Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2101) atirag válasza Dany007 (#2090) üzenetére


atirag
őstag

Valamit nagyon félre akarsz érteni. A ferráris példa akkor állna ha a sarki gsm.boltba vinném javíttatni a készüléket. Erről senki nem beszélt.
Én egyelpre azért veszem ezt a készüléket mert szükségem van rá. Ha lenne ilyen készülék már váltottam volna ahogyan már többször is rezgett a léc. Bár lehet már van csak nincs időm vagy idegem próbálgatni. És nem egy töltő miatt fogom cserélni. DE ettől még racionálisan tudom,hogy ez nem vezet jóra .Ahogy már látom a többi gyártót. És tényleg mi lesz még emiatt.
Innen tényleg csak az a kérdés mit tud még kivenni a "dobozból". Már bekapcsolni sem fogod tudni mert fizetni kell majd az oprendszerért. Vagy a tudásért is mint mondjuk a ha használni akarod a faceid-t akkor fizess egyszer havonta évente valamennyi összeget.
Miért ne? És tapsikoljunk majd ahhoz us hisz ez egy profit orientált cég. Csinálják nyugodtan :C

(#2102) Sgr_A válasza atirag (#2088) üzenetére


Sgr_A
addikt

Értem a problémádat de ha van töltőd (ipad) feltételezem kábel is van hozzá ha nincs akkor meg az ikeában 2k-ért van mfi kábel
tehát volt 630 ezred telóra de nincs 2 ezred kábelre
az apple meghozta ezt a döntést, tudtál róla, vehették volna más fajta telót amihez van minden

amúgy nem maguk miatt vették ki hanem az EU szorgalmazza az egységes csatlakozót de nem akartak typeC-t rakni a telóra hanem inkább ki vezetik a töltőt majd a kábelt is
lehet a következő széria már csatlakozó nélkül jön csak Qi töltéssel

[ Szerkesztve ]

(#2103) emvy válasza atirag (#2101) üzenetére


emvy
nagyúr

> Vagy a tudásért is mint mondjuk a ha használni akarod a faceid-t akkor fizess egyszer havonta évente valamennyi összeget.

Dehat ez mar most is igy van :), sot, evtizedek ota jelen van az iparban, es mindenki elfogadja. Peldak:

- kulonbozo oprendszer-valtozatok: a Windows Home-on nem tudom bekapcsolni a Hyper-V-t
- hardveres kapcsolok: ugyanazt a processzort eladjak X es Y magosnak is, pusztan a piaci szegmentacio miatt
- appok millioinal vannak IAP-el bekapcsolhato funkciok, amik mar jelen vannak a letoltott programban, csak nem kapcsolhatod be, amig meg nem veszed oket
- IBM mainframe-eket evtizedek ota szallitanak tobb processzorral, de nem mukodnek, es ha kifizetsz jo sok penzt, akkor bekapcsoljak neked
- BMW Carplay-ra gondolom mindenki emlekszik

A kozos ezekben, hogy a gyartas / eloallitas olcso, a fejlesztes draga. Ergo te nem a fizikai vasarlaskor fizetsz, hanem a hasznalatert. Semmi uj nincs ebben, bar nyilvan bosszanto. Az Apple-nek viszonylag tagak itt a lehetosegei, mert a termekeikre nincs igazan jo helyettesito, mig pl. egy Samsungnak van (illetve volt, amig a Huawei-t nem lottek ki).

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#2104) atirag válasza Sgr_A (#2102) üzenetére


atirag
őstag

Te sem akarod érteni úgy érzem :) Nem azt mondtam,hogy nincs rá pénzem és nem veszek. de képtelen vagyok úgy tapsikolni hozzá mint néhányan itt is,hogy milyen jól csinálta az apple mert hisz ez egy profit orientált cég.
Meg fogom venni mint ahogy eddig is megtettem ha valami kellett ahhoz,hogy jól tudjam használni.
Az ipad töltő van kettő is.

Amúgy azt például nem tudom,hogy mivel van két ipad töltő is itthon azzal tudom tölteni gyorsan a sima kábellel?

(#2105) telefonmágus válasza atirag (#2104) üzenetére


telefonmágus
senior tag

iPad Pro nál van az a fajta töltő,mint a 11 pro /max

Garanciás Telenoros TMobileos vagy független iPhone-t veszek,SAMSUNG bontatlan telefonokat veszek,előfizetéses is NON-STOP

(#2106) Sgr_A válasza atirag (#2104) üzenetére


Sgr_A
addikt

Gyorsabban tölti mint az 5W-os de nem éri el a 18-20-W-os töltési idejét
az USB-A kábel max 12W-ot tud
ha ennél gyorsabban szeretnéd tölteni akkor kell a typeC kábel meg töltő

(#2107) dorika87


dorika87
őstag

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy a MagSafe-el való töltéshez szükséges külün tok? Vagy esetleg egy sima szilikon tokkal vagy tok nélkül is lehet úgy tölteni a MagSafe töltővel?
Bocsánat a tudatlanságomért, de nem találtam erről pontos leírást.
Szeretnék venni MagSafe töltőt, de ha a tötéséhez külön tokra is szükség van, akkor maradok inkább a sima QI töltőnél.

(#2108) atirag válasza Sgr_A (#2106) üzenetére


atirag
őstag

Köszönöm. Ezzel nem voltam tisztában. Bár az esetek többségében nincs szükség gyors töltésre mert este felrakom és reggel leveszem.

(#2109) Sgr_A válasza dorika87 (#2107) üzenetére


Sgr_A
addikt

Nem kell hozzá tok
de én nem vennék magsafe töltőt nem tölt gyorsabban mint az 1500,-Ft-os IKEA qi töltő [link]
csak akkor venném ha kimondottan szükségem van a mágneses rögzítésre

(#2110) dorika87 válasza Sgr_A (#2109) üzenetére


dorika87
őstag

Köszönöm a véleményed. Még nem döntöttem el, csak keresgélek illetve tájékozódom. A 12-esem is csak jövő héten lesz meg. :)

(#2111) Szabi® válasza emvy (#2099) üzenetére


Szabi®
addikt

""Több 12-t fognak eladni, mint 4-et. Akkor most mit tudnak az userek?""

Nem akarlak elkeseríteni, de az Apple több alkalommal is kijelentette, hogy ő hivatalos adatokat már nem fog kiadni eladásokkal kapcsolatban.Az, hogy a 12-ből mennyi fogyott még lehet egy jó marketing reklám is (ilyet is láttunk már) vagy betudható a kínai/indiai gyárak kovid vírus miatti kis gyártási kapacitásának, amit persze hogy el tudtak kapkodni az emberek és hiány is lett, és minden másból is hiány lett. (lásd. Playstation 5).
Tonnányi cikket találunk a témában, ami az ellentétét állítja, miszerint az Apple egyre kevesebb iPhone-t értékesít, de ugye ez sem feltétlenül kell, hogy igaz legyen.Amikor maga a forrás már nem a mi kis homokszemnyi (üzleti szempontból teljesen jelentéktelen) országunk, hanem jobbára amerika, akkor ugye az jut eszébe a júzernak, hogy nem zörög a haraszt.Ezt a töltős lépését rengeteg amerikai youtuber/tester is elitélte, nem véletlenül.

[ Szerkesztve ]

(#2112) emvy válasza Szabi® (#2111) üzenetére


emvy
nagyúr

Szerintem is idegesito a tolto-dolog, nem is errol van szo. Mondjuk teljesen elfogadhato lenne, ha USB-C csatlakozoja lenne a telefonnak, szerintem. Tok standard PD toltot igenyel, nekem itthon olyanbol van ... talan 4 vagy 5, a problema a nyomorult Lightning kabel.

> Nem akarlak elkeseríteni, de az Apple több alkalommal is kijelentette, hogy ő hivatalos adatokat már nem fog kiadni eladásokkal kapcsolatban. [...] Tonnányi cikket találunk a témában, ami az ellentétét állítja, miszerint az Apple egyre kevesebb iPhone-t értékesít, de ugye ez sem feltétlenül kell, hogy igaz legyen.

A 4-es sorozatbol kb. 40 milliot adtak el, a 6S-bol kb. 200 milliot, azota kb. 200 millio korul mozog az evenkenti eladas. A beveteleik is kb. ennek megfeleloen alakulnak. Volt nemi csokkenes (5%?) az utobbi par evben.

while (!sleep) sheep++;

(#2113) Dany007 válasza emvy (#2098) üzenetére


Dany007
veterán

Szerintem csak szimplán félreértetted, vagy valami hatalmas váltás történt az elmúlt időszakban (az M1-et leszámítva).
A ventillátor nélküliség szerintem nem releváns, ha ár-teljesítmény arányról beszélünk...

De arra céloztam, hogy mondjuk a magamnak munkára összerakott konfig számítási teljesítményét vajon mennyiért tudnám megvenni Apple logó alatt?
Csak mert pl. ahogy most nézem, az alap macpro konfigurációhoz +16GB ram konkrétan annyiba kerül, mint amennyiért én 64GB ramot vettem a felsőkategóriából.
De a benne lévő 3,5-es Xeon W konkrétan a fele akkora teljesítményre képes, mint az én R9 3900X-em, amit 189 ezerért vettem... és ilyen alapokon állt össze a konfig bruttó 650-ért (monitorral együtt).
Na most az alap MacPro - amit épp nézek az Apple.hu-n - 2.250.000 Ft-ról indul, fele annyi rammal és fele teljesítményű procival. Hol van itt ár / teljesítmény arány?
Akár mondhatnám a fél milliós monitor állványt is...

Szóval ennyire szerintem nem kell álszentnek lenni. Az apple mindig is a brandről, az ökoszisztémáról, a jó szoftveres környezetről szólt, és sosem a jó ár-teljesítmény arányról.
De ettől függetlenül ha azt mondod, hogy a mostani(!!) MBA kategóriában valóban vannak jó áras termékei, akkor elhiszem. Viszont a termékeik többség ettől még túlárazott marad ár-teljesítmény arányban. Az meg már szubjektív dolog, hogy valakinek jobban bejön az Apple ökoszisztéma és nem akar váltani.

"azt se érted, hogy az ár/teljesítmény nem mindenkinel ugyanaz egy adott termékkategóriában. "

De. Az ár-teljesítmény pontosan ugyanaz! Ezért hoztam fel ezt példának, mert ez objektív, mérhető, számokkal leírható és összehasonlítható.
Amire te gondolsz az az ár-érték arány! Ami viszont már szubjektív valóban, ahogy mondod. Az S Mercinél biztosan van jobb ár-teljesítmény arányos autó, de ha én az S Mercire vagyok rákattanva, akkor azt fogom venni, ergo az értéke számomra többet is megér, mint a szimpla teljesítmény.
Igen, ezért vettem én is i12pro-t.

"Meg azt se látod, hogy az emberek a költéseik 90%-át olyasmikre fordítják, amik nem csak a túlélést szolgálják."

Akkor valamit tényleg félreértettél vagy rosszul fogalmaztam, de pontosan erre céloztam! Hogy az emberek nagyrésze - mindig van kivétel - nem azért vesz fél millás telefont, mert kell neki és minden funkcióját kihasználja, amit amúgy máshol nem kaphatna meg olcsóbban.
Pont erre céloztam, hogy ez nem kötelező, nem muszáj. És így jutunk vissza az Apple féle kihagyott töltő kérdéséhez. Nem muszáj megvenni az i12-t, ha valakinek fáj további 8 ezer egy töltőért. Senkinek a fejéhez nem tartanak fegyvert, az Apple meg profitorientált cég és most ezt megjátszotta. Ami továbbra is úgy tűnik, hogy bejött nekik, tehát nincs racionális ok, hogy változtassanak ezen.
Ettől függetlenül objektíven nézve nyilván nem éri meg fél milliót kiadni egy eszközre, amivel telefonálsz, netezel meg hobbifotóskodsz maximum. Viszont szubjektív érvekkel mindent meg lehet indokolni, hogy kinek miért fontos, de objektíven nézve az attól még nem fogja megérni.

Szerk.:
És igen, az emberek többsége keresi a szubjektív érveket, amivel megtudja magának - és másoknak is - indokolni, hogy miért költ el 2x annyi pénzt Apple-re, mikor azt az adott mérhető teljesítményt (amire valóban szüksége van, a többi csak a körítés meg marketing) lehet, hogy olcsóbban is meg tudná venni. Ez nem chemtrail (ezt amúgy sértésnek veszem :D ). Engem is piszkosul nyomasztana, ha 2,2 millióért csak fele teljesítményű gépet vettem volna monitor nélkül, mint amit amúgy 650-ért vettem. Az meg már csak szubjektív, hogy a sajtreszelő design is az eddigi legpocsékabbra sikerült.

[ Szerkesztve ]

(#2114) emvy válasza Dany007 (#2113) üzenetére


emvy
nagyúr

"A ventillátor nélküliség szerintem nem releváns, ha ár-teljesítmény arányról beszélünk...
De arra céloztam, hogy mondjuk a magamnak munkára összerakott konfig számítási teljesítményét vajon mennyiért tudnám megvenni Apple logó alatt?"

Na, itt a lenyeg, ahogy a hsz-ed masodik feleben le is iro. Vasarlaskor a lenyeg az ar/ertek-arany. Ennek egy valamekkora resze az ar/teljesitmeny-arany.

Attol, hogy az ar/teljesitmeny-aranyuk nem jo (az M1-eseknek mondjuk jo), meg lehet tok jo az ar/ertek-aranyuk. En azzal vitatkoztam, amikor azt irtad, hogy "Ahol a brendet a style-t meg a trendiséget kell megfizetni leginkább és csak huszadrangú maga a nyers teljesítmény vagy a tudás vagy az, amit az egész nyújtani tud" -- ez szerintem az Apple eseteben nem igaz. Esetleg nehany divatmarka eseteben igaz lehet, de peldaul egy Ferrari eseteben szinten nem igaz (a Ferrarik vagy a Porschek nagyon jo autok). Az Apple nem kizarolag a brandet adja el, hanem egy jol korbeirato platformot, amit vagy szeret valaki, vagy nem, de ketsegtelen, hogy tud olyasmiket az okoszisztema, amit mas nem (vagy csak mashogy).

De ugy latom, nem igazan van koztunk vita, kiveve ebben a 'brandet ad el' kerdesben.
Van egyebkent par jo aru cuccuk, pl. regebben az 5k iMac olcso volt (ar/teljesitmenyben is, nem csak ar/ertekben), aztan az XDR Display is korulbelul rendben van, az AirPods Pro szinten, az M1 Macbook szinten. A 600 dollaros Mac Pro kerekek nyilvan nincsenek rendben :)

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#2115) Szabi® válasza emvy (#2114) üzenetére


Szabi®
addikt

Mind a kettőtöknek igaza van egyébként, annyit javítanék bele emvy hozzászólásába, hogy az ár/ teljesítményt kicserélném, ár/márkahűségre.
Ugyanis azok,akik ezeket a konstrukciókat megveszik ennyiért, ott már egyfajta fanatizmus/fétis lehet a háttérben, ésszerű, logikus gondolkodás nem.

Vannak termékeik ahol sem teljesítmény nincs,sem időtállóság, de még prémiumnak mondható minőség sincs.
Az biztos, hogy humorérzéke van az Apple-nek :D
Ezek a termékek, ilyen gyatra teljesítménnyel/hardverrel , ha valakinek megérnek ennyit, hát egészségükre, de logikát ne keressünk a megvételi szándékukba......

[ Szerkesztve ]

(#2116) emvy válasza Szabi® (#2115) üzenetére


emvy
nagyúr

Ezekbol alig adnak el. A lenyegi eladasok az ertelmes konfiguraciokbol mennek el.

while (!sleep) sheep++;

(#2117) Imilenni válasza emvy (#2114) üzenetére


Imilenni
addikt

Az M1 Macbook-ok rendben vannak ár/érték arányban?

Press "F" to pay respects.

(#2118) emvy válasza Imilenni (#2117) üzenetére


emvy
nagyúr

Szerintem nagyon, marmint 600e forintert kapsz egy ventilator nelkuli, 15 oras akkuval rendelkezo, gyors gepet. En nem talaltam jo alternativat (bar a MacOS-tol herotom van). A Lenovo X1 Carbon dragabb, kevesebbet megy akksirol es sokkal jobban melegszik; a Dell XPS 13-nak szebb a kijelzoje, viszont sokkal-sokkal jobban melegszik, dragabb, kevesebbet megy akksirol. Nyilvan van, akinek masra van szuksege, de mobil kommunikacios eszkoz kategoriajaban az M1 MBA szerintem atom jo.

while (!sleep) sheep++;

(#2119) Navaren válasza Szabi® (#2089) üzenetére


Navaren
aktív tag

"Kezd beérni a Tim Cook féle "profitorientáltság mindenáron" üzleti modell."

Erről van szó.
Ez a rész húz fel engem is.
Nem azért, mert nem tudnék megvenni egy nyamvadt töltőt - én pl. nagyon vártam az 'AirPower-t' is, és bizonyára meg is vettem volna, ha nem futnak zátonyra az ötlettel, pedig azt nézve, mennyibe kerül a magsafe - combo töltő, nem lett volna olcsó az sem -, hanem mert manapság nincs a marketing szöveg mögött tényleges érték.
Általában Almáéknél éves szinten azért csak jött valami klassz új, ami persze már nagyon rég óta nem feltétlen forradalmi újítás volt, de akkor is beépült a mindennapokba, működött és hasznos volt (és ez továbbra is nagy különbség a kismilló csúcsdroidos újítás mögött, amik jól néznek ki a specifikációlistán termék-startkor, aztán hasznosság hiányában kukázódnak egy szériával később) és lehetett - sőt, talán kellett - is használni, szolgáltatások része lett. Almáék pedig mindennek IS megkérték az árát, Te meg ültél a gép előtt szeptemberben, elmotyogtál egy 'ó,rohadjatokmegmegintdrágább'-et, kifizetted a kosár tartalmát aztán >két évre le volt tudva a telefon kérdés. Hol vannak már azok az idők, amikor az i3G hirtelen feleannyi lett, mint elődje!
Most viszont évről évre jönnek olyan elképesztő profitorientált marketingtrükkök, hogy a plafon leszakad a Steve Jobs Theatre-ben.
A Tim Cook - féle raktáros úr - filozófia kapcsán mindenképpen kompenzálni kell az anyagi kiesést a globális okostelefon-vásárlási láz csökkenése kapcsán, így jön ki céges portfólió szinten az ezer dolláros monitorállvány, meg a 600 dolláros Mac Pro kerék-szett.
Ez a töltő+headset - kihagyás pedig ugyanez, kicsiben.
MIndent meg lehet magyarázni, Almáék pedig elég nagyágyúk ezen a téren már és nem is feltétlen lesz teljesen kamu a magyarázat, de vérforralóan idegesítő tudni, hogy mindez elsősorban csak fedősztori.
A többiek pedig kapva kapnak az ötleten, mert ők sem hülyék.

Le tudom nyelni, hogy nem jár a telefonhoz töltő és füles. Ez van, kész. A fals ideológiát, amit tolnak mögé, hogy ezért és ezért tulajdnonképp még nekem jó, hogy ezeket külön vehetem meg, extra pénzért, azt viszont nem.
Nagyon nem.

iBalu // Ordo Ab Chao //

(#2120) Szabi® válasza Navaren (#2119) üzenetére


Szabi®
addikt

""A Tim Cook - féle raktáros úr - filozófia kapcsán mindenképpen kompenzálni kell az anyagi kiesést a globális okostelefon-vásárlási láz csökkenése kapcsán, így jön ki céges portfólió szinten az ezer dolláros monitorállvány, meg a 600 dolláros Mac Pro kerék-szett.""

Így van, ez ennyi. Valahonnan be kell húzni a gempát, hogy az éves görbét lehessen mutogatni a befektetőknek. Jelenleg ugyanazt a profitot húzzák be, mint amikor 3-szor ennyi iPhone fogyott, sokan nem értik miért lett egy telefon 450-600 ezer forint. Hát ezért.
Watch topikban is kiült pár felhasználó arcára a rémület amikor szembesült azzal, ha csak a gyári sport szilikont kellene megvenni, az is 20 ezer. És ez az idézet tőled pont ide vág "" hanem mert manapság nincs a marketing szöveg mögött tényleges érték. """
Nincs, egy gumi darab is 20 ezer :D
Nem véletlenül támadták szét H. Andrást is több ezrek, hogy legyen már normális, amikor ezekről a termékekről szuperlativuszokban úgy beszélt, mintha élni sem lehetne nélkülük .
Aztán meg bemutatta a 3 milliós Mac Pro-t amit nyers tesztekben a 2017-es Imacje megver...... Oké.... Epic Fail.....

(#2121) emvy válasza Szabi® (#2120) üzenetére


emvy
nagyúr

> , mint amikor 3-szor ennyi iPhone fogyott, sokan nem értik miért lett egy telefon 450-600 ezer forint

... mikor fogyott 3-szor ennyi iPhone? :DDD

while (!sleep) sheep++;

(#2122) Szabi® válasza emvy (#2121) üzenetére


Szabi®
addikt

Akkor amikor még közzé tette az Apple az eladásokat..... Iphone 5 úgy tudom rekord magasan fogyott.

(#2123) emvy válasza Szabi® (#2122) üzenetére


emvy
nagyúr

Szazalekos aranyban igen a tobbi smartphonehoz kepest, de a mostani iPhoneokbol darabszamra tobb, mint 2-szer annyi fogy, mint iPhone 5-bol.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#2124) Szabi® válasza emvy (#2123) üzenetére


Szabi®
addikt

Ne haragudj meg, de ezt nem tudom semmire alapozni, és évekig elég sok olyan hír volt ami azt támasztotta alá, amit írtam.Vagy az egész magyar sajtóorgánum hazudik és az apple ellen van, hogy lejárassák.
4 éve ömlenek ezen cikkek, Amerikai forrásokat megnevezve és nem ripost szintű lapcsaládokról van szó....

[ Szerkesztve ]

(#2125) emvy válasza Szabi® (#2124) üzenetére


emvy
nagyúr

Pedig nagyon egyszeru.

1) azt atlagos eladasi arukat lehet tudni
2) a bevetelek nyilvanosak

.. ebbol a kettobol darabszamra kovetkeztetni alsos altalanos iskolas feladat.

Tessek egyebkent:

• iPhone sales by year | Statista

Az iPhone 5 az 2012-2013.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#2126) emvy


emvy
nagyúr

Es itt a bevetel is:

Tehat azt irtad, hogy:

"Jelenleg ugyanazt a profitot húzzák be, mint amikor 3-szor ennyi iPhone fogyott,"

Ezzel szemben a valosag: a beveteluk darabonkent nem nott (mivel lettek olcsobb modellek), es mivel a ceg haszna sem novekedett aranyosan, jogos feltetelezes, hogy az egysegenkenti profit csokkent. Nem 3x-ara novekedett.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#2127) Szabi® válasza emvy (#2126) üzenetére


Szabi®
addikt

Én erre gondoltam, ezek szerint akkor jól :)

[ Szerkesztve ]

(#2128) emvy válasza Szabi® (#2127) üzenetére


emvy
nagyúr

Szuper. Tehat te iPhone 5-rol beszeltel, ami 2012-ben jelent meg. Azota tehat nem csokkent, hanem nott az eladas (drasztikusan). Te meg azt mondtad, hogy azota 3x kevesebb fogy, a profit meg nott.

while (!sleep) sheep++;

(#2129) Szabi® válasza emvy (#2128) üzenetére


Szabi®
addikt

Így van, rosszul emlékeztem arra, de viszont az a része stimmel, hogy csökkenő tendenciát mutat az iPhone eladás. (darabszámban) :)
És így az ár emelkedése is logikus.

[ Szerkesztve ]

(#2130) atirag válasza Szabi® (#2129) üzenetére


atirag
őstag

Úgy emlékszem erre írták ,hogy gumicukor eladási trükk.
Mert tudták ,hogy nem fognak annyi készüléket eladni.

(#2131) joey04 válasza atirag (#2130) üzenetére


joey04
titán

Nem, azt másra "találták ki" [link]

A bezuhanó eladás bullshit, majd ha igaz lesz lépnek arra is valamit :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2132) Navaren válasza Szabi® (#2120) üzenetére


Navaren
aktív tag

Picit túláltalánosított volt a mondat tőlem, mondjuk úgy, hogy 'nem minden marketing-ömlengés mögött van tényleges érték is', lsd a fenti példákat, de egyébként jó, amit írsz itt is - én eladásokban nem vagyok up to date, ezt a részt rátok bízom megvitatni :); H. Andrást pedig nemigen követem.

Nekem az Apple kütyüivel alapvetően továbbra sincs bajom, ezért maradtam továbbra is a gyártónál (ésszerű keretek között), az Apple marketingje körül viszont akadnak.
Évekkel ezelőtt is már írtam egy kommentet vmelyik telefon topikjába (talán i7, vagy i8), hogy az iPhone vs. android viták közel kétharmada nem az iPhone, hanem az azt eladni hivatott marketing - okozta zavar körül forog: hogy nem kéne bármi áron (hehe..) többnek mutatni a telefont, mint ami - egyrészt nincs rá szüksége, másrészt pedig csak kb. mémeket szül.
Eddig a sok incredible! meg Innovative meg #1 in customer satisfaction - mondat legfeljebb egy-egy szemöldökráncolást eredményezett nálam, de az elmúlt években már sok olyan húzás is van (lsd. ismét pl. a fentebbi példákat), amik konkrétan dühítőek, pedig 10+ év hű felhasználóként azért lett volna min fennakadni már.

iBalu // Ordo Ab Chao //

(#2133) atirag válasza joey04 (#2131) üzenetére


atirag
őstag

Igen,de ezek alapján ez pont arra jó,hogy kevesebb termékből meglegyen ugyan az vagyis inkább az elvárt profit.

(#2134) Szabi® válasza Navaren (#2132) üzenetére


Szabi®
addikt

""az Apple kütyüivel alapvetően továbbra sincs bajom, ezért maradtam továbbra is a gyártónál (ésszerű keretek között)"

Én 2010-ben kezdtem használni apple cuccokat, iPhone 4-el kezdtem és akkor még megvolt bizony ezeknek a kütyüknek a varázsa.Sőt ezekben az időkben még konkrétan váltani is akartam az aktuális újabb modellekre, valahogy az akkori iPhone introduction -ök nagyon jól össze voltak kalapálva, és mindig olyan dolgokat vonultattak fel, amik kiváltották a "nekem ez kell" érzést.
Mára már ez is olyan lett amilyen, és ugye azóta elég sok fontosabb karakter is eltűnt a fedélzetről.
A töltő elhagyásos buli azért is érdekes, mert környezet védelem!, de azért a franciák teljes dobozos iPhone-t és watch-ot kapnak :D
Többen írták, hogy az Usában milyen olcsó az ájfon, igen lehet.... Csak azt elkéne magyarázni az apple-nek hogy nem túl korrekt dolog, egy 1 dollárt 1 euroba számolni (már itt lehúznak), és akkor nálunk is barátibb lenne az ár, még a magyar áfával is, csak ugye akkor nem lenne egyfajta hype a telefon körül, mert akkor a közmunkás Józsi bácsi is megtudná venni. :)

[ Szerkesztve ]

(#2135) atirag válasza Szabi® (#2134) üzenetére


atirag
őstag

Azt gondolom, hogy alapvetően jó terméket akarnak gyártani. Nekem is vannak problémáim és mint írtam félek vagy idegem nem lenne mást próbálni, de azért én igazán sok mindenre használom és ezeket gyorsan el tudja végezni. És ha valami hiba van akkor próbálják javítani.
Bár annyi pénzért már sztem nem venném meg amennyiért normál árban adják. De ezt nem rovom fel nekik.
Viszont ez igazán kisstílű húzás volt egy ilyen gyártótól.Mert én éppen fordítva gondolom mint a többség. A töltő kivétele inkább "ruppótlan" dolog volt ami nem illik a márkához.
Tokot vagy fóliát nem várnék el mert azt úgyis minőséget veszek. Kíváncsi vagyok mi lesz a jövőben ezzel a dologgal. Azért bízom abban, hogy változhat :R

[ Szerkesztve ]

(#2136) Dany007 válasza emvy (#2114) üzenetére


Dany007
veterán

"Attol, hogy az ar/teljesitmeny-aranyuk nem jo (az M1-eseknek mondjuk jo), meg lehet tok jo az ar/ertek-aranyuk. "

Egyetértek, ez így van.

"amikor azt irtad, hogy "Ahol a brendet a style-t meg a trendiséget kell megfizetni leginkább és csak huszadrangú maga a nyers teljesítmény vagy a tudás vagy az, amit az egész nyújtani tud" -- ez szerintem az Apple eseteben nem igaz. "

Igen, elképzelhető, hogy itt egy picit túlzásba estem.

Tényleg, a mac kerekeket ki is felejtettem a listából. :D

(#2137) Dany007 válasza Navaren (#2119) üzenetére


Dany007
veterán

"Le tudom nyelni, hogy nem jár a telefonhoz töltő és füles. Ez van, kész. "

Én is. De ez a baj. Pontosan ez. Amíg ezt le tudod nyelni te is meg én is meg millió más is, addig itt nem lesz változás, sőt. Hiszen minek?
Leegyszerűsítve a piac úgy működik, hogy amire nagy vagy épp túlkereslet van, annak jól felviszik az árát. Ami meg a "kutyának nem kell", annak meg leviszik az árát, hogy legalább el tudják adni és legalább nullára kijöjjenek vagy ne bukjanak annyit rajta.
Nyilván sarkítottam, de ha bukó lenne az Apple-nek az iPhone - akár eladási darabszámokban, akár bevétel terén -, akkor biztosan csinálnának valamit, ami "csalogatja" a vevőket. Ez lehet új revolúsöneri fícsör, valami teljesen új koncepció, plusz cucc / szoftver bármi ami jár hozzá, vagy akár olcsóbb ár.
A valóságban viszont szerintem az, hogy az Apple pont a fordítottját csinálja. Igazából nincs semmi forradalmian új dolog az elődhöz képest, az ár maradt, és nem hogy pluszt, hanem mínuszt tartalmaz a "készlet", mert ugye kivették a töltőt meg a fülest. Ha olyan szarok lennének az eladások, akkor biztos, hogy nem borzolta volna tovább a vásárlók idegrendszerét.

(#2138) emvy válasza Dany007 (#2137) üzenetére


emvy
nagyúr

Egy kiforrott iparagban nem nagyon szokas evrol evre forradalmi dolgokat bevezetni, ez mar csak ilyen. Persze jo lenne, ha evrol-evre forradalom lenne, de az mar sehol nincs. Profitot meg nyilvan termelni kell.

while (!sleep) sheep++;

(#2139) Szabi® válasza atirag (#2135) üzenetére


Szabi®
addikt

""A töltő kivétele inkább "ruppótlan" dolog volt""

Mi is ezen szakadtunk a baráti körrel :K , meg adtuk az ötleteket, hogy majd kickstarter kalapozást, meg patreon gyűjtést szervezünk az applenek, annyival több lett a 12 tudása a 11-hez képest, hogy még a drágább ár ellenére sem tudta szegény apple benne hagyni a töltőt és a fülest, pedig nagyon igyekezett. És pont véletlenül nem kompatibilis a csatlakozás azoknak, akik régebbi készűlékről váltanak.... :D

Igazából ez elvi kérdés, nem anyagi, és valahol szánni való.

[ Szerkesztve ]

(#2140) #50192640


#50192640
törölt tag

Sziasztok,
12-ben használok egy fizikai Telenoros kártyát meg egy Telekomos esimet. Érdekes módon csak a fizikain tudom bekapcsolni a VoLTE-t, a hivatalosan támogatott Telekomoson opcio sincs rá. Ez normális?

(#2142) #50192640 válasza #40993792 (#2141) üzenetére


#50192640
törölt tag

Érdekes, köszi!

(#2143) joey04


joey04
titán

(#2144) Navaren válasza joey04 (#2143) üzenetére


Navaren
aktív tag

Ez talán annak fényében nem akkora meglepetés, hogy egy nagyon sokak által szeretett és talán várt dizájn "tért vissza" idén, holott már tavaly is valamilyen komolyabb újítást vártak a külalakban, de helyette csak "főzőlapot" kaptunk a hátlapra :D .

iBalu // Ordo Ab Chao //

(#2145) Norbi. válasza Navaren (#2144) üzenetére


Norbi.
őstag

Ez biztos is, nekem is szempont volt cserénél a forma, ha marad a szappantartó, akkor valszeg 11 Pro-t veszek, vagy marad az Xr.
A másik indok sokaknál (nekem nem feltétlen) a kisebb káva és az OLED kijelző.

(#2146) joey04 válasza Navaren (#2144) üzenetére


joey04
titán

Pedig itt a "hozzáértők" fórumon azt írták, hogy semmi újdonság nincs a 12-es szériában. Akkor most mi az igazság? :F :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2147) Szabi® válasza joey04 (#2146) üzenetére


Szabi®
addikt

Akiknek 11,11 Pro, 11 Pro Max van , azoknak sok újdonság tényleg nincs a 12-ben, ha kiveszem a magyarba 5 négyzetméteren működő 5g-t, akkor tényleg csak a dizájn marad.

(#2148) Norbi. válasza Szabi® (#2147) üzenetére


Norbi.
őstag

Sima 11-nél azért ott a kijelző.
A többinél valóban leginkább a dizján.

(#2149) atirag válasza Szabi® (#2147) üzenetére


atirag
őstag

Ami ráadásul dual sim-el nem is működik :)

(#2150) Thewent12 válasza Szabi® (#2147) üzenetére


Thewent12
aktív tag

+1

Viszont így is elgondolkoztam, hogy veszek egy sima Pro-t. Már elegem van a 11 pro max méretéből. De akkor meg az aki lenne nagyobb visszalépés. Remélem szeptemberben villantanak valami nagyobbat.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.