Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#45) Crystalheart válasza Gergő_ (#43) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Savas irányba tolja? :D Erre valahol itt a prohardveren olvastam egy találó mondatot: "Egyál lúgot vazze!" :DDD Amúgy igen, szódabikarbóna rulzz. Én sokat eszem, főleg ilyen gyors lepénybe, abszolút nem káros. Bár azt nem tudom sütés után lúgosít-e még, de mialatt a keveréket kóstolom, tuti. :)

(Ezt a szódabikarbónás lepény receptet leírom. Sztem a világ leggyorsabban elkészíthető és legolcsóbb lisztből készült kajája. Persze,a tészta gyorsabb, ha már kész a tészta, de itt elemektől számítom. :D Kicsit olyan, mint az amerikai palacsinta, csak egyszerűbb.

Tehát: 1 kiló lisztbe 2 gramm szódabikarbóna, 14 g só, fél deci olaj, víz amennyit fölvesz a rugalmas kenyértészta-állaghoz. Ennyi az alapanyag, plusz még egy kis olaj a sütéshez, de anélkül is megsül, csak úgy finomabb. Összekeverjük, meggyúrjuk, állni hagyjuk 10 percig. Aztán akkora darabokra szaggatjuk, hogy egy kerek formára kinyújtva, 3-5 mm vastagon pont elférjen a palacsintasütőben. A tetejét egy ecsettel bekenjük olajjal, beborítjuk a közepes lángon sülő palacsintasütőbe, majd a hátoldalát is beolajozzuk, még mielőtt a szódabikarbónától felhólyagosodna. Amikor kicsit hólyagos már, megforgatjuk. Addig sütögetjük, amíg mindkét oldala meg nem pirul, akkor kész.

Ezzel a kajával gyakorlatilag 20 perc alatt el lehet készülni és öt perc alatt jól lehet lakni. :) És egyszerűbbet sem tudok elképzelni. Azért tudom még én is elkészíteni. :DDD )

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.