Hirdetés

2021. június 13., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#201) Sinesol válasza Kansas (#196) üzenetére


Sinesol
addikt

A konkrét kártyák nem rosszak, viszont a jövőre nézve nem sok jót ígér, ha ennyire energiaéhes a TSMC 7 nanoja. Csak gondolj bele, ha a samsung 7 nanoja sokkal kevesebb energiával beéri, akkor ebbe a középkategóriás fogyasztásba mennyivel több tranzisztort lesz képes zsúfolni az Nvidia, vagy megforditva a dolgot, egy apróbb, jól meghúzott chippel képes lesz ugyanezt hozni, vagy többet.

Olvastam az egyik külföldi oldalon, hogy tuningban is kevés van bennük, mert már igy is határon járnak, ezt igazolják a magas feszültségértékek. Azt írták a szénné húzott Rx 480 aka 590 nem kér annyi feszt mint ezek.

Egyszóval ez a TSMC-féle 7 nano erősen korlátozhatja az AMD mozgásterét, plusz lehet az RDNA architektura is energiaéhes, vagy a kettő együtt.

Ezért is mondtam, hogy lehet nem véletlen kezdett el a Samsunggal tárgyalni az Nvidia, ők általában igen ritkán nyúlnak mellé, lehet tudnak már valamit. Vagy azt, hogy a samu 7 nano nagyon jól sikerült, vagy arról, hogy a TSMC 7 nanojara nehéz a jövőt építeni.

Jelen pillanatban persze nincs probléma, nekünk vásárlóknak jó dolgunk van, majd a 7 nanos Nvidianal ugyis kiderülnek a dolgok, mindenesetre nem lepődnék meg ha az 980->1080 eseténél történt nagy ugrást is felülmúlnák.

[ Szerkesztve ]

(#202) Kansas válasza Sinesol (#201) üzenetére


Kansas
őstag

"ha a samsung 7 nanoja sokkal kevesebb energiával beéri" akkor igen, de ez egyelőre eléggé "ha".
Az is kérdés, az mikorra jön el, és addig mit csinál az AMD...

Tuningos eredményekkel megvárnám a custom kártyákat - amilyen hőfokon ezekkel a vacak blowerekkel mennek, ha csak le nem cseréled a hűtést, nem csodálom, ha nem akarnak overclockolódni.

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...

(#203) Maelephant válasza Locutus (#67) üzenetére


Maelephant
aktív tag

Erről most az jut eszembe, hogy a hörcsög a másik szobában fut a mókus(hörcsög)kerekében és elég magas dBA-val tolja, viszont a hűtését a bukóra nyitott ablak biztosítja. :D
(egyébként Gigabyte Gaming OC 2080-am van és már azt is baromi hangosnak érzem, egy blowertől felfordulnék).

(#204) Fitzgerald válasza csatahajós (#197) üzenetére


Fitzgerald
veterán

Akkor valószínűleg jó custom hűtővel is lesznek már 155-160 körül.

(#205) b. válasza GeryFlash (#192) üzenetére


b.
nagyúr

Ehhez azért pár gondolat:
Nvidia azóta hivatalos közleményben módosította az infót,Maradnak TSMC nel is, mindkét gyártónál továbbra is gyártanak, mint a Pascal idejében. .Talán Abu hirez róla, nem tudom.[link]
TSMC tranyo sűrűsége papíron jobb mint a Samsungge, és a Navi nem EUV 7nm készült még.
Elméletileg TSMC 90 millió/mm2 tranyot tud míg a Navi 40 milliót tartalmaz /mm2 tehát nem feszegeti a gyartas technológia határait, van benne tartalék meg úgy is, hogy egy GPU bonyolultabb kialakitasu mint azok a wafferek, amikre a gyártók megadjak az elméleti maximum tranzisztor sűrűséget.
Tud hova fejlődni a Navi bőven a TSMC nel is.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#206) awexco válasza b. (#205) üzenetére


awexco
őstag

Kérdés a köv genre menyi pluszt jelent a kiismert gyártás technológia + euv . Elvileg régen nem úgy volt , h 7 csak euv-al lesz elérhető ?

I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77

(#207) b. válasza awexco (#206) üzenetére


b.
nagyúr

Samsungnal csak EUV 7 van, TSMC csinált egy EUV nélküli NOD ot a régi gyartosorok módosításával. Nem olyan hatékony mint az EUV, de olcsóbb és egyszerűbb volt kialakitani,igy gondolom AMD nek is olcsóbb meg nem kell Appleval versenyezni a 7nm EUV ra.
Nem vagyok biztos benne, hogy ezen készült aztán, mert pár hónapja lett pletyka, hogy van szabad kapacitás mégis,de úgy rémlik igen,Abu biztos tudja.
Egyebkent az EUV 7nm a simahoz képest az kb 10% power +és 15% fogyasztás - TSMC szerint.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#208) awexco válasza b. (#207) üzenetére


awexco
őstag

Euv + rdna optimalizációval , reális egy előre lépés . Kérdés mire lesz elég . Túl sok még az ismeretlen . Azért az is fura , hogy a pletykák szerint nem minden io chiplet készül glo-nál .

I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77

(#209) awexco


awexco
őstag

Kisebb modellek kapcsán sokan egy dologra nem gondolnak . Pl ha az AMD leszerződött pl (Dell , Hp , Lenovo stb) szerű céggel akkor a termékpalettába felvett terméket a szerződés fügvényében sok évig gyártásban kell maradnia . Ez megspékelve a Glo - féle szeződéssel akár külső szemlélő számára logikátlannak tűnő lèpéseket hozhat .

I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77

(#210) Csapoati válasza GeryFlash (#199) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Én sem értem, hogy akkor konkrétan miért is jobb egy lényegesen, kétszámjegyű értékkel rosszabb ár/érték arányú vga. :D
Amúgy én is kb egy hónapja fejlesztettem gépet, és ugyanígy a 9400F és a R5 2600 közt vívódtam. Az döntött az utóbbi javára, hogy ha játékokban pár százalékkal gyengébb is itt-ott, a számítási teljesítménye alapból jóval nagyobb és időtállóbb is, valamint az alaplapból se kellett olyan drágát venni.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#211) Tanisz válasza Locutus (#25) üzenetére


Tanisz
senior tag

Ez a részrehajlásos dolog bármelyik oldalra elmondható sajnos.

Mivel bizonyíték nincs, így nem lehet bizonyítani a részrehajlást.
Simán kinézem a TPU-ból vagy bármelyik másik oldalból, hogy részrehajló, mint ahogy a PH-ból is.

El kell olvasni minden oldalt, aztán az olvasottak alapján konklúziót levonni, kb az arany középúton lesz az igazság, nem pedig egyik vagy másik oldalon.

Példa: adott terméket a PH kihoz 9:10-re, a TPU ugyanazt kihozza 7:10-re, kb a kettő között van a valós, mondjuk 8:10-nél.
Sajna azt nem lehet megtenni, pedig jó lenne, hogy az ember magának kiméri, persze abban is lehet "hiba".

Akár CPU,akár GPU, akár AMD, akár Intel vagy Nvidia.

Erre még nem gondoltál? :)

http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "

(#212) con_di_B válasza GeryFlash (#150) üzenetére


con_di_B
tag

A kis méret és a magas órajel/feszültség az egy négyzetesen rossz kombó. Esélyes, hogy így is baj lesz ha kijön az NV 7nm-es generációja, de fogalmam sincs h mennyire. Azért itt a Superek eléggé eltolták a termékskálát, a 2060S egy még nagyobb chip lett, és hirtelen nem tudom megmondani h mondjuk egy 7nm-es die shrink mekkora lenne belőle. Ha Navi méret vagy kisebb, akkor lesz gáz nyilván. De amennyire látom az NV alapvetően fogyasztásra gyúr, h ne legyen kérdés h mi megy laptopba.

[ Szerkesztve ]

(#213) Anaren91 válasza Locutus (#67) üzenetére


Anaren91
senior tag

Téged fizet az nvidia, vagy most vettél nvidia kártyát, és próbálod magad győzködni, hogy jól döntöttél? Egész fórumba csak azt fújod,hogy nv így nv úgy. Ha elégedett vagy akkor menj játszál 4k 144 fps el, vagy a két RT-támogató játékkal. Vagy netán most vetted az Xt árán a 1070 edet és ezért van zabszem a...?

(#214) total90 válasza Locutus (#12) üzenetére


total90
veterán

Már évek óta ezt tolja az AMD, én annyira nem lepődik meg ezen.

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#215) gbors


gbors
nagyúr

Köszönjük a tesztet.

Én komolyan nem értem az AMD termék-pozicionálását. Végre sikerül egy olyan kártyapárost előállítani, amelyek az összes fogyasztók számára érdekes szempontból versenyképesek a konkurenciával (ár/teljesítményben még kicsit jobbak is), erre megint elsütik a Hawaii esetén már "bizonyított" überszar hűtést. A custom hűtésekre meg várni kell 1+ hónapot. Direkt nem akarják eladni a kártyákat? :F

Míg a fogyasztói szempontok rendben vannak, technológiai téren már akkora a hátrány, hogy egy teljes csíkszélesség-váltás kellett a ledolgozásához. Ezen az utóbbi évek tükrében nincs mit meglepődni, de nem éppen örömteli.

A Polaris-szal összevetve, ezek a kártyák a 480/470 pároshoz képest dupla sebsséget hoznak, ami az eltelt 3 év tükrében rendben van. Az kevésbé örömteli, hogy a dupla sebsség mellé dupla ár is társul, amennyiben a 4GB-os Polarisokat vesszük alapul, azaz ár / teljesítményben 0 az előrelépés. Ha az NVIDIA-hoz hasonlóan itt is elnézzük, hogy nem emelkedik a memória mérete, akkor 60%-os az áremelkedés, és 25%-kal nőtt az ár / teljesítmény. Ez valamivel jobb, mint amit a konkurencia fel tud mutatni, de soknak éppen nem nevezhető...

"Thought I saw angels, but I could have been wrong..."

(#216) Kansas válasza gbors (#215) üzenetére


Kansas
őstag

Nem tudom, én 90e-ért vettem megjelenése körül az RX480-am, azért reménykedek, hogy a custom Sapphire RX5700XT nem lesz 180e...

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...

(#217) con_di_B válasza gbors (#215) üzenetére


con_di_B
tag

A cégek nem ár/teljesítményben és főleg nem fogyasztás/teljesítményben, hanem profitmarzsban versenyeznek egymással. Jelen esetben az Intel és az NVIDIA az árképzők, az AMD meg köszöni szépen szívesen beáll (régóta először) velük összemérhető profitokra.

(#218) arty


arty
addikt

jó kártya, vállalhatatlan hűtéssel. ez a termék így kvázi nem is létezik még :(

és drága. nem az nvidiához képest, hanem a "középkategóriához" képest, szóval általános a probléma

stadion, kisvasút, freemail, digi

(#219) Noukoum válasza csatahajós (#197) üzenetére


Noukoum
addikt

Fog még ez csökkenni bőven:D

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#220) gbors válasza Kansas (#216) üzenetére


gbors
nagyúr

90ért gondolom 8GB-osat vettél - a dupla ár a 4GB-osra igaz.

(#217) con_di_B: sztem ezt gondold át - marginban versenyezni kb. lehetetlen. Az árazás meg pont azt mutatja, hogy a verseny tárgya az ár / teljesítmény.

"Thought I saw angels, but I could have been wrong..."

(#221) Ezekiell


Ezekiell
addikt

Végre van konkurenciája a Nvidia-nak! Ezzel csak jól járhat mindenki, akár zöld, akár piros fanboy.

1 hónap és jönnek a normális hűtéssel ellátott 5700XT-k, black friday-re várhatóan akciók is lesznek, szóval majd akkor beújítok egyre (hacsak nem lesz hamarabb valami akció ami közelebb viszi az XT-t a nekem 100k-s lélektani nettó árhoz).

"Az interneten terjedő összes idézetem igaz." - Darwin

(#222) joey04 válasza GeryFlash (#199) üzenetére


joey04
titán

1440p lenne a cél. 1660 ti necces lenne oda, az rx 590 meg a sima 1660-nál is gyengébb.

Arról nem beszélve hogy a kijövő 3. generációs ryzenek pár héten belül inkább pont a 2. generációs ryzenek árát nyomja le. Illetve azért megvárnám hogy milyen árra áll be a 3600.

Várok még picit mindenképpen, addig elpöfög az xbox. :)

(#223) próbakocka


próbakocka
senior tag

Machez nemgyári eGpu megoldásnak még mindig a VEGA 56 maradt a legjobb ár/érték arányban...

/// DS218plus + Chromecast 1/2

(#224) Kansas válasza gbors (#220) üzenetére


Kansas
őstag

Igen, 8GB-osat vettem, de a tesztekben(pl AnandTech-nél) az 5700XT az RX580-ra dupláz rá teljesítményben, nem a 480/4GB-re. Az RX580 meg kb azt tudja alapon, mint az én RX480-am a gyári OC-val.

[ Szerkesztve ]

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...

(#225) Szeszkazán


Szeszkazán
senior tag

Szomorú vagyok, sehol senki se tesztelte a Streaming image qualityt a kártyának, pedig nagyon érdekelne.
Kíváncsi vagyok fel ér-e az új NVENC kodekhez.

(#226) flexxx2


flexxx2
senior tag

És a raytracing-et tudja az RDNA? Pl metro exodusnál rt be volt kapcsolva?

(#227) Kansas válasza flexxx2 (#226) üzenetére


Kansas
őstag

Nem. Mindkét kérdésre.

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...

(#228) Cifu válasza flexxx2 (#226) üzenetére


Cifu
nagyúr

A történet úgy néz ki, hogy hardware-es gyorsítás (ami már ma is bekapcsolható) nincs benne, ettől még a DXR bekapcsolható akár a GTX-es GeForce kártyákon, akár az AMD videókártyákon is. A sebesség egy másik kérdés...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#229) berVi


berVi
senior tag

A fogyasztas chart-rol miert maradt le a 2080, azaz a legerdekesebb kartya osszeveteshez?

(#230) Pug válasza berVi (#229) üzenetére


Pug
veterán

Miért is?

RX 5700 - RTX 2060 (nV answer was already RTX 2060S)
RX 5700 XT - RTX 2070 (nV answer was already RTX 2070S)

Mitől is lenne a 2080 érdekes a fentebbi párharcokban?

(#231) con_di_B válasza gbors (#220) üzenetére


con_di_B
tag

Miért volna lehetetlen? Az egyik nagy költség a K+F, ezt volumennel lehet amortizálni, amihez meg piacot kéne szerezni a nagyoktól, ez a nehezebb Meg azon is tudnak nyerni, ha eleve nem terveznek nagyobb chipeket. A másik maga a gyártás, itt ha sikerül olcsóbban/magasabb kihozatallal gyártható designokat hozni, és nagyjából ugyanannyiért árulni, mint a többiek, akkor máris ellensúlyozható a volumen része a történetnek. Az AMD nem akkora tényező, hogy önmagában meghatározhassa az árszintet a piacon, de mint mondtam, a többiek már eleve felpumpálták nekik. Ezen kívül ami fontos lenne a marginban, az az, h milyen szegmensbe sikerül eladni ugyanazt a cuccot pepitában, itt MI/HPC fronton sok esélyük továbbra sincs, az EPYC viszont jó tud lenni, meg azért meglepne, ha ne sikerülne pár Navit elsózni FirePro-nak is.

A másik vonalon az NVIDIA igen kényelmesen ül az MI világ trónján ami meg is látszik az értékeltségen, az Intel viszont egyrészt szív, mert házon belül van még mindig a gyártás, másrészt elvben emiatt pont lehetne magasabb marginja, mint egy fabless cégnek. Nem olyan biztos, hogy ez ezután is így lesz.

AMD részéről meg van egy, ha a technológiájuk versenyképességét nézed (főleg CPU vonalon) még mindig elég sovány értékeltség. Illetve pénzügyi eredmény.

Számokban, Intel/NVIDIA 30% körüli margint tudnak, AMD ehhez képest most van 4-6%-on, ezen kéne nagyot javulni, és akkor lehetne felnyomni az értékeltséget, ami pedig megnyitná a kapukat a jobb finanszírozási lehetőségekhez, mert a K+F-et etetni kell.

https://www.macrotrends.net/stocks/charts/INTC/intel/profit-margins
https://www.macrotrends.net/stocks/charts/NVDA/nvidia/profit-margins
https://www.macrotrends.net/stocks/charts/AMD/amd/profit-margins

Szóval nekik most leginkább azt kell demonstrálni, h van létjogosultságuk, mint cég, és tudnak valami jobbat felmutatni, mint az, hogy "huhh, sok-sok év után már veszteségesek éppen nem vagyunk, csak nagyon nyereségesek sem".

(#232) turistakolbi


turistakolbi
aktív tag

:C

https://www.twitch.tv/muerte188

(#233) gbors válasza con_di_B (#231) üzenetére


gbors
nagyúr

Amit leírtál, az arról szól, hogy a margin per pillanat fontosabb, mint a piacszerzés - ettől még nem marginban versenyeznek. De lényegtelen, értem, mit akarsz mondani, és nagyrészt igaz is - azzal a fenntartással, hogy az AMD még most is alávágott az NVIDIA-nak ár/teljesítményben - de csak kicsit, hogy ne legyen nagyon vehemens a reakció. A 449 -> Super -> 399 szekvencia meg pont arra jó, hogy túl jó azért ne legyen az AMD-nek.

"Thought I saw angels, but I could have been wrong..."

(#234) con_di_B válasza gbors (#233) üzenetére


con_di_B
tag

A vásárlók pénzéért folytatott verseny az egyik verseny, a befektetők pénzéért folytatott verseny meg egy másik, mindenesetre igen, értjük egymást, neked meg abban van igazad h a usert meg a margin nem érdekli - sőt, legyen minél alacsonyabb!

Hát nyilván alávágtak picit ár/teljesítményben, ahogy mondod, se tensor magok, se ray tracing gyorsítás, valamivel el kell adni a Navit is, de azért látványosan nem akartak semmiféle árversenybe belekezdeni. Meg egyébként is, így, h az új Ryzen játékokban sem különösebben rossz már, lehet h több értelme lenne bundle-öket csinálni, mintsem külön-külön vágni az árakat.

Én mondjuk ezzel együtt is azt mondom, hogy szerintem 2060S-t venni több értelme van, mint Navi-t. Ha esetleg sikerül ebból még kihozni valamilyen leselejtezett nagyon olcsósított 5600-s szériát (nem olvastam sehol, h terveznének ilyet), az még lehetne jobb, mint a 1660 és barátai. Ettől függetlenül továbbra is szurkolok az AMD-nek, de ami a GCN idejében még megvolt, hogy valamilyen értelemben az jövőállóbb volt, most inkább az NVIDIA-ra jellemző sajnos.

Ami pedig külön kevésbé szimpatikus az RDNA-ban, hogy megint sokat bíztak a compiler mókolásra. Ha nagyon elbonyolódik a fordítás az általában durván vissza szokott ütni.

[ Szerkesztve ]

(#235) Aprósólyom válasza Tanisz (#211) üzenetére


Aprósólyom
őstag

Hát ez így van. Sokkal árnyaltabb a kép, mint ahogy egyesek előadják. Egyesek a vitát olyan stílusba terelik, mintha végül egy minden játékban abszolút győztes gyártót vagy kártyát hirdethetnénk.
Már azon is csodálkoznék, hogy egyáltalán lenne olyan ember, aki tesztekben használt mindegyik játékkal, vagy többségével játszik, vagy mindenki a teljesítmény/ár alapján választ és nem a budget felső korlátja alapján és még lehetne sorolni....
Egyben viszont én sem értek egyet és lehet ezért is vitatkoznak keményebben egyesek. Ez pedig az ajánlott plecsni. Még nem kapható itthon, nincsen magyar kisker ár. AZ MSRP alapot adhat hasonlítgatásoknak, de majd meglátjuk, hogy mennyibe kerülnek majd az egyedi hűtésű kártyák, miközben ilyet vesznek a legtöbben. Ennek fényében kicsit tulzó egy végső konklúzió szerintem. Annak ellenére mondom, hogy ha nem szálnak el a gyártók kártyáinak árai, akkor én is úgy látom, hogy igencsak kompetetív ajánlat ilyen iránymutató árazással a kártya, de majd meglátjuk.

(#236) Cifu válasza con_di_B (#234) üzenetére


Cifu
nagyúr

Ha esetleg sikerül ebból még kihozni valamilyen leselejtezett nagyon olcsósított 5600-s szériát (nem olvastam sehol, h terveznének ilyet),

Pletykák vannak a Navi 12 és Navi 14 variánsról, amelyek olcsóbb, alacsonyabb teljesítményű változatok. Bejelentés / megjelenés várhatóan még idén...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#237) Carlos Padre válasza b. (#207) üzenetére


Carlos Padre
veterán

AZ AMD az évekkel ezelőtti sweet pot stratégiát alkalmazza megint meglátásom szerint, sweet pot technológiát alkalmazva gyártanak sweet pot kártyákat a legmagasabb profitért. Szerintem okosan.

The dark and striking atmosphere is often cut by the wicked humour of the always witty Padre. Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#238) Tyrel válasza Carlos Padre (#237) üzenetére


Tyrel
őstag

"sweet pot", az, éljen Micimackó! :))

Turenkarn

(#239) Pug válasza Carlos Padre (#237) üzenetére


Pug
veterán

Hát az sajnos jó pár évvel ezelőtt volt, mert az utóbbi szériákban nem jött össze nekik a sweet spot, csak szétfeszelve, agyon húzva tudták alulról nyaldosni a konkurenciát.

Most kb 2070-es teljesítményszintig megvannak úgy, hogy nincsen a határra lőve az arch.
Viszont mindezt úgy, hogy egy gyártástechnológiai lépcsővel előrébb vannak és a csúcsot továbbra sem tudják befogni (ha a chipletes megoldás itt is működne, akkor akár a felsőházba is vissza tudnának kerülni, egészen addig amíg az nV nem lép szintén egyet gyártástechben).

Szóval még mindig nincsenek rózsás helyzetben, de messze jobb az állás, mint korábban.

(#240) Carlos Padre


Carlos Padre
veterán

Őőő, kerestek magatoknak valakit, aki elmagyarázza nektek mit jelent az, hogy sweet pot?

The dark and striking atmosphere is often cut by the wicked humour of the always witty Padre. Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#241) Pug válasza Carlos Padre (#240) üzenetére


Pug
veterán

Őőő, az továbbra is sweet spot és nem sweet pot ;)
És én speciel teljese mértékben tisztában vagyok benne, hogy GPU arch területen mi a sweet spot. :U

(#242) Cifu válasza Carlos Padre (#240) üzenetére


Cifu
nagyúr

Becsszó, hogy rákerestem a googleban is arra, hogy "sweet pot", de nekem csak mindenféle édesburgonya recepteket dobott fel... :DDD :DDD :DDD

Az AMD beszállt az édesburgonya bizniszbe talán? :F

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#243) kriszpontaz válasza Carlos Padre (#240) üzenetére


kriszpontaz
veterán

Nem sweet spot? A Google nem dobott rá nekem sem semmit :D

[ Szerkesztve ]

(#244) paprobert válasza Cifu (#242) üzenetére


paprobert
senior tag

Valami édeskés pszichedelikus szer lesz ez a sweet pot... :D

[ Szerkesztve ]

640 KB mindenre elég. - Steve Jobs

(#245) Prof válasza arn (#7) üzenetére


Prof
addikt

Nezz par kulfoldi tesztet, pl h.264 4k video encode-ban 2080ti szintet tud majdnem a 5700xt mindezt korai driver/biossal szar hutessel 3-ad aron. Jatek piacon meg lehet nezni pl Forza 4 tesztet amiben szinten vmilyen csoda folytan ott liheg a 2080ti nyomaban.
Vagyis van a hardverben kraft, csak a szoftverek jelenleg meg nem keszultek fel ra.
Ha tudna villantani valamit amivel a 3D renderelessen is tudna segiteni rendesen, meg az nem lenne rossz.

De valoban 400 dollarert nem az 1200 dollaros Nvidia kartyanak hivatott konkurrenciat tronbitorlot allitani.

(#246) Carlos Padre válasza kriszpontaz (#243) üzenetére


Carlos Padre
veterán

De az. :B Rábízom magam a modern technológiákra és hagyom, hogy hülyét csináljak magamból a segítségükkel. :W Sweet sPot. A költség és a haszon optimális egyensúlya.

The dark and striking atmosphere is often cut by the wicked humour of the always witty Padre. Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#247) sb válasza Chaser (#28) üzenetére


sb
veterán

Ugyanezt írtam én is.
Szerintem a nagyon optimisták is max erre számíthattak. A kicsit realistábbak meg még erre sem.
Ez egy minden tekintetben partiban lévő megoldás. Polarisról egy jó 2x ugrás. :)

Most kezdem igazán sajnálni, hogy csak ki tudja mikor jön majd a Zen2-es noti APU az új gpu-kkal karöltve.
Ez az óriási ugrás itt, meg cpu fronton a szolid +20% perf, -30% fogyasztás elég ütős kombó lenne mobilban. :)

eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

(#248) sb válasza arn (#94) üzenetére


sb
veterán

Ezt az eszmefuttatást most nem nagyon értem.
Nagyobb gpu több feldolgozóval fog jönni, gyanítom. Az meg nem ront a hatékonyságon normális esetben.
Esetleg kisebb órajellel is jöhet és akkor még jobb lehet a hatékonyság.

Elvben sem értem, hogy miért ne lenne innen tér. NV oldalon tök ugyanez van. 2060-2070 ugyanez a szint és fogyasztás, perf/W. Ha ott van nagyobb kártya (és nem órajelben) akkor itt pont ugyanúgy lehet.
Az nekem sem tetszik, hogy 200W és középkategóriáról beszélnünk (vagy miről), de hát tök ugyanez ez van, mostmár mindkét oldalon.

[ Szerkesztve ]

eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

(#249) Dr.Burn


Dr.Burn
őstag

Szerintetek erdemes Vega 64-rol 5700 XT -re cserelni? Neztem mashol is teszteket, es van ahol meg a VII is megelozi.

"Later Nerd!"

(#250) DNS_65


DNS_65
senior tag

Az első fecskék befutattak alza-n,

5700 131-135k (sapphire-asus)
5700 XT 151-154k (sapphire-asus)

Induló árnak nem is rossz.

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.