Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lizakattila

senior tag

válasz zolikaDB #34 üzenetére

Így van, elég jó tuningpotenciállal rendelkeznek. Ha esetleg pedig meglép még az Intel egy Stepping váltást is (ahogy anno tette az i7 920-nál) akkor még ennél jobb is várható.
    "de mondod, h ebbe a lapba lehet tenni i3, i5 és i7 procikat! Ez hogy is van akkor?"
    Ez a rendszer LGA1156 foglalatra épül. Ehhez a foglalathoz az intel többféle processzort gyárt, melyeknek az elnevezése a következő:
    -Core i3 (530, 540 - ezek 2 mag + HT, 4Mb L3 cache, 32nm)
    -Core i5 (660, 661, 650, 670 - 2mag + HT + Turbo Boost, 4MB L3, 32nm; 750 - 4 mag, 8Mb L3, 45nm)
    -Core i7 (860, 870 - 4 mag + HT + Turbo Boost, 8Mb L3, 45nm)
    Szerk: Nah közben kelzsoca már meg is válaszolta. :R

Fiuk nyugi! Fele procis topikban megy ez az eszmecsere naponta, hogy ezt vegyél, azt vegyél, ez a jobb, az a jobb, stb...
    Aki esetleg olvasgatja a cikkhez írt hsz-eket is, ne kelljen már itt is ugyanazt a "vitát" olvasnia.

Én a Pepsit szeretem, az asszony a CocaCola-t, mégis van egy másfél éves gyerekünk. Úgyhogy megférnek ezek a procik is egymás mellett, mindenkinek kénye kedve szeritn.

:R

• kelzsoca

félisten

válasz zolikaDB #34 üzenetére

de mondod, h ebbe a lapba lehet tenni i3, i5 és i7 procikat! Ez hogy is van akkor? Olyat olvastam, h ezek nem átjárhatók.

Minden processzort bele lehet tenni a lapba, ami 1156 tokozású.

Tehát akár a 4 magos i5-750 vagy az i7-860 is használható a lapban, de akkor ez esetben le kell mondani az integrált gpu-ról, így a lapon található DVI, HDMI, stb. kimenet sem használható értelemszerűen.

(#35) Gyuri27

Veszel egy 2 magos cuccot mikor ennyiért 4 magos procit kapni.

Pontosabban, nyilván AMD oldalról kell megközelíteni a dolgot:

AMD Athlon II X4 635 2.90Ghz AM3 BOX ~31.5k
    AMD Athlon II X4 630 2.80Ghz AM3 BOX ~23.5k
    AMD Athlon II X4 620 2.60Ghz AM3 BOX ~22k

Tehát vehetsz belőle 4 magos athlon processzort :)

Új hozzászólás Aktív témák