- Hieronymus: Az egyik reggel nem indult az autóm, küzdelem az ólomszulfát ellen
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Hogy töltésnél le kell venni a sarut, azt általánosságban előírják az autógyártók, de ez csak egy ökölszabály, amivel elhárítanak minden felelősséget.
Vannak / voltak primitívebb töltők, ami túltöltésvédelemmel nem rendelkezik, abból persze gond lehet, ha valaki rajta felejti. A 100 Hz pulzáló vagy tirisztorral hasított félszinusz által a rendszerbe vitt impulzusok hatása is kérdéses, bár az akku ezeket részben megfogja, de azért nem mindegy az áram nagysága és az akku pillanatnyi állapota (belső ellenállása) sem. Veszélyes lehet az is, ha a saru oxidált, tehát az akku irányába nem érintkezik rendesen, emiatt a töltő árama a jármű áramköreire jutna közvetlenül, az akku korlátozó, simító hatása nélkül.
Ezért is egyszerűbb a gyártónak annyit közölni, hogy nem szabad így tölteni és kész.
Viszont a szóban forgó szabályzott kapcsolóüzemű töltők sima egyenáramot adnak, túltölteni nem tud, így biztonságos ilyen szempontból. De ha az akkut kicsit túltöltené, az sem vészes, mert a jármű elektronikája azt még elbírja.
-
tibcsiworld
aktív tag
Még csak 7 hónapos a tapasztalatom, és itt kezdtem a "pályafutásom", de én soha nem szedem le az első 1-2 alkalom után, mert csak a gond van az autóval! Ezt-azt beállítgatni!
Ha nem szedem le, akkor nincs bajom, az autó is indul! Hetente többször mérem, és nyáron is rákerülget a töltő!
És nekem noname OFF-om van!
-
OldAkita
aktív tag
Suzuki Swift II, Banner 44Ah. Ctek 5 -el szakadatlan töltve. Soha nem szedtem le a sarukat, és nem is volt bajom soha. Annál nagyobb bajom volt mikor akku cserénél pár percig áram nélkül maradt. Sokáig nem tartotta meg utána az alapjáratot, menet közben állandóan lefulladt mikor pirosnál fékeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Összefoglaló, topiknyitó, updateEz egy blognak indult kis írás volt ami elég nagy látogatottságnak örved még most...
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- Katana GF66 12UC 27% 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Eladó Vízhűtő cuccok, VGA blokk, radiátor!
- Dell Latitude 5350 13.3" FHD IPS Intel Ultra 5 135U 32GB 512GB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest