Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Trust GXT929 HELOX egér (feat Cooler Master MM710)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Füleske
addikt
Senkinek sem jó, ha háborús helyzetek uralkodnak. Amikor káosz van.
Ha ez igaz lenne nem lenne háború meg káosz.
-
SystemRoot
őstag
A nagy kulturális és nemzeti szeparálódás hülyeségének a mintapéldája Koszovó.
Anno olvastam hogy hihetetlen nagy ünneplés folyik amikor megkapták a támogatást.
Hát én szemöldökvonogatva néztem a képeket a neten koszovóról. Ugyanis éppenséggel ŐK az elmaradott rész. Ha mittomén felső itália akarna különválni olaszországtól megérteném mert gazdagabbak és lehúzza őket a többi. De hogy koszovó? Olyan lepusztult hogy azthinnéd visszamentél 50évet és valami széétesett kommunistarendszer káoszba való átfordulásának látod az eredményeit. A nacionalizmus eszméje ártott a legtöbbet a világnak. -
SystemRoot
őstag
"érzelmileg próbálsz befolyásolni."
eszembe se jutott.
Nem jártam Tibetben, de realtíve sokat tudok róla, több könyvet is olvastam a témáról, kiváltképp Reinhold Messner világhírű hegymászó beszámolóit, ő rengeteget barangolt arra. És hát a körülmények a magyar viszonylathoz képest is embertelenek.
Ha te most oda kimennél csak úgy és nem halnál bele a betegség oltások hiányába, akkor is visszasírnád százszor magyarországot. Nézegess képeket, vagy nem tudom, kostólj zsíros teát, hátha elmegy a kedved tőle
Az hogy vonzódsz a kultúrájuk szépségéhez az teljesen rendben van, szép is, de sztem ne nagyon akarj ott élni.

"Én viszotn eddig azt láttam, ahol egy vagy több ember nemzet akart rákényszeríteni a másikra valamit, ott igazén jó sosem jött ki belőle, előbb utóbb konfliktus lett."
Scottland, Wales. Aztán a brit gyarmatok legtöbbje. Néhány kivétellel, mindenütt feljődés indult az angol gyarmatosított területeket, méghozzá annyira hogy késöbb már eladási piacnak is használták...
A skótok nagy nemzeti ugrálásukra mostmár kaptak külön parlamentet, de ugyanúgy UK. És tudod miért? Mert a többségük tisztában van vele hogy nekik így jobb. Sokkal jobb. Gazdaságilag rengeteg előny és kötelék. Northern Ireland úgyszint.
Magyarországnak is jobb volt a monarchiában mint azon kívül, és nemcsak vesztes háború és az utána következő történelmi események miatt.
Előnyös volt a gazdaságunk számára, rengeteg fejlődés ment végbe.
Személyes véleményem hogy nagy kár hogy ez szétszakadt, de a történelem sosem kegyes. És igen, tisztában vagyok a nemzeti öntudatú emberkék véleményével, az utálatukkal a habsburgokkal szemben. Én úgy gondolom hogy a nacionalizmus egy nemzeti gyerekbetegség amit ki kell nőni. -
Lenry
félisten
válasz
ádikácska
üzenetére
az apróhirdetés rovatban
jobb felső sarokban lesz egy új apróhirdetés feladása gyorsan és ingyenesen... link... na ott -
ádikácska
aktív tag
Hi all! Bocs h off topic hozzászólást írok csak azt akarom +kérdezni h aprohirdetést hol lehet feladni? elöre is thx

-
tildy
nagyúr
válasz
SystemRoot
üzenetére
No várjál, azzal amit írsz, érzelmileg próbálsz befolyásolni.
Jártál Tibetben, hogy azt írod totál lepusztult, satöbbi?
Honnét veszed, hogy ott csak nyomor és betegség van?
Ilyen általánosításokat könnyű gyártani, itthon is vannak putrik, nyomorúságos cigánynegyedek, mégsem lehet azt mondani, hogy MO. putritanya lenne, stb.Amúgymeg: Tibetben élnék szívesebben (ha Kínának nem lenne köze hozzájuk). Vonzódoma keleti kultúrához, a buddhizmushoz, stb.
Én viszotn eddig azt láttam, ahol egy vagy több ember nemzet akart rákényszeríteni a másikra valamit, ott igazén jó sosem jött ki belőle, előbb utóbb konfliktus lett.
-
SystemRoot
őstag
Helyesen jön le. Igen így gondolom. De miért hiszed azt hogy azok akik azt hiszik hogy úgy jó nekik, valóban jó.
Ha Te választhatnál hol élnél szívesebben egy fejlett, kényelmes és biztonságos demokrációban vagy a kipusztult Tibetben betegségek között és nyomorban, vagy a Szaddami diktatúra alatt ahol bármikor halálra ítélhetnek politikai vagy vallási alapon; őszintén mit választanál?...
Hidd el nem más bolygóról jöttek ők sem, ugyanúgy kényelmes lenne nekik fotelban, stresszmentesen egy banánturmixot hörpintgetni mint nekem...Én úgy gondlom hogy a történelemben VAN fejlődés. Ergo valahol valamikor jobb, mint elötte. Amit te mondasz az ezt tagadja.
Azok elmaradott, világok amikről most szó van. És én úgy gondolom hogy mivel az emberek ugyanattól a közös homo spaienstől származnak körülbelül hasonló általános körülmények között érzik jól magukat. Éppensséggel minden fejlettnek és jónak mondott társadalomban hasonló rendszer van. Csak ők éppenséggel a butaságuk és megszokottságuk miatt ragaszkodnak (persze csak egy részük) az elmaradott fejletlen rendszerhez. -
tildy
nagyúr
válasz
SystemRoot
üzenetére
Nem tudom nekem ebből ilyesmi jön le:
"én sokkal jobban tudom, hogy neked mi a jó, mint te aki ott élsz" .
Tibettel kapcsolatban is, irakkal kapcsolatban is. -
SystemRoot
őstag
Kicsit elavult ez a topik, de most találtam félrekattintva.
Az a baj az ilyesmivel hogy nem tudnak az emberek történelemben gondolkodni így naív butaság az egész.
Mellesleg felvetnék ide pár dolgot.1. a pacifizmus hozzájárult a második világháború kitöréséhez, ugyanis engedékeny volt Franciaország és Anglia Hitler terjeszkedésével és erről a pacifista mozgalmak és eszmék tehetnek részben.
Ha rögtön gátat szabtak volna talán nem 60millió ember hal meg.
És itt jön a pacifizmus megcáfolására az érvem: szerintem minden olyan háború jogos és helyénvaló aminek a végkifejlete által kevesebben halnak meg mintha nem mentünk volna bele. Ergo ha Hitler engedetlenségét és expanzív aggresszív politikájára rögtön reagáltak volna kevesebben halnak meg. És ennek fejében a terrorizmus elleni háborút is jogosnak vélem.
Az iraki akció balul sült el, de helyén való volt, egy demokratikus rendszer sokkal ideálisabb lenne nekik.
2. De történt ami történt Irakban, mostmár a LEGROSZABB dolog amit tehetünk ha kivonulunk Irakból és szép káoszt hagyunk ott. Tehát ez a kivonulást azonnal pacifizmus egyszerűen szánalmasan bugyuta.3. Tibet. Undorító amit a Kínaiak tettek. Iszonyatosan felháborító. DE! Tibet egy elmaradott senkiföldje volt. A kínai betörés, fejlesztés útjára vitte az országot. Persze szomorú hogy kipusztítják a kultúrát, de a történelem sosem egyértelmű és mindig többoldalú igazságok vannak. A kínaik építettek oda elösször olyan maggasábban tibet-kína vasútvonalat, ami hihetetlen sok pénz és munka volt, és egyértelműen hatalmas fejlesztést jelent az országnak. Úgy gondolom hogy hosszú távon kényelmi és fejlődési szempontokat nézve egyáltalán nem hátrányos tibetnek hogy kína alá tartozik.
Szóval a szűklátókörű pacifizmusról ennyit.
-
Tim82
félisten
gondolom van valamilyen szerződésünk az USA-val, vagy a NATO-val
a NATO-val van, de az sem kötelezhet minket erre. magyarán a magyar politikai elit (mindegyik párt) szükségtelenül csontig benyalt az USA-nak, titkon azt remélve, hogy 1. ennek köszönhetően lesz vízumkényszer-eltörlés, 2. a magyar cégek majd szép megbízásokat kapnak az iraki "újjáépítésben".
valahogy egyik sem jött be.

-
DJ.Gróf
aktív tag
Most voltunk előszőr ilyenen,de nagyon jó volt. Jó hangulat,érekes emberek. És szép is.

-
-
válasz
Kareszovics
üzenetére
A probléma magja most az, ki mondja meg, mi a béke és a harmónia.
-
(Kolombusz)
veterán
Halkan jegyezném meg, ha már szóba kerültek a közel-keleti országok, hogy a magyar nyelvben Szaddam volt országa Irak, és nem Iraq.
-
rauschie
senior tag
Ez pontosan mikor lesz? Estefelé? (fáklya csak este rulzik) Lehet, kinézek.
-
troller
senior tag
válasz
VladimirR
üzenetére
Egy szóval se mondtam, hogy nincs rá joguk. Azt se mondom, hogy nem jó az ügy amiért szót emelnek. Mindössze a megmozdulás hatékonysági faktora iránt vannak kétségeim, aminek így visszaolvasva valószínűleg félreérthetően, szándékomnál élesebben adtam hangot. Amiért bocsánatot is kérek Tildytől, és nem "trollkodom" tovább

-
troller
senior tag
-
"az iraqi háború "szükséges" volt, inkább legyen pár beképzelt jenki kezében az olaj mint az arab terrorostákéban..."
Saddam konkretan utalta bin Ladeneket (meg ugy altalaban a fundamentalista iszlamistakat) mint a szart. Amire te gondolsz, az Iran, azokat viszont nem rohantak le.
Az persze jo dolog, hogy egy diktatorral kevesebb, azonban ennek az erteket erosen kerdesesse teszi az, hogy az utana maradt kaosz lenyegesen rosszabbnak latszik, mint amilyen a diktatura volt. -
elit_hun
őstag
na ne, a gárdába azért ne álj be
tildy: Nekem semmi bajom sincs a béke felvonulással, sőt, szerintem kifejezetten jó 5let a kínai vérengzés és ezekhez hasonló "dolgok" ellen tüntetni, de az iraqi háború "szükséges" volt, inkább legyen pár beképzelt jenki kezében az olaj mint az arab terrorostákéban...
-
DJ.Gróf
aktív tag
Tény ,hogy érdemesebb lenne pl a környezetvédelemért demonstrálni. Fáklyákból földgömb.
-
joghurt
addikt
"- Akár élhetnénk békében is.
- Nincs béke!
- Ööö... Akkor most mi van?
- Halál van!"A békejel szépen mutat majd az esti híradóban, hogy aztán a következő napra már senki sem emlékezzen rá.

Az egyetlen megoldás az lehet, ha kiirtjuk a militáns állatokat.
-
brownus
veterán
ők aztán kurvára nem tehetnek róla, hogy ez a szitu, mert ott az erősebb kutya baszik...
épp most keresgéltem mi van ott ami ennyire kell kinának->...The Chinese name for Tibet - Xizang Zhizou - means 'western treasure basket'. Approximately 40 per cent of China's mineral resources are in Tibet, including gold, coal and what are estimated to be the world's largest uranium deposits...
bocs Tildy a sok offért
-
Solten
őstag
A tibetiek viszont "tetszenek", jól tudták hogy közel az olimpia, alkalmas idő hogy a csájníz presztízsnek befűtsenek...

A csájníz goverment meg hű önmagához, és láncfűrésszel végez agyműtétet...

-
brownus
veterán
az jau volt, szépen megplasztikáztak mindenkit, túl erősre volt állítva az a lézervágó
hogy on is legyek: akik oda elmennek és béke jelet formálnak, mind tudják, hogy semmi értelme vagyis hatása nem lesz, de akkor is egy jelzés a vezetőknek, hogy vannak még szép lelkületű emberek, más gondolkodás móddal. ők boldogok, hogy ott vannak, és már ezért megéri, nem?
ha senki soha sehol nem mutat valami szépet magából akkor minek élünk?
-
Mcray
senior tag
Hát igen. Kína már a 40es években is az amcsi "parasztoknak" volt az éppen trendi üdülőhely, míg ki nem zavarták őket a Japánok. Az meg külön történet hogy szeretik az amcsikat a Japánok, mintha virágport szórtak volna az Enola Gay( köcsögnek is értelmezhető a szó)-el.
Hülye világ, még hülyébb emberekkel. Az ilyen béketüntetésekről a Függetlenség napja jut eszembe. Sok bamba a tetőn táncol, meg love meg minden, mire az ufók leküldik a lázervágót ellenük.

-
troller
senior tag
Azért a kínai pártvezérek tudnak valamit. Simán összerakták, hogy onnantól kezdve,hogy beengedik az amcsi/európai tőkét az országukba a kutyát se fogja izgatni, hogy demokrácia van-e náluk avagy nincs. Mindenki nyal nekik, rendezhetnek Olimpiát, tök véletlenül pont kínai csaj nyerte meg az ott tartott Miss World-öt, és a Tibeti felkelők brutális leverése se izgatja a "szabadok és bátrak" országának vezetőit. Annak az ütődött Szaddamnak is csak ennyit kellett volna tennie, és a mai napig uralkodhatna irakban
-
Agyasima
őstag
Apró megjegyzés: minden magyar katona önként vállalta a katonalétet.
-
Solten
őstag
Annyi keresnivalónk Irakban mint a Don-kanyarnál. Semennyi.
-
JoeYi
őstag
lehetne egyszer Prohardveres P betű, mint Peace

-
celeron
senior tag
Mikor elkezdtem olvasni a cikket, és megpillantottam a "demonstráció" szót, már azt hittem a Gárda ellen lessz tüntetés. Aztán látom hogy Iraq.. Szerintem ez a "demonstráció" nem sok mindent fog érni, de szép a szándék. Egyébként meg ha valaki katona lessz legyen tisztába a következményekkel.. gondolom van valamilyen szerződésünk az USA-val, vagy a NATO-val, (bocs ha égbekiáltó baromság lenne) és ha menni kell menni kell...
-
elit_hun
őstag
Iraqba kellenek katonák, még mielött atomot szereznek...szép és jó dolog a béke, de ha kivonulnak iraqból olyan béke lesz ami még nem volt...Szép békés világ, tiszta Fallout3 filing... A tibeti konfliktussal viszont egyetértek, de nem nagyon lehet mit csinálni, amíg kína gazdaságilag túszúl ejtette USA-t és az EU-t...
-
DJ.Gróf
aktív tag
Én megyek majd a párommal. Lehet hogy semmin nem változtat ,de jó részt venni benne.

-
Csapi007
veterán
Hy
Volt a csoportból két tag a sulinkba, hoztak vmi filmet is a mai viszonyokról, de nem értek el nagy "sikereket" az osztályban. -
Kareszovics
addikt
Az, hogy egy béke melletti tüntetésnek semmi értelme azt azért elég erős kijelenti, mert mindenkinek érdekében áll, hogy embertársaink nyugalomban, harmóniában éljenek.
Ellenben sajnos pont az "ész" diktálja azt, hogy egy ilyen tüntetés sajnos eredmény nélkül marad. Mert amíg az ember "gondolkodik" kedves fórumozótársaim, addig bizony itt öldkölés lesz a világ különböző pontjain. (most az mindegy hogy politkai hatalom vagy éppenséggel haszonszerzés a cél)
-
Makaveli
senior tag
Semmi értelme a béketüntetésnek... Van ismerősöm, aki direkt a pénz miatt ment ki. Havi 1 millát kap, ennyi. Mellette szinte semmit nem csinálnak, viszont amikor igen, akkor nagyon durván.
Ez a kérdés: Megér-e egy életet 1 milla havonta?
-
waccamár
senior tag
szép lesz jó lesz, biztos
megold valamit? semmit.
attól hogy béke-tüntetéseket szerveznek, még nem lesz béke. értem én hogy fel akarják hívni az emberek figyelmét, hogy jobb békességben, de mutass nekem olyan embert, aki szerint jó dolog a háború.
van ilyen tudom, de az emberek többsége a békét szereti, nem kell ehhez békejel...
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Milyen egeret válasszak?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Robotporszívók
- Androidos fejegységek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD 3/ 27% ÁFÁS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest