savanyú ubival mindenféle stroganoff alapot lehet csinálni, szeretjük nagyon.
meg bigmac féle szószt (kapor meg savanyú ubi), bár még nem tökéletes a rekonstrukció amit csinálok.
a kaporral még elég harcos hagymás-csípős kagylós-rákos hallevest lehet kreálni, de tengervédelmi okokból igyekszem hanyagolni.
egyszer ettem ilyet zellerpalacsintával. világéletemben nem voltam oda a zellerért, az az egy leves pedig maga volt a tökéletesség. kajak majdnem elsírtam magam, ami elég hülyén jött volna ki egy étteremben. a levest igen, a palacsintát még nem sikerült rekonstruálnom, de azóta eléggé lájkolom a zellert. majd nemsokára lesz saját, lehet nekifutok megint.
mondjuk magából a hallevesből nem ez az első helyezett nálam... na mindegy nem akarom felkorbácsolni a nyálelválasztást még jobban. csak eszembe jutottak ezek.
[ Szerkesztve ]