Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SystemRoot

őstag

válasz tildy #51 üzenetére

"érzelmileg próbálsz befolyásolni."
    eszembe se jutott.:D

Nem jártam Tibetben, de realtíve sokat tudok róla, több könyvet is olvastam a témáról, kiváltképp Reinhold Messner világhírű hegymászó beszámolóit, ő rengeteget barangolt arra. És hát a körülmények a magyar viszonylathoz képest is embertelenek.
    Ha te most oda kimennél csak úgy és nem halnál bele a betegség oltások hiányába, akkor is visszasírnád százszor magyarországot. Nézegess képeket, vagy nem tudom, kostólj zsíros teát, hátha elmegy a kedved tőle:D

Az hogy vonzódsz a kultúrájuk szépségéhez az teljesen rendben van, szép is, de sztem ne nagyon akarj ott élni.;)

"Én viszotn eddig azt láttam, ahol egy vagy több ember nemzet akart rákényszeríteni a másikra valamit, ott igazén jó sosem jött ki belőle, előbb utóbb konfliktus lett."

Scottland, Wales. Aztán a brit gyarmatok legtöbbje. Néhány kivétellel, mindenütt feljődés indult az angol gyarmatosított területeket, méghozzá annyira hogy késöbb már eladási piacnak is használták...

A skótok nagy nemzeti ugrálásukra mostmár kaptak külön parlamentet, de ugyanúgy UK. És tudod miért? Mert a többségük tisztában van vele hogy nekik így jobb. Sokkal jobb. Gazdaságilag rengeteg előny és kötelék. Northern Ireland úgyszint.

Magyarországnak is jobb volt a monarchiában mint azon kívül, és nemcsak vesztes háború és az utána következő történelmi események miatt.
    Előnyös volt a gazdaságunk számára, rengeteg fejlődés ment végbe.
    Személyes véleményem hogy nagy kár hogy ez szétszakadt, de a történelem sosem kegyes. És igen, tisztában vagyok a nemzeti öntudatú emberkék véleményével, az utálatukkal a habsburgokkal szemben. Én úgy gondolom hogy a nacionalizmus egy nemzeti gyerekbetegség amit ki kell nőni.

Új hozzászólás Aktív témák