- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
miaoumaoi
tag
[quote]a Win7 meg annyira messze van a buktától, hogy az MS történetének jelenleg legsikeresebb szoftvere.[/quote]
mert többen vesznek sz.gépet mint pl. 10 évvel ezelőtt, és deszktopra nincsen alternatíva, mert bill és a haverjai elintéztek mindenkit aki pc-re akart valami humánusabb os-t fejleszteni. sajna.
billy azt hiszi, hogy a pc az övé, mint pl. jobs-nak a mac-ek, de ez nem igaz, hiába szitázza rá a matricáját a legtöbb pc-re, sőt legszívesebben mindre, enyhén szólva törvénytelen amit csinál... és itt most nem a windows-ról beszélek, hogy jó vagy rossz stb., hanem hogy a pc nem billié, hanem az ibm-é. Az ibm sosem adta billynek. Kíváncsi lennék mennyire lenne népszerű a windows, ha annak idején nem ölik meg a be inc.-et, a corel-t, stb. Vagy ki venne office 20xx-et, ha nem lenne windows.
Szerintem billinél ez a "a pc a windowsal együtt az enyém" az ő harca, egyfajta mein kampf. -
attila9988
őstag
az a tény pedig mellékes, hogy az NT6-os kernellel egy teljesen új fejlesztési filozófia mentén indultak el. lényegtelen.
Lényeg az lett volna, hogy nem "alapozás" kell az embereknek valamely jövőbeni termékhez, hanem a használható operációs rendszer. Így hiába rendelkezett a vista előremutató fejlesztésekkel is, ez a tény önmagában kevés volt az üdvösséghez.
nem említi. pénzügyileg nem a legsikeresebb termékük, ennyit mondtak
Megfogalmazhatod 1000 féle képpen te is, attól még tény, hogy ha nem a 90+ % részesedéssel bíró MS nyomatta volna OEM -ben az arcodba, hanem egy kissebb vállalat, akkorát bukott volna mint egy ház...
Ha én vagyok az egyetlen kerékgyártó üzem, akkor a félresikerült sokszöget is megveszik majd tőlem mert muszáj, aztán majd később ha sikerül megcsinálni rendesen, szabadkozok, és elmondom hogy "pénzügyileg nem volt a legsikeresebb termékem". És ami félelmetes az egészben, hogy lesznek majd sokan akiknek még a sokszög is a kedvencük lesz, és védik majd, még ha én magam állítom is róla, hogy félresikerült..Win7 sem fogyaszt kevesebbet, nem is sokkal gyorsabb, csak közben eltelt 3 év és megnőttek az igényeink. meg a gépünk.
Nálam nem ez a helyzet, a vasak nem változtak, csak a rendszer. Lehet hogy csak finomhangolásról van szó, de azok a szolgáltatások amik korábban csak hátráltattak, a win7 -ben teszik a dolgukat. Érzésre is gyorsabb, ez pedig sokkal többet ér mint akármilyen szintetikus mérés. Ez egy jobb termék, és talán te sem vitatod ezt a tényt.
ahhoz képest különösebb gond nélkül dolgoztam rajta élesben egészen SP1-ig. lehet, nem hulladék gépre tettem...
Aha.. szóval a gépet kell az ms aktuális rendszere alá gyártani? Én azt hittem az oprendszert írják a gépre... lehet rosszul tudom...
nyilván nem. az SP1-gyel némileg optimalizáltak bizonyos szolgáltatásokat, az SP2 meg csupán patch-ek gyűjteménye volt, Win7 ehhez képest rendesen át lett dolgozva.
Az sp2 -vel felvértezett vista jelentősen jobb, mint az alap változat. Ennyit akartam mondani. A "win7 át lett dolgozva" szöveggel meg magadnak mondasz ellent.
hát mondjuk a felét újraépítették, a csicsa pedig funkcionális csicsa, de ugyanez elmondható a 2000-XP, valamint az NT4-2000 váltásról is. tudod, így megy a szoftverfejlesztés.
A fejlesztés közbenső lépcsőfokait pedig nem biztos hogy érdemes piacra küldeni, ha nincsenek a megfelelő állapotban. És itt bakizott az ms...
igen, ha valami gyorsan terjed, az általában nem sikeres...
Ha gyorsan terjed két hónapban, attól még bezuhanhat a 4. -ben nem igaz? Sikerességet mérni azzal lehetne egy oprendszer esetében, hogy a teljes életciklusának eredményeit veted össze, nem pedig két hónapot, és abból "továbbgondolod" hogy mi lenne ha....
-
törölt tag
Mondjuk ez az aláírt driver egy érdekes kérdés. Jelenleg használok egy olyan eszközt, amihez drivert kellett moddolnom (mert az eredeti GB féle folyton kékhalálba küldte az OS-t). Ugyan a kiindulási alap egy WHQL driver volt (a GB féle is az, ettől függetlenül működésképtelen fos), viszont a mod miatt már nem minősül annak, és erre telepítéskor fel is hívta a figyelmem a W7 (ettől függetlenül ugye fel lehet rakni, de elméletileg nem kellene, hogy betöltse az OS). Bootkor mégsem kell letiltanom az aláírás ellenőrzést, simán elindítja a W7... Én sem értem igazán, mert eddig egyetlen hasonló driver sem indult el így.
(Mindez W7 x64 Professional alatt.)
-
erdoke
titán
"Win7 sem fogyaszt kevesebbet, nem is sokkal gyorsabb, csak közben eltelt 3 év és megnőttek az igényeink. meg a gépünk."
Szerintem ennek a szövegnek rendkívül jó az áthatoló képessége, ugyanis több tucatnyiszor leírtam már én is, hogy nem nagy különbség van, de hiába. Anno (2006 szeptember?) egy X2 4800+ és 2 GB RAM gépre tettem a Vista RC1/RC2-t és a véglegest, most ugyanezen fut a Win7. Akkoriban a legtöbb hőzöngő egy sima A64-es (vagy még Athlon XP-s), fél-1 giga RAM-mal megvert gépre telepítette, aztán szidta, mint a bokrot. Az első pár hónapban még szívtam 1-2 lassan reagáló gyártó drivereivel, utána semmi gondom nem volt.
-
attila9988
őstag
időszakra levetítve már rég több felhasználója van.
Az a baj az ilyen statisztikákkal, hogy igazából nem a sikerességet méri, legfeljebb a terjedési sebességet (eladási mutatókat), egy rövid időtartamon belül. "Adott időszakra levetítve" baromi könnyű bebizonyítani bármit. A windows 7 első pár hónapban történt eladásai nem garantálják hogy teljes életciklusa alatt sikeresebb termék lesz mint az xp. Mégis ilyen messzemenő következtetéseket vonsz le ilyen kevés adatból.
-
attila9988
őstag
de azért csak megalapozta a Server 2008/R2/Windows 7 családot, ami azért valljuk be, igencsak sikeres.
Akkor ezek szerint a windows 1.0 is egy fantasztikus csoda, mert hát csak megalapozta az egész windows termékcsaládot úgy, ahogy van..
Hihetetlen hogy maga a microsoft is fekete foltként említi (na jó.. legyen szürke) te meg kardoskodsz mellette.mert műszakilag teljesen rendben van
Hát.... lehet szép grafikonokat mutogatni, meg hangzatos elnevezésekkel dobálózni, de a vista akkor is egy lassú vacak volt, (Az intel szerint is, illetve a számítógép gyártók sem voltak odáig tőle) az első változata úgy hulladék ahogy van. Nyilván az sp2 -es kiszerelés az már csaknem windows 7, de nem ez az állapot volt az, aminek annó meg kellett felelnie a piacon. Szépen rendberakták, kapott egy kis csicsát, és így lett a windows 7. De ehhez kellett egy pár év..
-
Polesz
addikt
A Windows Vistával kapcsolatban Ballmer kifejtette, hogy rengeteg pénzt és munkát öltek egy olyan termékbe, amely végül megfeneklett a rossz időzítés és a rosszul végrehajtott megjelenés miatt. A szoftvercégnek több, mint 6 milliárd dollárjába került a fejlesztés, ami hatalmas összeg, ehhez képest viszont a Vista meg sem tudta közelíteni a Windows XP eredményét. A cégvezető szerint túl nagy fába vágták a fejszéjüket, különösen azután, hogy 6 évig nem álltak elő új termékkel ezen a téren. (Mások ezt úgy értelmezik, hogy valódi innováció helyett a Microsoft egy DRM-szörnyet fogadott el utódként, amely azután törvényszerűen bukott meg a vásárlók ellenállásán.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- E-roller topik
- Mikrotik routerek
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- Sapphire Pulse RX 6600 XT - eladó!
- ÚJ DELL XPS 14 9440 PROFI Laptop, -70% 14,5" Ultra 7 155H 12Mag 16/512 FHD+ 120Hz /Millió! Ft/
- Vadonat új garanciás laptopok hihetetlen áron! Szeptember Októberi lista! Razer blade zephyrus
- ÚJ HP ENVY x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab -30% 15,6" AMD RYZEN 7 7730U 8Mag 16/1TB FHD
- 512MB (3db) - 1GB (16db) - 2GB (21db) DDR2 RAM-ok (és RAM-Kitek)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB be quiet! Pure Base 500 FX 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3126, 98% Akkumulátor
- Apple Mac mini M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Yellow -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3125, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest