Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
^Clown
addikt
Szerintem most pont nem éri meg beszereltetni a gázt, majd ha megint elszáll vastagon 400Ft fölé a benzinár, majd akkor. Ez az autó országúton max. 6 litert eszik (de akkor már bent ül az egész család, megy a klíma, és nincs tojás a pedál alatt)... Mire visszahozza a gázszett árát a mostani 340Ft-os 95-ös áránál, hát.... Szerintem nem éri meg.
-
^Clown
addikt
GTi ülésben még nem ültem, de csak jókat olvastam eddig róla. A másik ülésnek az az előnye, hogy fele annyiért megkapod

Jó az ELF olaj, de legközelebbi cserénél ragaszkodj az 5W-40-hez (ha nem azt akarja belerakni a cimbora).
Vezérlés alatt a vezérműszíjat szokták érteni, illetve a vezérműszíj-feszítő csapágyat (és ha kicsit tágabban értelmezzük, akkor a vízpumpát is, mivel a vízpumpát is a vez.szíj hajtja). Ha nem tudod mikor volt cserélve, akkor cserélni kéne szerintem. Amikor én vettem az autót, az első volt azt lecserélni, szerelő meg is mutatta, hát szép repedezett volt...
Bővebben: A forgattyústengely által hajtott vezérműszíj hajtja a vezérműtengelyt, amely a szelepek nyitását és zárását vezérli, ezzel pedig lehetővé teszi a motor működését.
Elsősorban a forgattyústengely és a vezérműtengely közötti összeköttetést biztosítja (a dízel motorok esetében a befecskendezőszivattyú)Ha elszakad, megáll a motor. De nagy baja nem lesz! Ilyenkor ugye a szelepek (amiből neked 16 van) össze vissza mozognak, de szerencsére ez olyan motor, hogy nem tudja a dugattyú elgörbíteni őket. Csak megállsz vele a pusztában

Szelepszár-szimmering meg egy gumi-szerű gyűrű, amiben a szelepek le-fel mozognak, ezek tartják a helyén az öntvényben. Sajnos gyárilag nem valami jó minőségű került bele, így az említett kb. 150k km alatt elkopnak, ekkor a szelepek mellett, mivel a szimering nem tömít rendesen, szökni-fogyni kezd az olaj, bekerül az égéstérbe, ekkor jön a kék füst (tipikus olaj-égéskor van kékes kipufogó-füst).
De ha ezzel nincs gáz, akkor örülj neki, használd tovább a gépet, nem kell rágörcsölni
HF: hengerfej akart lenni ,bocsi

szerk: maga a 16db szimering filléres tétel, a munkadíj a sok, plusz ugye ha leveszik a HF-et, akkor síkoltatni kell (levesznek belőle kb. 0,1-0,2mm-t, hogy teljesen sík legyen), új HF tömítés, új szelepfeél-tömítés, és úgy vissza. Szóval sok a meló vele, anyagköltség viszont elég kevés.
-
^Clown
addikt
Nekem ilyen ülésem van (ez a GS?), szerintem jó, nekem bejön (184cm vagyok).
Én inkább azt olvastam, hogy megdobja a fogyasztást. A váltóméretre kell odafigyelni, azzal van tapasztalatom: 175/70 R13-as gumikkal vettem az autót, aztán lecseréltem a gyári 155/70-re, azóta 1,5 literrel kevesebbel járok
Igaz, itt nem csak a szélesség játszott szerepet, hanem a kerék kerülete is nagyobb volt + szélesebb is.Aham, szóval 16v-d van. Abba mindenképp érdemes 5W-40 olajat tenni, 10W-40 szerintem vastag. A fogyasztásod is jobb lesz a kicsit vékonyabb olajjal. (bár erről még nem volt szó, mit tettél bele).
Szelepszár-szimering sajnos típushiba a 16v-nél, azt onnan lehet észrevenni, hogy kicsit elkezdi enni az olajat, illetve hidegindítás után közvetlenül kékes füst jön, de ez hamar abbamarad. Általában 150.000km körül jön elő, elkerülni nem lehet sajnos. Javíttatása olyan 40K körül van, HF-et le kell venni (állítólag meg lehet oldani levétel nélkül is, de macera, kevesen vállalják).Érdemes beregelned a regiswift.hu oldalra, elég nagy tudás összegyűlt már ott. Jó arcok a srácok, igaz, találkozón még nem voltam (de ideje lenne már
).Vezérlés mikor volt cserélve? 5 év vagy 100.000km-enként kell. Szíj mondjuk Gates, Dayco vagy Conti (és gyárit vettem), feszítő SKF vagy Koyo legyen. Vízpumpát is cserélni kell, Aisin az erősen ajánlott márka.
-
^Clown
addikt
Nem kell lefalazni az EGR-t, nem véletlenül van az ott

Szerintem a PCV szelep lesz a ludas, tisztítása házilag is megoldható, de nem kerül túl sokba egy új sem.
Ajtónyikorgásra talán elég az olaj, de ha nagyon zavaró, akkor viszont kompletten érdemes cserélni zsanérral együtt, az meg már, ha eredetit veszel, kicsit zsebbenyúlósabb. A felújítókészlet (utángyártott van csak tudtommal) sz.rt sem ér, két hét után ugyan úgy lógni meg nyikorogni fog az ajtó.
Üzemanyag-fronton én szinte mindig az Agipnál tankolok, sima 95-öst (amúgy ugye MOL benya valójában). Néha, évente 2-3 alkalommal teletankolom OMV MaxxMotion 95-össel, ez kb. 10Ft-tal kerül többe. Van benne tisztító adalék, illetve egy kicsit mintha kevesebbet is fogyasztana belőle, de lehet, hogy csak placebo. De ettől nem fog eltűnni a hibajelzés.
Jut eszembe, ki is lehet villogtatni a hibakódot, ha nem akarsz PCV-vel kísérletezni. Suzuki szakszervizben 1-2 ezresért megnézik, de talán házilag is lehet, nem tudom pontosan. Google megmondja.
Szervót be lehet tenni gond nélkül.
15"-os kerék, hát... Az a baj, hogy 195/45-ös gumi kell a felnire, a fogyasztásod meg legalább 1, de inkább 1,5 literrel meg fog ugrani. 195/50-es kerék bele fog érni a dobba, fel ne tedd! 195/45-ből pedig kicsi a választék, de legalább drága

Arany középút lehet egy szép 14"-os felni. Én maradtam a 13"-nál, OZ felni, szerintem jól mutat vele, és a jó fogyasztás is megmaradt, de ez persze ízlés kérdése
szerk: ha már ülés csere, fel szokott bukkanni GTi ülés is. Én beletenném, nagyon kényelmes! Aránylag értelmes áron fel lehet lelni, figyelni kell FB-on a Suzuki adok-veszek csoportokat (van egy pár).
-
^Clown
addikt
Szerintem törekedj a gyári állapotra, jó minőségű, ne a leggagyibb utángyártott cuccokkal szervizeltesd.
Kapjon jó (az enyémben pl. Shell) 5W-40-es olajat, minőségi olajszűrőt (Mann-Filter). Levegőszűrőből az Armafilt, ami bevált (jó, ráadásul az egyik legolcsóbb). Ezeket mind szigorúan 10.000km/1 év cserélni kell, Gyertya NGK, 20.000km-ként csere. A váltóolajra is figyelj, 2,4liter, de 1dl-t érdemes túltölteni, jobb lesz az 5. fokozat kenése. Castrol 75W-90-et ajánlom, nagyon jó. Fékfolyadék is 2 évente szigorúan csere, DOT4, 0,5liter.Fékre ne sajnáld a pénzt, textar betét nekem nagyon bevált, tárcsából meg kerüld az LPR-t, mert elég könnyen hullásomra lehet taposni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony Playstation Portal + Tok + 5 hó garancia
- Eladó Xbox Series X DOOM The Dark Ages Limited Edition kontroller 1.5 év garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B460 i7 10700 16GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 8GB NZXT S340 fehér CM 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 8700F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS 750W
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HP Zbook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9480m - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Igaz, itt nem csak a szélesség játszott szerepet, hanem a kerék kerülete is nagyobb volt + szélesebb is.