- Asszociációs játék. :)
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Igen, valóban az a leghangosabb pontja a gépnek, de nálam még bőven toleranciahatáron belül van. Persze ha abban a helyiségben kéne aludnom, ahol ez a gép van, akkor muszájból kitalálnék valamit helyette.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
RexpecT
addikt
A mod-od alapján szinte teljesen ugyanilyen gépet építettem.Annyira halk lett hogy már zavaró a kis delta táp 5 cm-es ventije.A cseréjén gondolkozom, van valakinek tapasztalata 5 cm-es halk ventikkel?
-
harry
veterán
Fogyasztáshoz: nem is azzal van a gáz, hogy ha folyamatos használat mellett havi 1500at elnyel - hanem azzal, hogy ha nem is használnád, akkor is ennyit fogyasztana. Pl. a gép kikapcsolva, nincs letöltés, de minden be van dugva - a stand-by áramkör, illetve "üzemben" lévő switch/router továbbra is majd ugyanannyit eszik. Ezeket amúgy érdemes megnézni a többi otthoni cuccnál is, hangfal, videó, tv, monitor, stb... Egyszer lemértem itthon, és valami olyasmi jött ki, hogy a havi 15k-ból 2k elmegy a szó szerint semmire, ami éves szinten már 24k... És akkor ez még csak az áram pazarlás, de a többi már egy másik téma.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
canniball
nagyúr
válasz parandroid #51 üzenetére
Ha ez a helyzet valóban előnyös lehet a csere, kérdés megéri-e neked időt és energiát feccölni a dologba.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
jenei92
senior tag
Én is hasonló konfiggal nyomulok.. [link]
-
parandroid
félisten
válasz canniball #50 üzenetére
"Fogyasztásmérő miért kell egy céghez?"
Csitt! Kell és kész.
Amúgy nagy terhelésnek nincs kitéve a vinyó, legalábbis kiszolgálóként, torrent meg inkább folyamatosan terhelés alatt tartja, de az ő szempontjából mindegy, hogy 5400-as, vagy 7200-es.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
canniball
nagyúr
válasz parandroid #49 üzenetére
"Jelen költségvetéshez képest (egyelőre 19e Ft a total budget) még egy 1000 forintos befektetés is több, mint 5%-os növekedés."
Ha így nézzük jogos."Amin még gondolkozom..."
Jó dolog a noti HDD, én is azt használok, de szerverbe szvsz felesleges, esetedben jobb ott egy "erősebb" (és amúgy is kéznél lévő) 3,5"-os.Fogyasztásmérő miért kell egy céghez?
-
parandroid
félisten
válasz canniball #48 üzenetére
Ezt a négycentis rettenetet nem is nagyon akarom szabályozgatni. Ha meglesz a nagyobb borda, akkor kitalálom majd, hogy hogyan tegyek rá nagyobb ventit, annak meg elég kell legyen az 5V-t.
Igazság szerint párszáz forintokat sem szívesen költök erre a projektre, hacsak nem feltétlenül muszáj. Eddig szigorúan csak az alaplapért és a ház+tápért adtam pénzt, de igyekszem a továbbiakban is elfekvő készletekből dolgozni. Jelen költségvetéshez képest (egyelőre 19e Ft a total budget) még egy 1000 forintos befektetés is több, mint 5%-os növekedés. Amúgy van egy Zalman fanmate2-m is valahol, de úgyis minimumra tekerném, akkor meg mindegy.
Amin még gondolkozom, hogy érdemes lenne venni egy 250-320GB-os 2,5" HDD-t 15-16e Ft körül, az sok mindenen segítene (hő, zaj, rezonancia, súly), de akkor el kéne adni a meglévő 250 + 2x160GB-nyi tartalék háttértár kapacitást, és annak az árát ráfordítani erre a beszerzésre.
Fogyasztásmérő meg van a cégnél, csak elő kell keríteni, mert használatban van, de ha visszakerül, majd kölcsönkérem egy-két hétvégére.
p
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz parandroid #47 üzenetére
"Fogyasztásmérő beszerzése folyamatban."
Én valamelyik barkács áruházban vettem anno, ákcijósan 4-5k körül volt. Kíváncsian várom az eredményt."Venti moddolva 5V-ra, de így 60-70 fok között van az északi híd és a proci hőmérséklete."
Potméter 3 PIN, 5-12 V 780 Ft - ha jól értem ez fokozatmentesen szabályoz 5V és 12V között, óccsóé.
"Képek nálam jók, ürítsd a böngésződ ideigelenes fájljait, esetleg indítsd is újra utána."
A rendszer mekkent meg, egyik böngészőben sem jó...majd megpiszkálom...[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz canniball #46 üzenetére
Javítva. Fogyasztásmérő beszerzése folyamatban. Venti moddolva 5V-ra, de így 60-70 fok között van az északi híd és a proci hőmérséklete. Képek nálam jók, ürítsd a böngésződ ideigelenes fájljait, esetleg indítsd is újra utána.
p
-
canniball
nagyúr
"Merevlemezből még szinte túlzottan jól is állok, három éppen használaton kívüli modellből is választhattam, hogy ki költözzen össze az új szerzeménnyel."
Fogyasztásmérővel esetleg összebarátkoztattad már?
Venti-szabályzáshoz potmétert - párszát huf-ért már beszerezhető.
Csak az írás első három képét látom + EZ - a gépem gágyult meg vagy a PH! motor?
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
Szereztem egy bekapcsológombot, egyelőre kivezettem hátra, teljesen jól működik.
Az atom északi hídjának gyári ventilátorát meg az alaplapi tüskék helyett rákötöttem egy Zalman ventilátor-tápcsati (egy négyes elosztó Molexről, 2db 5v-os, és 2db 12V-os csatival) 5V-os ágára. Találtam a fiókomban, már jó régóta kallódhatott ott, még ezer éve vettem valami házhűtő venti lecsendesítéséhez.
Ezzel együtt azokat a rohadt alubordákat le fogom cserélni valami nagyobbra, mert botrányosak, de pénzt ezekért megintcsak nem akarok adni, úgyhogy egyelőre túrom a netet, hátha látok valami jó megoldást. Amit eddig találtam, az valami külföldi koléga volt, aki egy rossz erősítő hűtőjét tette fel az északi hídra és a procira közösen hővezető ragasztóval.
p
[ Szerkesztve ]
-
Bordoi
őstag
-
parandroid
félisten
Re #39 - tomcs: Itt nézz utána, van mindenféle, nem feltétlenül ezt a típust kell használnod: [link].
Re #40 - Bordoi: Ehh, találgathatom ki, hogy melyik madzag melyik. Persze richitig két sárga és két fekete van. Őrültek ezek.
Re #42 - WonderCSabo: Igen, az egy az.
p
-
WonderCSabo
félisten
Egy X-230as szatellitjét láthatjuk az egyik képen? Grat a cikkhez!
-
Bordoi
őstag
válasz parandroid #12 üzenetére
Közben rájöttem, hogy a másik két madzag a reset.
Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu
-
tomcs
őstag
nem kicsit rohogtem, itt van elottem egy tok ugyanilyen alaplap (ja, nem, gclf2, mert gigabites), ugyanerre a celra..
mondjuk nekem nagyobb hazba kene mennie, meg tobb winyo lesz rajta, foleg nas-nak szanom masodsorban meg tomcat kiprobalos szervernek, meg meg franc tudja minek sikerul.
az a tap ami neked volt az hany ampert bir 12v-on? mert nekem 1 dellt sikerult szereznem ingyen, de az csak 3A, ami - tekintve hogy a lapnak masfel kell, a winyonak meg vagy fel normal uzemre de masfel a felporgeteshez - kicsit 3 winyohoz szukos. Ha tud vagy 5-6 ampert, akkor kerdezem azt is, hogy ahonnan neked jott, ott van-e meg.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Egyet nem értek; mi a frászkarikának dedikált 12V-os ág egy olyan procinak ami max 17W-ot fogyaszt. 12V másfél ampert el bír a nyákon is egy vezetékezés. Simán le lehetne venni a mezei ATX tápról is.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
jenei92
senior tag
Jó kis írás.
-
tzimash
őstag
ejjha, épp erre a cikkre van most szükségünk, haveromnak most jutott eszébe kipróbálni atom konfigját, jelenleg xp-t telepít rá, ház az még nincs hozzá, lehet nem is lesz, a tervek szerint majd valamikor egy car-pc lelkeként tengeti napjait, addig azonban úgy néz ki ideiglenesen beköltözik egy nagy toronyba a span hétköznapi gépébe
ezt a képet most lőttem:
szerk: a tápot a lélek tartja[ Szerkesztve ]
-
HXY
addikt
Ha lenne rá most cash-em, akkor én egy első generációs eeepc-ből csinálnék egy homeservert. Kicsi, halk, és keveset fogyaszt. Plusz még hurcolászni is lehet.
-
Depression
veterán
Én arra gondoltam, hogy csak egy Draft-N -es hálókarit belehelyezni, és azon keresztül üzemeltetni a hálózatot. Az atom kb. 35-40 Wattos fogyasztásához képest a router 15 Wattos többletfogyasztása arányaiban elég nagy (és drága is, a havi felesleges 500 Ft-os költségével, ha ezt meg lehetne úszni). Ez megoldható?
Nálunk is jelenleg 2 gép+1 telefon van a hálózaton, és egy ilyen kis(fogyasztású) gépet tervezek szervernek, ami éjjel-nappal menne, így a többi gépről levéve a felesleges működést. (Mindent a környezetvédelemért, meg persze a pénztárcáért)[ Szerkesztve ]
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
ngabor2
nagyúr
válasz Depression #26 üzenetére
otthoni szerver... nekem itthon pillanatnyilag kb. 8 gépem van, ebből 2 megy folyton.na jó, ha a fonerát, meg a routert is beleszámolom, akkor 10/4-re változik az arány, de ezek már célgépek, úgyhogy nem számolom bele.
ha úgy veszem, nincs szerverem, hisz a gépek önmagukban működnek, igen ritkán szedek át egyikről a másikra hálón keresztül. ha úgy veszem, akkor a router az egyik szerver (dyndns a net felé), a fő gépem a másik (erre van irányítva a http, ftp és ssh elérés). szóval szerver és szerver között is van különbség.
-
Loha
veterán
Egy szervert (úgy általánosan) nem lehetne úgy megépíteni, hogy helyettesítse a routert?
De meg lehet, csak sztem általában olyanok üzemeltetnek home szervert, akiknél van jópár gép otthon, tehát switch mindenképpen kell (switch helyett meg akkor sokkal jobb választás a router), vagy meg lehet azt is csinálni, hogy teletöm az ember egy PIII-as gépet hálókártyákkal, és akkor nem kell switch se, de sztem az biztosan óriási nagy szívás lesz, ha vki nem linuxguru , meg sztem 4-5 hálókártya simán eszik annyit mint egy router.[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
A router-modem-szerver hármas együtt ehet vagy 50W-ot, persze 24/7-ben. Ennyit rááldozok a dologra. amúgy meg ha itthon vagyok, úgyis megy folyton az asztali gépem is, az idle is többet eszik, mint ezek hárman összesen.
p
-
RexpecT
addikt
Van olyan router amivel lehet FTPzni és torrentezni.Hirtelen most nem találom az írást róla...
-
Depression
veterán
válasz parandroid #23 üzenetére
Nem irígylem a villanyszámlád.
Egy szervert (úgy általánosan) nem lehetne úgy megépíteni, hogy helyettesítse a routert? Én még a routertől is sajnálom az áramot, de nincs kedvem kapcsolgatni. Jó lenne helyette egy letöltőgép, ami a router szerepét is átvenni.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
ngabor2
nagyúr
jó kis házikó, és jó kis gép jelenleg nálam 4 ilyen ház van, amiből 3-ban van rendszer-kezdemény is. csak lassan 3 hete nem jutok el addig, hogy működőre összerakjam
-
domi007
őstag
Nagyon szép munka, az IBM szerver cuccok nagyon masszívan vannak összerakva, ezt tapasztalatból mondom.
DOMy
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
parandroid
félisten
válasz Sandormaster #22 üzenetére
Valójában elszámoltam, és nyolc gépről van szó, ez a miniszerver lett a kilencedik a hálózatban. A szűkebb családhoz (párom és a két lányunk) kapcsolódóakat látod az adataimnál, párom szüleinek is mindkettejüknek saját gépe van, akik fölöttünk laknak egy lakásban, és édesanyámnak is, aki a szomszédban él. Emellett a PDA-n is szoktam internetezni bizonyos körülmények között, de a telefonom is wifi-képes.
Hűha, tényleg: 10 gép van beállítva kapcsolatok maximális számánál a routeren, lassan túllépem...
p
-
Sandormaster
aktív tag
7, HÉT?! másik gép?! Az de durva ez már önmagában egy kis internethálózat ...így már érthető miért nem usb-s vinya.
-
bulanjoe
tag
Én eddig vistán és xp-n FTP szervernek a Serv-U FTP szerver-t illetve az Ability FTP szerver-t használtam...az ability valamivel egyszerűbb, viszont nem annyira ingyenes...viszont fut service módban, azaz a háttérben, nem kell egyfeszt néznem az ikonját az óra mellet, és mindig és bárhonnan elérem a gépem.
És hogy ne kelljen az ip címem megjegyezzem, itt van a No-IP amin ha regisztrálsz ad ingyenesen egy domain nevet, nekem például hasonló van: szerverem.myftp.org. Ezt asszem könyebb megjegyezni. Ugyanakkor ha folyton változó ip címed van, van egy kis kliens programjuk, amit ha feltelepítesz, folyton közli a központtal a friss ip címed, és mindig nagy lesz az öröm é bódottá!
Router konfigról nagyon nem tudok mit mondani, elvileg ftp-nek nem is kell külön portot nyitni...[ Szerkesztve ]
-
-
jaja1981
addikt
Jó kis írás, és valóban kell otthonra egy ilyen, ha 1-nél több gép van.
Nekem is zörög egy 1000-es PIII 250-es vinyóval. Töltöget, nyomtatót oszt meg, biztonsági kamera képeit rögzíti és természetesen adatokat tárol (fényképek, progik, dokumentumok).
És erre mind elég egy PIII.
Csak akkor korlátoz, ha adatot másolok 100Mbit-en, mert az sajna proci limites. Fogja egy tűzfal is a procit, de egyébként tökéletes, és nem is melegszik. -
sNORh
addikt
Jókis írás, grat
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
parandroid
félisten
Próbáltam, de 4000-en pörgött, ami roppant zajos volt. Ráadásul ezek az IBM ventik 4 tűsek, így a Zalman ventilassító csatlakozó megoldás is ugrott, marad az 5V/12V ágak átkötése, csak idő kérdése. Ja, és ezeknek is elképesztően rövidek sajna a vezetékeik, úgyhogy mindenképpen villanyszerelés lesz még ebből.
Hosszabb távon pedig be fog majd kerülni egy nagyobb, de halkabb, és lassabb venti, hogy átfújjon az északi híd bordájának lamellái között (valószínűleg az IBM ventijei közül az egyik), és így a processzorhűtő bordát is hűtse. De ehhez előbb ki kell találni, hogy hogyan lassítom le, és valahogy a rögzítést is meg kell oldani. Bár erre egy egyszerű kábelkötegelős megoldás is jó lehet, ha nem is szép.
Szerencsére nem kerget a tatár.
Samyka: Hm, jobban megnézve, ez a router is L-es: WRT54GL. na mindegy, különösebben nem szándékozom birizgálni, tök jól működik, ahogy van. Távoli asztalt csak helyi hálón tervezem használni, dyndns és netes ftp belövése ügyben meg majd lehet, hogy élek még az ajánlatoddal, de első körben úgyis a topikját nézem át.
Régebben volt már amúgy egy S50-es minigépem, ami hasonlóan működött szerverként, de az nagyobb volt ennél, full 5,25"-es optikai meghajtó ment az elejére, és abban gyári alaplap is volt, így nem kellett barkácsolni. Aztán a lányok kaptak helyette egy notit, így megszabadultam tőle, azóta az én notimról mentek a letöltések, de magsajnáltam szegényt, hogy éjjel-nappal dolgozik, nem erre valók ezek a finom szerkezetek.
p
[ Szerkesztve ]
-
SAMYka
senior tag
válasz parandroid #14 üzenetére
Üdv
Grat az íráshoz.
Linksys rúterben mind linuxos csak az L jelzésű open source (ha jól írom) tehát elméletileg a firmware buherálható, de megoldották a gyártók hogy garivesztés ha hozzányúlsz.
Nekem egy P3 800Mhz 512 SD rammal volt mint letöltő központ. Ha esetleg segítség kell dyndns ügyben vagy rúter ügyben akkor szólj nyugodtan.
Egy tip: vésztartalékba dobj fel egy vnc-t is mert nekem néha beakadt a távoli asztal és nem tudtam rájönni miért, aztán lemondtam róla és csak vnc-t használtam, net irányból valahogy stabilabbnak éreztem.PH! Tábor - ...mert megérdemlem...
-
Bordoi
őstag
Azért én legalább az első ventit visszaraknám, mert csak kell valami légmozgás.
Egy Zalman elenállással szépen letudod venni a fordulatát.Sőt ahogy elnézem a képeket, az nem lehet, hogy az egyik ventit kiszeded a burkolatából és csak berakod hátra?
Sokat segítene szerintem.[ Szerkesztve ]
Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu
-
Sanyix
őstag
"Most egy Linksys router adja egyébként a hálózatot, de szándékosan nem linuxosat vettem."
És miért?
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
parandroid
félisten
Elnézést, este kicsit eltűntem, de már vagyok. Először is köszönöm a pozitív visszajelzéseket, és akkor következzenek a válaszok:
Re #1 - bazsade: Mi tart vissza? Szerezd meg még ma!
Re #2 - Sandormaster: A külső HDD nem megoldás, főleg nem USB-n, mivel ez még lassú is. Nálam otthon 7 másik gépnek kell hozzáférnie az adatokhoz, mivel az egész család, és a nagyszülők is ugyanazon a hálón lógnak.
Re #3 - zdanee: Van egy Asus WL500g routerem is, de egyrészt nem boldogultam a rajta található operációs rendszerrel, másrészt nem tudtam meghajtóként mappelni semmiképpen Windows alól, harmadrészt az USB miatt sajnos lassú. Most egy Linksys router adja egyébként a hálózatot, de szándékosan nem linuxosat vettem.
Re #6 Bordoi: Nem, négy kábel csak a bekapcs gombé, és még négy megy a két ledből. De szívesen veszek bármi ötletet. Majd szacseet is megkérdezem, hogy ő hogyan oldotta meg ezt a problémát. A házért meg ezúton is külön köszönet.
Re #8 Bordoi: Sajnos a hátsó venti nem fért el, mert ez a lap itt magasabb, az elsőnek meg nem volt értelme, mert csak a RAM-ot fújta, az blokkolt minden más légmozgást felőle. Ráasdásul ez a lap csak 4000-es fordulaton hajlandó bármilyen ventit meghajtani, de egy speedfannel még majd próbálkozom. Meglepő módon egyébként a legjobb hatásfokkal a bordára szerelt négycentis kis gyári venti hűt, és nem is vészesen hangos. Így olyan 50 fok körül van, ha leveszem ezt a ventit, és full passzív az egész, akkor közelíti a 70 fokot. Ha kinyitom a házat, akkor 60 fölé áll be valahova. Úgyhogy befűt rendesen a kis minikazán.
Re #9 cudar07: Nemigen van mit írni szoftveresen. Egy WinXP SP3 került rá, pikk-pakk felment, használhatóan gyors, bár szerintem a RAM a szűk keresztmetszet, majd próbálok szerezni egy 1GB-os modult, egy használt 667-es Kingmax lehet vagy 2000 forint, hiszen újat is kapni már 2500 körül. Távoli asztal eléréssel használom, mivel minden gépem Win-es, mindenféle külső szoftver nélkül. Router külön van, ezen a gépen meg gyakorlatilag csak egy uTorrent kliens fut, meg 40GB-nyi családi képet és némi zenét osztottam meg rajta, hogy bárhonnét elérhető legyen, valamint a doksijaimat is ide teszem hasonló okból. Kis ügyességgel lehet még nyomtató- és levelezőszervert is készíteni belőle, nekem ezekre a funkciókra egyelőre nincs szükségem. Még amit szeretnék, hogy valami dindns rendszerrel neten keresztül távoli FTP-t beállítani, de ennek még nekem is utána kell néznem, hogy pontosan hogyan történik.
Re #10 - punk17: Igen, a nagy ház sokat számít hűtés szempontjából, viszont enkem fontos volt az is, hogy esztétikus, szép megoldás szülessen.
Re #11 - Kalandor: No igen, de ennek az ára több, mint duplája a projektre fordított keretemnek. És ez egyedi! Most milyen logoutos cikket írhatnék arról, hogy vettem egy Wind Nettopot?
p
[ Szerkesztve ]
-
punk17
aktív tag
Szép munka! Gratula .
Nekem is egy ilyen lappal van szerverem csak én egy régi AT-s házat alakítottam át. Anyumtól szereztem egy kis 120Wattos tápot. Vettem bele egy 512es kingmax memóriát és itthon volot egy 80gb samsung hdd. Nekem venti nélkül van az északi híd, lekötöttem róla és így 24/7be nem megy 55°C fölé semmi .Oneplus 3T | Apple iPad Air
-
cudar07
senior tag
szia
én is egy hasonló projekten gondolkodom egyenlőre,
egy letöltögető gép, szerverrel kombinálva!
esetleg a szoftveres dolgokról is írnál?
OPRENDSZER FTP szerver, router konfigurálás?
vagy valami hasonló??
ebben a részben nem vagyok nagyon otthon!
gépet még összerakok, az jobban megy!előre is kösz
-
Bordoi
őstag
Valószínűleg semmilyen, ugyanis elől-hátul van a házban ventilátor.
Ráadásul az Atom sem egy hőerőmű.Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu
-
010203
tag
Szép, de mondjuk kíváncsi lennék hogy milyen meleg van odabent
-
Bordoi
őstag
Látom sikerült szépen átépíteni a házikót. Gratulálok.
Jut eszembe. A bekapcsoló gomb, szerintem azért 4 vezetékes, mert mögötte van a LED. Holnap megnézem.
[ Szerkesztve ]
-
LGLuke
őstag
Nice work!
Külső winyónak csak akkor lenne értelme, ha az árválkodó pci-os sínbe tenne egy eSATA kiegészítő karit és eSATA-n élvezhetné 1TB kapacitás nyújtotta örömöket a teljes sebességgel együtt. USB-n én nem használnék külső winyót, akkor már jobb az általa választott megoldás.
A hűtést a későbbiekben lehetne vmi hőcsöves passzívra cserélni, és akkor tényleg szinte teljesen hangtalan szerverecskéd van.
-
Solten
őstag
A kis növényhatározó miatt aggódtam... Grat., szép munka...
Saor Alba
-
zdanee
őstag
Homeservernek egy rendesebb mjuk linksys router egy linuxal a fedelzeten sokkal kenyelmesebb. Usb-s vincsi, nehanynal akar belso 2.5"-os, valami ddwrt, vagy hasonszoru okossag, es mehet a torrent, idozitett arhivalas, mediaszerver, meg az ocsi letiltasa a netrol. Plusz passziv hutes, zajtlan, szagtalan, keveset eszik, es az ey vincsin kuvul nincs mozgoalkatresz (ha nem torrentezel sokat egyszerre, egy 4/8G-s CF-el teljesen hangtalan is lehet)
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
Sandormaster
aktív tag
Frankó ez az IBM ház, a képek alapján elég jól mutat benne a hardver.
Én mondjuk inkább vettem volna egy külső hdd-t és azon is lehet tárolni és úgy néznek ki mostanában mint egy könyv, szal beillenek mindenhova. Ugyanakkor így legalább felhasználtad az otthon kallódó vinyókat, nice work! -
bazsade
tag
hát ez nagyon tetszik. én is gondolkodtam egy ilyen készítésén, ha lenne egy ilyen szép házam, lehet elkezdenék belepakolni. gratulálok hozzá!
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest