Jó tudni, hogy hogy készül, asszonypajtás imádja.
Én viszont abba a kategóriába esem, amit te még nem láttál, úgyhogy kapaszkodj meg: nálam a semleges ételek kategóriájában szerepel a kovászos uborka.
Jó tudni, hogy hogy készül, asszonypajtás imádja.
Én viszont abba a kategóriába esem, amit te még nem láttál, úgyhogy kapaszkodj meg: nálam a semleges ételek kategóriájában szerepel a kovászos uborka.
Csorog a nyálam, nálunk még nincs uborka, a forgatás miatt több hetes csúszásban vagyok a kerttel :\
Akkor téged cirkuszban kéne mutogatni.
Most tuti, hogy jelentkeznek még vagy öten, hogy nekik semleges a kovászos uborka...
Sőt, olyat is láttam már itt a ph-n, hogy egyenest nem ízlett neki. o.O
pl. nekem
Ahh, imádom, anyám nagymestere a dolognak, mindig a módszeréért csesztetik
[ Szerkesztve ]
Nekem is itt áll két 5l-es üveg az ablakban. Bár nem tart sokáig sosem, mert én képes vagyok magában is megenni egyet-kettőt, mert annyira szeretem
(#8) Mr.Csizmás
miért kell napoztatni?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Ha nem válik be ez a készítési mód, hozzád fogok fordulni.
Crystalheart: szóval a PH!-n volt már szó a kovászos uborkáról?
Ptech: látod, annyi eszem nem volt, hogy vegyek egy nagy üveget.
Csizmás: a meleg hatására kezd el kovászolódni az uborka, a kenyérből kiázni a kovász vagy valami ilyesmi... Ezért kell eleve meleg vizet önteni rá.
[ Szerkesztve ]
Inkubátorban télen is lehet.
nem tudom szebben megfogalmazni:
ahhoz tudom hasonlítani mint a sajton a nemespenészt
csak itt nemes "összerohadás"
a lényeg szerintem az hogy összeérjenek az alkotóelemek az uborkával
cryptot minden termékemért elfogadom
Az pont nincs itthon.
hú, hogy ezt én mennyire szeretem
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
Én is csak építeni akarok, mert az ismerősünk elvitte a kölcsön papagájinkubátort. Termosztátot, melegítőszálat kell beépíteni egy hungarocell béléses dobozba, vagy a METRO-ban kapható hungarocell-dobozba.
LuckyL: Miért, szerinted a sajt hogyan készül? Rohad, a maga nemében, attól függetlenül, hogy penészes-e.
[ Szerkesztve ]
csemege uborka jöhet, de ezt tén yleg nem szeretem, nagyon nem.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
mi egy kis csipös paprikát is rakunk bele. pikánsan csip. nagyon finom ugy
töltöm lefele a torrentet döpirétbéj-rü. csak gondoltam kiirom, hátha kibanolnak..
És akkor télen is készítenél kovászos uborkát? Mondjuk, télen uborkához jutni...
Nem, ősszel. Ősszel fagyokig még nő uborka, de az időjárás önmagában már nem alkalmas rá. Ugyanez borús időben, pl. tavaly alig volt napsütés.
Már a szagától is hányingerem van...
Én a nyers uborka szagát nem bírom elviselni. Mondjuk én az alma szagát is utálom.
A szerzőnek:
Mindenképpen hiánypótló írás született, én úgy érzem.
[ Szerkesztve ]
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
Én is utálom
am az uborkát magába simán megeszem
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
Régen ugyanígy éreztem a tökfőzelékkel kapcsolatban. Meg mindennel, ami kapros... Mára már kifejezetten megszerettem.
Itt kint olyan csemege ubi van, besirsz rajta.
2 fo csapas van a kapros es az kapor nelkuli. Altalaban 95%-ban mind cukrozott, de ugy rendesen nem tudom mit csinalnak meg veluk, de van egy fajta fahejjas beutesuk is.
A megszoksz vagy megszoksz taktika jott be, 2 ev alat mar meg tudom enni barmlyiket persze ami cukormentes, igaz gasztronomima elmenyt egyik sem nyujt.
A kovaszost annyira nem szeretem, de par hazi egesz jo szokott lenni, inkabb a csemeget szeretem en is.
Odakint még a kenyér is édes, teljesen kikészültem tőle.
Ez az amerikai álom, minden olyan rózsaszín, habos és édes.
Nálam pont fordítva: régen szerettem a tökfőzeléket, ma már meg nem bírnám enni.
Egyébként a kaporral semmi bajom, annak szeretem az ízét és az illatát is. De a kovászos uborka... Már alapból olyan a szaga, mint amit egyszer már kihányt valaki.
Jelentkeznék. De nem viccből. Megyek cirkuszba.
Neked nem volt herótod a "majd' minden előrecsomagolt kaja legyen édes" hozzáállástól, amíg kint voltál?
"Már alapból olyan a szaga, mint amit egyszer már kihányt valaki." Hát igen, régen én is így éreztem.
veector: bejönne a cirkuszos élet?
yetike: a 12 nap alatt egyik helyről mentünk a másikra, a kajálást olcsó gyorséttermekben oldottuk meg. Nem tapasztaltam meg, hogy a hétköznapokban mit és hogy esznek az amerikaiak. Ja, de igen. A kávé elsőre ihatatlanul rossz volt, aztán megszoktam.
Ó, a jó kis koviubi...
Beirdalva, és ahogy kiveszem a léből, még a könyökömön is csurog az áldás. Nagyot harapok bele, fröccsen, de nem érdekel. A lemosandó izé negatív élményét túlszárnyalja a számban szétoszló íz.
Korhadás szaga van, ez tény. Viszont ez a szag számomra illat.
Jöhet, és nem kell hozzá semmi. Csak úgy magában.
Jó, fincsi, és kell.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Gyorsan néhány ötlet a kovászos uborka készítéséhez.
A nagymamám készítette rendszeresen. Imádom enni, mindig ott voltam a lába alatt amikor készítette.
A kenyeret másnap, ha szép napos idő van, ki lehet venni.
Az íz finomításához bevethető trükkök.
Torma gyökér, ha van kéznél megdobja az ízét.
Koriandert is lehet hozzá adni, de módjával.
Kellemes ízt a meggyfa levele is.
Bármikor elkészíthető. Be kell tenni a sütőbe, maximum 50 fokon tartva gyorsan elkészül a finomság.
Az áztatást és kefés mosást ne hagyjátok ki. Sok piszok és föld jön le róla.
Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
Amit én imádok hozzá, pontosabban, amihez szeretem a koviubit, az a Tepsis brassói.
Tepsis brassói
Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja vagy lapocka, 20 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, majoránna, 60 dkg burgonya.
A hússzeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, fokhagyma reszelékkel mindkét oldalát bedörzsöljük, és állni hagyjuk, majd csíkokra vágjuk. Eközben a füstölt szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük.
A szálasra vágott vöröshagymát a szalonnazsírban üvegesre pirítjuk, rátesszük a csíkokra vágott húst. Bőven meghintjük majoránnával, fekete borssal. Fedő alatt, lassú tűzön csaknem készre pirítjuk.
A burgonyát vékony hasábokra vágjuk, összekeverjük a hússal, és forró sütőben ropogós pirosra sütjük. Kovászos uborka illik hozzá. Rendkívül finom.
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
á pont tegnapelőtt csinált gazdasszony, még mi is neveljük.
azért a bevágást ne nagyoljuk el ennyire, megvan annak a módja: hosszában majdnem végig félbe (mondjuk 1 centi maradjon), aztán a márik oldalról ugyanennyire, pont a másik vágásra merőlegesen. minden más módszer kiöli belőle az u-vitamint.
és persze utána hűtő, ez is lemaradt.
[ Szerkesztve ]
u-vitamin LOL.
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
savanyú ubival mindenféle stroganoff alapot lehet csinálni, szeretjük nagyon.
meg bigmac féle szószt (kapor meg savanyú ubi), bár még nem tökéletes a rekonstrukció amit csinálok.
a kaporral még elég harcos hagymás-csípős kagylós-rákos hallevest lehet kreálni, de tengervédelmi okokból igyekszem hanyagolni.
egyszer ettem ilyet zellerpalacsintával. világéletemben nem voltam oda a zellerért, az az egy leves pedig maga volt a tökéletesség. kajak majdnem elsírtam magam, ami elég hülyén jött volna ki egy étteremben. a levest igen, a palacsintát még nem sikerült rekonstruálnom, de azóta eléggé lájkolom a zellert. majd nemsokára lesz saját, lehet nekifutok megint.
mondjuk magából a hallevesből nem ez az első helyezett nálam... na mindegy nem akarom felkorbácsolni a nyálelválasztást még jobban. csak eszembe jutottak ezek.
[ Szerkesztve ]
Sajnos nem annyira napos és meleg az idő, ezért ázni fog a kenyér még pár napig.
Ez a meggyfalevél komoly?
BioNiCMaN: Jóféle receptnek tűnik. Amihez én különösen szeretem a kovászos ubit, az a pásztor tarhonya. De ahogy Vakegérke is írta, önmagában is finom...
lapa: köszönöm a kiegészítést. Egyelőre ez egy kísérleti adag, meglátjuk hogy sikerült... Látom, benne vagy a tengeri kaja témában. Van ötleted, hol lehet venni pucolatlan garnélarákot?
Fura, de én is így vagyok vele.
Nem szokott ellenállhatatlan érzésem lenni, hogy ennék kovászos uborkát. De ha van, akkor egyébként szívesen eszek belőle.
Régebben kisgyerekként emlékszem furcsálltam is mamámat, hogy mi az a befőttes üvegben, hogy uborka is kenyér is, meg még kiteszi a napra is.
- http://pazsitz.hu -
a "benne vagyok" erős túlzás. én itthon maradok a fagyasztottnál, biztos ami biztos. a nagy hiperekben (auchanban, tescoban) szoktam látni kirakva jégen, de sose mertem onnan venni.
pont nemrég kaptam egy hírlevelet, amiben ilyesmi kereskedők is voltak felsorolva, de kidobtam és nem tudom most letölteni... majd megpróbálom megszerezni megint.
nem valami kóser kaja az erjedések miatt, de nagyon szeretem.
Amíg nem a kóli vagy a szürkepenész erjeszti, addig általában jót tesz az emésztésnek.
Utálom, még a szagát is...
Lehet, hogy azért, mert mikor Anyukám terhes volt velem, állítólag 2 pofára ette hónapokig... Szóval nekem elég lett egy életre belőle.
"ha van, akkor egyébként szívesen eszek belőle." Háhá, szóval azért csak szereted. Eddig többé-kevésbé beigazolódni látszik ez a kétpólusú világrend.
lapa: én is láttam a Tescóban mirelitgarnélát, de az már filé volt... A nem mélyhűtött garnélával én is óvatos lennék... Nyilván nem a szomszéd faluból érkezik az üzletbe...
Gergő_: hát, ahogy Crystalheart is írja, ebben nem az EHEC van. Elég sok dolgot juttatunk a szervezetünkbe, ami erjedt. Tejtermékek, gyümölcsszármazékok, koviubi.
művésznő: Kb. 10 éve csapott át a gyűlöletem szenvedélybe egy nyár alatt, szóval sose lehet tudni.
nem félek én a járványoktól, szívós gyermek vagyok.
viszont az élesztő gombás ételeket mértékkel eszem, mert az tényleg kihat az emésztésre, inkább savas irányba tolja. az utóbbi napokban csak gyümölcsturmixokat és főzelékeket eszem. egy kovászos uborka-shake-et is lehet kipróbálok.
[ Szerkesztve ]
kovászos uborkábol 2 félét ettem...mindkettő házi.
az egyik szottyadt, nagyon rossz volt....megutáltam...több évig nem is probálkoztam ujra vele, még a szagátol is rosszul lettem...
aztán multhéten bnő mamája csinált...aztán nem volt más savanyuság...hát beadtam a derekam...és ízlett!
"friss" és ropogos volt
tudtam, hogy anyámnál is van...másnap átugrottam....megkostoltam...és az is ízlett...mondjuk ez sem volt a szottyadt fajta...de nem is a ropogos...mégis...ízlett...
szoval aki utálja az kostolgasson többfélét...
mondjuk a csemegeuborkát még most sem veri...vagy egy jofajta ecetes-hagymás-uborkasalátát...de már nem utálom.
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
Savas irányba tolja? Erre valahol itt a prohardveren olvastam egy találó mondatot: "Egyál lúgot vazze!" Amúgy igen, szódabikarbóna rulzz. Én sokat eszem, főleg ilyen gyors lepénybe, abszolút nem káros. Bár azt nem tudom sütés után lúgosít-e még, de mialatt a keveréket kóstolom, tuti.
(Ezt a szódabikarbónás lepény receptet leírom. Sztem a világ leggyorsabban elkészíthető és legolcsóbb lisztből készült kajája. Persze,a tészta gyorsabb, ha már kész a tészta, de itt elemektől számítom. Kicsit olyan, mint az amerikai palacsinta, csak egyszerűbb.
Tehát: 1 kiló lisztbe 2 gramm szódabikarbóna, 14 g só, fél deci olaj, víz amennyit fölvesz a rugalmas kenyértészta-állaghoz. Ennyi az alapanyag, plusz még egy kis olaj a sütéshez, de anélkül is megsül, csak úgy finomabb. Összekeverjük, meggyúrjuk, állni hagyjuk 10 percig. Aztán akkora darabokra szaggatjuk, hogy egy kerek formára kinyújtva, 3-5 mm vastagon pont elférjen a palacsintasütőben. A tetejét egy ecsettel bekenjük olajjal, beborítjuk a közepes lángon sülő palacsintasütőbe, majd a hátoldalát is beolajozzuk, még mielőtt a szódabikarbónától felhólyagosodna. Amikor kicsit hólyagos már, megforgatjuk. Addig sütögetjük, amíg mindkét oldala meg nem pirul, akkor kész.
Ezzel a kajával gyakorlatilag 20 perc alatt el lehet készülni és öt perc alatt jól lehet lakni. És egyszerűbbet sem tudok elképzelni. Azért tudom még én is elkészíteni. )
Nálam a csemiubi a nyerő. Ha van mindkettő, legtöbbször a csemegét választom. De nyitott vagyok a jó kovászosra is.
...egy ideje folyóvíz alatt egy szűrőn átmosom a bolti savanyúságokat. Marja a torkom az a sok ecet, tartósítószer és ízfokozó.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
Ez olyan mint kenyér. Csak úgy magában szoktad enni?
Elszomorodtam. Semmi napsütés ma.
[ Szerkesztve ]
Vidd el szoláriumba.
Anyósomék a kenyeret ilyen függöny szerű anyagba teszik, így nem úszkál az üvegben a szétmálló kenyér.
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
Gézbe
Én is azt mondom hogy csemegeuborka rúlz, de ha kovászos van az is lefér, régebben össze is kevertem a kettőt
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
Ha te mondod. Vagy mull-lapba.
Az íráshoz egy esztétikai megjegyzés:
Én a képet középre zárnám.
[ Szerkesztve ]
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
Asszony gézt használ ilyen célokra azt hiszem, azért mondtam
(bár nem koviubinál, ott nem baj, ha szétmegy a kenyér azt hiszem)
[ Szerkesztve ]
Ja, olyan mint a kenyér, de egészen már íze van, és gyorsabb, és nem is kell keleszteni. Akkor csinálok ilyet, ha kevés az időm. Koviubival is nagyon jó.
Ha még csak az esztétikával lenne az egyetlen baj.
Kész lett és nagyon jól sikerült.
Gratula!!
Remélem az ubinak nem voltak külföldi rokonai!
Főleg nem spanyolok
Amúgy, ha még egy kis szódát vagy szénsavat tolsz bele, akkor Traubi is lehet a polcon
Az se lehet véletlen, hogy a bejegyzésnek te voltál a 666. letöltője.
Edesanyam es a parom edesanyja is hetente csinal nyaron kovaszus uborkat, annyira szereti nalunk mindenki.
hábm bábm
Nálunk is készül az újabb adag. Az előző már elfogyott, a mostani kánikula meg nagyon kedvez a kovászos uborkának (de csak neki ).
...sz'al kovászos bírja, Csemi nem?
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
bejegyzés Kovászos uborka