Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2401) BreakerGoldn válasza lipothp (#2400) üzenetére


BreakerGoldn
csendes újonc

Ez nem bug, hanem feature. Ha az óra le tudta kezelni az értesítést, akkor a telefonon is ott lesz ugyan a notification, de sem a képernyő nem fog felvillanni, sem hangjelzés/rezgés nem lesz, mivel feltételezi, hogy az órán úgyis látod. Ha kikapcsolod a BT-t akkor az óra lekapcsolódik, így a telefon fog ismét jelezni mivel azt feltételezi, hogy nincs rajtad a Watch. Ez így tök jó — elég idegesítő is volna, ha mindkét eszköz pittyegne párhuzamosan.

A macOS-n viszont még jelenleg függetlenül működik — hiszen ott nem tükrözve vannak az értesítések a telefonról, hanem natívan az app adja át — így ott duplikáltan mindig meg fogja kapni az értesítést.

(#2402) MiklosSaS


MiklosSaS
nagyúr

Sziasztok! Lenne egy kérdésem:

Mennyire birja a sima 12 akkúja? Példáúl egy sima 11-el szemben, normál felhasználásnál (böngészés, levelezés, navigálás, fotó-videózás. Játékok nélkül)?
Most 11-em van, de apámnak megment a 7-es iPhoneja és gondolkodom rajta hogy oda adom neki a ezt, magamnak meg veszek egy sima 12-est.
:R

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#2403) lipothp válasza BreakerGoldn (#2401) üzenetére


lipothp
tag

Köszönöm!

Ez kikapcsolható?

Fontos lenne, hogy mind a két eszköz jelezzen.

Köszönöm!

S23 Ultra

(#2404) BreakerGoldn válasza lipothp (#2403) üzenetére


BreakerGoldn
csendes újonc

A rövid válasz az, hogy nem.

A hosszú válasz az, hogy nem — de ha az Apple Watch alkalmazásban a Saját óra » Jelkód menüpont alatt kikapcsolod a csuklóészlelést akkor az óra nem fog automatikusan feloldani ha rajtad van, és mivel a telefon sem tudja eldönteni, hogy viseled-e vagy nem, így mindkét eszközre ki fog menni az értesítés. A hack hátránya, hogy így viszont bármit csinálni akarsz az órán az idő megnézését kívül akkor mindig fel kell külön oldani a jelkóddal, illetve bizonyos funkciók, pl. Apple Pay, állásidő figyelés stb. is deaktiválódik. Szóval nem éri meg...

(#2405) Norbi. válasza MiklosSaS (#2402) üzenetére


Norbi.
őstag

Xr-ről váltottam, aminek majdnem olyan az akkuja, mint a 11-nek. Azt a szintet hozza kb. Nekem ez sem bír egy napot, az sem bírt, sokszor 8 órát megy a netmegosztás. Érdekes módon, az Xr-t jobban merítette a netmegosztás, ezen kevésbé érezhető.
Kb azzal az üzemidővel kalkulálhatsz, mint a sima 11-nél. Ha bekapcsolod a sötét módot elvileg valamennyit spórolhatsz még az akkun.

(#2406) pescara válasza nikilauda (#2365) üzenetére


pescara
aktív tag

3 ev? En ugy latom, hogy csak 1 et ad az apple.

(#2407) domos válasza pescara (#2406) üzenetére


domos
senior tag

Az új törvény miatt 3 év jár rá.

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#2408) Navaren válasza MiklosSaS (#2402) üzenetére


Navaren
aktív tag

Ismerve, hogy mivel békültél ki nehezen az i11-ben, szerintem mindenképpen jól jársz :) .

iBalu // Ordo Ab Chao //

(#2409) nikilauda válasza pescara (#2406) üzenetére


nikilauda
senior tag

Igen, hivatalos helyen vásárolva. Én Média Marktban vettem. 250 ezer felett van ez.

(#2410) nikilauda válasza MiklosSaS (#2402) üzenetére


nikilauda
senior tag

11-ről váltottam 12-re. Nálam gyengébbnek tűnik inkább a 12 akksija, de annyira nem számottevő. Mindkettő vidáman bírja a napom.
Például reggel fél héttől ma kb fél óra telefonálás, kb 30 üzenet és e-mail, kb 20 fotó és néhány rövid videót készítettem, másfél óra podcast hallgatás, dual SIM, Watch kapcsolódva és így vagyok most 67 százalékon.
Maximálisan elégedett vagyok.
Remélem segítettem.

(#2411) zsoltiz válasza atirag (#2392) üzenetére


zsoltiz
aktív tag

Ugyanez a tapasztalatom 12 pro vs 11 pro kapcsán. Szerintem a 12 pro jóval kevesebbet bír _azonos_ használat mellett (ami nyilván mindenkinek mást jelent).
A 11pro-t egy átlagos napon reggel ~7-től mondjuk éjfélig szinte nem tudom lemeríteni 50% alá. Ma pl reggel 6-kor vettem le a töltőről és most (20:40) még 72%-on van, 3 óra SOT-tal.
Egy hasonló napon a 12 pro ilyenkor már 55% körül van. persze ez így nem pontos, de ennyire érezhető a különbség. Ésakkor ha nekiállok fotózni-videózni stb nap közben, akkor ez a különbség a nap második felében már eléggé fájdalmas lehet. (És ez a fő oka, hogy még nem döntöttem el melyiket tartom meg...)



(#2412) atirag válasza zsoltiz (#2411) üzenetére


atirag
őstag

Ma 4kor kezdtem a napom mert Ausztriába kellett mennem. És hasonló úton kb 15százalékkal több energia maradt a 11 pro-ban mint a 12-ben. Ezt töltenem kellett már végén. Azt tudni kell,hogy egyelőre nem szeretem tölteni mert csak olyan töltőm van aminek van valami erős fénye és nagyon zavar sötétben.
És még egy furcsaság ami lehet a pitaka töltő hibája. Két Pitaka mágneses töltőm van. Az egyiket eddig nem használtam. És ez elvileg gyors töltő. Usb-c kábel van hozzá gyárilag és a töltő amit most vettem (szintén világít :W ) azon van usb-c. Viszont navigációval inkább csak tartani tudta a százalékot mint növelni.

Ma kipróbáltam a hangot is,hogy levettem 50 százalék körülire és akkor is volt,hogy letiltott :W
Ez így azért fura nekem.

(#2413) MiklosSaS


MiklosSaS
nagyúr

Kössz srácok!

Kicsit többet olvasva, arra gondoltam hogy mi lenne ha 12 helyett vennék jó árban (1-2 hónaposat, gyári garival) egy 256 gb-os 11 pro maxot ? Lehet jobb megoldás volna mint a sima 12-es....

Ejjj...vagy marad a 11-es és veszek apámnak egy iPhone SE 2nd-et, oszt csókolom...

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#2414) icecave válasza MiklosSaS (#2413) üzenetére


icecave
nagyúr

11 pro maxot csak ajánlani tudom sima 12 helyett. Az akkuidő meg egy álom kategória. Tisztában vagyok vele,hogy az életben nem lesz mégegy ilyen jó üzemidejű telefonom... Bár ha elég sokáig élek, csak behozzák azt a grafén akkut. :D

(#2415) domos válasza MiklosSaS (#2413) üzenetére


domos
senior tag

A 11 Pro Max simán "jobb" mint a 12, csak sebességben marad le picit, de az észrevehetetlen most, majd esetleg 5 év múlva... Az SE-t viszont felejtsd el, iPhone 8 tudja nettó ugyanazt olcsóbban.

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#2416) Thewent12


Thewent12
aktív tag

Ha fontos az üzemidő és nem zavar a nagy méret mindenképp a 11 pro max-ot válaszd. Messze az bírta nekem is legtovább. Még most is azt használnám ha nem akartam volna kisebb telót meg nem tetszene a 12 Pro formája. Egyébként kb. nulla újdonság volt számomra ebben a telefonban. :N

(#2417) MiklosSaS


MiklosSaS
nagyúr

Kösz srácok!

Még egy utolsó nem ide való kérdés, aztán döntök. Piacot figyelve nézem hogy a bontatlan 11 pro 256 gb-ost olyan £700 körül adják (£1000 volt) , lehet könnyeben meg tudnám szokni az 5.8"-at mint a 6.5"-öt 6.1" után.

Mi a helyzet a 11 pro üzemidejével? Van itt a topicban aki 11 pro-ról váltott 12/12 Pró-ra? Mert lehet számomra kényelmesebb lenne egy 11 pro mint a max.
:R

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#2418) pergabb


pergabb
senior tag

Köszi a választ mindenkinek!

Mivel nem játszom és facebook pl pont száműzve van a telefonról, fotósként meg köszönöm, inkább azt használom és igen, mindig nálam van 2 gép kb, így akkor vélhetőleg kibír nálam is egy napot. Nálam telefonálás, messenger, google maps, sms és böngészés a fő felhasználási terület. 8 plus óta android fronton vagyok, de nekem nem adja ugyan azt az érzést, az árak meg úgy elszálltak, hogy már nem is drága az iphone (ahhoz képest). Xiaomit használtam azóta, de kezdenek nagyon unszimpik lenni az évi 100 kifosott telefonjukkal, amire képtelenek normálisan szoftvert írni és várhat az ember szaros fél évet, hogy végre jöjjön egy frissítés, amiben újabb hibák lesznek majd. Váltáskor jó volt, azóta megőrültek, az eladási számokra mennek, mert azt hiszik, ha ott a nevük a dobogón, akkor biztos tényleg marha jók.
Mini nálam nem játszik, 12 pro szerintem vhogy túl van árazva, így sima 12 vagy 12 pro max jöhet csak szóba, de kézbe véve a 12pro max már nekem sem feltétlen kényelmes, pedig eléggé nagy tenyerem van.
Kijön sima 12-re puklis akkus tok, ami gusztustalan, simán bevállalnám, nekem tökéletes volt anno 6s-re is, nem zavart, de semmi hír nincs róla, hogy terveznék.

(#2419) Navaren válasza icecave (#2396) üzenetére


Navaren
aktív tag

Telefonon nekem is mindig van üvegfólia, de én az órán amiket próbáltam eddig, azok nem maradtak fent, vagy egy ilyen nagyon drága 'tokot' kaptam valakitől, de megmondom őszintén, leszedtem, mert ez meg nem tetszett.
Lekopogom, hogy az egy karcot - amit nagyon hamar összeszedtem, nem is tudom, hogy - leszámítva újabb karc nem nagyon lett rajta.
De a hydrogel-t nem ismerem, az első kudarcok után én letettem a dologról..

[ Szerkesztve ]

iBalu // Ordo Ab Chao //

(#2420) icecave válasza Navaren (#2419) üzenetére


icecave
nagyúr

Az üvegek nem is maradnak fent, kivéve az UV ragasztósakat. Ez a hydrogel fólia a köztes és jó megoldás, de abból is van "ratyi" elég, ezért szoktuk a ROCK márkát ajánlani. A Spigen sem rossz, de az alatt egyértelműen jobban szemcsés a képe az órának, szóval olyat pl. én többet nem veszek, az rock sokkal jobb.

[ Szerkesztve ]

(#2421) Navaren válasza icecave (#2420) üzenetére


Navaren
aktív tag

Köszönöm a tippet! :R
Szerintem az S5-re ettől függetlenül én már nem rakok semmit, mert nem kizárt, hogy ősszel cserélem (mostani alu tokos, az hiba volt, ha villantanak valamit Almáék, akkor cserélem acéltokos S7-re).

iBalu // Ordo Ab Chao //

(#2422) SonyNex7


SonyNex7
senior tag

Na 2 napja használom a sima 12-t eddig elégedett vagyok.
Előtte egy S8 volt...imádom hogy teljesen sík a telefon. Soha többé nem veszek olyat ami csak egy kicsit is le van kerekítve.Tökéletes méret.Eddig az üzemidő kimondottan jónak tűnik,főleg S8 napi 3 töltése után,de ez még be kell álljon.3 hete gyártott telefon,gyárilag 14.3-al jött, semmilyen hibája nincsen mindenféle módon teszteltem,gyönyörűek a színek a fehér az fehér nem sárgás.Faceid rohadtul kényelmes és maszkban is működik.Nyilván a rendszernek vannak hiányosságai,ezekről tudtam,de eddig amit írtak hogy tud azt tudja,akadás,fagyás,szaggatás nélkül.
Wifi S8 200-300mbit után 800-900mbit tud.
Vettem rá egy kamu Apple szürke szilikon tokot(majd veszek egy eredetit is ha megtartom),és egy teljes kijelzős,teljes ragasztós,9D-s,fekete kertes üveget.6000Ft volt és por mentesen felrakták.Bár valaki azt tanácsolta hogy nincs különbség a sima meg e között az óriásit tévedett.Baromi jól néz ki a szett és szinte lehetetlen megmondani hogy üveg van rajta annyira jó a tokkal,szinte hézag mentes,érzése mint a gyári. Nagyon jó a telefon súlya és tökéletes a mérete.
Volt aki kérdezi hogy 11 pro vagy 12?
11 prot pár hétig használtam nemrég.
11 pro 10%-al jobb üzemidőben de ez nem számít mert otthon,kocsiban,meló helyen van töltő +powerbank.
Egy dolog maradt amiben jobb az a zoom kamera.
Tedd fel a kérdést hányszor fogsz zoomolni?!
Telekom hálózaton a Volte hogy kapcsolható be,nincs a 4g alatt külön kapcsoló?

(#2423) Kari915


Kari915
tag

Sziasztok, Iphone12 vásárlásán gondolkodom. Két SIM-mel szeretném használni.
Véletlenül botlottam [ebbe] az oldalba, itt sokan problémákról írnak. Ez egy kicsit elbizonytalanított.
Érdeklődöm van e valakinek tapasztalata, a dual SIM-es használatról. Előre is köszönöm, az információkat.

(#2424) syIex válasza Kari915 (#2423) üzenetére


syIex
veterán

Nekem több ismerős is eSIM-et használ (köztük én is másfél éve). Az elején még Xs időkben voltak vele gondok, de mára már hibátlan szerintem! :U

The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.

(#2425) telefonmágus


telefonmágus
senior tag

Hibátlan :DDD

Garanciás Telenoros TMobileos vagy független iPhone-t veszek,SAMSUNG bontatlan telefonokat veszek,előfizetéses is NON-STOP

(#2426) pescara válasza pergabb (#2418) üzenetére


pescara
aktív tag

Nekem eddig ( 10 nap tapasztalat) a 2 napot boven birja, igaz en sem jatszom rajta , max par beszelgetes, email, chateles, de azt sem sokat. Ma 2 es fel nap utan tettem toltore, meg 17 % on volt es nem is volt 100% toltve, talan 93 rol indult. De mondjuk en nem vagyok mervado, mert igy kb az 5%-at hasznalom ki annak, amit ez a telefon tudna.

(#2427) Fradipuma


Fradipuma
tag

Srácok ennek a watch 5nek tényleg ennyire gány az üzemideje? Aod off, Siri off, csak rezgő mòd, volt kb 6 hívásom aminél jelzett (telón beszéltem), 10 feletti messenger üzenet amit megtekintettem, tegnap 11:30kor vettem le a töltőről és most vagyok 25 százalékon. Ennél a Watch active 2-m jòval többet bírt. Reménykedjek, hogy beáll az akksi (3 napos az òra) és valamelyest jobb kesz, vagy ez így csak ennyit tud és kész?.... :F

(#2428) mr.tamasbiro válasza Fradipuma (#2427) üzenetére


mr.tamasbiro
őstag

Nálad akkor valami nem stimmel. Nekem 48 óra üzem idő ,igaz,hogy este repülő én fán mindig.

(#2429) SeatZola válasza Fradipuma (#2427) üzenetére


SeatZola
őstag

Nekem a vadi új S5 két tegnap reggel 5.20- mostanig ugyanilyen felhasználás mellett most van 43%-os. Én lefekvéskor kikapcsolom és felkeléskor felveszem. Így nekem lazán megy 3 napot, de persze most még többet nyomkodom, állítgatom. Nekem olyan 3-4 nap lesz az üzemidő. Bár jövő héten ha összejön akkor cserélem S6-ra.

Rappi

(#2430) Rob700


Rob700
senior tag

Sziasztok! Hamarosan tervezek iPhone 12-re váltani és már agyalok a tokon és kijelző védő üvegen. Tokból a minimalista és minőségi vonalat részesítem előnyben és a gyári szilikon, illetve Pitaka Magez vagy Aircase között agyalok... Az lenne a kérdésem, hogy A Pitakák mennyire “csúszósak” és van-e esetleg valami “hátrányos” tulajdonsàguk? Köszi szépen előre is! :R

iPhone 12 128GB Black 

(#2431) sethi válasza Rob700 (#2430) üzenetére


sethi
senior tag

Hello!
Nekem ma jött meg a Pitaka tokom. Nagyon jó a fogása, nem csúszkál a kezemben. Passzosan rajta van a telefonon.
Ha szilikon mellett döntesz, a Nillkin Flex Pure tokját ajánlom. Plyan mint a gyári, de a minősége, tartóssága sokkal jobb

(#2432) SeatZola válasza Rob700 (#2430) üzenetére


SeatZola
őstag

Nekem a Pro-n Pitaka MagEz tok van, a fiamnak a sima 12-n Pitaka Air. Egyik sem csúszik még nedves kézzel sem. Én ajánlom a MagEz tokot, olcsobb mint az Air és így egymás mellett nézve, sokkal komolyabb minőségnek tűnik, mint az Air!

Üvegből a Shield One Black Edition jött eddig be nagyon!

Rappi

(#2433) Kari915 válasza telefonmágus (#2425) üzenetére


Kari915
tag

sylex1, telefonmágus, Köszönöm a válaszokat.
Ezek szerint megnyugodhatok, már kijavították a dualsimes használat elérhetőségi anomáliáit. :)

(#2434) Rob700 válasza SeatZola (#2432) üzenetére


Rob700
senior tag

Köszi szépen a válaszokat! A MagEz és az Air közt észre vehető a “vastagsában” megmutatkozó eltérés?

iPhone 12 128GB Black 

(#2435) atirag válasza Rob700 (#2434) üzenetére


atirag
őstag

Azt is vedd számításba,hogy a magEz tokkal működik a pitaka autós tartó töltő míg az Air-el nem.

(#2436) Fradipuma


Fradipuma
tag

Köszönöm a válaszokat, akkor lehet átböngészem a beállításokat, mert sajnos ez így nagyon gyenge. Mondjuk én ebbe alszok, viszont be van kapcsolva az éjszakai mód, szóval az óra is "alszik" velem.

(#2437) Rob700 válasza atirag (#2435) üzenetére


Rob700
senior tag

Igen tudom, azért köszi! Nagy a valószínűsége, hogy MagEz lesz... :R

iPhone 12 128GB Black 

(#2438) SonyNex7 válasza Kari915 (#2433) üzenetére


SonyNex7
senior tag

Amúgy még nem. 14.4 stabil fog jönni jövő héten és abban lesz javítva. /most néztem az rc verzió tesztjét/

(#2439) SonyNex7 válasza Rob700 (#2430) üzenetére


SonyNex7
senior tag

Hát nem tudom ezt pitakat elég sokan,szidják adják el.
Nekem a gyári szürke szilikon nagyon bejövős,fekete telefon lencséje,fekete gombok,és a logó szép kontrasztot ad.Fogása,tapados.

(#2440) Rob700 válasza SonyNex7 (#2439) üzenetére


Rob700
senior tag

Szidják? Miért ? Nekem a 6S-en gyári szilikon tok van, 3 éves volt novemberben.

iPhone 12 128GB Black 

(#2441) SonyNex7 válasza Rob700 (#2440) üzenetére


SonyNex7
senior tag

Nem használtam még de rengeteg eladót látok. Facebookon,hardverapron.Nem vált be,nem éri meg az árát,nem nyújt megfelelő védelmet stb
Én sem vennék magamnak.Nem is tetszik meg a vékonysága miatt nem bízom benne.

[ Szerkesztve ]

(#2442) atirag válasza SonyNex7 (#2441) üzenetére


atirag
őstag

Ezt nézheted éppen forditva is. Azért van ennyi eladó mert jó. És elég drága. Így aki eladja a telefont azt is el tudja adni mert eladható. 12-höz például még nem igazán van sok.

(#2443) SonyNex7 válasza atirag (#2442) üzenetére


SonyNex7
senior tag

Ez is igaz lehet

(#2444) SeatZola válasza Rob700 (#2434) üzenetére


SeatZola
őstag

Én is ettől féltem, de a különbség hivatalosan 0,6 vs 0,85 mm. A valóságban semmi méretbeli különbség nincsen köztük, csak az Air, amikor nincs benne a telefon akkor olyan kicsit vékonykább érzet. Amikor bennük a telefon akkor semmi különbség.

atireg #2434: arra nagyon kíváncsi lennék, hogy a ventirácsba helyezhető MagEz tartó tényleg megtartja-e stabilan a telót. Most ilyet vadászok....

Rappi

(#2445) atirag válasza SeatZola (#2444) üzenetére


atirag
őstag

Nekem két autóban is ilyen van. Az egyik sima a másik a gyors töltős fajta. Igazán stabilnak mondható. Pitaka tok és ez a töltő nagyon praktikusnak kombó.

(#2446) Rob700 válasza SeatZola (#2444) üzenetére


Rob700
senior tag

MagEz tok esetén én is be fogok szerezni egy “tartót” az autóba. Az Xpro Full 3D és hozzá hasonló teljesen a széléig kiérő üveget nem nyomja fel a Pitaka tok?

iPhone 12 128GB Black 

(#2447) YoSzabee válasza Rob700 (#2446) üzenetére


YoSzabee
tag

12 Pro-n dbrand üveg (teljes frontot takaró) és MagEz tok van, békésen élnek egymás mellett

"Let strength be granted, so the world might be mended."

(#2448) pergabb válasza pescara (#2426) üzenetére


pergabb
senior tag

Köszi!

Szerintem nem sokan használják ki teljes mértékben :)
Nekem itt most az számít, hogy megveszem és 4-5 évig nem váltok, mert a tököm tele már azzal, hogy droidos fronton kb 1 év és hello. Megveszem, aztán nem olvasok cikkeket 4 évig és nem tudok róla, hogy mennyivel jobb lett vmi, így izgulni sem fogok rajta, vmi ilyesmi lesz a megoldás számomra :D

(#2449) Thewent12 válasza pergabb (#2448) üzenetére


Thewent12
aktív tag

Hányszor megpróbáltam régebben ezt én is. Aztán 2 óra olvasgatás után már rendeltem is az új telt :D

(#2450) pergabb válasza Thewent12 (#2449) üzenetére


pergabb
senior tag

37 leszek a nyáron, lassan fel kellene nőni... :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.