Hirdetés

2021. május 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#601) Kansas válasza L4mie (#600) üzenetére


Kansas
őstag

Ezt úgy tudtam, hogy az AMD az RX5xx-es szériára megoldotta - sajnos az én RX480-am még épp így viselkedik, és mivel a VRAM-nak nincs több működési szintje frekvencia szempontjából, megy 2GHz-n az egész, még ha böngészek is csak - erre volt többek közt megoldás a 2400G, ott az egyik monitorom az IGP-re kötve ez megoldódott. Kár, hogy végül nem jött ki 3600G, tuti azt vettem volna...

Viszont te az i5-öddel meg tudod csinálni, hogy a másodlagos monitorod az Intel lassítóra kötöd... ha nem akarod terhelni játékkal, elég lesz(böngészni, filmezni, stb.)

[ Szerkesztve ]

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...

(#602) L4mie válasza Kansas (#601) üzenetére


L4mie
veterán

Igen, csak nekem 3 kijelzőm van 1 en megy a játék(VGA), másik moniotr alaplapról.
Valamiért az alaplap nem tudja továbbítani a TV felé a HDMI-n keresztül a hangot, ezért azt kénytelen vagyok a VGA-ra kötni.
Nvidianak nem tudom sikerült-e a 2xxx-es szériára megoldania, de ha ez az 5700-as AMD tudja ezt a "feature-t" akkor az nagyon pozitív képet fest nekem róla :)

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#603) Kansas válasza L4mie (#602) üzenetére


Kansas
őstag

Nem tudom 100%-ra, anno valahol olvastam, hogy az RX580-nak már nincs ilyen gondja, de most újra ráguglizva azt írják, hogy nem is akarják megoldani... nem tudom, mi az igazság - majd jövő hónapban kiderül, ha tudok venni értelmes áron custom hűtéses 5700XT-t.

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...

(#604) L4mie válasza Kansas (#603) üzenetére


L4mie
veterán

Én is így tudom, hogy a VGA gyártók ejtenek erre a problémára, pedig elég sok energiát meg lehetne spórolni világszinten....és ezt nem fűzöm tovább, de nagybetűkkel hírdethetnék, hogy az Ő VGA-juk multimonitoros rendeszben mennyivel zöldebb mint a másik gyártóé....

Figyelni fogok aztán ha nem megy akkor marad a 1080 :P elég az, csak jó lenne már nem ilyen fusi alaprapra dugom felét megoldással szórakozni.

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#605) BReal válasza L4mie (#600) üzenetére


BReal
addikt

A TPU teszteli ezt talán egyedül a tech oldalak közül. Ezek alapján az RX 5700/XT-nél ez az érték magas, olyan, mint az RX 570-nél, 580-nál. Ami azért furcsa, mert a Vega 56, Vega 64 és Radeon VII kártyák esetén ezzel nincs gond. Azt, hogy ez driverrel/driverből javítható-e, nem tudom.

[ Szerkesztve ]

(#606) #04430080 válasza Bici (#599) üzenetére


#04430080
törölt tag

És a kérdés : miből tudjam, hogy a következő 3 év játékai hogy futnak rajta? :)

(#607) Bici válasza #04430080 (#606) üzenetére


Bici
nagyúr

Azt most honnan tudod?

The Needs of the Many Outweigh the Needs of the Few.

(#608) #04430080 válasza Bici (#607) üzenetére


#04430080
törölt tag

Sehonnan. Ezért jobb támpont a kártya ereje.

(#609) Bici válasza #04430080 (#608) üzenetére


Bici
nagyúr

És azt tudod előre, hogy a téged érdeklő játékok a zöld, vagy a piros irányba fogja húzni azt az átlag 10%-ot?
Mert hiába jobb átlagban a piros, ha a téged érdeklő játék két év múlva meg a zöldön megy jobban. Vagy fordítva.

[ Szerkesztve ]

The Needs of the Many Outweigh the Needs of the Few.

(#610) Kansas válasza #04430080 (#608) üzenetére


Kansas
őstag

Vagy nem.

Példa: szimpla pontosság mellett
Radeon VII - 13,8 TFLOPS
RX 5700XT - 9,75 TFLOPS
RTX 2080Ti - 13,5 TFLOPS

Ezek a kártyák nyers erejei... Szerinted arányosak a valós alkalmazások alatti teljesítményükkel?

[ Szerkesztve ]

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...

(#611) #04430080 válasza Bici (#609) üzenetére


#04430080
törölt tag

Nem tudom, ezért keresem a legjobb kártyát adott áron.

(#610) Kansas

Nem arányosak, mert a rájuk megírt alkalmazások nem tökéletesek.

[ Szerkesztve ]

(#612) awexco válasza Bici (#609) üzenetére


awexco
őstag

Tradicionálisan a piros kártyák visszamenőlegesen gyorsulnak míg a másik oldal figyelme az aktuális genre korlátozódik .

I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77

(#613) TTomax válasza awexco (#612) üzenetére


TTomax
nagyúr

Annak most keményen intsetek búcsút,lesz valamennyi gyorsulás de koránt sem GCN mértékű.

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#614) zef válasza L4mie (#600) üzenetére


zef
tag

Nekem a Vega 56 2db 4K-s LG 27UK650-W moncsit hajtott órajel emelés nélkül. A 1660 Ti se emeli a clockot, ha kikapcsolom a gsync/freesync-et, engedélyezett GS/FS mellett 1200MHz körül ketyeg a kártya.

(#615) Kansas válasza #04430080 (#611) üzenetére


Kansas
őstag

Tökéletes program nincs, soha nem is lesz, ezért vagyunk kénytelenek a meglevőkkel tesztelni. Többek közt ezért jók azok a tesztek, amik több tucat játékot néznek, mert nagyobb esély arra, hogy az a pár köztük van, amikkel az ember ténylegesen játszik.
De van fejlődés is, pl. az én egyik kedvenc játékom a Transport Fever, 2016-os játék, masszívan csak egy szálat terhel, még egy 9700K is tud alatta dadogni a csoda 5GHz-cével - idén Q4-ben jön a második része, ami már abból láthatóan jó lesz több szálon, hogy az első rész C2D(3GHz) min. követelménye helyett nélgymagos procikat kér alapból("Intel i5-2300 or AMD FX-4300"). Csodák azért nem történnek, R9-et nem hajtja szarrá 24 szálon, de azért mégis látható előrelépésre számítok.

(#613) TTomax: cserébe elvileg nem lesz olyan, hogya tényleges tudásánál klasszisokkal szarabbul megy a neki nem tetsző címek alatt... elvileg.

[ Szerkesztve ]

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...

(#616) Abu85 válasza TTomax (#613) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A gyorsulás mértéke jelenleg megjósolhatatlan, mert sosem volt még olyan architektúra, ami kétféle módban is képes volt működni. Ezzel azért bekerült egy olyan kérdés a képletbe, hogy a shadert melyik módra érdemes fordítani. Na ez azért erősen gyakorlati jellegű probléma, amit az AMD is csak tesztelgetéssel tud megfejteni. Ez jelentheti azt, hogy a mostani fordító is hatékony, de azt is, hogy nem az. Az év végén fog kiderülni az igazság.

(#617) Cifu válasza Abu85 (#616) üzenetére


Cifu
nagyúr

Miért csak év végén? :F

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#618) Abu85 válasza Cifu (#617) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Mert az AMD így fejleszti a meghajtót. Egy évben kétszer frissítik a kritikus, lényegi teljesítményért felelős komponenseket. Az év közepén és az év végén. A köztes frissítések kisebb lépcsőket takarnak, amelyek nem feltétlenül az általános teljesítmény javítását célozzák. Ezért volt az, hogy mindig az év végén gyorsultak a korábbi GCN-ek is az első meghajtójukhoz viszonyítva, csak a GCN-hez már azért eléggé kiforrott a fordító, nem nagyon lehet ott már trükközni. Az RDNA viszont zsír új architektúra, sok olyan lehetőséggel, amit érdemes megvizsgálniuk.

(#619) BReal válasza BReal (#605) üzenetére


BReal
addikt

Most teljesen más miatt ránéztem a TPU-ra, és ami feltűnt, hogy az RTX sorozat összes tagjára képes volt rárakni az Editor's Choice plecsnit, többek között az 1000$-os 2080 Ti. A 2 RX 5700 nem kapott semmit. :D Kezdek gyanakodni.

(#620) TTomax válasza Abu85 (#616) üzenetére


TTomax
nagyúr

Messze nincs akkora jelentősége mint egy copmutera kihegyezett kártyára való optimilizálásnak.A GCN kb annyira volt alkalmas játékra mint a kepler.Majd arra leszek kiváncsi,hogy az AMDnek majd mennyire és meddig lesz érdeke a GCN alapu vgakat életben tartani,mert egy idő után komoly nyűg lesz kétfelé optimalizálni,és ők nem szoktak és nem is tudnak olyan hosszú supportot nyujtani mint a zöldek.

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#621) Abu85 válasza TTomax (#620) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ennek semmi köze ahhoz, hogy milyen shadert futtatsz. Az maximum a hardverállapot szempontjából lényeges. De eleve az van, hogy a modernebb játékokban a pipeline-ok majdnem fele már compute.

A GCN-re van egy kiforrott háttér a meghajtóban. Azt nem nagyon kell babusgatni. Emellett ugye a DX12/Vulkan API-ra írt programok eleve nagyon sok dolgot átvesznek a meghajtótól, tehát csökken a gyártók feladata. A shader fordító persze így is az övék, de az is egyszerűbben kezelhető a shader modell 6.0-tól, illetve a SPIR-V subgrouptól kezdve.

Az RDNA körül csak azért van több kérdés, mert régen olyan architektúrákat csinált az AMD és az NV, amelyek fix waveméretet futtattak. Egyszerűen a fordítónak elég volt arra működnie. Az RDNA viszont két waveméretet is tud. Az egyik rendkívül magas IPC/munkaelem teljesítményt garantál (a Vega négyszeresét, illetve a Turing kétszeresét), míg a másik nagyon jól le tudja fedni késleltetés problémáját. Mindmáig a fordítókat az utóbbira optimalizálták, mert a hardverek egyszerűen nem működtek jól, ha egy szálra levetített munkateljesítmény kellett, de az RDNA már erre épít dizájnból, és így bizonyos shadereket érdemes erre a módra fordítani, mert sokszorosára javulhat a teljesítmény, illetve ebben a módban széles hit ablak is, amiben a korábbi architektúrák mind nagyon szarok voltak a kevés cache és a késleltetés átlapolására irányuló dizájn miatt. Nagyon nehéz még csak megjósolni is, hogy ebben mennyi van. Még az AMD sem ment bele, ugyanis túl sok lehetőség adódik az optimalizálásra, amit még aktívan vizsgálnak, és ezek együttes hatásai nehezen felmérhetők, elvégre soha senki nem csinált még ennyire magas IPC/munkaelemű teljesítményt biztosító SIMT GPU-t, tehát tapasztalat sincs róla.

[ Szerkesztve ]

(#622) Yutani válasza Abu85 (#621) üzenetére


Yutani
nagyúr

Nem azt kéne csinálni, hogy tesztelni minél nagyobb mintán a kétféle shader fordítást és megnézni, hogy hol melyik a jobb? Aztán profilokkal alkalmazni minden játéknál a megfelelő módot? Vagy hogy vanez?

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#623) Cifu válasza Abu85 (#618) üzenetére


Cifu
nagyúr

Ahhh... értem. :)

Köszönöm a felhomályosítást. :)

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#624) hajbel


hajbel
addikt

Angol Ebayen 348 font a ref. Asrock 5700 XT

"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia

(#625) BerserkGuts válasza Kansas (#610) üzenetére


BerserkGuts
őstag

Bányára kiválóak ezek az értékek a programozás az más műfaj hardware vs software.

Hidd el megtudnák csinálni hogy csak a legjobb kártyákon fusson és akkor kiválóan a játék.

De így a régebbi pc-k nagyrésze amik nem bírják az iramot a fejlődéssel kiszorulnának ez miatt meg a játék készítők sok bevételtől esnének el mert elég nagy része a piacnak még mindig régebbit használja és nem cserél.

jó példának a kínai szegmens ott még 9600gt 10éves technikát is forgalmaznak újként mert a wow koppintás pvp játékhoz az is elég.

(#626) Bici válasza Abu85 (#621) üzenetére


Bici
nagyúr

Abu, azt tudjuk, hogy a Navi 10 eddig kiderült OpenCL teljesítménye a kiforrantlan driver miatt van, vagy maga az architektura is gyengébb e téren a GCN-nél?

The Needs of the Many Outweigh the Needs of the Few.

(#627) Kansas válasza BerserkGuts (#625) üzenetére


Kansas
őstag

Jajj, már megint a bánya... még a végén triggerelsz :D
Egyébként compute-ban az eddigi egy teszt alapján ez a két Navi gyengébb az összes Vegánál... akinek bányagép kell, most megveheti jóárasítva azokat.

Régi kártyák kapcsán, ha megnézed pl. a Steam Survey-t, azért az nem arról árulkodik, hogy ősrégi kártyák lennének a felhasználóknál, a legrégebbi kártya ami számottevő(1%+) mértékben jelen van, az a GTX 750Ti - nem gondolom, hogy a játékok amiatt lennének olyanok amilyenek, mert régi vasakra lennének optimalizálva.
Inkább azért, mert némelyik egyáltalán nincs, sokan meg rosszul...

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...

(#628) BerserkGuts válasza Kansas (#627) üzenetére


BerserkGuts
őstag

A steam az nem a világ meg a teljes piac innen kár kiindulni. A sok kínai vga az milyen néven fut itt ?

Jobban megnéztem na hagyjuk már false az egész mindenki csak gtx-ezik szerintük majdnem a legújabból amd az nem is létezik :DD

[ Szerkesztve ]

(#629) Lord Myn válasza L4mie (#604) üzenetére


Lord Myn
senior tag

Nálam az RTX kártya már nem csinálja ezt: 3 kijelző van a gépen és simán idle órajeleken fut (G/M: 300/100).

A GTX 1070-m is csak 3 kijelzőnél csinálta, bármely 2 esetében még visszament idle-ra, de ha 3-at kötöttem rá, akkor már 3D (emelt) órajeleken ment. Úgyhogy RTX-nél biztosan meg van oldva már ez a probléma. AMD oldalon nem tudom... :F

"War does not determine who is right - only who is left."

(#630) Yutani válasza Lord Myn (#629) üzenetére


Yutani
nagyúr

RX 570-nél fHD monitor DVI-n és fHD TV HDMI-n maxra tolja a VRAM órajelét. :U

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#631) #04430080 válasza BerserkGuts (#628) üzenetére


#04430080
törölt tag

Kínában pont, hogy a GTX megy, anno a 750ti, nemrég meg 5 gigás GTX 1060 -asokat rendeltek.

(#632) imi123 válasza Yutani (#630) üzenetére


imi123
őstag

Az sem rossz.
Nekem 2070-nél hdmi-n van tv rákötve másodlagos képernyőnek.
Ha bekapcsolom a tv-t úgy hogy megy a gép egyből kékhalál. :DDD

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#633) DraXoN válasza imi123 (#632) üzenetére

ott valami nagyon félre van a driverben :DDD

Rx470 2 monitorral dettó ez... (de ennél nem megoldott ügye)
próbáltam RX570 filmware-al, ott egy "köztes" órajelen állt meg, a memória (mert ott már nem 2 órajel van a memóriához hanem 3 rendelve)... csak nem ideális az RX570 fanprofilja a kártyámhoz (és túl meleg lesz a kártya mire "felkapcsol", eléri a 90fokot, onnantól meg nem lassítja le a ventilátort, visszahűti a gpu-t 65-70fokig, de a sebességet nem csökkenti, csak ha visszatér 50fok körülire a kártya, de akkor megint engedi elmenni 90fokig, és így játszik)..
ha jól emlékszem RX470 esetében 300/1750 ami van RX570 esetében 300/1000/1750 (ott a köztes 1000res órajelre állt be, az pont elég volt arra, hogy ne melegedjen fel annyira, hogy a videókártya "fan-stop" üzemben maradjon RX470ként ki-be kapcsol (úgy 2 percenként, ha több monitor megy, bár a hangerő nem zavaró szerencsére)...

amit ki akartam hozni ebből, van valami üzemmód RX 500as sorozatban, nem marad alap, de nem is lesz "teljes" ram terhelés.. bár nem tudom mit szólna egy 3. monitorhoz, akkor is "csak" 1000ig menne fel? (kár, hogy nem lehet normálisan már biost módosítani ezen kártyákon ha nem akarja magát kizárni az ember a "drivertámogatásból" :( )

[ Szerkesztve ]

The human head cannot turn 360 degrees... || Xeon 2678v3; Rx470; 32GB; 240GB; 2Tb + 3x1TB || Huawei Mate 20 X 5G

(#634) bozont válasza DraXoN (#633) üzenetére


bozont
veterán

Valami a GDDR ramok terén nem megy az AMD-nek, RX480-nal nekem is maxon pörgött ugye a monitor + AV (amit csak hangra használnék amúgy :W ) párossal, viszont a Vega 56 szépen visszavesz mindenből és nincs probléma.
Ahogy olvasom az új kártyákkal megint előjött a dolog. :(

(#635) Kansas válasza bozont (#634) üzenetére


Kansas
őstag

Az sem kizárt, hogy igazat mondanak itt: community.amd.com
"Multiple displays with different resolutions, refresh rates, timings and or using different display adapters/connections requires more resources from the GPU, this can move the GPU up into the next memory clock state to compensate and avoid issues such as flickering or corruption."
Ha a HBM-ek nem pörögnek fel, lehet hogy alapórajelen is tudják a fent említett "more resources"-t ellátni, ezért nincs szükség feljebb váltani.
Ha ez így van, az ad egy kis reményt hogy tán a GDDR6 már elég gyors(majdnem duplája a sávszél a GDDR5-höz képest), talán nam kell feljebb kapcsolni...

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...

(#636) L4mie válasza Lord Myn (#629) üzenetére


L4mie
veterán

:R köszi ez jó hír.

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#637) imi123 válasza DraXoN (#633) üzenetére


imi123
őstag

Az kizárt.Mint tudjuk az NV driverek hibátlanok. :DDD

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#638) Yutani válasza Kansas (#635) üzenetére


Yutani
nagyúr

Két fHD 60Hz eszközt nem képes meghajtani low power módban a Polaris. Trógerek ezek ott az AMD-nél.

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#639) smc válasza Yutani (#638) üzenetére

Valóban sokszor nem ment úgy ahogy kellett volna, de nekem valahogy mégis sikerült összehozni anno két fullhd 60hz-es monitorral hogy nem váltott fel. :) Nem tudom nálad miért nem megy, de van olyan konfiguráció ahol lehetséges.

i53570-2x4GB-GTX1050TIWF2OC4|MSSURBOOK|IPP12.9|MIMIX2

(#640) Yutani válasza smc (#639) üzenetére


Yutani
nagyúr

Gondolom azért, mert az egyik monitor, a másik TV, és hiába fHD/60Hz mindkettő, nem képes low power üzemmódban kezelni őket. De mondjuk egy GTX 1060, de més egy GTX 460 is meg tudja oldani idle órajelen. Gyalázat.

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#641) sb válasza Kansas (#635) üzenetére


sb
veterán

Itt gpu erőről írnak és a vram órajel az amit 10+ éve azonnal az égbe tolnak több kijelzőnél.
Szóval nem a kraft kell, hanem az órajelezéssel van valami gond. Végig villódzás volt a jutalma, ha nem jó az órajel ill. ha ugrál a ram órajel (anno innen indult még 4850-nél a történet, a ramfreki váltásokra ugrott/remegett a kép).

Ha kézzel visszaveszi az ember akkor is lazán megy a több kijelző.

eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

(#642) smc válasza Yutani (#640) üzenetére

Benq monitor (hdmi), Philips tv (DVI to hdmi),

i53570-2x4GB-GTX1050TIWF2OC4|MSSURBOOK|IPP12.9|MIMIX2

(#643) Lazika


Lazika
senior tag

Hali! Sose volt még referencia kártyám! Ha veszek egy 5700at nem fog leégni? :C

[ Szerkesztve ]

(#644) Dragon3000 válasza Lazika (#643) üzenetére


Dragon3000
addikt

Pár éve van már hővédelem a vga-kban, így nagyon kicsi rá az esély, inkább csak a magas hőmérséklet miatt visszaveszi a frekvenciákat, de ezt lehet orvosolni jól szellőző házzal és feljebb tekert vga hűtéssel, ennek a hátulütője, hogy hangos lesz, persze ez szubjektív, hogy kinek mi a hangos. Elméletileg következő hónapban jönnek a custom hűtős megoldások, így ha annyi bele fér én megvárnám ezen megoldások egyikét.

(#645) Piftuka


Piftuka
veterán

Én szívesen láttam volna az összehasonlításban egy RX580-at, és RX590-et is (és az azzal párhuzamba állított NVidia modellt is).

Csak hogy el tudjam helyezni, hogy azokhoz képest egy ilyen videokártya mennyivel több, mennyivel jobb...!?

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#646) Pkc83 válasza Piftuka (#645) üzenetére


Pkc83
senior tag

Hali! Néhány teszt ,ezeket találtam! :)

[link]
[link]
[link]

(#647) Devas válasza Piftuka (#645) üzenetére


Devas
őstag

Ezt skubizd meg

Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.

(#648) Prof válasza Piftuka (#645) üzenetére


Prof
addikt

Ha nem 4K-ban akarsz mindenáron játszani, akkor totál értelmetlen arról upgradelni. Pláne amikor végre az AMD kijött olyan architektúrával amivel 1-2 éven belül lehet megint ár-teljesítmény verseny a GPU piacon.

(#649) #04430080 válasza Prof (#648) üzenetére


#04430080
törölt tag

Lesz árverseny, a ki adja drágábban kategóriában.

(#650) Piftuka


Piftuka
veterán

Köszönöm az info-t mindkettőtöknek! ;)

Átnézve ezeket számomra úgy tűnik, hogy ár/érték arányban még mindig egy nagyon versenyképes, jó megoldás az RX590. (De még az 580-as is.)

Ezek az új kártyák teljesítményben ~2-szer erősebbek, viszont árban minimum kétszer, de akár sokszor többe kerülnek.

Gyanítom, hogy egyhamar nem fog leesni az áruk a "bőven 100.000 forint" alatti szintre. Úgyhogy a közeljövőben esedékes gépfejlesztésem kapcsán az RX570/580/590 vonalra fókuszálok inkább. :K

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.