Hirdetés

2021. június 13., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#401) andy19770128


andy19770128
aktív tag

Itt van egy félreértés... Mivel eddig 2 szereplős volt a piac, ezért azt veszem észre hogy a első helyezetté a megdicsőülés a másodiké a szégyen.. Miért???? Ez egy balfasz hozzálllás. Hd7970 szerintem igen jó vga volt....imádtam. (Amikor lett lé megvettem a hd 7990 et...vizhűtéssel.) 1440p vel mindent vitt. Aztan nvidia volt. 880 gtx ez jo volt. Aztan jött a r9 fury nem volt panasz. Radeon pro duo is megvolt aztal sem volt. Most 1070 sli m van ez is tetszik. Az asszony gépében radeon 7 van. Tökéletes munkára és játékra 4 k ban..... Én nem találkoztam azzal hogy a GCN rossz lett volna... Számtanilag az fps valóban alatta volt . 100 helyett 92.....

(#402) andy19770128 válasza Kansas (#386) üzenetére


andy19770128
aktív tag

Igy van

(#403) Duck663 válasza Cifu (#399) üzenetére


Duck663
senior tag

Igen, Read adott egy irányt, de akkor ez volt a megfelelő irány?

Vega 12, hogy maradjunk házon belül: [link] plusz egy: [link] a Vega 11-el volt valami videó, valami rendezvényen de hogy mikor meg hol, passz.

Vehettek volna, de mi van ha nem valódi Ryzent vesznek, hanem Intel valamit? Vagy megvárják, hogy a VIA féle vonal hardverei megerősödjenek. Egy lukas garas sem vándorolt volna az AMD kasszájába.

Nem ez nem olyan mint egy Intel-AMD GPU. Ott egy viperának adsz önként plusz két méregfogat és felteszed a kezed, és azt mondod végezz ki.

Koduri: nem a Vega 10 különlegességével van a baj, hanem az adott helyzetben adott időpillanatban nem egy ilyen GPU-val kellett volna előállniuk. Kodurinak x. vezetőségi ülés után, össze kellett volna hívnia a mérnökgárdát és azt mondani, hogy srácok az van, hogy baromi jó csapat vagyunk, nagyon sok jó szakemberrel, van egy csomó tervünk arra, hogy a következő generációs GPU-kat, milyen irányba vigyük, milyen új fejlesztésekkel bővítsük a tudását. DE!!!! Ha azt szeretnénk hogy xy időpontra ez elkészüljön, és versenyképes legyen, nos ahhoz sajnos jelen helyzetben le kell mondanunk pár fejlesztésről, nincs elegendő időnk, plusz erőforrásokat pedig nem kaphatunk, mert a vállalat lassan a Ryzent készíti elő (itt éves távlatokról beszélünk, egy vezetőnek látnia kell ezt). Így nem csinálunk mást, mint ahol csak lehet javítjuk a meglévő architektúra tapasztalt/mért gyengeségeit, miután erőforrások szűkében vagyunk, fontos, hogy a VGA versenyképes legyen, mert így az új fejlesztésekbe is hamarabb bele tud vágni a csapat. (nagyon leegyszerűsítve)

Jaj igen, nem általam várt, hanem az aktuális helyzetben logikusnak érzett!!! Itt mutatkozik meg az amit Read csinált, a sövényvágóval, - akkor még mentek a folyamatos párhuzamos fejlesztések -, ha nincs kaszabolás ott, és akkor nem minden pénzt a CPU-k fejlesztésébe tolnak, hanem GPU-s vonalat erősítik tovább, akkor nem jutnak el ide, igaz a Ryzen biztosan megcsúszik, de a GPU-kból talpon tud maradni a vállalat. Tudod van egy konkurencia, akik azért elég jól megoldják ezt.

Az RTG valószínűleg igen komoly szabadsággal dolgozhatott, Su talán nem is kért túl gyakori jelentést, mert megbízott egy nagynevű Koduriban, csakhogy nem hozta azt amit ígért! Tényleg nem fogjuk megtudni, de logikusan kikövetkeztethető. Főleg ha megnézel egy-két videót ahol együtt vannak, Koduri a sarokban van keményen. Az RTG-nél lehet, hogy játszadozhatott, de Su szigorúbb felügyelete alatt már nem. A vegyesvállalattal, csak az ő játszótere nőtt volna meg, úgy, hogy minden technológiát elér a fő versenytárs. Ha nem jön be a Ryzen, az egyenlő a csőddel.

Figyi, Korudri nem hülye, vannak nagyon jó ötletei, technikai oldalról nézve remek szakember, de vezetőnek alkalmatlan! Nem a szakértelmét kérdőjelezem meg, hanem a vezetői kvalitásait. Ez elég különböző dolog.

Nem-nem nem-nem-nem, a chipletezést egy kicsit félreértetted. Nem arról van szó, hogy olyan módon kellett volna csinálni, mint most a TR, nem. Csak kicsit szétbontani. Ahogy volt az Intel Westmere CPU-nál. Egy CPU egy GPU egymás mellé tokozva. De két CPU-val is megoldható, lett volna, akkor kisebb CPU-t kell gyártani, amivel javítható a kihozatal. Igaz később a Bullok esetében csak a sokszálas teljesítményen lehetett volna javítani valamit. De még korábban Phenom mellé épített RV635-el a dolog megjátszható lett volna a Llano előtt jóval, és nem is kellett volna küzdeni az APU gyártással, CPU + GPU egy tokon. Az XBOX 360 is ilyen volt, még korábban, csak Power magokkal, tehát volt tapasztalatuk. Ami viszont a leglényegesebb, hogy erre évekig az Intelnek semmilyen válasza nem lett volna. Max az, hogy felvásárolják az nv-t, de házon belülről semmi.

Az x64-nek miután a M$ rákapott, már sima útja volt. Néha kicsit olyan a hozzáállás, hogy amit az AMD csinál, az szar, de ha jobban megnézzük, nem egyszer az AMD elgondolásai határozták meg a piac alakulását.

Helyesírási hibákért sorry.

[ Szerkesztve ]

NAVIgre, ez már valami! :) Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#404) Redneck


Redneck
veterán

Korrekt kártyák lettek, és a teszt sem rossz. A gyári hűtést elfelejthetnék, vagy valami használhatóra cserélhetnék, mert ez így rossz vicc. Gondolom kevesen fognak ilyet venni, de akkor sem értem miért kell ezeket a foshalmazokat tolni? Oké hogy meg kell jelennie a kártyának, de komolyan nem futja egy jobb blowerre?

Tetszetős az AMD driveres része is, örülnék ha az nV követné a példájukat, és 2019-es színvonalra hozná a kezelőfelületet, plusz a funkciókat. Az AMD sokkal több lehetőséget biztosít ilyen téren.

Ha a hírek szerint az nV is a TSMC-nél gyártat majd 7nm-en, kíváncsi leszek milyen teljesítményre lesznek képesek. Egyelőre nincsenek rákényszerítve, de remélhetőleg addig is lesz egy kis árverseny, főleg a custom Navik érkezésével.

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#405) green dude válasza #04430080 (#341) üzenetére


green dude
tag

Igen. Szeretem is nagyon, bár már szeretném lecserélni, átmegyek 1440p-re. Amúgy sajnos a Polaris-nak a 470-től kezdődően elszállt a fenébe a fogyasztása. Én 60-ra cap-elem a játékokat, de az újakban még very high-on is 100-on van ilyenkor a terhelés. A házam természetéből adódóan részben telibekapja két 120-as venti, így nem annyira hangos, de azért van hangja, hiába a Sapphire hűtés. Hiába van, viszonylag rövid a kártya és 200 Watt fölött van. :B

(#406) green dude válasza awexco (#342) üzenetére


green dude
tag

Jó, hogy nem tetted, bár most Alzában egész jó áron lehet kapni. Melyik Navi-ra fogsz upgrade-elni? Olvastam pár héttel ezelőtt, hogy elvileg Toxic verzió is lesz. Kíváncsi leszek azt mennyire rántja majd meg a Sapphire. :C

[ Szerkesztve ]

(#407) andy19770128 válasza Redneck (#404) üzenetére


andy19770128
aktív tag

Radeon VII gyári hűtése tök jó pl

(#408) #82819712 válasza green dude (#406) üzenetére


#82819712
törölt tag

Eddig az MSI: Gaming X, MECH,
sapphire: Nitro, Pulse az ismert honnan van ez a toxic dolog ?

(#409) green dude válasza #82819712 (#408) üzenetére


green dude
tag

Innen: [link]

(#410) Redneck válasza andy19770128 (#407) üzenetére


Redneck
veterán

Örülök neki, de nem játékos kártya és nem középkategóriás áron adják. :N

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#411) #82819712 válasza green dude (#409) üzenetére


#82819712
törölt tag

Oké köszi :R én nagyon örülnék egy vapor kamrás toxicnak !!! régi szép időket idézné.
Vasárnap jött a Sapphire hírlevele abban ez van:
"Stay updated and join SAPPHIRE NATION to receive the most up-to-date news on the impending release of the SAPPHIRE NITRO & SAPPHIRE PULSE Series of the Radeon RX 5700 Series GPUs."

[ Szerkesztve ]

(#412) DraXoN


DraXoN
addikt

5700 XT "mechanical sample" hűtőjének szétszedése: [link]

érdekesség, hogy a kártya belső végén lévő "bordák" csak díszek, bár logikus, a blower hűtő működése eléggé nem volna hatékony úgy elrendezve...

The human head cannot turn 360 degrees... || Xeon 2678v3; Rx470; 32GB; 240GB; 2Tb + 3x1TB || Huawei Mate 20 X 5G

(#413) MasterMark válasza Cifu (#399) üzenetére


MasterMark
titán

Szilícium lesz az, nem szilikon.

Switch Tax

(#414) Cifu válasza MasterMark (#413) üzenetére


Cifu
nagyúr

Igen, későn kapcsoltam. Pedig én is morgok miatta, hogy a szilíciumot szilikonnal keverik sokan. Erre tessék, én is belefutottam. Jogos az 5 pont...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#415) Yutani válasza DraXoN (#412) üzenetére


Yutani
nagyúr

Akkor itt a tesztben is korrigálni kellene, hogy csak design fogás, semmi haszna a hűtés szempontjából.

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#416) SP!T válasza DraXoN (#412) üzenetére


SP!T
addikt

En elszornyedtem... Dísz a hátlapja is. :O

(#417) Yutani válasza SP!T (#416) üzenetére


Yutani
nagyúr

Pedig van a hátoldalon néhány hűthető alkatrész. Bezzeg az RVII esetén szépen megoldották, a hátlapon is fut egy heatpipe, hűtve a hátoldali VRM alkatrészeket.

[ Szerkesztve ]

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#418) Krend válasza SP!T (#416) üzenetére


Krend
csendes tag

Rá lehet tenni a hátára pár thermal padot, de ilyenkor kérdezi meg az ember, hogy miért nincs ott gyárilag...

Főleg mert a vapor chamber egybe húzza a hőt a memóriáról és effektíve melegíti vele a gpu-t is... ha a mem hátán lenne heat pad az sokat dobna rajta.

R5 2600x, R9 290

(#419) Ezekiell válasza Yutani (#417) üzenetére


Ezekiell
addikt

A GamersNexus tesztelte, hogy thermal padeket raktak a backplate-re a VRAMokhoz. Kb 2 fokot csökkentek a VRAMok hőmérsékletei ettől, ami nem rossz, ha azt nézzük, hogy eléggé a határon voltak padek nélkül.

Viszont sokkal fontosabb/jobb, hogy jelentősen, 8-10 fokkal javították az 5700XT hűtését csak azzal, hogy kicserélték a GPUn a thermal padet sima pasztára, és a leszorító csavarokhoz raktak 1-1 alátétet még, így növelve a leszorítóerőt.
Ezzel a "moddal" már nincs throttling, és marha egyszerűen megcsinálható. Itt a videó róla.

"Az interneten terjedő összes idézetem igaz." - Darwin

(#420) Tyrel válasza Cifu (#414) üzenetére


Tyrel
őstag

Hát mert angolban silicon vs silicone, és amikor fordítod magyarra így könnyű belekavarodni... Én is mondtam már szilikonvölgyet szilíciumvölgy helyett... (meg is kaptam hogy perverz vagyok)

Turenkarn

(#421) #82819712 válasza Tyrel (#420) üzenetére


#82819712
törölt tag

Ez még nem zárja ki hogy nem vagy az :)))
Ismered az OR XOR logikai kapuk működését?
Mondom a példát ha nincs biciglid nem zárja ki hogy elesel a parkban vele és szétcsapod a térded, mert kérheted kölcsön is a bringát. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#422) SP!T válasza Ezekiell (#419) üzenetére


SP!T
addikt

Oké-oké, de a gari akkor ugrott hivatalosan, mert le van matricázva a csavar (legalábbis az MSI ref kártyája biztosan).

[ Szerkesztve ]

(#423) BoneDragon válasza Heroes fan (#400) üzenetére


BoneDragon
addikt

Nem csak az alza létezik, máshol is van, olcsóbban.

(#424) Ribi válasza BoneDragon (#423) üzenetére


Ribi
nagyúr

Link plz. :U

(#425) Ezekiell válasza SP!T (#422) üzenetére


Ezekiell
addikt

Azért az a matrica is leszedhető-visszarakható ;) De megértem, ha vki nem akar ezzel szívni.

De nem is ez a gáz, hanem hogy miért nem lehet ezt gyárilag jól megcsinálni... Már a VEga-knál is ez volt a gáz, hogy nagyon szar volt a leszorító erő (egyenletessége) a cooleren, erre itt is eljátsszák ugyanazt.

"Az interneten terjedő összes idézetem igaz." - Darwin

(#426) Tyrel válasza Ribi (#424) üzenetére


Tyrel
őstag

[link]

Turenkarn

(#427) hajbel válasza andy19770128 (#407) üzenetére


hajbel
addikt

[link] Egyáltalán nem jó. Ugyanolyan hangos és forró a kártya, mint a Vega 64.

"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia

(#428) Prof válasza Ezekiell (#419) üzenetére


Prof
addikt

Hát ez nagyon szomorú, a blower maga eleve szomorú volt, de ez így duplán gáz. Eladásra gyártják nem használatra...
Ezek szerint két külön cég a GPU CPU részleg, a mindenki által dicsért CPUhoz a valaha volt legjobb gyári hűtőt adják, a GPU-hoz meg hát inkább nem minősítem ...
Szenvednek, hogy minden 1%-ot kicsikarjanak az architektúrából, erre a hűtésen lazán eldobnak 10-20%-ot mert csak....és akkor még nem tartunk ott, hogy ha elkezd throttlingolni azt bizony nem csak hallja a luzer user, hanem latja is a képernyőn... Kéne vmi lángoló sugárhajtóműves meme-el előjönnie az Nvidiának, hogy baszogassák megérdemelten az AMDt emiatt.

(#429) Krend válasza Prof (#428) üzenetére


Krend
csendes tag

2000 rpm a limit, az egyáltalán nem hangos, annyi max hogy nem hangtalan és ez is csak max load alatt van.

Konkréten ennyin pörgrtem a ref r9 290emen ha videózok és egyáltalán nem zavaró, mondhatni beleolvad az alap napi zajok közé
2500-3000 rpm felett kezd hangos lenni, 4000nél feljebb nem szoktam menni vele, mert ott már valóban jet turbina

Ez csak az én tapasztalatom, és ez alapján max a melegedés lehet problémás, de az is csak ha valóban elnezd visszavenni az órajelből

R5 2600x, R9 290

(#430) Ezekiell válasza Krend (#429) üzenetére


Ezekiell
addikt

AZ 5700Xt az bizony szépen elkezd visszavenni, egyszerűen kevés a hűtése - pasztával+alátétekkel nem vesz vissza.

Bármennyire is jó kártyának tartom a maga kategóriájában az 5700XT-t, így nem lehet megvételre ajánlani. Meg kell várni a 3rd party kártyákat normális hűtéssel, és azokat lehet venni (persze attól függ, mennyivel lesznek drágábbak). Én is egy olyanra pályázom.

"Az interneten terjedő összes idézetem igaz." - Darwin

(#431) hajbel válasza Ezekiell (#430) üzenetére


hajbel
addikt

Valószínűleg ezt is be lehet lőni UV-al + venti rpm növeléssel úgy, hogy ne throttlingoljon. Kár, hogy ezekre a cikk nem tér ki, de külföldi cikkek sem nagyon. Volt, ahol azt olvastam, hogy nem is nagyon lehet, bár az nyilván a kezdeti szoftvernek tudható be. Most találtam ezt a videót, sajnos itt csak UV van.

[ Szerkesztve ]

"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia

(#432) andy19770128 válasza Redneck (#410) üzenetére


andy19770128
aktív tag

mivel nem középkategóriás kártya hanem felső. munkára és 4k gaming ra

[ Szerkesztve ]

(#433) #82819712 válasza Ezekiell (#430) üzenetére


#82819712
törölt tag

"Bármennyire is jó kártyának tartom a maga kategóriájában az 5700XT-t, így nem lehet megvételre ajánlani."
Ezzel nem értek egyet mert ref eleve lehet moddolni.
Ki vegye:
1. a türelmetlenek, meg akiknek kicsi rosszul szellőző a házuk így kifújja a hőt.
2. Vízhűtésre vágyók.
3. Moddolók Arctic Accelero Extreme IV OC felpattintása
Mert aki azt hiszi hogy a Vega refek a Prométeusz 2.-vel meg két klassz széles ventivel roszabbak mint mondjuk egy Vega 64 Gigabyte custom, az életében nagyobbat még nem tévedett :))) Igaz hajbel ?

[ Szerkesztve ]

(#434) turistakolbi válasza #82819712 (#433) üzenetére


turistakolbi
aktív tag

A kérdés az hogy, pl a sapphire ad-e ki Dual bio-s os megoldást. (extreme oc-ra)
,mert láttam képeket, ahol normálisan volt hűtve ott azért 2100mhz es boost is látható volt.

Az én 2080 am is úgy megkajálja a 250 wattot mint annak a rendje. szóval annyira nem számítana ha a 5700x is megenne 250 wattot. és kicsit tudna kevesebbet mint a 2080.. majd fele annyiért :D 160-180k vs -250k-290k

[ Szerkesztve ]

https://www.twitch.tv/muerte188

(#435) Ezekiell válasza #82819712 (#433) üzenetére


Ezekiell
addikt

Persze, akinek nem gond a garancia elvesztése, ha értelmes hűtést akar (legalább annyira, hogy ne vegye vissza az órajelet a cucc a hőmérséklet miatt), az nyugodtan vegye. Azért ez nem a nagy többség szerintem :)

"Az interneten terjedő összes idézetem igaz." - Darwin

(#436) #82819712 válasza turistakolbi (#434) üzenetére


#82819712
törölt tag

Az mindegy hogy a Zafír ad e ki ilyet, amúgy a Nitro Limited Edition felel meg a toxicnak de mindegy hogy hívjuk csak vapor kamrás legyen.
Ha bárki ad ki ilyen bioszt amit említesz akkor átflesseled és mosod kezeidet. Legfőképpen a Devil megoldástól várok extrém dolgot ...
Az már izgalmasabb téma ha a 5700ra átflesseled a 5700XT bioszát feloldódik e a GPU Lock ??? :B Mert akkor insta BUY népkártya :K

[ Szerkesztve ]

(#437) Prof válasza Krend (#429) üzenetére


Prof
addikt

Ha a max fordulaton nem throttlingol és gyorsabb a kártya és nagyon hangos, akkor szar a hűtő, nem kell ezt magyarázni. A pasztázás, thermal padek is szarul vannak megcsinálva rajta. Egy custom normális hűtővel rendesen összerakva 15-20%-al gyorsabb lesz és halkabb!

(#438) eldiablo


eldiablo
addikt

Saját húzott 5700XT 3Dmark Fire Strike eredmény: [link]

3900X & 10850K

(#439) hajbel


hajbel
addikt

Akkor ide is: FidelityFX vs DLSS

"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia

(#440) #82819712 válasza hajbel (#439) üzenetére


#82819712
törölt tag

Jó dolognak tűnik ez a Sharpened 4K
Konzoloknál tuti default ez lesz.
Csak ne hibázzon mint a DLSS a sátorcövekeknél meg a lelógó drótoknál...

[ Szerkesztve ]

(#441) eldiablo


eldiablo
addikt

Kicsit életszagúbb:

Saját teszt. CPU limit szinte kizárt.

[ Szerkesztve ]

3900X & 10850K

(#442) hajbel válasza #82819712 (#440) üzenetére


hajbel
addikt

:K Benne is van a tesztben, hogy kevesebb az anomália a képen, kevesebb erőforrást igányel és jobban néz ki, mint a DLSS. Egyes játékokban a natív 4K-nál is jobban néz ki a 75% rezolúció +FidelityFX. Ez valószínűleg azért van, mert a "natív" 4K is eleve felskálázott textúrákkal operál.

"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia

(#443) #82819712 válasza hajbel (#442) üzenetére


#82819712
törölt tag

A Chill is fehér listával kezdte aztán mos már fekete lista van.
Majd erre is csinálnak egy feketelistát ha valahol nem oké.
A powerTable-król volt már itt szó ???
MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE HASZNÁLJA KÉREM !
A The right tool: the SoftPowerPlayTable of the Radeon RX 5700 and 5700 XT

(#444) hajbel válasza #82819712 (#443) üzenetére


hajbel
addikt

Valószínűleg ezért nem is vállalják be DX11-en egyelőre, viszont eddig DX12 és Vulkan alatt szépen teszi a dolgát. DX9-re könnyű volt megírni, ezért azzal is működik elvileg.

"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia

(#445) csiby222


csiby222
aktív tag

A hőmérsékleti összehasonlítás azért nem mérvadó mert az AMD referencia hűtéssel van mérve az Nvidia meg egy ASUS RoG Strix-el azért nem mindegy :D Egyébként nagyon jó kártyának tűnik főleg az árához képest ha nem akar az ember RTX-t ami amúgy se ér túl sokat játékoknál pláne nem multiban :)

Ha valaki fél a megfigyeléstől az használjon egy C64-t faraday kalitkában aggregátorról és hálózat nélkül. Ha nincs Nvidia Control Paneled itt leszedheted: https://www.microsoft.com/en-us/p/nvidia-control-panel/9nf8h0h7wmlt?activetab=pivot:overviewtab

(#447) awexco válasza dudu5130 (#446) üzenetére


awexco
őstag

ár /performance terén jobb ez a két 5700-es kártya mint az nVidia . Ennyi . Milyen kérdés van még ? :)

I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77

(#448) csiby222 válasza dudu5130 (#446) üzenetére


csiby222
aktív tag

Linus Tech Tips is tesztelte Én kb nekik hiszek és amit a videóban is elmondanak azért Super-ral tesztelték mert az Nvidia nem folytatja tovább a sima kiadások értékesítését.

Ha valaki fél a megfigyeléstől az használjon egy C64-t faraday kalitkában aggregátorról és hálózat nélkül. Ha nincs Nvidia Control Paneled itt leszedheted: https://www.microsoft.com/en-us/p/nvidia-control-panel/9nf8h0h7wmlt?activetab=pivot:overviewtab

(#449) Dragon3000 válasza csiby222 (#448) üzenetére


Dragon3000
addikt

Pontosítva a 2070 és 2080 nem lesz, a 2060 megmarad, ezért is árazták drágábbra a 2060s-t.

(#450) Magnum PI


Magnum PI
tag

Mit gondoltok kb mikor jelenhetnek meg az egyedi hűtéssel szerelt kártyák?

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.