- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
danikollar #48 üzenetére
Ezen úgy látom van micro usb csati és hang kimenet is: [link]
-
danikollar
őstag
Hasznos írás. Ilyet nekem is szereznem kell majd. De csak olyat, amin alapból rajta van a tápcsati. Kösz az írást!
-
cd930
senior tag
Az alábbi csatlakozók vannak a tévén (Samsung UE40F6500):
Komponens bemenet (Y / Pb / Pr) x 1
Kompozit bemenet (AV) x 1 (komponens Y) ea
Digitális Audio kimenet(Optikai) x 1
Ethernet (LAN) x 1
HDMI x 4
RF bemenet (földi/kábel bemenet) x 1
RF bemenet (Satellite bemenet) x 1
USB x 3
Fejhallgató x 1
Scart x 1
CI Slot x 1
IR kimenet x 1A laptop (HP 2730p) csatlakozói:
2 USB 2.0
1 1394a
1 microphone in
1 headphone/line-out
1 RJ-11
1 RJ-45
1 docking connector
1 battery connector
Rear: 1 AC power; 1 external VGA monitor
+ van egy nem túl megbízhatóan működő dokkoló (HP HSTNN-W07X) is hozzá, amin VGA és egy Svideo csatlakozó van. Úgy tűnik, ezt használom fel. -
azbest
félisten
Az svideo-scart kábel megoldás lesz, de a képminőség nem fog olyan lenni, mintha vga vagy hdmi kapcsolaton keresztül adnád át a képet (analóg videorekorder szintjén lesz). A firewire (1394a) sem hiszem, hogy segítene neked.
Egyébként milyen laptop és milyen dokkoló? Gyanús, hogy azon lennie kell más kimenetnek is, amit egyszerűbb lenne hdmi-re alakítani.
-
cd930
senior tag
Szia!
Kösz a választ!
Sajna nincs rajta VGA... a 2013-as Samsung modellekből már kihagyták
Viszont gondolkodtam: van a tévén scart, így talán megoldható lesz sima analógban.
Illetve van Svideo a laptop dokkolóján (bár ez asszem nem digitális..)
Sőt, van a laptopon egy 1394a csatlakozó, ami nem tudom felhasználható-e eme célra.. -
lapa
veterán
jó cucc ez, eszméletlenek a kínaiak ahogy ráengedik a kakaót.
más kérdés, hogy mekkora szánalom már, hogy ilyeneknek piacuk van, lassan élni alig lehet nélkülük.
-
cd930
senior tag
Sziasztok!
Ha fordított a helyzet és a laptop analóg VGA jelét akarom ráküldeni a tévé HDMI csatlakozójára, ott működik a VGA-HDMI kábel?
Kösz!
-
robohun
csendes tag
Nekem ez működne akkor egy ps3-ból kijövő hdmi és átalakítva egy 1280x1024-es felbontást tudó monitorhoz amin vga csatlakozó van?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
azbest
félisten
Igen ez is egy lehetőség. De amire kérdeztél: a leírásban szereplő pal video bemenet az külön modul, nem pedig a vga bemenet tudja.
Ha jól látom hdmi, dvi bemenet modulok is vannak a tévéhez, de azok sem olcsók. Szóval marad a vga-hdmi aktív átalakító (12 dolcsi körül már kapni, de tápellátás legyen, mert anélkül tönkreteheti a rákötött készülék hdmi kimenetét). Meg persze ekkor át kell dugdosnod ha mással akarod használni éppen.
-
gecsoz
aktív tag
-
azbest
félisten
A 8. oldalon látható, hogy több féle bemenete is lehet a tévéknek, de a konkrét típusnál gyárilag nincs betéve, ha jól értem:
Notes:
• On TH-42PH10EK/S, TH-50PH10EK/S and TH-58PH10EK, Terminal board is installed in SLOT 1 at factory shipment.
• On TH-42PS10EK/S, SLOT 1-3 are all empty at factory shipment.Azt nem tudom, hogy utólag pótolható-e az av-in bemenet panel. A 11. oldalon is erről írnak.
Na egy ilyet kellene a tévédhez venni, hogy legyenek video bemenetei, amihez a scart is köthető:
http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/Products/TY-FB9BD/Overview/453237/index.html -
gecsoz
aktív tag
Nagy kérés lenne, hogy véleményt mondj róla?
http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/Products/Professional+Plasma+Display/Professional+Plasma+Display/TH-42PS10EK/Manuals/446012/index.html?trackInfo=true
Az 38. és az 52. oldal alapján nekem úgy tűnik, hogy menne a sima SCART=> VGA kábellel is.
-
gecsoz
aktív tag
magyarul asztali dvd meg ehhez hasonló készülékeknél ez teljesen esélytelen..
és ha ez a specifikációja a kijelzőnek (de csatlakozója csak egy VGA van):
Scan Rate
Horizontal
15 - 110 kHzVertical
48 - 120 HzPC Signal Compatibility
VGA / WVGA / SVGA / XGA / WXGA / WXGA+ / SXGA / SXGA+ / WSXGA+ / UXGA / WUXGAColour System
NTSC
yes
PAL
yes
PAL-60
yes
SECAM
yes
M-NTSC
yesVideo Signal Compatibility
480/60i-60p
Yes
576/50i-60p
Yes
720/60p-50p
Yes (Scaled)
1080/50i-60i
Yes(Scaled)
1080/24p-24sF-25p-30p-60p-50p
Yes Except 24p/24sF -
gecsoz
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kijelzőm, amin VGA bemenet van kizárólag.
Az eszköz fogad sima RGB és KOMPONENS jelet is.
Szeretném PC ről (VGA kimenet), illetve set-top-box -ról és DVD lejátszóról is használni a kijelzőt.Láttam HDMI to VGA adaptert, ami ha jól veszem ki egy aktív eszköz, ami jelátalakítást végez, nem csak egy sima adapter kábel.
Illetve láttam SCART to VGA adapter, amit ha jól vettem ki nem aktív, csak egy sima adapter kábel.
Illetve láttám még nem aktív HDMI to VGA kábeleket is.
Szerintetek melyik megoldás lenne a legjobb, és miért?
Előre is köszönöm a segítséget!
Z
-
rt06
veterán
koszonom a gyors valaszt
remelem, hogy ha mar a fullhd-t birja, az a par plusz kepsor mar nem fog neki megartani es elbirja az 1920*1440-et is
a dvi csak lehetoseg, mert az egy dsub mellett egy dvi es egy hdmi kimenet van, igy azt csak akkor hasznalnam egy plusz atalakitoval, ha van elonye a kozvetlen hdmi->dsub atalakitashoz kepest -
rt06
veterán
Hi!
egy* 21-es crt-t szeretnek meghajtani 1920*1440-es felbontasban
erre alkalmas lehet egy ilyesmi atalakito?
illetve milyn gyakorlati kulonbseg lehet egy hdmi->dsub atalakito es egy dvi->hdmi+hdmi->dsub atalakito hasznalata kozott?*: azaz kettot, de csak egy dsub csati van az alaplapon, a dvi pedig dvi-d, amit nem tudok kozvetlenul dsub-ra alakitani
-
Balkó33
csendes tag
Sziasztok!
Egy oylan kérdésem lenne, hogy egy ilyen eszközzel egy hdmi kimenetű IPTV adaptert össze lehet kötni egy vga bemenetű kivetítővel, vagy csak számítógépet egy másik eszközzel?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
azbest
félisten
A microHDMI->HDMI csak alakjában más, a jel nem változik. A hdmi->vga átalakító működhet vele. A felbontással lehet esetleg probléma, ha az átalakító vagy maga a monitor nem annyira szereti azt a felvontást amit a tablet kiküld.
Itt is igaz, hogy külső tápos átalakítót érdemes használni, mert egyébként károsíthatja a tablet hdmi kimenetét ha onnan lopja a tápot.
Nem a doboz mérete számít, hanem az, hogy végez-e valójában átalakítást. Sok olyan kábelt is árulnak ahol nincs semmi aktív elem, csak össze van kötve a kétféle csatlakozó. Azokkal nem működik semmi. Aktív átalakítás kell hogy a digitális jelből analóg jel legyen.
-
Cythyel
senior tag
Üdv!
Érdekelne, hogy működhet e ez egy TF300T tablettel úgy hogy microHDMI->HDMI adapter, majd egy ilyen HDMI->VGA átalakító?
Plusz láttam neten olyat is hogy nem ilyen dobozos a VGA vég, hanem csak egy picit nagyobb, úgy mint a DVI->VGA átalakítók. Azzal is működhet egy ilyen átalakítás, vagy csak ezzel a bumfordi dobozkással? -
azbest
félisten
No nekiestem, mint süket a csengőnek
Le kellett kaparnom a ragacs egy részét, hogy meg tudjam találni hová kötötték a powert. Kiderült, hogy ahol a cec jönne oda tették a nyákon.
Nem vágtam el az eredeti kábelt, mert mélyen van a ragacsban, remélhetőleg nem okoz gondot. Végülis csak a pi-hez használom az átalakítót. Az usb-t bedugva nem forrósodik fel a hdmi 5 voltját biztosító rész.
-
azbest
félisten
köszi a képeket
majd még jobban meg kell néznem ennek a nyákját, mert az enyémen ha jól látom pont nincs 18as
-
rsf
senior tag
Hali itt van pár kép. Bocsi a késésért, de nem nagyon volt időm.
Az enyémnél a nyákon a HDMI összes pontjának van helye. A 18-as pin a táp, azt forrasztottam le és oda kötöttem az USB -ról a tápot. Majd az USB GND-jét összekötöttem az átalakító panel GND-jével.
HDMI (17) - USB (4) GND
HDMI (18) - USB (1) 5V
Üdv.
Ui:Úgy néz ki, hogy amire vettem azt maradéktalanul tudja cucc, ugyhogy nem bántam meg. -
rsf
senior tag
Na megjött a cucc az e-bayről!
Laptop hdmi kimenetről FullHD-s monitorral próbáltam. A monitor Analog VGA bemenetén.
Úgy néz ki működik.
Most szedtem szét megakarom mérni a cucc áramfelvételét.
Valamint csinálok neki egy külső táp bemenetet. Nem szeretném a média lejátszóm HDMI kimenetét megölni.
Üdv.Ui. Majd irok a fejleményekről
-
azbest
félisten
Bocs, csak most vettem észre, hogy írtatok ide.
Raspberry pi-vel próbálgattam. Azzal a CEA módok mentek jól [link], DMT módban 1280x768 felbontásban kilógott a kép a monitorról, ami 1024x768-nak hitte a képet.
Ellenben egy intel x3100 videós notebookról hajtva dvi->hdmi -> hdmi-vga átalakítóval kipróbálva jó volt ugyanez a felbontás. Szóval a hdmi kimenet módjától is függ, hogy jó lesz-e. Ha jól emlékszem még detektálta is a kijelzőm natív felbontását.Azt komolyan kell venni, hogy kárt okozhat az eszközünk hdmi kimenetében. A raspberry pi esetén lényegesen jobban melegszik pár alkatrész, mint sima hdmi kábel használatakor. Ahonnan az energiát veszi, az nem ekkora terhelésre volt kitalálva.
-
rsf
senior tag
Kaptam pár infót közben.
Amit beállítasz a hdmi oldalon az lesz a felbontás a VGA oldalon is!!
Ezért nem értettem az egészet, mert a HDMI kimenetnek csak pár szabványos felbontása van ellenben a VGA-val.A HDMI-n különböző VGA kompatibilis felbontásokat, csak laptop kimeneten lehet elérni.DVD lejátszó és egyéb házimozis eszközökön nem. Ezért jöhetnek ki olyan variációk amiket bizonyos eszközök nem szeretnek.pl. HDMI:576p=720x576VGA
Üdv. -
MrPetya19
addikt
Engem is érdekelne. Írhatnál részletesebb tesztet, hogy mivel működött, és hogyan?
-
rsf
senior tag
Én egy ilyennel szemezek, de létezik külső tápos változata is.
Csak azt nem értem, hogy ha kap egy 1920x1080 felbontású bemenő jelet a HDMI-n akkor a kimeneti VGA-nak mi lesz a felbontása? 640x480?, 800x600?, 1024x768? vagy nagyobb?
Mert nekem 1024x768 kellene ennél nagyobb nem mert azt már nem tudja fogadni az eszköz amire rákötném.
Erre tud valaki válaszolni?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Korábban csak komolyabb összegért lehetett digitálisról analóg képpé alakító eszközt venni a számítógépekhez. Persze...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, EliteDesk 800 G3 i3-6100T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest