Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tybee000
aktív tag
-
sz4blya
tag
a kolozsvári Babes-Bólyain fogok továbbtanulni jelen állás szerint és náluk az első évben van analízis és geometria. annyira húzós csak nem lehet
egyébként az egyetemen végig tanulni szeretnék, úgyhogy ha nem viszik nagyon túlzásba, remélem lesz gond.a későbbiekben mint szoftverfejlesztő azon belül is mint game developer programmer szeretnék elhelyezkedni.
a másik dolog ami valamiért vonz az a kernelszintű programozás/fejlesztés és operációs rendszerek, esetleg hálózatok, ilyesmik. nyilván oda viszont egész más felkészülés kellene. -
Crystalheart
őstag
-
Crystalheart
őstag
Megnéztem az ETR-ben (valami különös oknál fogva még mindig be tudok lépni, pedig 2008-ban voltam), Járai Antal volt a diszkrét matek EA tanár. Az általad említett illető nem tanított. De a linalg tanár is nagy forma volt, de az ő neve nem szerepel itt...
A közgáz órákat kifejezetten élveztem amúgy, a tanár valami pocakos öreg motorosnak nézett ki farmerdzsékóban, olyan orgánummal, amit hátulról is hallani lehetett a nagyteremben.

Az OKJ-vel az a baj, hogy én pl. hiába toltam alatta a nap nagy részében a tanulást és programozást, hogy készen legyek az erősen túl nagyra tervezett programommal, miközben a tanáraim alig tanítottak valami használhatót, az nem jelent semmivel többet papír szerint, mintha ellazsáltam volna az évet és a végén szakdogának egy alap weblapot beadva levizsgáztam volna, mint azt az összes csoporttársam is tette.
-
Crystalheart
őstag
Már nem emlékszem a prof nevére, csak arra, hogy a saját maga által írt könyvet nyomta nekünk kívülről.
A gyakvezetők meg katasztrofálisak voltak, nagy részük tanítani nem tudó doktorandusz, meg volt egy olyan tanár, aki szabályosan ittas csövesnek nézett ki és szénné szivatott mindenkit. Áh, én jobb szeretem a családias légkört, jó lesz nekem az SZFE. 
-
Crystalheart
őstag
Már úgy értem, szerintem kb. a felét elfelejtettem annak, amit akkor turbó módban magamra szedtem egy szebb jövő reményében, mivel nem használom érdemben évek óta. Pl. anno középsuli elején, az előző éji Diablo2 miatt átagonizált két óra között néhány elvi támpont után magamtól kitaláltam a QuickSort algoritmusát, mielőtt tudtam volna, hogy mi is az és mi a neve, de ma már ki kellene kopiznom valahonnan.
Szerintem annak az évi pár tucat MSc diplomásnak itthon is biztos helye van, de úgy értettem, ilyen alacsony szinten túltelítődött a piac, a sima OKJ-s, vagy átlag referenciás, de nem diplomás programozók már nem kellenek senkinek. Így marad két választása, amennyiben programozni akar: nagyon ráfekszik, és végigtolja az egyetemet, vagy csak hobbi marad. Meg hát igen, prog és prog között is van különbség, vannak keresettebb nyelvek.
szablya: Természetesen a matekba kell belezombulni a legtöbb egyetemen, és közben látni, hogy a szakdogához közeledve szinte nem is alszik az ember. És a progban ez így megy, határidőről határidőre, mert mindig szoros időt hagynak. Túl sok idő lett volna, hogy eljussak a szoftvertervezői szintig, ami már egy fokkal kellemesebb és kreatívabb, így inkább nem járom végig a létrát. (Én ELTE-re jártam, ami pedig állítólag nem is olyan durva, mint a BME, de ott tök általános volt már első félévben, hogy feladtak 250 oldal matematikai képletet, tételt és bizonyítást egyetlen kurzushoz, hogy a vizsgákra tanuljuk meg, és persze több ilyen matektárgy is akadt. Az oktatók pedig gyakorlatilag nem magyaráztak, hanem fejből felmondták a könyv szövegét. Szerintem nem volt ember, aki nem puskázott valahogy, kivéve, ha durván zseni. Én viszont nem tudok, de nem is akarok soha puskázni, meg matekzseni sem vagyok.)
-
havasa
aktív tag
Ilyenek vannak mostanság? Akkor sokat emelkedett a színvonal vagy én jártam rossz helyre. Mindenki ugyanazt tanulta kötelezően, a szabadon választhatóakat is kötelező volt felvenni, hogy meg legyen a kredit.
Nem is tanultam ott túl sok értelmeset matekon meg Java-n kívül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Borderlands 4
- EAFC 26
- Linux kezdőknek
- Arc Raiders
- PlayStation 3
- Belerohan a hazai piac Kína saját csúcsmemóriáiba
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kompakt vízhűtés
- A TSMC korábbi alelnöke lekért pár bizalmas adatot - majd kikötött az Intelnél
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
- ÚJ MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i5 14450HX - 16GB - 512GB - Win11 RTX 5050 - 3 év garancia
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Gamer PC i5 14. gen. // RTX 3080 // BOLTBÓL 27%-os SZÁMLÁVAL, GARANCIÁVAL //
- Bontott, vadiúj, SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgarancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
egyébként az egyetemen végig tanulni szeretnék, úgyhogy ha nem viszik nagyon túlzásba, remélem lesz gond.
Ha tudom, hogy mire megyek vele, akkor inkább angolt gyakorolok, mert ma már nincs ennyi szabadidőm.