- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
razorbenke92 #20 üzenetére
Igazából a közelítés is bőven pontos lehet, bár nekem meg a 15s sok kicsit, de ez már egyedi választás.
Illetve a nem állandó áramú akkor lehet jó, ha a végén az áram nagyobb, mint amit a kész eszköz fogyasztani fog. Ellenkező esetben kellemetlen meglepetések várhatóak az üzemidő alatt (lekapcsol)
-
Traktor800
csendes tag
válasz
razorbenke92 #12 üzenetére
Ez világos, viszont az állandó de különböző árammal terhelt akksik is más és más értékűek lesznek. Ez nem azon múlik, hogy állandó árammal vagy állandó ellenállással merítjük, hanem az akksi belső ellenállásán, amin különböző áramok különböző feszültségesést okoznak, így romlik a hatásfok vagyis más értékűnek tűnik az akksi (és a végén is hamarabb kapcsol le a jobban terhelt akksi, ez is igaz) Viszont én folyamatosan integrálok és mérem a feszültség csökkenést, nem csak a végén csinálok egy szorzást az idővel, így pontos értéket kapok. Akksik összehasonlítása céljából természetesen ugyanakkora terhelést használok. 0.3-0.5C közötti áramra lövöm be a terhelést, ez nem nyírja ki, de azért meg is mozgatja az akksit.
-
válasz
razorbenke92 #12 üzenetére
++
Az nekem is feltűnt, hogy 4 és 8 ohm terhelést használva más értékeket kapok... -
válasz
razorbenke92 #5 üzenetére
Hej, akkor azt elgépeltem.
De szerintem nem sokaknak van ilyen
A töltő-merülő teszter nem rossz, bár a töltés inkább kényelmi funkció, gondolom
Az viszont igaz, hogy ennyi erővel egy 18650 foglalatot én is felbökhettem volna a cucc tetejére, és ha nagyon egyedi cellát kell mérni, akkor párhuzamosan lehetne rajta sorkapocs is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Nem tudtam akkutesztert venni. Az ötödik sikertelen rendelés után elhatároztam, hogy építek egyet...
- Dell Alienware X16 Gaming laptop! 16" QHD / i9-13900HX / RTX4080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Garanciális ! GIGABYTE RTX 4070 Ti SUPER OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest