Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Csak úgy... ki kellett írnom magamból...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: A kérdés...
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Traktor800
üzenetére
Azért lehet még célszerű a konstans terhelés, mert más terheléssel más a kapacitása az akkuknak. Ezért szokták megadni, hogy hány C (nem coulomb hanem 1h alatt leadott áram az akkun) vagy hány (m)A mellett akkora a kapacitása.
Csupán ellenállással terhelve a terhelő áram 30%-al csökken a ciklus végére (4.2V-ról 3V-ra merítve).
Alacsonyabb terheléssel tesztelve ez a 30% nem túl sok, de 2C indulónál a végére 200mAh-t is csalhat egy újszerű cellán.
Persze ez a különbség semmi, ha egyesével vannak a cellák használva, de ha párhuzamosan vannak pakkba rendezve, akkor sokat számíthat.
Ugyanazzal a módszerrel mérve közeli értéket kapva nem biztos, hogy közeli a valós kapacitás. Egy nagyobb belső ellenállású akkun a feszültség ugyanazzal a fix ellenállással mérve hamarabb leesik (discharge capacity 0 értéknél lehet látni, hogy , tehát a váltás gyorsabb 2C-ről 1.4C-re, így kicsit plusszba csal. Az erősebb akkun pedig minuszba fog.
Persze megint mondom, normál DIY körülményeknél ez ritkán számít, inkább csak érdekességként vetettem fel. Ha valaki tudja, hogy számolnia kell vele, akkor azt is tudja hogyan tegye. -
válasz
Traktor800
üzenetére
Sokkal egyszerűbb és pontosabb a mérés.
Először én sem éreztem szükségét, de miután sehogy nem lett annyi, mint a kínaival, hát csináltam egy állandó áramú terhelést is, és ha már megvolt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM - Újszerű -
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- GAMER INTEL I5 8500/16GB DDR4/GTX 1660Ti/256GB NVME SSD/500GB HDD
- Eladó újszerű Trust Mantis GXT232 streaming mikrofon dobozában
- Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R9 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- iPhone 15 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest