Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xaels: eXtremeRate | DualSense (PS5) Pro kontroller házilag
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Corleone33 #98 üzenetére
Visszakérdezek, ha megnézi - lásd az előbbi válaszban - a vásárló, hogy a Microsoftnál és partnereinél mennyibe kerül egy legális Windows 10 licenc, akkor mégis miből gondolja, hogy egyes egyéb beszerzési forrásoknál ennek a töredéke, pár ezer forint a reális ár érte, meg hogy azok ugyanolyan legálisak és nincsen semmi trükközés?
-
Chaser
legenda
igen, de ez megint csak a kereskedő-ms meccse, nem a vásárlóé
Tikakukac
félreértés ne essék:
egyik eset sem "elütés" vagy elárazás volt
a német saturn passz, valami olyat mondott a csóka x db lehet összes saturnban összesen, ezt a mennyiséget túllépték, vannak termékek amiket ki kell szórni
hogy sok mindent mért tized áron? nem tudta megmondani
a 20e ft-os sennheiser fülesem 5 eur volt, abból "hegyekben" állt
az alzás dealek sem elütések, vannak jó dealek, de mondhatom akár az obit, a new yorkert, a tescot, bármit
az akvás' deal sem elütés volt rengeteg mindent árultak jó áron - valami akva' napok volt - a hero 32e volt náluk, alzán van hogy 50e, de akkor náluk 35e volt, ma 44e ugyanaz, akkor melyik a "jó" ár? a 7% difit alza sokszor házon belül átugorja, nem ritkán durván
vannak ilyenek, és néha tényleg felfoghatatlan mért szórja annyiért ki a bolt de megmondom őszintén, legyen az ő bajuk
viszont innentől nehéz konkretizálni mik a reáis árak mert bármikor jöhet jóval kedvezőbb ajánlat - ami egyáltalán nem biztos hogy van/lesz, de az is biztos bármikor jöhet -, és ha már kereskedőtől jön azért talán nemlopot'
ha pedig ezt feltételezzük, akkor sw-eknél ugyanez a helyzet
azt hozzátéve hogy véletlen sem kell tudnom konkrétan az ms hivatalosan mennyiért adja a w10-et ha nekem windowsra van szükségem, amíg boltokban van olcsóbban is vevőként én azt feltételezem hogy akkor az olcsóbbat veszem mert ugyanolyan legális boltok mint az ms store, ha nem, akkor mért működnek? és megint ugyanott tartunk -
Corleone33
senior tag
válasz
King Unique #96 üzenetére
és ezt miért a vevőnek kell tudnia hogy mi a reális és nem reális ár?
vagy akkor most mindenkinek egy ártáblázat alapján kutya kötelessége ezt ellenőriznie? -
Corleone33
senior tag
-idézni akartam, törölhető-
-
King Unique
titán
Igen, látom a mellébeszélés az jól megy, nem firtattam a te német (ez is utólag derül ki) példádat, az volt leírva, hogy azokat a leírtakat nem tudod cáfolni semmilyen hivatalos cikkel, közleménnyel és akkor mégis milyen alapon kérdőjelezed meg, ennyi.
Az meg amúgy világosan le van írva a linkelt cikkekben is, hogy milyen árakra értették az irreálisat, ha nem sikerült elolvasni, akkor sajnálom, az már egyéni probléma. Az "official" ár, az meg ugye inkább a microsoftos források, nem az ilyen bazári, ki tudja milyen licenceket, termékkulcsokat fillérekért osztogató helyek tuti ajánlatai. -
Tikakukac
titán
Az a baj, hogy te az elárazást hozod fel egy hivatalos forgalmazótól úgy, hogy az majd megmagarázza azt, hogy miként adnak el ezresével több, mint 90% kedvezménnyel helyek termékeket.
Vagy a Saturnban te százasával veszed 40k-ért a fél csilliós obikat? Naugye. Nem véletlenül. Teljesen más a szitu
-
Dave™
nagyúr
Az egy jó kérdés hogy azokkal mi a helyzet, ha újraértéksítésre kerülnek. Mert azt ugyan az EU-s jog sem engedi meg, hogy a fennmaradó mennyiségi kulcsokat külön értékesítsd, de ha ez már újraértékesítés, akkor ott egyáltalán nem biztos, hogy bármi korlátozás felmerülhet, pont erről szól az OEM-es rész is, ami az MS szerint nem legális, az EU szerint meg de.
-
dabadab
titán
válasz
MasterDeeJay #69 üzenetére
Es ebből mi következik? A Lenovonál pl. laptopkonfigurációnál a Windows Home 50 euróba kerül. Akkor most ők is lopták? Meg ha megnézem, akkor Windows 10 Home az Alzánál 35000 és 52000 Ft-ért is van - akkor az olcsóbbik lopott?
Őszintén szólva nekem, aki világ életemben számítógépekkel foglalkoztam, fogalmam sincs, hogy mennyi egy másodkézből való Windows licensz reális ára. -
Chaser
legenda
válasz
Corleone33 #91 üzenetére
pont így lenne
én meg kikiabálném hogy bocs sz@rok, béláné egy emelttel feljebb
de ha hozzám jöttek volna akkor is sz@rok :d -
Corleone33
senior tag
most őszintén, mi lenne nálunk?
rendőrég kopogtat majd Özvegy Béláné ajtaján mert ebayen vett olcsóárasított windows cd kulcsot? hagyjuk már
ha ez céges környezetben történik, az egy másik tészta.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #87 üzenetére
előbb mondtam példát
nem 7%-ot, hanem tized olyan árat, ha az épp nem is mo. volt, de németeknél is csoda, viszont valós mese
honnan tudsz te eladni egy alpha 6100-ast objektívvel kevesebb mint 40e ft-ért legálisan újan nekem? de eladta a saturn - nekem lett volna :d -
közelmúltból mondhatok egy egeret itthonról, loginál 19e, akvánál' 13,5e-ért vettem - hátha jol megopom' ha garozni kell:d -, nem 7% difi van, messze náluk volt a legjobb ár
volt olyan, hogy 10e ft-os cipőt 2e-ért vettem, lehetne sorolni
alzán néha olyan dealek vannak hogy ihajjj', 970 evo 42e-ért, mikor sehol máshol nem volt 55e alatt - nem felbontott és nem egy darab -
az elméleted és sokaké egy dolgon elvérzik:
nem arról beszélsz hogy aluljáróban veszed hanem üzletből
innentől neked mért kellene bárminemű kérdőjelet látni a dologban?szerk:
King Unique
feladom
előbb még német példával jöttél most az én némát példám nem jó, de tény, vannak "csodák" árban legálisan
mi az irreális?
ha ák-n ott virít neked boltokból pár ezer ft-ért az nem irreális, mert boltok, amik közt orbitális eltérések is lehetnek árban, és sokszor vannak is, terméktől függetlenül
tényleg ott tartunk, hogy meg kell kérdőjelezni a legalitást egy "official" ár mellett ha máshol jelentősen olcsóbb - amiről nekem tudnom sem kell mennyit takar az offcial -
ugyan már ( : -
Tikakukac
titán
Eléggé a tűz közelében ücsörögtem egy ideig, innen a "sejtés"
Vannak még ilyen okosságok, szerintem van kishazánkban is nem egy-két cifra sztori MS fronton ami Google szinten is kereshető és még megnnyi, ami inkább terjed irodáról-irodára.
A géphez kötött kulcsokról viszont egyértelmű állásfoglalás van és ezt sok éven át szívtam is míg ebben dolgoztam: azt az MS eladta a gyártónak, aki a géphez társította. Leszedheted, eladhatod, felgyújthatod. De. Supportot ahhoz a kulcshoz nem kapsz az MS-től csak a gyártótól és csak úgy, hogy azon az eszközön van, mert az viszont már nem szétkapcsolható, mint egy utólagos dobozos verzió amit felraktál, de vinnéd tovább. Nem véletlen volt az sem, hogy még ennek ellenére is mindig elmondtuk minden ügyfélnek, hogy nagyon köszönjük a dobozos MS termék vásárlását, ha az csak egy kulcs is akár, de mindent őrizzem meg és 2 hétig, amíg joga van amúgy a konkrét laptopot visszahozni és elállni, addig ne aktiválja be a kóddal a rendszert, használja anélkül. És ha minden rendben, akkor csak ezek után írja be kulcsot. Mert egy rémálom még így is újra eladni egy szoftvert, pedig látod, elvben ez is össze van hangolva az EU-s irányelvekkel, közben meg bruh.
-
King Unique
titán
Le lett írva hogyan értendő, meg azt képzeld én is tudom hogy szoftver mind kettő (hű nem mondod) és a játéknál is lényeges a legalitás stb. De akkor közelebb fogalmazz világosabban, hogy mire is értendő a "store-ból", ennyi.
A számos cikk a jelen témára értendő, hogy mi van a németeknél és mi lehet egyes szaktértők szerint akár hazai szinten is majd valamikor. Vagy esetleg tudsz mutatni olyan cikket, ami ezeknek az ellenkezőjét állítja, meg hogy meg sem történtek a leírtak? Ha nem, akkor mégis miről is beszélsz?
Meg úgy látszik azt sem sikerült megértened, hogy itt önmagában nem azzal van a gond, hogy valaki az EU-ban használt szoftvert vesz (jé, a németek is EU), meg ugye pont én linkeltem az előbb milyen feltételeknek kell annak megfelelni egy hazai jogszakértő szerint, hanem ha az gyanúsan olcsó és irreális áron van, ahol az olyan licencek, termékkulcsok ráadásul gyakran nem éppen legálisak, ennyi. Vagy esetleg van erről is valami hiteles és hivatalos forrásod, ami az ellenkezőét állítja, vagy ha nincsen, akkor miről is beszélsz? Ja, megvan, nyilván semmiről.
-
Tikakukac
titán
Én vásárló vagyok, kit érdekel ki gyártja, ki a hivatalos forgalmazója.
Ez a gond, a vásárló nem fogja fel, hogy neki is vannak kötelezettségei ha a rendszer védelmét szeretné élvezni. Tudatos fogyasztó, sej-haj.
Én elég széles spektrumát látom úgy a piaci termékeknek. Építőanyagtól kezdve IT-ig, mindent. Ha itt most csak 1 példát mutatsz nekem, ahol bármilyen nagyker/disztri/közvetlen gyártó által feltüntetett ár 7%-áért!!!!!! te megkapod más webshopban, mélyen meghajolok. Az addig oké, hogy sok esetben egy drágább árat látsz ott és alá lehet menni 10-15 mondjuk 20%-al ha rohadt ügyes vagy, de 93%-al, mint amiről most szó van
Na. Szóval érzed szerintem mi a gond ezzel a védelemmel.
-
iamdoki
tag
Hmm...amikor reggel olvastam a cikket, nem hittem, hogy ez ekkora port kavar
Azért azt érdemes tudni a sztori kedvéért, hogy Németországban másképp mennek a dolgok, mint itthon. Amikor kint dolgoztam, az első éjszakámon leszedtem torrentről egy filmet, mert a német TV annyira nem érdekelt. Rá 2 hétre kaptam egy bírságot levélben, amiben leírták, hogy mit szedtem le és mennyi a bünti, meg, hogy milyen jogokat sértettem meg ezzel. Ez akkor 350 euróba fájt nekem. Persze kollégám szívfájdalom nélkül torrentezett kint is, sosem kapott semmit, na de ez mindegy is, tátott szájjal szaladtam be a fa...erdőbe, így jártam.A fenti téma mondanivalójának a lényege, hogy ha itthon kapott már torrentező bírságot, tegye fel a kezét és visítson itt egy nagyot. Mire itt kérdőre vonnak bárkit is egy 3000 Ft-os Windows 10 Pro-ért, addigra már rég létezni sem fog a Windows 10 Pro...ja és akkor arról ne is beszéljünk, hogy itthon szerintem a Windowsal vásárolt gépek kivételével jó, ha a gépek 20%-án van akár ilyen csoda olcsó kulcssal is aktiválva oprendszer...
Az más kérdés, hogy a Microsoft mikor lövi ki az adott mennyiségi licenszt, de szerintem nagyban sząrnak azok bele ebbe az egészbe.
Én 5 éve vettem egy ilyen olcsó kulcsot, amíg nem cseréltem le a gépem, addig ment is hiba nélkül. Aztán, hogy ehhez mit szól Bill bácsi a magánszigetén...hát nem nagyon érdekel -
Chaser
legenda
a kiselejtezett gépek nagy eséllyel mennyiségi licenszes gépek voltak, legalábbis a brand gyártók nem 2-3 db kulcsot vesznek nyilván, tehát a notebookokat és brand gépeket esélyesen érinti - ha kiselejtezetteken ezt érted, én általában igen -
de!
nekem/neked/bárkinek mint vevő ezt nem kell tudnunk - igazából azt se kellene, hogy lehet használt sw-t forgalmaznia a kereskedőnek, és nem is kell, mert ha nem lehet, a kereskedő mért forgalmazza? ennyi erővel már lehet a tejhez is kellenek spéci engedélyek és minden papírt kikérünk majd vásárlás előtt.... -
ez lenne a hatóságok dolga nem pedig a vevők dolga
a hatóságok láthatóan nem foglalkoznak vele, nyilván mert kb lehetetlen is lekövetni
legrosszabb eset ami érheti a vevőt hogy bebukja azt a pár ezer ft-ot, de hogy jogi felelősségre nem vonhatják az is biztosszerk:
King Unique
mindkettő szellemi termék és védett
és mindkettőt lehet használtként árulni - játékot mókás a fiókok miatt -
ilyen szempontból ezek teljesen ekvivalens dolgok
de tényleg kár miről vitatkozni, ott az ák, hivatalos cégek pár ezer ft-ért wint árulnak, pont van -
King Unique
titán
Ha figyeltél, akkor arra vonatkozott, hogy a Windows 10-et, annak árát érintő témáról van szó a jelen cikkben, nem a játékokról.
Az meg senkit nem érdekel és irreleváns a jelen témánál, hogy más desktop meg mobil OS mennyibe kerülnek, vagy épp ingyenesek, meg egyesek szerint mi túlárazott és mi nem, amikor eleve Windowsról, egy fizetős OS-ről van szó, aminek mindig is volt egy bizonyos ára kiadástól stb. függően, ennyi. -
Dave™
nagyúr
válasz
Tikakukac #70 üzenetére
Miért gondolod, hogy ezek mennyiségi kulcsok? 2015 óta van Windows 10, illetve ne felejtsük el, hogy ott volt a százmilliós nagyságrendű Windows 7-es állomány, amit legálisan lehetett elég sokáig Windows 10-re upgradelni. A gépek folyamatosan kiselejtezésre kerülnek, ergo egyre több és több teljesen legális, első kézből származó, többnyire OEM kulcs kerül a használtpiacra. Ezek alapján napról napra egyre több és több ilyen kulcs kerül(het) a piacra, egy pontot már sokkal több lesz belőle, mint amennyire kereslet van, talán emiatt is mentek le ezek az árak drasztikusan (ezért is volt nagy ötlet a one Windows a Microsofttól, az EU-val nem annyira számoltak). Ez nekem sokkal logikusabb magyarázat, mint az ügyeskedés mennyiségi kulcsokkal, mivel így sokkal olcsóbb és még legális is (EU-n belül). Engem különösebben nem érdekel, nálam a Surface-en is Linux van, de ez egy nagyon egyszerűen lekövethető folyamat, teljesen felesleges többet mögé látni szerintem.
-
válasz
Tikakukac #72 üzenetére
Én vásárló vagyok, kit érdekel ki gyártja, ki a hivatalos forgalmazója. Kb ezer példát lehetne mutatni, hogy a hivatalos márkaboltban egy termék távolról is jól láthatóan drágább mint a webshopok többségében. Egyszerű ember hogy vásárol? Árukereső, legolcsóbb ajánlatok előre, és az első ismerős boltnál katt. Ennyi. Az meg nem a microsoft.hu volt.
-
Chaser
legenda
válasz
King Unique #77 üzenetére
felhasználó vagy nem sw kereskedő, én legalábbis biztos ( :
mért is más?
sw mind a kettő
a játék is tud 20e ft lenni meg 2e ft is
számos cikk miről?
arról hogy próbálják megfélemlíteni a népet mivel valós jogalapjuk semmire sincs, erről lehetnek cikkek
ameddig az eu azt mondja kereskedő forgalmazhat használt sw-t - beleértve a windowst is -, te pedig megveheted tőle, miről beszélünk?
neked semmi közöd hozzá hogy kereskedői oldalról milyen kitételeknek kell megfelelni
kb bemegyek csirkét venni a sparba, és nyomozzam ki hogy biztosan úgy tartották-e a csirkéket hogy megvolt a kötelező terület nekik, meg mondtak-e nekik mesét lefekvés előtt
ugye hogy nonszensz? itt ugyanarról van szó
amíg te ák-n apróért látod a licenszeket, de amazonon, emagon is, vállalkozásoktól, addig nincs miről beszélni -
King Unique
titán
válasz
MasterDeeJay #76 üzenetére
Ha eredetileg te vásároltad a szoftvert, te vagy az 1. tulajdonos és azt utólag továbbruházod, eladod másnak, akkor az értelemszerűen használt szoftvernek minősül, erre értettem.
-
válasz
King Unique #77 üzenetére
A játék az más
miért lenne más? program, program, kész.
mert OS? a Linux nem kerül egy fillérbe se. a macOS se. az Android se. az iOS se. ezekhez képest a 3000 Ft még túlárazottnak is tűnik. -
King Unique
titán
A játék az más, meg pláne ha xy akció keretében volt annyi, de itt most ugye Windows 10 licencről volt szó.
Ha már van róla számos cikk stb., akkor nem világos miért lenne annyira mese, de persze otthon a fotelból lehet. Az SD, SSD vagy mit akar ez jelenteni nem világos hogyan jön ide, de mindegy.
Azért én nem lennék abban annyira biztos, hogy az a 3 ezres W10 licenc annyira legális és jogtiszta, pláne ha egy jó kis volume MAK kulcsot adtak...Illetve nem nekem vagy másnak kell itt mutogatni, hanem lehet pl. a NAV-nak, BSA-nak, vagy kimenni németbe és ottani hatóságoknak, aztán majd várjuk a visszajelzést.
-
válasz
King Unique #73 üzenetére
Nehéz értelmeznem a használt szoftver kifejezést. Azaz max úgy hogy már volt aktiválva egyszer és még párszor aktiválható. Na úgy jogos a használt szoftver.
De le nem jár, meg nem romlik.
Az jogos hogy fel kellene tüntetni hogy lett-e valaha aktiválva.Lenry
Nekem olyan volt hogy kukáztam gépet egy win10 for refurb pc matricával és még beírni sem engedte nem hogy aktiválni. Na az meg eleve kamu kód volt. -
akkor most ide, ebben a nagy vitába belelinkelem azt a sztorimat, amikor a frissen, 27 rugó / darabért vásárolt 3 db OEM DVD-ről én kapartam le a védőréteget a serialról és mindhárom azt mondta az aktiváláskor hogy sorry, de ezt már felhasználták.
-
Chaser
legenda
válasz
MasterDeeJay #69 üzenetére
pontosan
nem egy terméket tudnék mondani, ami x boltokban 10e ft +/- pár ezer de van ahol 50+ e ft
tehát a konklúzió:
az összes többi bolt lopott dolgot árul
ilyen alapon ( :Tikakukac
de továbbra is vevő vagy, neked nem kell tudni van-e különbség, mi a különbség, ott a mo-n elismert nagy üzlet meglátod, megveszed és pont van
aki ezt továbbakarja vinni golyó általi akasztás
amennyiben nem, innentől megkérdőjelezhető minden termék legális beszerezhetősége bárhonnan
újfent mondom, nem egy termék van most is, ami van ahol 10e körüli, másutt sokkal drágább
a fényképezőm volt olyan bolt ahol 280e-be került, volt olyan ahol 400e ft-ba, tehát ne vegyem meg 280e-ért mert az akkor lopott ilyen alapon - amellett hogy elismert legális shop az is mint amelyik 400-ért árulta -
sőt mondok jobbat
itthon 280e ft-ért árult fényképezőgépet a barátom német sturnban - jól figyelj -, 40e ft alatt vette de 128-as sd kártyával és tokkal
mennyire életszerű? pont annyira mint az objektív amit szintén tőlük vett, itthon 200e ft ott 20e ft volt
tehát akkor azoknak mi a normál ára? mert egyébként a németeknél is ft-ra átszámítva annyiba kerültek ezek mint itthon, kivéve azt az egy esetet és minden új bontatlan voltKing Unique
nem, játék store-ból apróért, többször is
sw az is
winem van szerencsére
neked is a fentebbi németes mese, ha már német cikkek
itt a blokk, mutassam?120-as sd 5 eur-ért sandisk xtreme :d
mennyire életszerű? ha az valós, márpedig az dobálhatnak w10-et 3e ft-ért ugyanígy legálisan, meg is dőlt a német elmélet :d
és se black friday, se egyéb nem volt csak besétált a a srác a boltba mert épp kinn dolgozott, még azt sem lehet rásütni hogy extra ákcijó'szerk:
tehát itt nem egy lopott mac esete áll fen
ott mondhatja a yard, hábazze', beütöd a kugliba' te hülye, félmilla' nem volt gyanús hogy 20-ért adták aluljáróban papírok nékül?
itt mit mond?
hábazze', beütöd és emag, webshopok tucatszámra 2-3e ft-ért adják és nem gyanús? tényleg nem gyanús hogy legálisan működő kereskedések annyiért adják?
igazad van, nem az, pont azért mert ezek legálisan működő kereskedések, nem aluljárós kapucni mesterek adásvételi/számla nélkül
szerintem ebben azért ott a lényeg, ebbe belekötni élő ember nem tud, halottakkal meg nem tárgyalunk -
King Unique
titán
válasz
MasterDeeJay #66 üzenetére
Csak tudod ott különbség, hogy amiket így utólag eladsz másoknak, az használt szoftvernek mondható és annál reális az alacsonyabb ár, + ha az eladó egy egyedi, alacsonyabb áron kínál valamit, ellenben amire sikerült válaszolni ott arról volt szó, hogy az újonnan megfelelő forrásból vásárolt szoftver, Windows 10 reális ára mennyi és mi az ami nem reális, ennyi.
-
King Unique
titán
Mármint honnan is, Microsoft Store-ból? Illetve a korábbi egyes akciókat, meg hogy pl. W8.X-nél is lehetett kedvezményes áron vásárolni jogtiszta licencet, azt nem kellene keverni a normál ajánlatokkal, ilyen egyszerű.
Honnan kell tudnod? Hát mondjuk megnézed szépen pl. a Microsoft weboldalán, + ott lehet keresni hivatalos viszonteladót és csekkolni az ottani árakat is.
Igen, zárható, legalábbis hazai szinten még nem téma, de arra azért kíváncsi lennék, hogy mondjuk kint németben is elfogadnák-e ezt az érvelést, mert ugye a linkelt cikkek pont arról szólnak, hogy nem feltétlen, ennyi.
-
Legális ára, user beírja és ezt látja:
Na hát egyértelmű hogy 10eft és az alatt reális.A többi túlárazott vagy csaló nem?
Áh megbízható bolt, kattintok rá és meg is veszem 1800ft-ért! De legyen a drágább arra több az értékelés 2eft-ért.
Szóval jogos, az 1000ft alatt tényleg gyanús, de a párezer forintos nem. -
válasz
Tikakukac #64 üzenetére
Én pl nem tudtam, hogy mennyi a windóz legális ára, mert 10 éve linuxot használok. 10 évvel ezelőtt vettem egy laptopot a nemhülyeboltban. Ugyanaz a típus windózzal 190 ezer volt, windóz nélkül 170 ezer. Na, azóta linuxozom. Nem érdekelt, hogy azóta olcsóbb lett vagy drágább. Aztán pár hónapja valahol szembe jött egy hirdetés, hogy win10 kód 7 dodó. Na, mondom, kezd normalizálódni az ára. Bár még azt is sokalltam azért a bughalom biztonsági veszélyforrásért, mert így is pont 7 dollárral több mint amennyit szerintem ér, de vettem egy kódot.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #64 üzenetére
azt tudja a felhasználó hogy hivatalosan működő bejegyzett cégek árulják a win licenszt olcsóbban is, pont ennyit
az hogy te meg én, meg itt sokan járatosabbak a témában az egy külön történet
mint mondtam én magam is vettem hivatalos ár tördekéért sw-t store-ból, álljon fenn a gyanú hogy szürke-fekete volt és átb@szta a store magát? ( :
annyiért adta, pont nem érdekel mért
sokan 2-3e-ért adják a win10-et, az megint nem fogja érdekelni a vevőt mért, és nem is kell érdekelnie amennyiben nem papírok nélkül aluljáróban vette egy kapucnis tagtólKing Unique
a kedves rendőrségen ezeket mondanám:
amikor majdnem tizedárért vásároltam hivatalos store-ból sw-t, az mennyire volt életszerű?
honnan kell nekem tudni a hivatalos árát egy w10-nek pl? talán a homlokomon az van hogy sw kereskedő? egyébként is mi a hivatalos ára? mert 3-4x ezer ft-ig látok mindent, és a 3e ft-osnál nem látom feltüntetve hogy ez kamu, fake, nem-hivatalos
beütttem a kuglit' első találat emag, 3e ft, megvettem, kaptam számlát
problem? nézzék meg szépen a tárolt kuglin'
a többit meg beszéljék meg az eladóval és az emaggal
zárható ( : - mármint a rendőr :d - -
válasz
King Unique #65 üzenetére
Ja amikor tizenx db gépházat adtam el ajándék win7 matricával párezer forintokért.
Vagy törött atom procis notiról amit nem érdemes megcsinálni szintén párezer forintért az egész gépet mert egy rakás szar volt.
De adok el Office2007 enterprise is dobozost eredetit is ezresért ha kell valakinek.
Régen win7 enterprise fekete fóliás dobozost 10eft-ért adtam el ami megmaradt és nem kellett senkinek.
Cég kiselejtez többszáz gépet win10 matricával, amely már eleve 0 értékre vannak leírva.
Szoftver árban nincs olyan hogy életszerű.
Ennyi erővel amiket veszek Xeon procikat sem életszerű hogy tizenhuszon ezer forintért megveszem azt ami a boltban fél-egy misi. -
King Unique
titán
De hát a ebben és ebben is a cikkben pont az van, hogy:
" A rendőrség szerint nem életszerű, hogy a gyakran csak pár euróért - tehát 7-800 forintnak megfelelő összegért - vett Windows-okról a felhasználók jóhiszeműen gondolhatták azt, hogy azok legálisak, illetve hogy a kulccsal éppen olyan törvényes használat jogok szereztek a rendszerre, mint a 100 eurós vagy azt meghaladó eredeti licenc megvásárlása esetében."
"A hatóságok szerint ugyanis nem életszerű, hogy valaki az 1–2 ezer forintos termékről elhiszi, hogy valóban eredeti szoftver."Ha mindent a témában nem is feltétlen, ellenben azt igen, hogy mennyi egy ilyen szoftver reális áron (ugye meg lehet nézni), ahol ha xy bazári forrás annak töredékért illetve gyanyúsan olcsó áron kínálja, akkor ott bizony vsz nem stimmel valami és ha ilyet vesz, akkor potenciálisan számoljon ezzel, ennyi.
-
Tikakukac
titán
A vevő felelőssége annyi, hogy ha tudja, hogy amúgy a fehér megoldás 45k és 100%-ig mögötte áll majd minden létező törvény és segítség, addig a 3k-s extra szürke megoldással gyakorlatilag az lesz mellette, hogy nem kell kapitányságra járnia és kicsit fog bukni, ha bukik.
Ennyi.
-
nevemfel
senior tag
Én úgy fogalmaznék, hogy nincs gyakorlati jelentősége az egyedi felhasználó szemszögéből. A licensz eredetiségét, jogszerűségét az egyszeri felhasználó egész egyszerűen nem tudja leellenőrzi. Régebben lehetett mondani, hogy ha nincs hologramos matrica, az nem eredeti, kvázi mint valami zárjegy, de ma már ez sem áll meg.
Azt meg nehezen tudom elképzelni, hogy a felhasználóra lesújt a törvény, csak mert nem dobozos szoftvert használ, számlával, matricával, kutyaf*sz*val, közjegyzői jóváhagyással, és Bill Gates írásos gratulációjával.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #61 üzenetére
3e ft-ot
ha azt nézem hogy 4x ft vagy 3e ft inkább berizikóznám a 3e ft-ot ( : ami sokszor kettőből is megvan
itt a vevő felelőssége volt a kérdés a cikk szerint, az meg sehogy nem állja meg a helyétKing Unique
ez igaz is, csak ezt vásárlóként nekem/neked=bárkinek nem kell tudnom
itt a kérdés max az hogy valaki berizikózik-e pár ezer ft-ot, vagy sokkal drágábban vesz az ms-től sw-t
itt a cikkben meg kb az van hogy rárúgja a tek az ajtót és kilövik ( : -
King Unique
titán
Ha már szóba került, hogy az EU-ban lehet továbbértékesíteni a használt szoftvereket, igen lehet, ha megfelel pl. ezen feltételeknek. Mert ugye attól, hogy egyes helyeken az EU-s álláspontot mantrázzák, aztán közben nem működő, már felhasznált stb. termékkulcsokat osztogatnak (példa), elég érdekes...
Aki nem akar találgatni a licenc, termékkulcs eredete felől, biztosan jogtiszta kell, meg olyan amit nem tiltanak le később, ha pl. W10 Pro OEM/Retail termékkulcsot vásárol, akkor ne W7, 8.1 és ne MAK termékkulcsot küldjenek neki stb., akkor meg adott honnan javasolt elsődlegesen vásárolni reális (nem 2 csoki áráért) áron, lásd Microsoft, hivatalos viszonteladók, ennyi.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #56 üzenetére
pontosan, az eladó felel
nem a vevő ( :
ez ráutaló magatartás a piactér részéről szerintem jogilag, másrészt meg ugye továbbra is hvatalos vásárlásról beszélünk és tekintsünk el a piactér felelősségétől teljes mértékben
nem számla nélkül az aluljáróban egy kapucnis idegentől való vásásrlásról van szó hanem bejegyzett cégekről - amit megint csak nem köteles a vevő ellenőrizni de jelen esetben amiket megnéztem hivatalosan legálisan működő cégek -
és az eu állásfoglalása is eléggé hivatalos a kérdésben
ez is a valóság ( : -
kraftxld
félisten
A kliens OS-ben nincs pénz.
Mekkora support infrastruktúra kéne globalisan ha elkezdenének igazán keménykedni a licenszekkel? És ez mennyibe kerülne?
Inkább az a cél, hogy a Windows piaci részesését fenn tudják tartani, és a felhasználók minnél több százaléka elkezdjen O365 licenszeket használni havidíjért + a cégek Azure-ozzanak, ebből jön a nagy $$$ -
Tikakukac
titán
Másfél hónap és az Amazon jóváhagyása pont elég ahhoz, hogy legális legyen bármelyik vásárló számára és nyugodtan megvegye magának.
Az Amazon a boltnak nyit felületet. Ami ott van azért ő felelősséget nem vállal. Apróbetűt olvass. Ez igaz minden hasonló portálra, ami így működik.
(Vagy nézzük úgy, hogy akkor gyakorlatilag bármelyik termék lopott lehet az Amazonon (is), és egy lutri ott vásárolni?)
Naná.
Azt se meséljék, hogy amit én 15 mp guglizással megtaláltam, azt az illetékes szervek másfél hónap alatt nem fedezték fel.
De, biztosan felfedezték ők is. Csak mire kinyomozod a végét, hogy kihez tartozik, ki csinálta, honnan csinálta, meddig csinálta... na az a horror. Nigériai csalások, főleg autó témakörben igen mókásak. Olvass pár sztorit, hogy a difitális nyomozásra specelt emberek hány ezer órát raknak bele 1 ember vagy egy kisebb csoport lebuktatásába. -
Tikakukac
titán
és a legnagyobb piacterek is nevüket/áldásukat adták rá
Semmilyen áldás nincs rá. Apróbetűt olvasd el. Ők felületet adnak a boltoknak. A fent lévő termékekért, infókért és minden másért az eladó felel. Nem az emag vagy amazon. Bezonyám. És hányan futnak ebbe a pofonba, mert azt hiszik az emag.hu, az majd mindenható és ami ott van az kőbe van vésve meg vissza lehet küldeniAz ügyvéd meg elő fog állni azzal, hogy egy dobozos liszensz kisker ára hivatalos forrásból 45k. És ennyi. Senkinek nincs kötelessége arra, hogy téged simogasson és suttogjon a füledbe, mint ahogy az élet semmilyen más területén sincs. Ez a valóság
-
válasz
Tikakukac #52 üzenetére
Másfél hónap és az Amazon jóváhagyása pont elég ahhoz, hogy legális legyen bármelyik vásárló számára és nyugodtan megvegye magának. (Vagy nézzük úgy, hogy akkor gyakorlatilag bármelyik termék lopott lehet az Amazonon (is), és egy lutri ott vásárolni?)
Azt se meséljék, hogy amit én 15 mp guglizással megtaláltam, azt az illetékes szervek másfél hónap alatt nem fedezték fel. -
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #52 üzenetére
ingatlanos mesék az külön téma
itt olyan dologról beszélünk ami kis túlzással tömegeket érint
és a legnagyobb piacterek is nevüket/áldásukat adták rá
innentől álljon elő egy ügyvéd aki be tudja bizonyítani hogy én rosszhiszeműen járok el mikor 2-3e ft-ért veszek win licenszt és van kereskedő számlám róla
és akkor még meg sem említettem az eu által hivatalos állásfoglalást a kérdésről
azt meg pláne nem, hogy az ms bárhol felhívta volna a figyelmem arra hogy kereskedőtől vásárolt win licensz lehet hamis - és ha fel is hívta volna, mi vagyok én oknyomozó riporter? -
tehát na, ez azért olyan mese aminek könnyű a vége
és nyilván ezért nem erőlteti az ms sem a "retorziót", mert nincs jogalapja, az eu szépen kib@szott velük és nagyon jól tették -
King Unique
titán
válasz
MasterDeeJay #47 üzenetére
Az egy dolog, hogy technikailag a mai napig működhet a W7, 8.1 termékkulcsokkal a W10 aktiválása, csak éppen a korábbi határidőn túl eljátszva az így szerzett licenc már nem számít jogtisztának.
Ha a hátáridőn belül történt a digitális jogosultság, digitális licenc megszerzése, akkor az viszont más, úgy oké, ennyi.
-
Tikakukac
titán
Másfél hónap az sok? Szerintem nem. Nekem az MS-nél a kapcsolatfelvétel a saját VL generátorommal kapcsolatban tartott majdnem 2 hónapig
Akkor ezek szerint nem törvénybe ütköző.
Fogalmazzunk úgy, hogy egy csík kokóhoz képest más kategória. Azt marha gyorsan le lehet kapni és ráverni a lepedőt, az esetedben pedig 99%, hogy utólag jön megmondó kapitány és mondja: ja hát igen, VL kulcs volt és az egyik ex IT-s dolgozott zsebre kicsikét, sorry, de már leszedtük!
Chaser: Elég komoly ügyvéde(ke)t vontunk be némi telekhatár sértés és hasonló ügyben 1 éve. Ott is röhögtem, hogy hát gyerek, itt a vonal kihúzzuk a madzagot, látod mi a helyzet, ez 2 csettintés lesz. Érdekel hol állunk? Hát nem őszinte a nevetésem
Kezdem megérteni, hogy a legegyszerűbb esetek tudnak a legviccesebbek lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
lo [link]Ezek se normálisak..Ezek butábbak a cd projectnél is...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 4GB I 500GB I Radeon I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest