- Hogyan válassz biztonságos és megbízható szoftverlicencet?
- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Gurulunk, WAZE?!
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
Új hozzászólás Aktív témák
-
PazsitZ
addikt
válasz
Crystalheart #46 üzenetére
SZTE PTM. Tudtommal nem arról híres a szegedi egyetem, hogy könnyű lenne a matek. Küzdök is vele.
Egyébként pedig vannak képletek, szabályok, amiket tanulni kell, de az azért nem igaz, hogy 200+ oldal bemagolásáról van szó, avagy akkor gond van, ha így akarod teljesíteni.Legtöbbször nekem is az nehezíti meg amúgy, ha van külön elméleti részből minimum pont
-
PazsitZ
addikt
válasz
Crystalheart #40 üzenetére
A matekkal csak úgy a poén kedvéért szivatnak szét,
Ez azért erős túlzás, a programozáshoz igenis szükséges a matek.
És nem arról van szó, hogy örök életedben tudni kell azokat a képleteket. De ha olyan problémába ütközöl tudnod kell hol keresd, tudnod kell megérteni és alkalmazni.
Puskázni nem mondom, hogy nem szoktam, de minimálisan. Az ilyen mobilminifüles és társait láttam már hogy használják, de én max a papír alapú kisfecnit használom, de igazából az is többnyire mire leírogatom, annyira "ráparázok", hogy magammal viszem, de végül általában elő se kell vennem, mert tudomMindezt nem azért mondom, mert én pl. annyira jó lennék. Egyáltalán nem, megszenvedek én is ezen tárgyakkal. Dimat, meg linalg nekem mondjuk elsőre meglett, kalk.-analízis már keményebb dió volt számomra.
-
sz4blya
tag
válasz
Crystalheart #40 üzenetére
értelek
nagyrészt analízisből fogok érettségizni, ha megtanulom rendesen remélem többé nem lesz vele gondom.
proci985: kösz
elhelyezkedéssel úgy nagyjából megvannak a terveim, nem szeretnék nagyot mondani
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Crystalheart #35 üzenetére
menj CAEre, rigó/euro/ecl fenéktörlésre sem jó Magyarországon kívül. ez itt most a saját fájdalmas tapasztalat volt. papolhatnak bármennyit arról, hogy elfogadják az EUban, valójában egyik sem elismert.
szintaxist mindenképpen jól kell tolnod és át kell látnod az összefüggéseket. ha ez megvan, akkor már nyert ügyed van: egy algoritmus összerakásához azért a parancsokat is vágni kell. viszont azok magolhatóak, pont mint a nyelvnél.
magyar nyelvvizsgaközpontok mondjuk előszeretettel rugóznak apróságokon, de mivel nincsenek akkreditálva, így akár a gyakorlatban azt csinálnak, amit akarnak. pénzt minden esetre ne adj nekik.
dabadab: cobollal kapcsolatban mondjuk lassan eljutunk oda, hogy a rendszerek megvannak, viszont a programozók kezdenek alóluk kihalni. és általában keresni egy programozót még mindig sokkal olcsóbb, mint portolni az amúgy működő rendszert. szóval potenciálisan az is akár még jövedelmező tudássá válhat elkövetkező években.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Crystalheart #29 üzenetére
a nyelv is matek, ahogy a programozás
gyakorlatban programnyelvek és élő nyelvek között azért nincs akkora különbség (ld turing gépek nyelve, a negyedik nyelvosztály, amelybe az élő nyelvek is beleesnek), szóval ha ment a mesterséges nyelv, angolnak is mennie kéne.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Crystalheart #27 üzenetére
hm, akkor mégse ő volt az. pedig matematikára járó exem tanította.
igen, erre gondoltam én is: okjs cuccok nagy része nem ad tényleg használható tudást, szóval hiába lapátolja bele az ember az időt, ha maga a kurzus könnyű. alap weboldalt meg tényleg össze lehet rakni 200 óra beletolásával, javascriptestül, külső css fileostul, böngészőkompatibilitásostul, validálva. nem lesz nagy durranás, de meg lehet csinálni, nulláról is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Crystalheart #23 üzenetére
folytatva:
az a helyzet, hogy itt az első két év kb így néz ki:
60 programozás (inkl 15 kredites nagy projekt)
7.5 OS (gyakorlatban c prog is)
7.5+7.5 cisco essentials+routing (aka ccna1, minimális scripting)
7.5 info modellezés (ekd+uml)
7.5 webprog (html+css+ némi javascript)
7.5 dbs (sql prog)
7.5 usability
7.5 diszkrét (inkl matlab)erre még jön vagy infomodellezés vagy még prog 30 pontért, meg egy diplomamunka (30).
namost, egy OKJs ennek a közelében nem lesz beletolt időben. ameddig kb eljutnak egy kurzuson, azt egy 7.5pontos (papíron 200órás, gyakorlatban ez rendesen, szívből tolva 250) kurzus megfelelően hajtva tudni fogja, mert egy okjs kurzuson nem lehet 40-75%okat minden vizsgán megvágni. referencia már érdekesebb, ld említett probléma a diploma nélkül, még képzésben lévők dolgozni kezdésével. persze, tapasztalat hiányzik, de elvileg másodévet szépen elvégzőknek már van munka kezdő programozóként... lehet nem a világ legzsírosabb állása, de kezdetnek nem rossz. nyáron meg úgysincs az embernek jobb dolga
.
prof ilyen alacsonyabb, felül kopasz, 50-60körüli emberke volt, aki minél bonyolultabb volt az anyag, annál jobban élvezte? különös tekintettel a testekre meg a mindenféle spec halmazokra?
mert akkor az ő lehetett.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Crystalheart #16 üzenetére
túltelítődik?
errefelé éppen boom van
. sysadmin vonalon konkrétan ősszel már egy szem friss diplomás nem volt állás nélkül a 40ből, pedig felvevőpiac lett még volna (na ott elgondolkodtam, hogy IT/rendszerprog vonal helyett networkingre kellett volna mégis menni, mert eközött a kettő között vacilláltam).
programozgatás meg programozás között lehet van különbség
.
"Bár lehet, hogy ha ma ránéznék, már erősen gondban lennék, az eljárások felére nem emlékezvén.
"
ööö, kommentelés?;Đeredetihez:
parancssor van, bűvészkedni lehet vele, kérdés, hogy mi a cél. ha nem tudod, mi az, akkor pl érdemes valami kezdő linux könyvön végigmenni. alapokra olyan 120 órát kell rászánni, ha értelmes vagy. mmint intenzív 120 órát, láblógatva/gimnáziumi szinten számolj 150-300 órával. ja igen, gyakorlatban is végig kell próbálni mindent, mert attól, hogy az ember tudja a kernel processek PIDjét, attól még nem fogja tudni használni.cből: van a "lehányt" borítós programozzunk c nyelven. ez az alapokra megteszi. van még a programming: principles and practice using c++, ez angol, de a célra jobb, bár Stroustrup kissé szószátyár (azért remek... írónak van mégegy c++ könyve, az később egyik legjobb referenciamű lesz). alapok az első space invaders szintű játékig 300 óra. magyarul van még a programozzunk c++ nyelven, de az a könyv akkor érdekes, ha mindenképpen téglákat akarsz ... szóval eléggé mindf*ck. hozzáértőbbeknek: pl előbb mutatja meg hogyan kell összerakni egy exception handlert, mint egy classt. rendes példákat meg nem ad. tetejébe kegyetlenül száraz, szóval refnek jó, tanulni kínszenvedés.
mappát bejelszavazni lehet, sőt van még ezer remek megoldás jogok managelésére. win7 kevésbé robosztus, mint egy server2003/2008, de azért el lehet azokkal is lenni. mit/hogyan könyv van azokhoz is. 120óra.
-
sz4blya
tag
válasz
Melyik egyetemeken lehet ilyen zombulás szinten programozást tanulni? Én mindig is ilyesmire vágytam
-
havasa
aktív tag
válasz
A piac tényleg telítődik programozókkal, de jó szakemberből hiány van.
Az egyetemet elvégzők nagy része ténylegesen nem ért semmihez, mert nem volt affinitása az iskolai évek alatt és csak a "papírra" hajtott, de ez csak az én meglátásom. -
havasa
aktív tag
válasz
Crystalheart #14 üzenetére
Értem én, C#-ban 1 perc alatt össze lehet hegeszteni amit akar, ha van hozzá érzéke előképzettség nélkül fél év megtanulni a használatát. De ha már megtanulta legyen is értelme, ne csak fun, én így vagyok vele.
Az adatbázisok meg külön állatfaj, az megint fél év minimum, ha napi 16 órát foglalkozik vele.
A teljes profizmushoz persze egy élet sem elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- Formula-1
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137
- Önerő nélkül is megvásárolható .1-10 hónap BANKMENTES részletfizetés.Arena Racer szövet gamer szék
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest