Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
Új hozzászólás Aktív témák
-
miaoumaoi
tag
[quote]a Win7 meg annyira messze van a buktától, hogy az MS történetének jelenleg legsikeresebb szoftvere.[/quote]
mert többen vesznek sz.gépet mint pl. 10 évvel ezelőtt, és deszktopra nincsen alternatíva, mert bill és a haverjai elintéztek mindenkit aki pc-re akart valami humánusabb os-t fejleszteni. sajna.
billy azt hiszi, hogy a pc az övé, mint pl. jobs-nak a mac-ek, de ez nem igaz, hiába szitázza rá a matricáját a legtöbb pc-re, sőt legszívesebben mindre, enyhén szólva törvénytelen amit csinál... és itt most nem a windows-ról beszélek, hogy jó vagy rossz stb., hanem hogy a pc nem billié, hanem az ibm-é. Az ibm sosem adta billynek. Kíváncsi lennék mennyire lenne népszerű a windows, ha annak idején nem ölik meg a be inc.-et, a corel-t, stb. Vagy ki venne office 20xx-et, ha nem lenne windows.
Szerintem billinél ez a "a pc a windowsal együtt az enyém" az ő harca, egyfajta mein kampf. -
boxos23
aktív tag
Segítsetek miért nem látja a win 7 64bit a 4gb ramomat ?1db 667mhz 1gb és 3db 800mhz 1gb memóriám van és csak 3gb lát belőlle a biosban meg a tulajdonságokban de egy progival a CPUID meg látja a 4gb akkor most mi van???
-
Raymond
titán
-
eziskamu
addikt
Dezsavű érzésem van
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #140 üzenetére
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean sed est ipsum. Suspendisse et quam et nisi blandit faucibus ut in lacus. Maecenas quis eros sem, sit amet pretium eros. Aliquam porttitor aliquet volutpat. Phasellus lobortis neque ut erat pulvinar vitae condimentum purus congue. Duis a sem in erat iaculis condimentum a in neque. Quisque sit amet tortor purus. Aliquam tincidunt varius augue in ullamcorper. Nullam eget magna odio. Maecenas quis arcu sapien.
Pellentesque facilisis, libero at lacinia laoreet, justo magna convallis est, eget pellentesque sem elit non lectus. Mauris at mattis augue. Vestibulum euismod odio vel purus placerat tempor luctus metus pulvinar. In vulputate placerat luctus. Cras pellentesque, est vel pharetra pellentesque, nisl risus rutrum turpis, quis faucibus metus enim vel odio. Mauris lacinia felis sed urna volutpat in tincidunt orci consectetur. Donec vehicula feugiat viverra. Praesent imperdiet auctor mauris quis tincidunt. Donec vel neque non lectus condimentum aliquam a nec risus. Fusce sapien orci, congue quis dictum non, tempor ut felis.
-
attila9988
őstag
válasz
#16820480 #139 üzenetére
az XP sem azért terjedt el, mert az oem gyártók az emberek arcába tolták
Nem is az xp -ről írtam..
én használtam még bőven SP1 előtti vistát, és sokkal kevesebb gondom volt vele, mint XP-vel
Nálam ez fordítva volt, nagyon sok probléma volt vele, és egy idő után meguntam a nyavajgó embereket is, ezért mindenkinek azt mondtam, hogy várjon még azzal az átállással, ha nem sürgős, mert lesz ez még jobb is. Nekem elég sok minden nem tetszett a vista -val kapcsolatban, és azok nem tetszenek ma sem. Az viszont tény, hogy egy mai változat azért sokkalta használhatóbb mint az első kiadás volt.
még a virtuális memóriát is kikapcsoltam 2 giga ram mellett, mert nem volt rá igazán szükség
De jó neked... nekem ramból sosem elég oprendszertől függetlenül..
Kár hogy magyar vagyok, egy olyan országban ahol még egy pc is luxus..ez tulajdonképpen a pécé korszak csődje
Fenét... A pc -ben pont az a jó, hogy sokszínű, és szabványokhoz igazodó alkatrészekből áll, illetve olyan software -t írsz rá, amilyet akarsz. Ha nem így lenne, és minden gép egyedi volna, akkor egymillió forint alatt te nem kapnál használható masinát, mert az egyes cégek rengeteg pénzt számolnának fel az egyedi, semmi másba nem használható alkatrészek kapcsán felmerülő költségekre.. Nézz meg egy sz**r Iphone -t... aztán az árcédulát...
És gondolj bele, hogy ők még azt is megmondják, hogy milyen programot vehetsz meg, és hogy honnan, és még ott is piszok drágán, mert az apple tudja mi a jó neked...
Számítógépeknél inkább ne jöjjön el ez a korszak.... (jobban belegondolva nem is jutott volna idáig a dolog abban az üzleti modellben)de még brand gépeknél is...
Ott van csak igazán.... a magamnak épített gépekkel nem szokott baj lenni, és mindíg olcsóbb mint a brand... Láttad te már hogyan készülnek a brand gépek? Tudom moonman azt szokta mondani hogy "összefőzik rendesen"... de vannak kontár szakácsok is ám, és akkor csak a logot fizeted....
és pont ezért, hogyan írnák "a" hardverre az operációs rendszert?
Mint amikor "hogyan írjunk szabványos weboldalt"..
Hát mégis mit gondolsz hogyan?
Szabványokhoz írják... ha ezt teszik, az összes pc -n menni fog, és megy is... a béna driver kérdéskör az más....
A vista -nak mint rendszernek volt elég baja, és nem kell mindent a pc gyártókra kenni... Szerinted a microsoft nem tud elszúrni semmit? Dehogynem.... Ez olyan mint a google imádat.. Azt sem értettem soha. A microsoft -ot sem kell annyira védeni. Mellényúltak, és kész. Ez a lényeg...a vista nem köztes termék, csak szépen lejáratták a sajtóban, meg a fórumokon
Szóval a vista egy tök jó termék, csak valahogy a szakma sem igazán vette ezt észre? Érdekes.... "Én tökéletes vagyok, csak a többség szerint nem".. Hasonló a két mondat igaz?
A "forumozók" meg nem tudnak egymaguk lejáratni egy egyébként jó terméket..és ha mondjuk a vistát nem adják ki, hanem egyből a 7 jön (ha így gondoltad a köztes termékek nem kiadását), akkor a w7 esetében lettek volna meg azok a driver problémák, mint vista esetében voltak, amikor a gyártók egyszerűen lusták fejleszteni, amíg nem muszáj.
Ez így igaz. A vistanak azonban nem csak a driver gondok tettek be. Nem mellesleg maga a driver modell már a vista megjelenése előtt is beszerezhető volt amicrosoft -tól, aki akart kompatibilis driver -t írni, az tudott...
Csak jöttek a "nem megfelelően működik vista -n a kártya" dumák, hogy vegyél újat, meg jöttek a microsoft lefizetős megoldások, aminek az lett az eredménye hogy "Ez a laptop CSAK a vista -val kompatibilis... " Marhaság, de aki nem értett hozzá az benyalta ezt a szöveget, mert nem tudta hogy a pc az pc marad akkor is, ha a fusi siemens szerint csak vista -val megy. Aki tudta, az össze szedegette a drivereket, és vissza dobta az xp -t, ami kétszer gyorsabban, és problémamentesen futtatta a kedvenc alkalmazásokat....
A vista egyébként még az intel szerint sem volt megfelelő teljesítményű, és ők azért csak tudják mi az hogy "megfelelő". Nem józsi bácsi a szomszédból, hanem a világ legnagyobb chip gyártója. Ők most a windows mobil -t is leszólták, és megtehetik. És tudod mit? Talán még igazuk is van, bármily tökéletes is a microsoft... -
törölt tag
válasz
attila9988 #138 üzenetére
bocs, hogy beleszólok, de...
az XP sem azért terjedt el, mert az oem gyártók az emberek arcába tolták, meg mert embertelenül sok ideig nem volt utódja. én használtam még bőven SP1 előtti vistát, és sokkal kevesebb gondom volt vele, mint XP-vel. megfelelően gyors volt, stabil volt, és nem utolsó sorban sokkal modernebb az elődnél. még a virtuális memóriát is kikapcsoltam 2 giga ram mellett, mert nem volt rá igazán szükség, még játékok mellett sem.
igen, igaz az, hogy nem hulladék gépre kell rakni. ez tulajdonképpen a pécé korszak csődje, amikor annyi féle hardver létezik (ami elvileg ugyanaz, csak más cég gyártja), hogy komolyan kell gondolkozni a kompatibilitáson, ha magadnak akarsz legózni. de még brand gépeknél is van aljatermék, ahol az árcédula az elsődleges, nem a minőség. és pont ezért, hogyan írnák "a" hardverre az operációs rendszert? a hardver szabványainak megfelelően írják, de attól még lehet simán olyan eszköz, aminél vagy kompatibilitási gondok vannak, vagy egyszerűen a gyártó rosszul írta meg a drivert hozzá (mert ugye ez sem az OS fejlesztőjének a feladata).
a vista nem köztes termék, csak szépen lejáratták a sajtóban, meg a fórumokon a "hozzáértők". én is nagyo nnehezen raktam fel, mert annyi rosszat hallottam róla, de aztán fél év használat után egyszerűen nem értettem, hogy miért szídják. és ha mondjuk a vistát nem adják ki, hanem egyből a 7 jön (ha így gondoltad a köztes termékek nem kiadását), akkor a w7 esetében lettek volna meg azok a driver problémák, mint vista esetében voltak, amikor a gyártók egyszerűen lusták fejleszteni, amíg nem muszáj.
-
attila9988
őstag
az a tény pedig mellékes, hogy az NT6-os kernellel egy teljesen új fejlesztési filozófia mentén indultak el. lényegtelen.
Lényeg az lett volna, hogy nem "alapozás" kell az embereknek valamely jövőbeni termékhez, hanem a használható operációs rendszer. Így hiába rendelkezett a vista előremutató fejlesztésekkel is, ez a tény önmagában kevés volt az üdvösséghez.
nem említi. pénzügyileg nem a legsikeresebb termékük, ennyit mondtak
Megfogalmazhatod 1000 féle képpen te is, attól még tény, hogy ha nem a 90+ % részesedéssel bíró MS nyomatta volna OEM -ben az arcodba, hanem egy kissebb vállalat, akkorát bukott volna mint egy ház...
Ha én vagyok az egyetlen kerékgyártó üzem, akkor a félresikerült sokszöget is megveszik majd tőlem mert muszáj, aztán majd később ha sikerül megcsinálni rendesen, szabadkozok, és elmondom hogy "pénzügyileg nem volt a legsikeresebb termékem". És ami félelmetes az egészben, hogy lesznek majd sokan akiknek még a sokszög is a kedvencük lesz, és védik majd, még ha én magam állítom is róla, hogy félresikerült..Win7 sem fogyaszt kevesebbet, nem is sokkal gyorsabb, csak közben eltelt 3 év és megnőttek az igényeink. meg a gépünk.
Nálam nem ez a helyzet, a vasak nem változtak, csak a rendszer. Lehet hogy csak finomhangolásról van szó, de azok a szolgáltatások amik korábban csak hátráltattak, a win7 -ben teszik a dolgukat. Érzésre is gyorsabb, ez pedig sokkal többet ér mint akármilyen szintetikus mérés. Ez egy jobb termék, és talán te sem vitatod ezt a tényt.
ahhoz képest különösebb gond nélkül dolgoztam rajta élesben egészen SP1-ig. lehet, nem hulladék gépre tettem...
Aha.. szóval a gépet kell az ms aktuális rendszere alá gyártani? Én azt hittem az oprendszert írják a gépre... lehet rosszul tudom...
nyilván nem. az SP1-gyel némileg optimalizáltak bizonyos szolgáltatásokat, az SP2 meg csupán patch-ek gyűjteménye volt, Win7 ehhez képest rendesen át lett dolgozva.
Az sp2 -vel felvértezett vista jelentősen jobb, mint az alap változat. Ennyit akartam mondani. A "win7 át lett dolgozva" szöveggel meg magadnak mondasz ellent.
hát mondjuk a felét újraépítették, a csicsa pedig funkcionális csicsa, de ugyanez elmondható a 2000-XP, valamint az NT4-2000 váltásról is. tudod, így megy a szoftverfejlesztés.
A fejlesztés közbenső lépcsőfokait pedig nem biztos hogy érdemes piacra küldeni, ha nincsenek a megfelelő állapotban. És itt bakizott az ms...
igen, ha valami gyorsan terjed, az általában nem sikeres...
Ha gyorsan terjed két hónapban, attól még bezuhanhat a 4. -ben nem igaz? Sikerességet mérni azzal lehetne egy oprendszer esetében, hogy a teljes életciklusának eredményeit veted össze, nem pedig két hónapot, és abból "továbbgondolod" hogy mi lenne ha....
-
törölt tag
Mondjuk ez az aláírt driver egy érdekes kérdés. Jelenleg használok egy olyan eszközt, amihez drivert kellett moddolnom (mert az eredeti GB féle folyton kékhalálba küldte az OS-t). Ugyan a kiindulási alap egy WHQL driver volt (a GB féle is az, ettől függetlenül működésképtelen fos), viszont a mod miatt már nem minősül annak, és erre telepítéskor fel is hívta a figyelmem a W7 (ettől függetlenül ugye fel lehet rakni, de elméletileg nem kellene, hogy betöltse az OS). Bootkor mégsem kell letiltanom az aláírás ellenőrzést, simán elindítja a W7... Én sem értem igazán, mert eddig egyetlen hasonló driver sem indult el így.
(Mindez W7 x64 Professional alatt.)
-
erdoke
titán
"Win7 sem fogyaszt kevesebbet, nem is sokkal gyorsabb, csak közben eltelt 3 év és megnőttek az igényeink. meg a gépünk."
Szerintem ennek a szövegnek rendkívül jó az áthatoló képessége, ugyanis több tucatnyiszor leírtam már én is, hogy nem nagy különbség van, de hiába. Anno (2006 szeptember?) egy X2 4800+ és 2 GB RAM gépre tettem a Vista RC1/RC2-t és a véglegest, most ugyanezen fut a Win7. Akkoriban a legtöbb hőzöngő egy sima A64-es (vagy még Athlon XP-s), fél-1 giga RAM-mal megvert gépre telepítette, aztán szidta, mint a bokrot. Az első pár hónapban még szívtam 1-2 lassan reagáló gyártó drivereivel, utána semmi gondom nem volt.
-
Namelesske
addikt
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #129 üzenetére
"Akkor ezek szerint a windows 1.0 is egy fantasztikus csoda, mert hát csak megalapozta az egész windows termékcsaládot úgy, ahogy van.."
az a tény pedig mellékes, hogy az NT6-os kernellel egy teljesen új fejlesztési filozófia mentén indultak el. lényegtelen."Hihetetlen hogy maga a microsoft is fekete foltként említi"
nem említi. pénzügyileg nem a legsikeresebb termékük, ennyit mondtak, ne rugózzunk már ezen, mert szánalmas erőlködés csak."Hát.... lehet szép grafikonokat mutogatni, meg hangzatos elnevezésekkel dobálózni, de a vista akkor is egy lassú vacak volt"
Win7 sem fogyaszt kevesebbet, nem is sokkal gyorsabb, csak közben eltelt 3 év és megnőttek az igényeink. meg a gépünk."az első változata úgy hulladék ahogy van."
ahhoz képest különösebb gond nélkül dolgoztam rajta élesben egészen SP1-ig. lehet, nem hulladék gépre tettem..."Nyilván az sp2 -es kiszerelés az már csaknem windows 7"
nyilván nem. az SP1-gyel némileg optimalizáltak bizonyos szolgáltatásokat, az SP2 meg csupán patch-ek gyűjteménye volt, Win7 ehhez képest rendesen át lett dolgozva."Szépen rendberakták, kapott egy kis csicsát, és így lett a windows 7."
hát mondjuk a felét újraépítették, a csicsa pedig funkcionális csicsa, de ugyanez elmondható a 2000-XP, valamint az NT4-2000 váltásról is. tudod, így megy a szoftverfejlesztés."Az a baj az ilyen statisztikákkal, hogy igazából nem a sikerességet méri, legfeljebb a terjedési sebességet"
igen, ha valami gyorsan terjed, az általában nem sikeres..."A windows 7 első pár hónapban történt eladásai nem garantálják hogy teljes életciklusa alatt sikeresebb termék lesz mint az xp."
sokkal sikeresebb lenne, mert nem küszködik annyi problémával, csak nem lesz ideje, mert nem küszködik annyi problémával. remélem értjük a párhuzamot. -
fatal`
titán
válasz
attila9988 #130 üzenetére
"hogy teljes életciklusa alatt sikeresebb termék lesz mint az xp."
Esélye sincs, tekintve, hogy nem 6 év múlva jön a következő Windows.
-
fatal`
titán
válasz
Namelesske #128 üzenetére
Már akkor imádtam ezeket a HSZeket.
Driverek voltak rá a win2k miatt, az elődje nem a 98 volt hanem a win2k (1000x jobb volt mint a 98, szerettem azt a rendszert).
Egyébként egyetértek, minden idők legszarabb RTMje volt. SP2ig egy használhatatlan trágyadomb volt az egész tele lyukakkal, csak senki nem emlékszik rá.
-
attila9988
őstag
időszakra levetítve már rég több felhasználója van.
Az a baj az ilyen statisztikákkal, hogy igazából nem a sikerességet méri, legfeljebb a terjedési sebességet (eladási mutatókat), egy rövid időtartamon belül. "Adott időszakra levetítve" baromi könnyű bebizonyítani bármit. A windows 7 első pár hónapban történt eladásai nem garantálják hogy teljes életciklusa alatt sikeresebb termék lesz mint az xp. Mégis ilyen messzemenő következtetéseket vonsz le ilyen kevés adatból.
-
attila9988
őstag
de azért csak megalapozta a Server 2008/R2/Windows 7 családot, ami azért valljuk be, igencsak sikeres.
Akkor ezek szerint a windows 1.0 is egy fantasztikus csoda, mert hát csak megalapozta az egész windows termékcsaládot úgy, ahogy van..
Hihetetlen hogy maga a microsoft is fekete foltként említi (na jó.. legyen szürke) te meg kardoskodsz mellette.mert műszakilag teljesen rendben van
Hát.... lehet szép grafikonokat mutogatni, meg hangzatos elnevezésekkel dobálózni, de a vista akkor is egy lassú vacak volt, (Az intel szerint is, illetve a számítógép gyártók sem voltak odáig tőle) az első változata úgy hulladék ahogy van. Nyilván az sp2 -es kiszerelés az már csaknem windows 7, de nem ez az állapot volt az, aminek annó meg kellett felelnie a piacon. Szépen rendberakták, kapott egy kis csicsát, és így lett a windows 7. De ehhez kellett egy pár év..
-
Namelesske
addikt
Pár 2001/2002-es kommentár a Windows XP hez:
Hogy foglalhat egy rendszer (!) 1 GB-t nál többet! OMG
Kinek van 256 MB RAM a gépébe ? Hülyék ezek a Microsoftnál, ezt senki nem fogja használni...
A programjaim fele és egy játékom se nem megy rajta, de egy k*la ez...
Állandóan kékhalálozik, nincs rá egy darab driverse, én emiatt pedig nem fogok venni újgépet, szóval marad a jó kis 98...
Ez egy lassú sz?r hogy lehet ilyet kiadni, meg hogy néz már ki, pazarolja az erőforrásokat a csicsa, én nem a Windowsnak vettem a gépet!
Persze ma egy 10 évvel korábbi hardverekre tervezett XP még jó hogy hasít (pedignem) egy max 4 éves hardveren... Meg egy sok servicepackkal ellátott teljesen új rendszert kaptak az évek során az emberek... Az XP RTM se volt jobb se a Vistánál, se az ME-nél, se a 98 RTM nél... Még azt is meg merem kockáztatni a legrosszabb RTM kiadás volt... A Vista kezdeti nehézségei azokhoz képest semmik voltak.
-
Namelesske
addikt
Vista bukta érdekes, mert nekem nem egy ismerősöm vistázik (OEM), és nagyon megvannak elégedve vele, nem értik, hogy minek szidják szegény szeretet Windows-zukat, mert nem halottak semmi vérpistike hosszászólásról, vistabukásról stb..
Ha már bunkták:
Windows 98 ról váltottam Windows ME-re anno, és azt használtam és még használom ma is Virtual PC-be mert annyira jó kis rendszer volt. Természetesen az is bukta volt, csak éppen én nem tudtam róla, és húdeboldog voltam vele, mert nem befolyásolt senki véleménye. Szerencsére mindig így választok programokat is, Windows Media Player 10 óta nem használok más Lejátszót stb, pedig mindenki szerint (muhaha) az milyen f0s program... Pedig kivételesen jó.
-
julius666
addikt
válasz
gtasystem #121 üzenetére
Tudod az hogy most a nagy többség gépén XP van, az nem azt jelenti h ez mindig is így volt.
Ha azt nézzük, adott időszak alatt mennyi új felhasználó pártolt át az adott oprszr-re, a win7 überel mindent. Ez pedig azt jelenti, nagyon csúnyán át fogja venni az XP helyét és viszonylag hamar, Redmondban pedig Benjamin Franklinnel fogják kitörölni a s*ggüket minden sz*rás után.
Ezen mit nem lehet érteni?moonman: Az anyagi bukta = bukta. Ezen nincs mit szépíteni, ők maguk is bevallották.
Az más kérdés, hogy nem ment kárba a befektetett zsozsó, mivel az összepötyögött kód nagy része ment a win7-be. De ettől függetlenül a vista bukta volt. -
-
moonman
titán
"a Vista meg sem tudta közelíteni a Windows XP eredményét"
nézőpont kérdése. pénzügyileg lehet, hogy maga a Vista nem érte meg, de azért csak megalapozta a Server 2008/R2/Windows 7 családot, ami azért valljuk be, igencsak sikeres.
"A cégvezető szerint túl nagy fába vágták a fejszéjüket, különösen azután, hogy 6 évig nem álltak elő új termékkel ezen a téren."
ez meg úgy faszság, ahogy van. a Vista pont az XP szerencsétlenkedése miatt húzodott 6 évig. ha Jim Allchin 2003-2004-ben azt mondja, hogy na jól van, ebből elég volt, akkor ott helyben kinyírják az XP-t és bevezetik a Longhorn-t, ami ugyan nem lett volna akkora ugrás, mint a Vista, de az XP-t is úgy elfelejtettük volna, mint a huzat. ilyen szempontból a Vista "bukását" maga az XP idézte elő, mert mégis úgy döntöttek, hogy életben tartják. ("bukás" továbbra is idézőjelben, mert műszakilag teljesen rendben van, csak túl "más" volt a közönségnek.)
-
Polesz
addikt
A Windows Vistával kapcsolatban Ballmer kifejtette, hogy rengeteg pénzt és munkát öltek egy olyan termékbe, amely végül megfeneklett a rossz időzítés és a rosszul végrehajtott megjelenés miatt. A szoftvercégnek több, mint 6 milliárd dollárjába került a fejlesztés, ami hatalmas összeg, ehhez képest viszont a Vista meg sem tudta közelíteni a Windows XP eredményét. A cégvezető szerint túl nagy fába vágták a fejszéjüket, különösen azután, hogy 6 évig nem álltak elő új termékkel ezen a téren. (Mások ezt úgy értelmezik, hogy valódi innováció helyett a Microsoft egy DRM-szörnyet fogadott el utódként, amely azután törvényszerűen bukott meg a vásárlók ellenállásán.)
-
-
negyedes
addikt
válasz
Fooler89 #110 üzenetére
Pl PatchGuard
-
törölt tag
válasz
gtasystem #108 üzenetére
Apró probléma, hogy a W7 nem januárban jelent meg, hanem október 22-én... Szóval még mindössze nyolc és fél hónapja van piacon, azóta tett szert 19,8%-os részesedésre...
A Vista 2007. január 30-án jelent meg, ehhez hozzáadjuk a nyolc hónapot, és máris szeptember van. Az arra vonatkozó adat pedig ott van: 4,5%
Szóval "kicsit" nagyobb ott az eltérés, mint ahogy Te írod. Szóval nem mondtad jól...
-
gtasystem
őstag
-
h_143570
addikt
Lattom van nemi tevedes a HTT-vel kapcsolatban
[link]"Hyper-threading works by duplicating certain sections of the processor—those that store the architectural state—but not duplicating the main execution resources."
Valojaban egy osergi meg az SUN UltraSparc proceszoraiban megjelent trukot alkalmazza, miszerint a processzor nehany program vegrehajtassal kapcsolatos regiszteret megtobszoroznek, mig a vegrehajto egyszeg szam valtozatlan marad. Az Intel esetben duplazasrol szol a dolog.
Igy lehetove valik, hogy processzor kevesebb context switchet hajtson vegre. Azaz pl futhat eggyut a jatek es az oprendszer fobb folyamatai anelkul, hogy a koztuk valo valtas negativ hatasai teljes mertekben jelentkeznenek. Ha visszont masszivan 1 szalas program fut az adott processzoron akkor a HTT megnovekedet adminisztracios koltsegek miatt lehet egy kb 1% sebesseg csokenes.
Az AMD kovetzko genracios processzoraiban mar reszleges feldolgozo egyseg tobszorozeses megoldas lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csúcskategóriás gamer fenevad: ASUS ROG Strix Scar G733QS (Ryzen 9, RTX 3080, 32gb ram/1tb ssd)
- Huawei Watch GT5 Pro 2027.04.15.-ig Garis!
- szinte új Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49 mm fekete titántok titán milánói szíj 1 év garancia
- újszerű Apple Watch Series 10 GPS 42mm kozmoszfekete alumíniumtok fekete Apple garancia
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Legjobb kijelzős! ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD - 400nit! magyarbill 1 év garancia
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest