Ő úgy vélte, csak 30k-t jogos elutalni. Nagyon banszagot érzek...
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Trailblazer
veterán
válasz envagyok #59510 üzenetére
Ja, vélhetőleg a töredékét utalta el, amiről azt gondolta, hogy a vevőnek járt, afféle önkényes igazságosztóként. De mivel a termék tulajdonjogát átruházta, és a vevő küzdött meg az egész összegért, ezért az jár neki. Az Aldi vonogathatja a vállát, mossa kezeit, ám én nem írtam azt, hogy ebben igazuk lenne. Csak arra utaltam volna, hogy vélelmezhető lenne ez a fajta hozzáállás a részükről.
-
envagyok
veterán
válasz Trailblazer #59509 üzenetére
Elutalta.
Akkor írjam le negyedszer is, hogy nem jogos, amit csinál?
Most komolyan, senki se olvas itt, mielőtt válaszolna?
Az Alza nem vonogathatja a vállát, ugyanis az ő hibája nélkül nem az eladóhoz került volna a pénz.
Pl Fizetek az Aldiban a kasszánál, 1000ft a számla, adok egy huszast, a visszajárót odaadja a kasszás valaki másnak, aki mondjuk előttem vásárolt, és még pakolt ott. Az én dolgom lenne utánafutni, és tőle kérnem a visszajárómat??
Abszolút nem. Oldja meg az Aldi, meg aki elvitte a pénzt. A kasszánál adtam a pénzt az Aldis kasszásnak, és az ő dolga ott a kasszánál belenyomni a tenyerembe.Egyébként jó lenne hallani a sztorit másik oldalról is, mert lehetnek nüansznyi dolgok, ami miatt máshogy látszódhat a dolog.
Ki tudja miben egyeztek meg, ha viszont megegyeztek valami másban, akkor az érvényes, hiába járna más.
Velem is volt hasonló nemrég, egy sráctól vettem egy régi pc cuccot, x ft-ért árulta, fizettem előre a postát és a vételárat, majd mikor már ideért, kérte, hogy küldjem vissza, mert más többet ígért érte, vagy fizessem ki az eredeti vételár többszörösét, mert ő úgy gondolja, több jár.[ Szerkesztve ]
-
Trailblazer
veterán
válasz envagyok #59499 üzenetére
Izéke, ám az az eladó - nem hibája, de pofátlan inkorrektsége - , hogy a kapott pénzt nem utalja el a vevőnek. A pénz nem őt illeti, PONT. Ezen az alapon az Alza is vonogathatja a vállát, hogy ők egyszer már átutalták az összeget, a többit boxolják le egymás között a felek, a továbbiakban semmi közük az ügyhöz.
-
Ármester
válasz envagyok #59504 üzenetére
Szólt előre, hogy lehet őt fogják értesíteni, ergó tudta az eladó nagyon jól, hogy gariba van az eladott cucca.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Syl
nagyúr
A kontroller eladójának elég vastagon van bőr a képén...
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
envagyok
veterán
Ha én elkérem a számlaszámodat, mit adsz meg?
Akkor az eladó még azt se tudta (vagy tudta?) hogy bevitte a vevő a cuccot, akkor derült ki, mikor a vevő kopogtatott a lóvéért.
Lehet vett sok mindent ott már.
Nekem is volt ott több vásárlásom.
Ha most felhívnának, hogy mi a számlaszámom, mert utalni szeretnének, én is megadnám. -
Popes
őstag
válasz envagyok #59499 üzenetére
Azért elsiklasz egy kis apróság felett hogy az eladó simán a saját bankszámlaszámát adta meg, ahelyett hogy szólt volna a vevőnek pedig az jelezte hogy lehet őt értesítik mert az ő email címén volt a vásárlás.
Én itt befejeztem, de fenntartom hogy az eladó is vastagon sáros abban hogy így áll a helyzet.Deus ex machina
-
Enzolord
addikt
válasz Silent77 #59501 üzenetére
Én ezt az alkudozós részt nem is értem. Mi köze bárkinek is ahhoz, hogy a vevő mennyiért vette meg az eladótól a motyót? Eladta, az új tulajdonos bevitte, nem tudtak megcsinálni, a pénz, amit az alza utalt, őt illeti, nem a régi tulajt. Ennyi, pont. Történet vége..
Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”
-
veterán
Írt az eladó. Kérdés mennyit utalt neki.
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- iPhone 13 Pro 256GB gyári független, hibátlan, full doboz
- Toshiba Satellite L50D-B-12Z QuadCore AMD A6-6310 / 8 GB Ram / 1 TB HDD / AMD Radeon R4 2 GB
- Eladó vagy csere LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / monitor.
- Lenovo IdeaPad Y50-70 Intel Core i7-4710HQ / 15.6" 4K UHD / 16 GB RAM / 4 GB GTX 860M / 500 HDD
- Asus ROG Strix Soar 7.1 Gaming hangkártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest