Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Xiaomi Redmi Note 3 Pro "Qualcomm" 2/16 és 3/32 - KENZO
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Milestone2
nagyúr
válasz #18512640 #16551 üzenetére
A stabil meg a developer 2 külon ROM ág.
Ha gyári stabillal kapod és kell neked a magyar, egyszer "átfrissíted" a developer ágra kézzel, s onnantól magyar is lesz, meg OTA is jön rá automatice (feltéve ha engedélyezed az auto frissülést).
Van egy belső, előre telepített Updater alkalmazás, s ezzel ebbe az egy irányba zárt bootloaderrel is tudsz telepíteni.[ Szerkesztve ]
Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
törölt tag
válasz Milestone2 #16552 üzenetére
Szóval nem kell nyitni a bootloadert? Hála Istennek. A developer a 'fejlesztői' rom, magyarul ilyen beta verzió szerűség? De azért bugok nagyon nincsenek benne?
-
ux1
addikt
Nagyot tud szólni ez a teló ARISE Sound Systemmel! 😀 MIUI alatt is.
Xiaomi.eu ROM alatt még nem sikerült élő csalni a jack problémát.
[ Szerkesztve ]
-=[ 乂丨卂ㄖ爪丨 ]=-= [ 卩ㄖ匚ㄖ 千1 ]=-
-
Milestone2
nagyúr
válasz #18512640 #16553 üzenetére
Évek óta azt használom. A developert. Mások azt alkalmazzák hogy nem engedik az auto frissülést. Megvárják a pénteki frissítés utáni kommenteket. Ha pozitív rányomnak az Updaterre. Ha negatív kihagynak egy hetet. Mivel ugy itt heti frissítés van. A bugos romot a teszterek kapják napi frissítésben.
[ Szerkesztve ]
Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
törölt tag
válasz Milestone2 #16555 üzenetére
Köszi, ez jól hangzik. Még nem volt telóm rendes támogatással
-
madrac
senior tag
válasz SlausK #16539 üzenetére
Ez a te véleményed.
Nekem is van összehasonlítási alapom, és pl az Asus zenfone 2-nek sokkal szebb a kijelzője. Nem a felbonás miatt. Erősebb fényerő, élénkebb színek, a kijelző maga pedig közelebb van a külső felszínhez vagy hogy mondjam. A redmi csak átlagos kijelzőt kapott. Fogalmam sincs mitől lenne kiemelkedő.
Akku cseréhez valahonnan meg kell rendelni az alkatrészt külföldről (már ha talál az ember jó áron egyáltalán és nem hamisítvány), és szét kell szedni, majd össze is kell tudni rakni hozzá a telefont, aminek megvan a kockázata, és nem is mindenki szeretne vesződni ezzel. Tudod az eleve cserélhető akku sokkal kényelmesebb, minő meglepő.
Szerintem sokkal kényelmesebb a DT2W mint hátul látatlanban matatni a telefonon és igyekezni arra a kis felületre jó szögben rárakni az ujját, és adott esetben többször próbálkozni mert mondjuk nem ismeri azt fel. Legjobb tudomásom szerint a kijelzőnek is támogatnia kell, különben megnő a telefon fogyasztása. Nem véletlenül nem rakják bele a támogatását a legnépszerűbb kernelekbe. Úgy tűnik nem mindegyik redmi kijelzővel működik jól, és/vagy vannak vele egyéb problémák is.
Bootloader nyitás nem agysebészet, mégis sok probléma forrása, és számos hibalehetőség van benne. Nem tudom milyen gyakran olvasod a fórumot, de ezt te is tudhatnád az itteni tapasztalatok alapján.
Azért az vicces és számomra értelmezhetetlen érvelés, ha valaki a telefon arculatának megőrzésével magyarázza, hogy miért nem nem elölre került a külső hangszóró.. De valóban, akkor kicsit másképp nézne ki ott, mert ott lenne a rács.... micsoda érvágás lenne![ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
A Dev kb meddig fog heti frissítést kapni?
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
golyós
addikt
Arra nem tudtok megoldást, hogy a gyári zenelejátszó ne ABC sorrendbe játszon le egy mixlemezt?
Nem találok sehol beállítási lehetőséget.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
balint355
aktív tag
válasz vampire17 #16561 üzenetére
Szép álom a Nougat, amíg a 6.0 is csak most jött ki a dev ROM-ra, amikor épp megjelent a Nougat Ebből kiindulva a Nougat is csak akkor lesz, amikor kijön az O-akármi (8.0) Meg hát Xiaominál a telók supportja nagyjából a MIUI frissítésekkel kimerül, OS frissítések ritkán vannak.
dredbiro: a telefon várhatóan nagyon sokáig lesz támogatva olyan értelemben, hogy a MIUI frissítések jönni fognak rá, ez szinte biztos. Az újabb android verziókban MM után viszont erősen kételkedem...
[ Szerkesztve ]
I've just locked an open door. Strange, yet symbolically compelling...
-
ElDiabloo
senior tag
Történt már valakivel olyan hogy becsúszott az usb csatlakozója a telóba ? Pár miliméterrel bentebb van mint a telefon széle. Töltés közben lecsúszott az ágyról, majd utána vettem észre hogy amikor vissza dugtam rögtön kiesett a kábel.
Beér annyira a kábel hogy töltsön a telefon, de nem megy be koppig, így bármilyen kis érintésre kiesik.
Szervizbe vajon tudnak ezzel mit kezdeni ? -
vampire17
addikt
Kis elorelepes Tok es tempered glass ugyben (International verziorol van szo)
Talaltam egy kozvetito site-ot, amivel lehet Taiwanbol is rendelni! Most toltottem fel az egyenlegem (PayPal-os, szoval a refund er, ha kamu ) elv ellenorzik 24 oran belul az accom es lehet rendelni. Meg kell adni a taiwani bolt cimet es ok megrendelik, majd tovabbkuldik neked. Kinaiban sok ilyen oldal van, de olyat, ami Taiwant is tud., csak ezt az egyet talaltam. Majd informallak titeket, ha lesz elorelepes
[ Szerkesztve ]
-
ElDiabloo
senior tag
válasz Criminal017 #16570 üzenetére
Tudsz erről küldeni valami videót vagy leírást, hogy lehet szétszedni ? Én csak két nap múlva leszek újra gépközelbe, de akkor ezt minél hamarabb megnézném, megtudom-e csinálni.
-
-
vampire17
addikt
válasz LantosBerry8 #16573 üzenetére
Ok majd informalj (gomboknal hogy illeszkedik, stb...)
-
Pubszon
veterán
válasz LantosBerry8 #16573 üzenetére
Nekem ilyen van, a szürke. 300ft-ért tökéletes.
A korábban linkelt üveggel jól elvannak. Nagyon jól passzol, nem jön le könnyen, de nem is lötyög.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
ElDiabloo
senior tag
válasz Criminal017 #16574 üzenetére
Köszönöm
-
vampire17
addikt
válasz LantosBerry8 #16580 üzenetére
Jaja azt tom, hogy a tied Int. a kollegaera lettem volna kivancsi
-
Pubszon
veterán
válasz LantosBerry8 #16580 üzenetére
Sima az enyém, arra is elég rá- meg lehúzni.
Nem csodálom, hogy nem nagyon merte.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
vampire17
addikt
válasz vampire17 #16571 üzenetére
Ha esetleg valakit erdekel. itt egy hasonlo oldal, csak kinai shop-okra (ha valakinek pl az a perverzioja tamadna, hogy direktben akarna venni valamit a Xiaomitol )
Megerni amugy nem eri meg, igy sokkal dragabb minden.
[ Szerkesztve ]
-
tothdev
tag
Redmi Note 4 tiszeletét teszi Taiwanban Ez azt jelentené, hogy RN4 B20-szal?
-
TheSaint
aktív tag
[Erre] a Win10-es driver problémára van valakinek ötlete?
-
SlausK
tag
válasz madrac #16559 üzenetére
Nap mint nap olvasom fórumot, hogy képben legyek az újításokkal, fejleményekkel a telefon jövőjét illetően. Nem akartalak megsérteni az általam szerzett tapasztalatok, meglátások összességével. Egyértelműen ez az én véleményem és igyekszem is kulturált módon, mást ezzel nem megbántva közzé tenni.
A kijelző esetén nagyon sokat segít direkt erős napfényben a MIUI alapvetően világos témája. Maximum fényerővel szerintem simán használható, olvasható marad. Tény, nem lehet benne a legjobb kijelző hiszen mégsem egy felső kategóriás készülék, de az árához képest nagyon is rendben van. Ha a Huawei/Honor telefonokban található IPS-NEO kijelző lehetne benne, nem utasítanám vissza. IPS tulajdonságok plusz mély feketék.
Az Amoled sem lenne rossz például fogyasztás tekintetében és akkor itt is megjelenhetne a Glance Screenhez vagy az Always-on Displayhez hasonló feature, persze MIUI-hoz hűen opcionálisként, de ezen panelek valótlan, túlszaturált színei engem sosem nyűgöztek le.A DT2W mint alap feature jó lenne, hiszen ma már sok készülék tudja és ráadásként ahogyan Te is és sokan mások is gondolják kiegészíthetné a hátlapi ujjlenyomat olvasó okozta kényelmi gondokat. Viszont a Xiaomi által elképzelt és megalkotott középkategóriájába ez már nem fért bele. Szerencsére aki nagyon szeretné a lehetőség Mod-ként rendelkezésre áll és ha van is negatívuma, nem kitárt, hogy idővel arra is meg lesz a megoldás.
A bootloader nyitás részemről eddig két készüléken simán ment, mert egyik sem volt bolti szoftveres hanem hivatalos global. Ez sokban megkönnyítette az egész folyamatot hiszen az igénylésen és az updaterből történő Dev-re frissítésen kívül nem is volt más teendő. Amikor boltiról át kell menni globalra és a Windowson driverekkel kell zsonglőrködni, igen az sokaknak lehet egy kicsit magas tud lenni. Viszont az utóbbi visszajelzések alapján végre kezdik a boltok is a global romot favorizálni így ez is ki fog kopni remélhetőleg.
Az összefoglaló annak ellenére, ahogyan azt már mások is jelezték, hogy megkövetel némi alapismeretet a témában, de le a kalappal az írója előtt, hogy ilyen formába összegyűjtötte/megírta a készülékkel kapcsolatos tudnivalókat. Van benne persze olyan ami mostanra már idejét múlt vagy részben változott (pl.: nem kötelező a 100%-os profil) . Itt van a nyakunkon a 6.0.1 is. Lehet még változás amit korrigálni kellhet a jövőben. Igyekszem majd én is segíteni ebben, hogy naprakészebb, hétköznapibb nyelven legyen olvasható. Ezzel nem leváltani akarom a jelenlegit, hanem hozzátenni, jobbá tenni azt mások számára az író hozzájárulásával természetesen.Az arculatváltozás igen, lehet kissé bugyuta érv volt. Amit én nem áldoznék be az előlapi hangszórókért az az alsó kapacitív gombok. A Motorola Defy-m óta hiányoltam, és bár a G3-asomon tudtam, hogy sokkal több funkcionalitást rejt magában a szoftveres gombsor, de mégis csak a kijelzőből vett el hasznos felületet.
Az akkucserénél szerencsére az alumínium burkolat szinte úgy viselkedik mint egy hátlap. Egybe lejön, nem kell üveget lemelegíteni, kijelzőstül kicuppantani a házból a középső keretet alaplapostúl, stb. Tény egyszerűbb lenne, ha alapból cserélhető lenne a felhasználó által, de akkor nem lenne ekkora kapacitás. Valamit valamiért. A rendeléssel sem lenne feltétlen gond. Szinte mindenki rendelte a készüléket és ahogyan most a B20-as változathoz is ajánlják a fórumtársak a megbízható eladókat, úgy az akkumulátorhoz vagy bármilyen más alkatrészhez hamar meg lenne a biztos forrás.
Kicsit hosszúra sikeredett, de úgy éreztem meg kell írnom. Még egyszer elnézésed kérem, ha bántóan hatott az előző válaszom.
-
dredbiro
senior tag
Chrome-ban van lehetőség a navigációs sávot a képernyő alsó részére helyezni?
Good hunting,STALKER !
-
-
zeno79
őstag
Használ vki Radon kernelt miuihoz? Milyen? Jobb vele?
Van új 2.7-es verzió.
Ja, Miui8 MM-hez még nincs, most jövök rá.[ Szerkesztve ]
-
tothdev
tag
válasz Milestone2 #16594 üzenetére
Ha nincs snapdragon akkor nincs b20 se?
-
opti06
aktív tag
Sziasztok!
Legújabb global dev (6.9.15) -el nem tudom rootolni, nem megy fel super su
[link] ezzel a módszerrel csinálnám, eddig minden frissítés után visszament rá, valakinek van rá megoldása? -
mrszitya
senior tag
válasz SlausK #16589 üzenetére
Ami tény, (ár)kategóriájában ez egy kiemelkedő készülék, mint a legtöbb Xiaomi. Vannak hibái és erényei, amelyekhez az egyik ember így, a másik ember úgy viszonyul. Teljesen korrektül írtad meg a véleményed...
- Hangminőség nálam is teljesen oké MIUI-val, de kihangosítva tényleg lehetne több a kraft (így is elegendő)
- Kijelzővel tényleg semmi baj nincs, minimum átlagosnak mondható, mind a napfényben való láthatósága, mind a felbontás, a betekintési szögek, de a színkalibráció is megfelelő, utóbbi pedig hangolható kismértékben. MA tesztjében is elégedettek voltak vele, de másutt sem érte kifejezett panasz vagy indult miatta kifejezett elégedetlenségi mozgalom.
Ha Zenfone 2-vel hasonlítgatjuk vagy G3-mal (az induló árakra célozván itt), akkor nyugodtan nevezhető "kiemelkedőnek" vagy "nagyon rendben lévőnek" is... Egyébként még az automata fényerő léptékeit is lehetne végső soron (root esetén) módosítani.
Erősebb napfény a legnagyobb ellenfele, ezt nem vitatom.- A hátlapot nem ördöngösség levenni - ezt én már tapasztalatból mondom sajnos, de megfelelő célszerszám és/vagy kellő óvatosság szükséges ehhez. Nyoma marad bezony', ha hegyes és kemény tárggyal próbálkozunk avagy nincs türelmünk hozzá.
- D2TW: az ujjlenyomatolvasó miatt a "kákán is csomót keressük" jellegű probléma szerintem. Persze aki ehhez szokott, megértem ha hiányolja.
- Hangszóró elhelyezése nem szerencsés, tény. Még oké is lenne a dolog a kis bütyök miatt, de sokan ugye tokban használjuk... Nem egy nagy probléma, ettől függetlenül.
- Bootloader nyitás? Körülményes dolog, de a legkevésbé sem megoldhatatlan feladat. Nekem például egy az sms is (gyorsan) megjött a feloldásról. (Megjegyzem, még mindig csak az ideiglenes móddal van pillanatnyilag nyitva az én RN3-mam, nékem továbbra is megfelel az egyik korai global stabil miui kiadás).
- Kamera: elhanyagolt terület a Xiaominál sajnos, már full hd-s monitoron is jól kivehetők a hibák. Túlélesítés, kiégés talán a fő probléma nappal, rosszabb fények esetén meg nagyjából minden - a gyári szoftver esetében. 4k-ról nem is beszélve. Szerencsére a FreeDcam-mel aktiválható az api2, így akár dng-ben lőhetők a képek, de jpeg-ben is jobbakat készíthetünk e módon, éjjel-nappal.
Röviden:
PRO
+ kijelző általánosságban
+ ram (3GB-os változat)
+ üzemidő
+ vékony és "nem ronda" (de én sajnos tokot is használok...)
+ miui
+ kamera (kizárólag FreeDcam miatt, különben inkább kontra a pocsék gyári szoftver révén)
+ menügomb világítás (bár ez abszolút apróság, de akkor is)
+ ár/érték
+ zenei hangminőség fülessel (EQ finomhangolással)
+ infraKONTRA
Ezek inkább csak apróságok, mint valódi ellenérvek:
- equalizer bug(ok), illetve a miui előre beállított füles opciói nem az igaziak
- jacket nem lehet ledugózni / mikey app nem megy (stabilan)
- mindigtv app miui verziótól függetlenül akadozik lejátszás közben (böngészőből vagy például telenor appból viszont megy rendben a közmédia)
- elfordulás-érzékelő rendszeresen kiakad filmnézés alatt, néha böngészésnél is (1S-nél is jellemző hiba volt)
- kamera gyári szoftver
- miui memóriakezelés sajátosságai (3GB-os verziónál nem jelent különösebb gondot)
- miui akksi-menedzselés/jogosultság-kezelés sajátosságaiból fakadó problémák[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
-Kérdés előtt kérlek olvasd el a topik összefoglalót!
-Hirdetni Hardveraprón lehet, a topikban nem!
- Az ASUS ROG Delta II gamer headset tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Android szakmai topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Formula-1
- Politika
- BMW topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest