Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1392) pető bá' válasza gulyasa (#1391) üzenetére


pető bá'
őstag

Nem maga az app (Waze), hanem az AA "kerete" adja a lényegét ennek a feature-nek. Az AA design-ja addig butítja a UI-t, értesítéseket, elérhető funkciókat, amennyire egy vezetés közbeni felületnek el szabad vonnia a figyelmet az útról. Pl vezetés közben gesztusvezérléssel bíbelődni nem túl optimális.

Tegyük fel, hogy szeretném AA képes fejegység nélkül használni a telefonomat a kocsiban egy tartóval. Ehhez szeretném azt a funkcionalitást, amit az AA ad egy külső képernyőre, tehát:
- egyszerűsített, nagy ikonos UI
- a teljesen felesleges alkalmazások elrejtése (nem szeretnék vezetés közben banki appokat megnyitogatni)
- az alkalmazások egyszerűsített, nagyobb ikonokkal működő nézete (pl Waze, Spotify, tárcsázó, teljesen másképp néznek ki AA-n, nyilván nem véletlen. És a Spoti-nak van drive nézete, de ilyet nem nagyon láttam máshol)
- bejövő üzenetek felolvasása (mint opció) néha hasznos
- teljesen irreleváns dolgok ne vonják el a figyelmet a vezetésről (feleslegesen csilingel be egy email, bármilyen app értesítés)

Szóval nem szeretném a felugró értesítéseket látni, nem az "átlag" felhasználásra szánt kezelőfelületét szeretném látni mondjuk a tárcsázónak, vagy nem úgy szeretnék keresni a névjegyzékben mint ahogy a telefonomon szoktam, hanem egy vezetésre optimalizált felületen.

Nyilván önmagában a Waze mint app nem néz ki nagyon másképp alap telefonos nézetben sem, de ha vezetés közben valakit fel szeretnék hívni, akkor ott mehet a navi háttérbe rakása, névjegyzék nyitás, ott keresgélés, rosszabb esetben gépelés, tárcsázás, visszanavigálás a navigációra stb.
Ez az egész kb 4 érintés AA UI-n, és böszme nagy gombokat kell eltalálni, ráadásul egységes, nem Samsung/Pixel/Xiaomi specifikus (!), ami szintén segít kialakítani kvázi izommemóriát.
AA nézetben van alul 3-4 kvázi gyorsgomb, 99% hogy pont azokat fogom használni egy út során. Mert mást kb nem is lehet.

Tökre értem a Google politikáját is az ügyben, nem AA-nak kellene ezt a kívánt funkcionalitást hívni, de egy a jelenlegi Google assistant-os megoldásnál rugalmasabb drive UI simán elférne a rendszerben - erre mondom hogy az igény/felvetés is teljesen jogos.

De nyilván az is igaz, hogy az új autó eladások jelentős része AA fejegységgel megy, kb bármilyen autóhoz lehet kapni 3rd party megoldást, világos.
De ettől még motoros, biciklis nézetnek is használható lenne.

"... and I hope you have a great day!"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.