Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• parandroid

félisten

válasz bazsade #1 üzenetére

Elnézést, este kicsit eltűntem, de már vagyok. Először is köszönöm a pozitív visszajelzéseket, és akkor következzenek a válaszok:

Re #1 - bazsade: Mi tart vissza? Szerezd meg még ma! ;]

Re #2 - Sandormaster: A külső HDD nem megoldás, főleg nem USB-n, mivel ez még lassú is. Nálam otthon 7 másik gépnek kell hozzáférnie az adatokhoz, mivel az egész család, és a nagyszülők is ugyanazon a hálón lógnak.

Re #3 - zdanee: Van egy Asus WL500g routerem is, de egyrészt nem boldogultam a rajta található operációs rendszerrel, másrészt nem tudtam meghajtóként mappelni semmiképpen Windows alól, harmadrészt az USB miatt sajnos lassú. Most egy Linksys router adja egyébként a hálózatot, de szándékosan nem linuxosat vettem.

Re #6 Bordoi: Nem, négy kábel csak a bekapcs gombé, és még négy megy a két ledből. De szívesen veszek bármi ötletet. Majd szacseet is megkérdezem, hogy ő hogyan oldotta meg ezt a problémát. A házért meg ezúton is külön köszönet. :R

Re #8 Bordoi: Sajnos a hátsó venti nem fért el, mert ez a lap itt magasabb, az elsőnek meg nem volt értelme, mert csak a RAM-ot fújta, az blokkolt minden más légmozgást felőle. Ráasdásul ez a lap csak 4000-es fordulaton hajlandó bármilyen ventit meghajtani, de egy speedfannel még majd próbálkozom. Meglepő módon egyébként a legjobb hatásfokkal a bordára szerelt négycentis kis gyári venti hűt, és nem is vészesen hangos. Így olyan 50 fok körül van, ha leveszem ezt a ventit, és full passzív az egész, akkor közelíti a 70 fokot. Ha kinyitom a házat, akkor 60 fölé áll be valahova. Úgyhogy befűt rendesen a kis minikazán.

Re #9 cudar07: Nemigen van mit írni szoftveresen. Egy WinXP SP3 került rá, pikk-pakk felment, használhatóan gyors, bár szerintem a RAM a szűk keresztmetszet, majd próbálok szerezni egy 1GB-os modult, egy használt 667-es Kingmax lehet vagy 2000 forint, hiszen újat is kapni már 2500 körül. Távoli asztal eléréssel használom, mivel minden gépem Win-es, mindenféle külső szoftver nélkül. Router külön van, ezen a gépen meg gyakorlatilag csak egy uTorrent kliens fut, meg 40GB-nyi családi képet és némi zenét osztottam meg rajta, hogy bárhonnét elérhető legyen, valamint a doksijaimat is ide teszem hasonló okból. Kis ügyességgel lehet még nyomtató- és levelezőszervert is készíteni belőle, nekem ezekre a funkciókra egyelőre nincs szükségem. Még amit szeretnék, hogy valami dindns rendszerrel neten keresztül távoli FTP-t beállítani, de ennek még nekem is utána kell néznem, hogy pontosan hogyan történik.

Re #10 - punk17: Igen, a nagy ház sokat számít hűtés szempontjából, viszont enkem fontos volt az is, hogy esztétikus, szép megoldás szülessen.

Re #11 - Kalandor: No igen, de ennek az ára több, mint duplája a projektre fordított keretemnek. :D És ez egyedi! Most milyen logoutos cikket írhatnék arról, hogy vettem egy Wind Nettopot? ;]

p

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés