Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Chaser

legenda

válasz Dave™ #94 üzenetére

igen, de ez megint csak a kereskedő-ms meccse, nem a vásárlóé

Tikakukac
    félreértés ne essék:
    egyik eset sem "elütés" vagy elárazás volt
    a német saturn passz, valami olyat mondott a csóka x db lehet összes saturnban összesen, ezt a mennyiséget túllépték, vannak termékek amiket ki kell szórni
    hogy sok mindent mért tized áron? nem tudta megmondani
    a 20e ft-os sennheiser fülesem 5 eur volt, abból "hegyekben" állt
    az alzás dealek sem elütések, vannak jó dealek, de mondhatom akár az obit, a new yorkert, a tescot, bármit
    az akvás' deal sem elütés volt rengeteg mindent árultak jó áron - valami akva' napok volt - a hero 32e volt náluk, alzán van hogy 50e, de akkor náluk 35e volt, ma 44e ugyanaz, akkor melyik a "jó" ár? a 7% difit alza sokszor házon belül átugorja, nem ritkán durván
    vannak ilyenek, és néha tényleg felfoghatatlan mért szórja annyiért ki a bolt de megmondom őszintén, legyen az ő bajuk:)
    viszont innentől nehéz konkretizálni mik a reáis árak mert bármikor jöhet jóval kedvezőbb ajánlat - ami egyáltalán nem biztos hogy van/lesz, de az is biztos bármikor jöhet -, és ha már kereskedőtől jön azért talán nemlopot'
    ha pedig ezt feltételezzük, akkor sw-eknél ugyanez a helyzet
    azt hozzátéve hogy véletlen sem kell tudnom konkrétan az ms hivatalosan mennyiért adja a w10-et ha nekem windowsra van szükségem, amíg boltokban van olcsóbban is vevőként én azt feltételezem hogy akkor az olcsóbbat veszem mert ugyanolyan legális boltok mint az ms store, ha nem, akkor mért működnek? és megint ugyanott tartunk

• Tikakukac

titán

válasz Dave™ #83 üzenetére

Eléggé a tűz közelében ücsörögtem egy ideig, innen a "sejtés" :B Vannak még ilyen okosságok, szerintem van kishazánkban is nem egy-két cifra sztori MS fronton ami Google szinten is kereshető és még megnnyi, ami inkább terjed irodáról-irodára.

A géphez kötött kulcsokról viszont egyértelmű állásfoglalás van és ezt sok éven át szívtam is míg ebben dolgoztam: azt az MS eladta a gyártónak, aki a géphez társította. Leszedheted, eladhatod, felgyújthatod. De. Supportot ahhoz a kulcshoz nem kapsz az MS-től csak a gyártótól és csak úgy, hogy azon az eszközön van, mert az viszont már nem szétkapcsolható, mint egy utólagos dobozos verzió amit felraktál, de vinnéd tovább. Nem véletlen volt az sem, hogy még ennek ellenére is mindig elmondtuk minden ügyfélnek, hogy nagyon köszönjük a dobozos MS termék vásárlását, ha az csak egy kulcs is akár, de mindent őrizzem meg és 2 hétig, amíg joga van amúgy a konkrét laptopot visszahozni és elállni, addig ne aktiválja be a kóddal a rendszert, használja anélkül. És ha minden rendben, akkor csak ezek után írja be kulcsot. Mert egy rémálom még így is újra eladni egy szoftvert, pedig látod, elvben ez is össze van hangolva az EU-s irányelvekkel, közben meg bruh.

• Chaser

legenda

válasz Dave™ #83 üzenetére

a kiselejtezett gépek nagy eséllyel mennyiségi licenszes gépek voltak, legalábbis a brand gyártók nem 2-3 db kulcsot vesznek nyilván, tehát a notebookokat és brand gépeket esélyesen érinti - ha kiselejtezetteken ezt érted, én általában igen -
    de!
    nekem/neked/bárkinek mint vevő ezt nem kell tudnunk - igazából azt se kellene, hogy lehet használt sw-t forgalmaznia a kereskedőnek, és nem is kell, mert ha nem lehet, a kereskedő mért forgalmazza? ennyi erővel már lehet a tejhez is kellenek spéci engedélyek és minden papírt kikérünk majd vásárlás előtt.... -
    ez lenne a hatóságok dolga nem pedig a vevők dolga
    a hatóságok láthatóan nem foglalkoznak vele, nyilván mert kb lehetetlen is lekövetni
    legrosszabb eset ami érheti a vevőt hogy bebukja azt a pár ezer ft-ot, de hogy jogi felelősségre nem vonhatják az is biztos

szerk:
    King Unique
    mindkettő szellemi termék és védett
    és mindkettőt lehet használtként árulni - játékot mókás a fiókok miatt -
    ilyen szempontból ezek teljesen ekvivalens dolgok
    de tényleg kár miről vitatkozni, ott az ák, hivatalos cégek pár ezer ft-ért wint árulnak, pont van

Új hozzászólás Aktív témák