Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoz
őstag
"A Centrino szakított a NetBurst architektúrával, és egy sokkal energia gazdaságosabb megoldást valósított meg."
Pontosabban visszanyúltak a jó kis Tualatin-hoz és azt fejlesztették tovább. (És további fejlesztések után végül Core 2-ként tért vissza a desktopra)
Igazából ezt az egész Netburst zsákutcát kihagyhatták volna -
didyman
őstag
7x5-ös procit nem néztél még benne? 400MHz FSB, így magasabb szorzó. Hátha csak FSB limites volt a proci. Nekem egy 735 van, szokásos lábzárással 533FSB-re rakva, netezős vasban. Jó procik ezek.
Kis apró beleszólás, az első SpeedStep képes CPU-k a PIII-ak voltak. Mire a Pentium M-ig elérünk, 3 verzió váltott.[ Szerkesztve ]
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
j-cool
tag
Egy újabb jó kis teszt. Azon gondolkodom, hogy tuningoltál már PDA procit (Jornada 720 teszt) laptopprocit, meg mindenfélét,de a régi Mac PowerPC G4 vagy G3 még kimaradt
Hatékony, online, gyors autós szerviz program, ami ráadásul ügyfeleket hoz? ---> http://szerviz7.hu ugyanez elérhető általános célú (minden szerviznek megfelelő) átalakítható verzióban is, érdeklődni privátban.
-
RROD360
tag
Jó teszt lett Májsztró
-
Ez frankó! Azért mondjuk egy kaptop hűtése ezt nehezen bírná (ha az egyéb dolgoktól eltekintünk).
Viszont a melóhelyen pár ipari PC-ben mobil CPU volt, amit érdekes lett volna meghúzgálni, mert ott akadt rendes hűtés is, csak a BIOS volt antituningMutogatni való hater díszpinty
-
oncsi
őstag
Ezek egy viszonylag gyorsan leírt, kevéssé ismert procik. Nekem is van egy Acer notim, eredetileg 1,4GHz-es első generációs CPU volt benne, de most egy M735 van benne (1,7GHz-1,25V) ami 4-17-es szorzó között szabadon állítható, és az idő 90%-ában csak 800MHz-en megy 0,75V-on. Simán (gyorsan) megy vele win7 (aero nélkül) és általános otthoni-irodai alkalmazásokkal teljesen jól boldogul. Mindezt úgy, hogy 6 óra WiFi-s netezést is bír. Az eredeti procival (ami nem tudott teljesítmény szerint szorzót, és tápfeszt váltani) max 4 órát ment.
Jó tesztek, jó cikk. KösziKinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Brae
őstag
válasz ---Lasali--- #41 üzenetére
Akkor ott valami el van b@szva, annak a procinak jóval többet kell tudnia Winrar-ba, az X2-őm is 1000 fölött megy.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Elég komolyat megy ez a proci.
Nekem 543 at megy winrar ban a Mobile DualCore 2 Duo P8600.
De lehetséges hogy a rendszer ram sebessége fogja meg. Olyan tesztet is kellett volna futtatni, arra még kíváncsi lettem volna.[ Szerkesztve ]
-
madmaxxx
senior tag
Ejnye. Hát hol marad a P4C800-e Deluxe deszka?
}}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali }}}----->
-
_csocso_
senior tag
Nekem is volt egy ilyen cuccom, talán egy M 750-el, az is kb. ennyit futott, szintén gyári hűtővel, igaz nagyobb ventivel, de semmi különbség nem volt az eredetihez képest tuningban, max csendesebb lehetett. ( Nem lehet, hogy az átalakító korlátozta be esetleg? )
Tavaly év eleje körül adhattam el, a dirt 2 már alig akart rajta menni, főleg a betöltés, amelyik pálya elindult, az játszható is volt.https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
priti
addikt
Ez a Bacsis srác mindig meg tud lepni Nem rossz egy ilyen átalakítótól, gondolom olyan volt a fesz, mint a Balaton.
Hardverlesen
-
Seirus
tag
Egy apró hiba:
"Banias magot kapták, és 0,13mikronos csíkszélességgel"
"Dothan magra épültek, amik már 0,9mikronos csíkszélességgel"
utóbbi gondolom 0,09Egyébként a tesztnek én is ilyet használtam 3 évig.
Komolyabb játékokon kívül mindent vitt 800Mhz-re szabályozva, passzív hűtéssel...imádtam.Telefonszám adatlapomon.
-
telescreener
tag
nagyon pöpec teszt, szépen muzsikál a prockó
"...Ha Chuck Norris Részt vett volna az X-faktorban akkor a mentorok esnek ki..."
-
bacsis
Közösségépítő
Rééég volt, de hiszen alig egy hete volt a Xeon tuning teszt
jahh és én köszönöm hogy elolvastad
Geller_1972! talán mérési hiba volt.. lehet ha újra elindítom gyorsabb eredményt mutatott volna
MarQs ajánlom apentium 4 CPU-k krémje tesztemet
krystman! Laptopba koccos tuningolni, szoftveresen, de érdemes megpróbálni a setFSB-t vagy az rmclock-ot
Duracellm...! Benne van a pakliba, bár szerintem itt akkor is a proci fulladt ki -
törölt tag
Még ilyet
az meglepett hogy alapfeszen mennyit tud.
Az átalakító nem lehet ludas, esetleg még egy pár kondinak nincs hely rajta?
-
Taranti
senior tag
Szép teszt, grat!
Ha jól emlékszem, Intel végül is ebből fejlesztette ki a Core-t (amikor végképp rájöttek, hogy a netburst zsákutca).Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
krystman
őstag
Jó teszt tényleg! :-) Azért jó látni, hogy ezekbe a régi cuccokba is mennyi tartalék van! :-) Viszont laptopba milyen programmal lehetne húzni kicsit a procit? Vagy esetleg a VGA kártyát? Ha lehet persze.
-
MarQs
senior tag
Nagyon érdekes kísérlet és jó kis írás! Fejben szerintem már sokan eljátszottak ezzel a gondolattal - ahogy én is - és most tessék! Thx!
Lenne egy csak távolról idevágó kérdésem: Prescott vagy Northwood az ajánlott inkább egy P4-es ápgréd esetén? Max. DDR400-as memóriát támogat az alaplap és egy Corsair Value menne bele...
Szerinted?"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
Geller72
veterán
2600Mhz:
"a tesztek szépen lefutottak, gyorsultak" Konkrétan a rar bench semmit sem gyorsult az előző lépcsőhöz viszonyítva. Vagy valami bibi van -
luw2win
őstag
Pont raneztem, na mondom reg volt mar bacsis teszt ,ennek kotelezo h bacsis legyen a szerzoje es hat megtortent
Koszonjuk.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
Napfénysüti
nagyúr
Szokásos érdekes és jó teszt!
Més que un club!
-
bacsis
Közösségépítő
Ténxleg elírtam, ködzönöm hogy jelezted
DeltaPower! Volt már nálm mobil barci, de az nem ment ennyire, ezzel a 3200+-al többet értem el, ezért ezt linkeltem
Blindmouse Nem szeretek szorzóval tuningolni de ezeknek a Pentium M-eknek lefele már lehetTöbbiek! Örülök, hogy tetszett a cikk, köszönöm az eismeréseket
-
törölt tag
jó kis teszt lett grat .P
-
mghltm
addikt
a superpi nagyon kedveli a magas cpu orejelet, illetve a magas ram orejelet minel alacsonyabb idozitesekkel. ezert a szuper eredmeny, amihez persze bacsis keze munkaja is kellett.
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
beefjeez
senior tag
jó kis cikk lett, de fagyálló nélkül nem az igazi
-
Brae
őstag
Nagyon jó procik ezek! Nekem is van egy 1500-as Banias-om az IBM T40-embe, most is tökéletesen elég a teljesítménye alap dolgokra (net, ofisz, film-720p-ig).
-
marositech
senior tag
Bacsis! Köszönöm megint!
Szép cikk!Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
Lkristof
csendes tag
szokásos bacsis minőség
L.K
-
Evilangel
tag
annó hasonló (vagy talán pont ilyen lapban) egy Pentium M 730-at toltam 2,8-ig, de az is nagyon hirtelen érte el húzás határát
-
Blindmouse
senior tag
Szép értékek! Nem lehet ezeknek a szorzóját sehogy sem állítani? Úgy értem akár lábkitöréssel / összeforrasztással?
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
laci1128
tag
Nem is lehet egy lapon említeni őket szinte semmilyen szempontból sem. NetBurst-ös cuccok jóval nagyobb hőfokon jóval magasabb órajelen sem képesek mindig megrengetni a Pentium M-eket.
Egyébként akosf tesztjeiben ez első ránézésre megnyilvánul.KrenAtesz: Így van, a T7200 a T60-asomban ~27 mp alatt számolja ki az 1 millióig a PI-t.
valid[ Szerkesztve ]
"But at least the code looked good, which is the main thing."
-
DeltaPower
addikt
xp-m-es bartonra gondoltam, aminek 1,45v a gyári vcore-ja. ha jól látom amit linkeltél az egy szorzómentes nem-mobil 3,2+ xp
[ Szerkesztve ]
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
KrAt
veterán
Azért az komoly, hogy (ha jól nézem) magszinten hozza egy C2D mobilproci eredményét (30s) SuperPi-ben Egy T7200 2.0GHz-en megy asszem 29mp körül..
-
osztraksajt
őstag
Ritka madár az átalakító, de nem is értem mért nem terjedt el jobban, ezek a dothan magos procik azért nagyot ütöttek teljesítményben. Lehet az áruk miatt? De ami késik az a gyorsvonat nem bacsis.
-
domi007
őstag
Azért nem semmi az alapból 70-80 fokos Prescottokhoz képest ez a szolid 50 fok még durva tuning alatt is
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
Elrood
őstag
A jó öreg Asus CT479.
Még mindig megvan az erre épülő gépem, egy dothan magos celeron 1400-zal, egy asus P4GPL-X lapban.
3,5 évig volt a főgépem, folyamatosan 1862MHz-re tunningolva, ma is szolgálatban áll.
Ha jól emlékszem, 2GHz-n még bebootolt a win, de a stabilitási teszteken elbukott pár perc alatt.''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
laci1128
tag
A második generációs Pentium M a Dothan volt, bár gondolom ez csak elírás volt a cikk elején.
A screenshotokon is látszódik.[ Szerkesztve ]
"But at least the code looked good, which is the main thing."
-
bacsis
Közösségépítő
válasz DeltaPower #5 üzenetére
tiborandras! Párszor már használtam, őő konkrétan 2X is, mindd a kettő alkalommal azoknál a cikkeknél elvesztek a képek... persze ezek 1,5-2 éves cikkek, de akkor is.. ez legalább biztos
[ Szerkesztve ]
-
mghltm
addikt
a tesztert koszonet es hala! mindig vigyorogva olvasom, amikor az utolso megahertzig kihajtasz valamit
a jpg-ek minosegeert kar. miert nem hasznalsz valami kepfeltolto oldalt? pld noob.hu teljesen jo szerintem
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
h.adam.92
őstag
egy kis délutáni olvasásnak tökéletes volt
-
Zotya984
senior tag
Go bacsis GO GO GO!!!
Szép teszt."Tiszteljük meg egymást azzal, hogy válaszolunk a privát üzenetekre"
-
lenox
veterán
Az miert biztos, hogy a cpu-nak van vege itt es nem a lapnak? Amugy nekem van egy shuttle gepem, abban is ilyesmi proci van, csak 1866 MHz-es ha jol emlekszem
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest