- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RIOS Gépház: Új design az IT Cafe-n!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inkább az a kérdés ez a kettő ugyanaz-e vagy sem:
eva@gmail.com
éva@gmail.comAzaz a nem angol karakterek lehet bezavarnak.
-
Van neked 2 faktoros azonosítod gmailben? Ha valaki be akar lépni kapsz a telefonodra egy kódot. Mivel nincs 2 egyforma telefonszám csak te kaphatod meg. És vegy beengeded vagy nem.
-
bul07
nagyúr
Hotmail még jobb
mert ugye van a
xxx@hotmail.com
és van
xxx@hotmail.huElég könnyű elírni a végét
Én rendszeresen kapok a .com-ra szánt e-maileket a .hu címemre, mindenfajta személyes adattal -
Kezetlen9084
újonc
+1
Én jelenleg a protonmail-es prémiumcsomaggal együtt járó simplelogin-t használom. Ráadásul hozzáadtam az egyik (al)domain-em, ha valami olyan helyre kell regisztrálni ahol nem illik/nem fogadja el a random generált címet.
Csak ajánalni tudom, ráadásul már jópár ilyen alias szolgáltatás tud olyat is, hogy ha válaszolsz az alias-ra érkezett levélre, a feladó nem látja a való címed, csak az alias-t.
-
Don Vittorio
őstag
-
Geby
senior tag
Ajánlott olvasmány: [link]
-
angyalpc2
aktív tag
hogy mi a f.sz?
nem számít a pont?
az kurva vicces
És még valamikor 10 éve volt egy hasonló név felcserés problémám..akkor az okozhatta
-
-
Volt hasonló velem is, kétszer.
-
-igu-
addikt
"Rettegés esetén lehet csinálni másodlagos mail címeket, amivel tudsz regisztrálni az akvarisztika fórumon titokban..."
Vagy nem rettegés, csak egyszerű logika alapján olyan mail-szolgltatót használni, ahol van lehetőség alias-okat használni.
Nekem is van vagy 20 különböző, és a fő mail-címemet nem is tudja senki. Azt csak a bejelentkezéshez használom. Az alias-szal bejelentkezni nem lehet, így ha azzal bárhonnan megpróbálnak illetéktelenül bejönni, relatíve sokáig fog tartani. -
Mivel az emailt többnyire mégis emberi kapcsolattartásra használjuk, ezért talán mégis jobb egy személyes jellegű elnevezés. Persze nagyon vicces, ha Kovács Ferenc email címe feriahegyrol@ - de ha ezt kell megadni a bankban, a hivatalban, stb, akkor már kényelmetlen lehet
Rettegés esetén lehet csinálni másodlagos mail címeket, amivel tudsz regisztrálni az akvarisztika fórumon titokban...
-
7
addikt
Ahogy azt már Mbazsika, PSti és Hieronymus is írták, mindkét cím a tiéd és egyazon adatbázishoz tartoznak, azért is kapod meg az azokra érkező emaileket (nyunyu tapasztalata mögött valami system error lehet, azt most hagyjuk figyelmen kívül).
Amit valószínűnek tartok az az, hogy a felhasználóneved hasonlíthat a másik telefonszámhoz tartozó emberéhez (pl. könnyen összekeverhető és/vagy elírható vezetéknév), aztán abból lehet kavarodás.
Viszont azt nagyon határozottan javaslom, hogy ne olyan emailcímet használj, ami gyakorlatilag a teljes neved és még a születési éved is, mert ezek mind-mind olyan személyes adatok, amiket kifejezetten ellenjavallott boldog-boldogtalannak szétkürtölni.
-
nyunyu
félisten
válasz
Hieronymus #4 üzenetére
A fenéket nem adnak ki egymástól csak egy pontban eltérő címeket.
Átlag 2-3 havonta kerül hozzám olyan adatvédelmi incidens, hogy nem ügyfél reklamál, hogy miért küldött neki a bank emait, aztán túrhatom elő az adatbázisunkból, hogy melyik ügyfél beregisztrált emailcímére is szántuk a levelet.
Aztán találok egy ugyanolyan vezetéknév+keresztnév kombót, egy pont eltéréssel az emailcímben...Ilyenkor jobb híján az ügyfélszolgálat törli az ügyfél emailcímét, nehogy más is megkaphassa a banki leveleit, aztán ha egyszer betelefonál, akkor kérnek tőle egy működő nemgmail címet.
-
A gmail lehetővé teszi az e-mailek szelektálását.
Ezért az xxxxxx@gmail.com több változatban használható x.xxxxx, x.x.xxxx, ... @gmail.com tetszúleges kombinációban.
Elméletileg nem is ad ki külön pontokkal közölt, de azonos email címeket. Gyakorlatilag sem volt még ilyen reklamáció.Ha például a bizalmatlanvagyokmindenkivelszemben@gmail.com a címed és olyan helyre regisztrálsz, amivel szemben kétség merül fel vagy eleve nagyobb biztonságra törekszel, alliasként használod a
bizalmatlan.vagyok.mindenkivelszemben@gmail.com címet.
Ha később erre kapsz kéretlen leveleket akkor tudod ki adta vagy veszítette el az adataidat.Sőt a régi címek esetében az @googlemail.com is működik, a gmail.com mellett.
Az újabbaknál nem tudom, volt szó hogy szétválasztják a két címet.Azért nem kapsz választ mert ez valahol le van írva ismertetőben.
Ha tényleg csak pont eltérés van a két cím között és más is használja, az érdekes. Ki kell deríteni hogyan került ki a jelszó. Legalább is az első tulajdonostól.
-
Baltásgyilko
csendes tag
Ezer hála srácok a válaszokért
Örülök, hogy a akkor a szerencsecsomag mindenhova beregisztrálja most az én e-mail címem.
-
akarmi.akarmi@gmail.com = akarmiakarmi@gmail.com
Szóval ha pont nélkül küldesz erre a címre, vagy ha ponttal bárhol, meg fogod kapni mindenképp. Ettől független regisztrálhat X a te email címeddel bárhova, és ha nem küldenek ki egy email ellenőrző linket pl., akkor boltban az lesz X email címe, hiába a tiéd az.
-
Mbazsika
tag
Szerintem:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Nagyon érdekes helyzetbe kerültem. Létezik két email cím,az egyik a vezeteknevkeresztnev.ev@gmail.com a másik a...
- Garmin tactix Delta Solar okos óra eredeti Garmin titan szíjal
- RGB GAMER PC! i7-13700K / RTX 4080 / Z790 Strix / 32GB 3600MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 200 Lite 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 11 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest