2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hogyan legyél hasznos tagja a társadalomnak?

    Egyes nézetek szerint az emberek 90%-a nem csinál semmit, csak eszik, iszik, ba... alszik. :) Aztán másnap kezdődik elölről az egész.

    Egyel korábbi bejegyzés is úgy érzi, ő haszontalan ember. Szerintetek hogy lehet valaki hasznos tagja a társadalomnak? Írjátok meg hozzászólásban, hátha tudunk értelmet adni pár ember életének. Ugyanis azzal, hogy sopánkodunk, még sajnos nem oldódott meg semmi. (Kivéve, hogy remek forgalmat csinál az interneten.)

    PSti 4 hónapja 29

  • Budapest bejáró - Városfelfedezős játék

    Ha Budapesten élsz, és szeretnéd felfedezni a város talán ismeretlen részeit, most lehetőséged nyílik rá, ráadásul teljesen ingyen.

    De mi az átverés????

    Nincs átverés. Nem kell regisztrálni, nem kell semmit se megvenni, mindössze annyit kell csinálnod, hogy vagy letöltöd a hivatalos oldalról a játékfüzetet pdf-ben, vagy elsétálsz egy BKV jegyirodába, ahol kérsz egy papír alapú füzetet, azaz egy kis könyvet, és odaadják neked. Ingyen, nem kell érte fizetni.

    Ha ez megvan, akkor felkeresed a 20 helyszín egyikét (amit ők bázispontnak hívnak) ahol feladatokat oldasz meg. Általában keresni kell valamit, észrevenni dolgokat, számolgatni, agyalni. Ha sikerül megoldani az adott feladatot, akkor örülsz magadnak :)

    Minden bázisponton 4, 5, 6 vagy 7 feladat van, és ha mindegyiket jól megoldottad, akkor a jutalmad egy szó. Ha minden bázispontot megoldottad és mindegyiknél meglett a keresett szó, akkor kijön egy újabb szó, és itt a vége.

    Ha ezt akarod, beküldheted (TUDTAM, ADATGYŰJTÉS!!!!) és akkor értékes nyeremények helyett újabb élményekre mehetsz el, pl. csatorna látogatás vagy ilyen speckó kirándulós pont Budapesten, ahova átlag ember nem jut el. Kivéve ha megoldja a Budapest bejárót.

    Folytatás...

    PSti 4 hónapja 3

  • Samsung és a 774 partnere

    Galaxy Store frissülésnél Samsung arra kért, hogy a 774 darab (igen, ennyi) partnere had kapja már meg az összes infómat :) Nem photoshop, tényleg ekkora a szám, lásd kép. Egyelőre van még lehetőség ezek visszautasítására, de egyes rossz nyelvek szerint a "decline" gomb csak kamu, ugyanúgy elküld mindent.

    Elsőre azt hittem, hogy 7 partner, ami még úgyis 7-el lenne több az elvárhatónál, de a 774 darab az már sok. Neked mi a véleményed?

    PSti 4 hónapja 7

  • Régen minden jobb volt!

    Gamestar, 1999-es években PC árak:

    És még rájön +25% áfa is :C

    PSti 5 hónapja 16

  • Havi díjas Windows pletyka

    Ismét felröppent a lehetőség, hogy a Windows havi díjas előfizetéses program lesz:

    https://www.neowin.net/news/microsoft-might-want-to-be-making-windows-12-a-subscription-os-suggests-leak/

    Fizetnétek havi díjat azért, hogy fusson a Windows, ha igen, ki mennyit szánna rá maximum, ha nem, átmennétek-e másra, mit gondoltok erről?

    PSti 7 hónapja 210

  • Gondos óra rövid bemutató

    (Linkek a cikk alján.)

    Körülbelül egy éve lehetett olvasni az itcafén, hogy elindult a gondosóra program. Mit is jelent ez? A nyugdíjasok, azaz akik 65 év vagy idősebbek, ingyen kapnak egy karperecet a kormánytól, amivel segítséget kérhetnek. A nevével ellentétben óra pont hogy nincs rajta, mert az egész eszköz egy vagy karon vagy nyakban hordható krumpli, amin egyetlen egy segély kérő gomb található. Ez a gomb nem a mentőket, vagy a 112-t hívja, hanem egy diszpécser szolgálatot, ahol az ott levő emberek próbálnak segíteni az idősnek bármiről is legyen szó.

    Tehát nincs rajta se kijelző, se egyéb, okos funkció, pl. lépés mérés, vagy ilyesmi, csak egy gomb, és 3 LED fény, ami a karperec állapotáról (akku, GPS, és GSM) értesíti a tulajdonosát. Tehát az eszközben van GPS, GSM 2G SIM kártyával, egy mikrofon és egy hangszóró. Bluetooth vagy wifi vagy ilyen jellegű kapcsolatot ne keressünk rajta, mert azok sincsenek. Mondhatni CB rádióként használható, amin egyetlen egy számot, a diszpécsereket lehet felhívni.

    Folytatás...

    PSti 1 éve 10

  • Mennyi ideig működik vajon egy számítógép?

    Megnéztem az átlag alaplap garanciát, 2-3 év. Processzor szintén. Tápegység már szélesebb skálán mozog, 1, de 10 év is lehet akár. SSD és merevlemez 1-5 év, monitor szintén 1-5 és laptopokra szintén ez az 1-5 év érvényes.

    Persze értem én, hogy ez nem feltétlen jelenti azt, hogy bármely eszköz ennyi ideig működik is, de a gyártó elhiszi, akkor én is, és ha behal, elvileg cseréli. Viszont vajon meddig működnek egy számítógép, legyen szó laptopról vagy összerakott konfigról?

    Tudom sokan gari lejárta előtt cserélik, vagy kell az új proci, mert x%-al gyorsabb vagy nagyobb akármiből. Arra lennék kíváncsi, hogy kinek mi a tapasztalata? Elsődleges (nem a szekrényben van, hanem az, amit napi szinten használsz) gépét mennyi ideje nyúzza? Nézi egyáltalán valaki az eszközök korát, cseréli X év után mindenképp, vagy megvárjátok amíg feldobja a talpát?

    Jelenleg amin írom ezt a bejegyzést, az egy 4 éves gép, intel 6600k proci, 8g ram, SSD, semmi extra. Játékra nem használom. Egyáltalán nem tervezem lecserélni. Eddig mindössze annyi baja volt, hogy az alaplapban levő elemet cserélni kellett, napi 10 órát megy. Ismerősök viszont max 2 év után csere, mert kijött az XXX ami nagyon kell ;] illetve egy embert ismerek, aki 6 évig húzta egy kis barebone géppel, aztán azért cserélte, mert már lassú lett, ami 6 év után nem csoda.

    Folytatás...

    PSti 2 éve 77

  • Hogyan érezd szarul magad?

    A legfontosabb, hogy már felkeléskor azon járjon az agyad, hogy az egész elmúlt életedben ki tett be neked. 30 éve beléd rúgott Józsi? Ezen muszáj szörnyülködni. Nehogy elfelejtsd, ezeken nem kell túllépni, nagyon fontos ezeken szenvedni életed végéig. Igaz, hogy Józsi már arra se emlékszik, hogy te a világon vagy, de ez nem azt jelenti, hogy neked tovább kéne lépned rajta! Hergeld magad azon, hogy milyen köcsög volt veled 30 éve.

    Az egész napodat pedig azzal töltsd, hogy neked minél rosszabb legyen. Először menj be a szar állásodra, ahol nyilván mindenki hülye kivéve te. Még véletlen se válts munkahelyet, ne képezd magad jobb fizetésért, vagy előkelőbb pozícióért, maradj meg ebben a szarban. Hiszen olyan jó róla sopánkodni a haverjaidnak, hogy Béla, a főnök már megint nem csinált semmit egész nap, és Mancika is csak azért dolgozik még itt, mert Béla dugja. Bezzeg te! A lelked kiteszed a cégért, és mi a hála, na micsoda?! Semmi! Mindenki utál, mindenki hülye, csak te dolgozol itt, és még meg se becsülnek, szar fizetést kapsz. Igaz, hogy munkatársad már 3x kapott emelést, de te nem fogsz kuncsorogni a több pénzért! Hát vegye észre a főnök, és adja ide saját magától!!!

    Folytatás...

    PSti 2 éve 49

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.