Hirdetés
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sivi151: Framework csendesen felvette a magyar billentyűzetet
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"Biztonság terén bármekkorát léphet az MS, a megtépázott hírnevét már nem szerzi vissza">tekintettel arra, hogy ezen a téren csak rossz hírneve volt, így jó hírnevet nem is szerezhet VISSZA. esetleg ezen túl szerezhet olyan hírnevet, hogy biztonságos, de ez egy másik történet...
erről a gimp pro-ról adjatok mér egy linket! vagy csak leírást...
-
szabage
tag
Én csak annyit szeretnék, hogy hasonlóan az indexhez pl, bizonyos cikkekhez ne lehessen kommentálni.
Ja meg hogy használjatok openbsd-t!
-
moonman
titán
PCWorld-ön egész jól összefoglalták:
"What is the big deal? News flash: Microsoft sells Windows. Microsoft is not interested in promoting rival operating systems and it has a vested interest in providing training and marketing collateral to any retailer that will listen if it will help boost sales of its operating systems and software products.
The backlash against this ‘indoctrination' of Best Buy ‘Linux assassins', or using ‘mis-education' to ‘bribe' Best Buy employees all sounds like simple Microsoft-bashing to me. Were these same journalists as incredulous or self-righteous about the misleading claims Apple has propagated about Windows Vista or the UAC (user account control) feature?
Pro-Linux Anti-Microsoft users are quick to point out that you can run World of Warcraft on Linux...if you run it in WINE- a Windows emulator that runs on Linux. They also point out that there are chat clients, and webcam software, and printer drivers- you just have to know where to get them and how to install them.
To quote Shakespeare's Hamlet, "ay, there's the rub." See, these things are possible...for the technogeek crowd that loves Linux. Linux is getting easier and more mainstream as time goes on, but we're talking about Best Buy customers."
-
Durva fórum.
Érdekes hír.
És azért be kell látni, hogy bár nyilvánvalóan szemét dolog, a legtöbb pontban túloz, sarkít, de mellette igen sok pontban igaz is a bemutató.
Advanced user-ek úgyis azt raknak fel amit akarnak, aki meg játszik, nincs alternatívája a Windowsnak. És a 7 tényleg jó is lett. -
moonman
titán
az lényegében annyiból áll, hogy az iexplore.exe alacsony integritás szinten fut, ehhez kapcsolódóan az általa kezelt fájlrendszer-elemek (cache, sütik, stb.) is, az egészet az uac felügyeli.
szerintem egy szokásos alkalmazásnak erre nem nagyon van szüksége, elég ha képes standard fiókban is megfelelően működni (vagyis a userprofilba dolgozni).
-
Szinte gondoltam hogy ez lesz belőle. Ami ebben a topicban megy az már nem normális. Bár már a cikk címe is flame keltő, hát még a tartalma. Nagyjából erre számítottam amilyen kommenteket itt olvastam.
-
-
Versenyhivatal esetleg, USA fogyasztóvédelem, nem szállt rájuk?
-
daninet
veterán
Annyira tetszik hogy ahány cikk megjelenik benne egy mondattal is a Linuxról 90% hogy ugyanazok a hsz-ek mennek majd benne, és mind oda jut, hogy elsüllyed a köv. linuxos hír miatt vagy bezárja egy Mod a mocskolódás miatt
másrészről én csak rabbi módra tudok viselkedni, mindenkinek van igaza és mindenkinek van elkötelezett állítása. Sajnos ahány ember annyi gondolkodási mód és mivel az itt fellelhető emberek egyáltalán nem megtéríthetőek 57000 hsz-on keresztül is ugyanaz lenne a téma max a végére gyorsabban menne mert csak hozzászólások lennének linkelve
-
Oliverda
félisten
Ha már az érveknél tartunk....
"Vistában lehet, Windows 7-ben lehet, tehát a Windows-ban lassan 4 éve lehet."
Jó lesz az 3 évnek is...
Arról nem is beszélve hogy az XP még mindig 69.13%-os részesedéssel bír. Tehát így főleg ennek a tükrében egyáltalán nem egyértelmű hogy a Windows mint olyan az Vista és/vagy 7. Ugyanez igaz Linux-ra vagy bármilyen más OS-ra is szerintem.
-
Vladi
nagyúr
válasz
#40553216 #14 üzenetére
"hypermarketben vett Linux os-t futtató gépet, semmit nem mond a Linuxok minőségéről."
Bizony nem. Én egy hete vettem használt laposat helyi pc boltban. Előtelepített minttel. Na az úgy volt megcsinálva, hogy vásárló hazaviszi és van minden. 100% hardver support, minden szükséges alkalmazás kéznél, 1 percen belül indul.Persze repült és ment helyette a fedora. Ilyen időket élünk.
-
Kaics
aktív tag
Úgy is olyan OS-t választanak az emberek, amilyet akarnak. Aki nem tud dönteni, annak meg nagyon mindegy mit használ.
Az életben nem tudnának meggyőzni, hogy nekem Linux-ra van szükségem. Azért nincs vele bajom. Egyszerűen nem kell itthon.
-
bambano
titán
Ez tipikusan az, amit nem szeretnék itt látni. Ha ide szakmai értékkel bíró dolgot írna bárki is, az elsüllyed a topiccal együtt. A helyes eljárás az, hogy a lényegi szakmai kérdéseket a saját topicjukban beszélünk meg.
Önfényezés: ahhoz képest, miket mondtunk egymásnak ilyen helyeken pl. Vladimirrel, a szaktopicokban elég sokat beszélgettünk.
-
Vladi
nagyúr
Muhahaa... a sz@ros kis 1% olyan tényező lett, amit észrevesznek? muhaha...
-
válasz
Tikakukac #266 üzenetére
Egyetértek.
Én azt szeretném egyszer látni egy ilyen témában, hogy legalább az első 200 anyázós hsz után elkezdjenek az emberek tanácsot adni a másiknak, hogy mi módon lehet az egyik, vagy másik rendszert jobbá, biztonságosabbá tenni. Állítom, hogy a vitázó felek közül sokan nem ismerik eléggé azt, amit szidnak. Én pl. azért olvastam majdnem végig ezt a témát is, mert arra vártam, hogy valaki leírja reálisan, hogy milyen biztonsági veszélyeknek van/lehet kitéve pl. egy linux felhasználó, és hogyan lehet ellene hatékonyan védekezni. Eddig nem láttam túl sok ilyen hozzászólást. Várok még, hátha.
-
leviske
veterán
Az a gond, hogy nincs megnevezve, hogy melyik Linux-ot veszik alapból és melyik Windows ellen.
Az XP jelenleg a legelterjedtebb Windows, attól pedig tudtommal az összes Linux fényévekre van biztonság szempontjából. Megtanulhatóság szempontjából pedig (miután feltételezhetően az átlag felhasználóknak készült operációs rendszerekre gondolnak) az Ubuntu semmivel nem bonyolultabb, mint a Vista, vagy a Se7en...
Bár tény, hogy a játék/szoftverfejlesztők és hardvergyártók támogatása nélkül a Linux nem nagyon fogja az 1%-ot a közeljövőben túllépni. (Abból kiindulva, hogy a Vista, teljes médiahype mellett sem jutott el 20%-ig.)
-
sbai
tag
Ennél csak az volt jobb amikor kiderült, hogy Mac-en készülnek a Laptop Hunters videók....
Congrat...
-
Tikakukac
titán
Az óvodában is mindig az volt a kemény akinek a legtöbb és legnagyobb játéka volt, és hihetetlen de ezt egészen a "bölcs" korig mindenki fenntartja magában. A flame totál felesleges mert bármit bárki benyög, arra úgy is jön a másik és a következő és az azutáni. Ha a prohardver fele ért az átlagnál többet a gépekhez, az még mindig csak porszem az egész IT társadalomhoz képest az országban ergo nincs itt szó semmilyen megváltásról és hasonlókról. Óvodás módszer volt, hogy laposra vertük egymást és ezt neten lerendezni nem lehet de attól, hogy folyamatosan megállás nélkül nekiesnek az emberek egy /target enemy macróval az olyanoknak akik nem osztják a véleményüket és foggal körömmel bele akarják verni a másikat a betonba úgy sem vezet sehova. Ha kicsit elszaladtam bocsi, de hogy 1 napon belül ugyanez lesz lefogadom, se baj én megtettem amit tudtam.
-
Penge_4
veterán
válasz
Oliverda #263 üzenetére
Az egyes szavakon való lovaglás azt jelenti, elfogytak az érvek. De most komolyan.
Vistában lehet, Windows 7-ben lehet, tehát a Windows-ban lassan 4 éve lehet. Vagy most hozzam elő, ha valaki leírja, hogy a Linuxban nem kell kernelt fordítani a telepítéshez, hogy de a 90-es években kellett, tehát hülyeséget írt?
Ugyanúgy ha egy szoftverről írok valamit, akkor sem fogom minden egyes név után odabiggyeszteni a verziószámot, szerintem magától értetődő, hogy a legújabb verzió(k) értendő(k) ez alatt.
-
-
Penge_4
veterán
Ne ferdíts. Vegyük sorra:
IE8: pozitívum szabványkövetés tekintetében (még ha nem is vitték túlzásba a dolgot, de azért magasan jobb a korábbi verzióktól)
Win7: Pozitívum a teljesítmény tekintetében, még ha Vista R2 néven is adhatták volna.
Office 2007: Pozitívum, végre kapott egy felhasználóbarát eszköztárat, még ha sokaknak nem is tetszik, vitathatatlan, hogy ha megszokod, sokkal produktívabb és kényelmesebb a munka.
Új tálca: Pozitívum, még ha már nagyon esedékes volt, akkor is.
MSSE: Pozitívum, bétaként is kenterbe veri a NOD32-t és az Avirát mind erőforrásigényben, az Avirától pedig kevesebb vakriasztást produkál.
Hotmail POP3: Mondanom sem kell, szintén pozitívum, még ha a konkurencia nyomása is benne volt."És elég sok ügy kipattant már ebben a témakörben, hogy ezek közé egyenlőségjelet rakni ciki legyen."
Attól, hogy az üzleti modelljükkel én sem értek egyet, még nem érzem elegendő oknak, hogy váltsak egy olyan opendszerre, ami nem elégíti ki az igényeimet és hosszú ideig tanulhatnám a 0-ról, hogy elérjem azt a tudásszintet, mint Windowsban, csak azért, mert a filozófiája tetszik, viszont maga a rendszer megítélése erősen szubjektív, mármint, hogy jobb lenne-e a Windows-tól.
-
Rive
veterán
A Windows fejlesztők (még ha néha nem is mindig) kénytelenek figyelembe venni a user igényét, mert ebből élnek...
Szerintem meg a fizetésükből. A Microsoft meg, mint cég, az eladásokból. És elég sok ügy kipattant már ebben a témakörben, hogy ezek közé egyenlőségjelet rakni ciki legyen. -
Penge_4
veterán
válasz
Major Major #248 üzenetére
Háromféle felhasználó van.
Az egyik, aki megveszi a Linuxos gépet, mert olcsó, aztán felteszi rá a krekkelt Windowst.
A másik aki megveszi a Linuxos gépet, mert olcsóbb, nem tudja mi azt, aztán felteszi neki a szomszéd Pistike a krekkelt Windowst.
A harmadik, aki megveszi a Linuxos gépet, mert már van otthon neki dobozos Windows, vagy nem tudja mi az a Linux, utána pedig kénytelen venni egy OEM Windowst."én igazából azt nem értem hogy egy felhasználó, akinek nem fűződik üzleti érdeke a windowshoz, miért áll le acsarkodni a linux ellen?"
Semmi bajom a Linux-szal, de talán nem kéne isteni szintre emelni, ahogy azt a Firefoxszal is teszik és mostanában minden open source szoftverrel, ami divatba jön. Szép dolog a filozófia, hogy szabadon módosítható, nyílt a forráskód és ingyenes, de ha terjeszteni akarják, akkor csahos szekta kialakítása helyett talán a Linuxokat és a hozzávaló szoftvereket írnák meg olyan szintűre, mint a Windows-os kereskedelmi szoftvereket. Ha ezt nem tudják, akkor pedig nincs mire verni a mellkasukat, Windows alá is van egy rakás minőségi freeware és/vagy opensource szoftver, amiket lehet használni.
A Windows fejlesztők (még ha néha nem is mindig) kénytelenek figyelembe venni a user igényét, mert ebből élnek. A Linux fejlesztők a saját egyéni preferenciájuk szerint írják meg a szoftvert, aztán használod, ha tetszik, ha nem, akkor nem használod, vagy ha van hozzá tudásod, akkor átírod a saját igényeidre és közzéteszed. Az átírod a saját igényeidre résznél bukik el a dolog. Hol van a mezei embernek, aki nem programozással (vagy legalább IT szakterületen) keresi a kenyerét ideje, kedve és nem utolsósorban tehetsége programozni tanulni?
Én speciel arra várok, hogy valaki mutassa már meg a nyílt forráskód erejét. Pipálják le a Windowst. És ne csak a kemény mag szemében, hanem az egész emberiség szemében.
"meg amit végképp, hogy egy linuxos miért szólja le minden egyes adandó alkalommal valamelyik disztrót, ugye bambano?"
Én sem. Néha szoktam olvasgatni Linuxos fórumokat, de ott is csak a vita megy a nagyok között, hogy milyen disztró, milyen ablakkezelő, aztán a mezei user döntsön úgy, hogy a nagyok egy rakás előnyt felsoroltak, de mindegyikük saját magának fordítja a kernelt a mezei user pedig már örül, hogy feltelepítette a rendszert, a szoftverek egy részének alternatíváit és még a net is működik.
Aztán az ösztönzés el is száll, mikor a nagyok (akikre felnéz) panaszkodnak, hogy a MS betart, a hardvergyártók betartanak, ez betart, az betart és nem foglalkoznak a Linux-szal. Csoda, ha ezek után nem fog rá 1-2 évet szentelni, hogy ugyanannyira megtanulja használni, mint a Windowst, ami (pár hülyebiztos hülyeséget leszámítva) folyamatosan javul? -
ddekany
veterán
Antivírus irtók közel sem 100%-osak... ahhoz túl gyorsan terjednek a ártószándékú programok a neten. (Konkrét esetben is simán átcsúszott... aztán futott békésen tovább vagy 2 hétig, és csak azon bukott le, hogy lenyúlt és felhasznált egy FTP jelszót a helyiháló hálóztai forgalomból.) XP meg jó hogy elavult, de talán nem hülye aki még nem vett újat... és alapból (azaz telepítés után mindenre következőt nyomva vagy ilyesmi) admin fiókos rajta a felhasználó.
-
Bluegene
addikt
vhol igazad van, átlagembernek sztem sokkal jobb a windows:
én is kipróbáltam a linuxot, de elég bonyolult és szokatlan, pl van egy sony mp3 lejátszóm, fel kellene rakni a sonicstage-et, fórumokat böngésztem mire ráakadtama megoldásra(végül hagytam a pcsába), szted egy átlag középkorú ember az ilyeneket hol oldja meg?
említhetném az öreg webcamerát(vmi genius), azt hogy a túróba pöccented be linux alatt ha nincs driver, aki profi ír egyet magának
, de egy átlagemebr?
semmi értelme átlaguser-re erőltetni a linuxot, nem arra való, sőt még játszani se lehet játszani minden játékkal amire kedvem szottyan
-
moonman
titán
itt azért több tényező is közrejátszik. egyrészt az XP - akármennyire is domináns még mindig - rettentő elavult. a hiba nem a Windows-ban volt, hanem egy 3rd party programban. a gépeken illik lenni antivírusnak, az elméletileg egyből megfogja. standard user fiókban pedig valóban nem sok kárt tud okozni az ilyesmi.
érdekesség, hogy ma kaptam egy riasztást a NOD32 enterspájz admintól, odamentem a géphez és egy origo.hu-n megjelenő banner tartalmazott valami trójait. szóval vannak azért meglepetések.
-
Major Major
senior tag
na szóval visszatérve az eredeti hírre: nekem is a Gandhi idézet jutott eszembe
a prohardver főoldalon ez a cím: Miért nem jó a Linux? a válasz egyszerű - nem hoz semmit a konyhára a kereskedőnek, a linuxos gépet vásárló emberke elvárja, hogy olcsóbb legyen az a gép - talán még az OEM Windows beszerzési áránál is nagyobb kedvezményre gondol elsőre. de ha nincs is ilyen árrésbeni különbség, olcsóbb gép akkor is kisebb forgalmat jelent.
szóval sokan nem érdekeltek az ingyenes oprendszerben
én igazából azt nem értem hogy egy felhasználó, akinek nem fűződik üzleti érdeke a windowshoz, miért áll le acsarkodni a linux ellen?
(meg amit végképp, hogy egy linuxos miért szólja le minden egyes adandó alkalommal valamelyik disztrót, ugye bambano?az ubuntu is csak kernelfrissítéskor kér újraindítást
-
ddekany
veterán
Mostanában konkrétan úgy nézett ez ki, hogy egy iframe-be be volt ágyazva oldal, ami megpróbált nyitni a böngészőben egy PDF-et, ami úgy volt elkészítve, hogy az Acrobat Reader jól buffertúlcsorduljon, aztán a szokásos Remote Code Execution. Bekapcsolt DEP valószínűleg megállította volna, de legalábbis XP-ben az még nincs alapból bekapcsolva. Mondjuk kérdés, hogy korlátos fiókos felhasználó esetén pofára esik-e az a malware...
-
-
Penge_4
veterán
Erről van szó. De a Firefox óta tudjuk, hogy az IE letölti a vírusokat, nem baj, hogy már messze biztonságosabb a sandbox és az UAC miatt még az Operától is.
Sőt, a Windows is tele megy vírusokkal MSN-en keresztül és böngészéssel is.Biztonság terén bármekkorát léphet az MS, a megtépázott hírnevét már nem szerzi vissza, mindig is a biztonsági résekre és a vírusokra fognak asszociálni az 1.0-s userek, a Linux fanok és a Pistikék...
De mindig azt mondtam, érjen el a Linux egy bizonyos részesedést. A rókával is ez volt, amíg 1% alatt volt, IE6 így szar, úgy szar, aztán felment 20%-ra, kijött az IE7, kijött az IE8 és már a FF-ben van a legtöbb sebezhetőség, gyakorlatilag NoScript és Flashblock nélkül életveszélyes az Index főoldalától, vagy a PH-tól veszélyesebb helyre merészkedni vele, akkor meg mi értelme? Ez olyan, mintha szkafanderben járnál a boltba, nehogy elkapd az influenzát. A Linuxnál is ez lesz. Divatba jött az Ubuntu, rákapnak a userek, aztán ott is elterjednek, hogy lehet csökkenteni a biztonsági szinteket, elterjednek a krekkek a pro változatú szoftverekre, mert Pistikének GIMP-ből is pro kell, elterjednek a GUI alapú tweaker progik, aztán lesz majd ott is olyan kártevőtenyészet, hogy a vírusirtógyártó cégek megtriplázzák a dolgozói létszámot.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
mefityiszto #221 üzenetére
Tessék?
-
Rickenstein
senior tag
-
negyedes
addikt
válasz
Major Major #238 üzenetére
Szerintem nem.
Arcoskodni probalt. Megszivta mint az ilyenek altalaban. Sokszor lattunk mar ilyet.
-
moonman
titán
tegyük fel, hogy egy rendes oldalt megfertőz valami. onnan hogy jön be a gépedbe?
- lejön az iecache-be - semmit nem tud csinálni,
- lefutna szkriptként - ie figyelmeztet,
- telepítene activex control-t - ie kétszer figyelmeztet + uac,
- kihasznál egy böngészősérülékenységet - ie összeomlik, cache törlődik, szevasz,
- kihasznál egy böngészősérülékenységet - indítaná a kódot - ie figyelmeztet, explorer figyelmeztet (zónaváltás), uac beszól.akinek nem gyanús, hogy az index.hu főoldalának nézegetése közben activex-figyelmeztetések meg uac promptok pattognak fel, az meg is érdemli. (és akkor az alap tűzfalr és ingyenes antivirgácsok még szóba se jöttek.)
-
bambano
titán
válasz
Major Major #238 üzenetére
lemaradtam valamiről? egyébként engem nem zavar hogy erős voltál, ha szakmailag igazad van...
-
moonman
titán
IE-nél igen, mert több szolgáltatás is használja a lecserélt dll-eket.
kbupdate-ek után csak esetenként. külön group policy beállítás is van, hogy azokat, amelyek nem igényelnek újraindítást felügyelet nélkül automatikusan telepítse (mivel abszolút nincs szükség user beavatkozásra). -
moonman
titán
válasz
mefityiszto #214 üzenetére
ömm, izé, hogyismondjam. katt.
-
Devid_81
félisten
Ez varhato volt, mert aki ellenfel azt meg kell probalni eltaposni, ez otthon is igy megy.
De amugy meg mit vartunk Amerikatol?
Ott csak az adhato el ami 2 kattintassal lefozi a KV-t es meg a TeleShopbol is rendel kozben... -
Sanyix
őstag
válasz
juj és a linux, még dvd-r-t is tud törölni ám floppy meghajtóval
-
negyedes
addikt
válasz
Ezt ugye nem gondolod komolyan?
Ha a linux kernel felulirja(softweresen) akkor mas is felul tudja irni nem?
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Jó kis flame-re alkalmas hír.
Persze a hsz.-ek már átmentek a kis személyes vitákba köze sincs a hírhez.
-
bambano
titán
válasz
És ha lefelé mész pár lépcsőt, találsz olyan dokumentációt, amiben le van írva, hogyan lehet mac címet cserélni egy ethernet kártyán? Megtalálod a kottáját annak a hálózati rendszernek, amelyik nem tudott volna működni ezen szolgáltatás nélkül?
És mutassak neked olyan hálózati kártyát, amiből raklap szám sikerült venni egy cégnek és mindegyik kártyának ugyanaz volt a mac addresse? Mondjak olyan alaplap gyártót, aminek van olyan alaplapja, hogy az alaplapra integrált ethernet kártyájában alapértelmezés szerint ugyanaz a mac address és csak a driver cseréli le?
nem ártana utánanézni dolgoknak, mielőtt ilyen szintű hsz-eket engedsz meg magadnak. az a kisebbik baj, hogy engem személy szerint támadsz és negatívat mondasz rólam, a nagyobb baj, hogy a szakmai oldalban nincs igazad.
-
moonman
titán
válasz
#40553216 #220 üzenetére
amit ott írtam az a "modern" vírus definíciójára vonatkozik. anno a vírus az volt, ami emberi beavatkozás nélkül jött és támadott. ilyen ma már nincs. de legyen, vegyük a trójait is vírusnak, sőt mondjuk inkább azt, hogy malware azt jónapot.
nem ezen kéne rágódni, a mondókám lényege az volt, hogy aki "trójaikkal küszködik" az saját magának köszönheti a mulatságot, ugyanis ma már egyetlen rendszer sem alkalmas alapbeállításokkal arra, hogy önmagától megfertőződjön.
-
lacyc3
csendes tag
Hmm majd kipróbálom valamelyik áldozatomon. Vista? Tudtam hogy volt valami hasonló kezdeményezés, de nem emlékszem hogy lett belőle valami.
Nem (csak) neked:
Nem mindegy hogy ki és mit használ? Az, hogy én Linuxozok, az a magánügyem, a kutyát nem érdekli. Az, hogy valaki Win-t használ, az se érdekli az ebet. Maximum. ha elviszi szervizbe mert nem ért hozzá, akkor károg a szervizes hogy mar megint ez a szutyok Windows. De ez is az ő dolga.
Mi, Linux-ozók tudjuk hogy mi a Linux előnye. Leírjuk, oké. De ne akarjuk erőszakkal ráerőltetni a többiekre. Ha nem hát nem.
A Windows-ozók meg ne akarják már egy személyben képviselni az egész nagy Microsoft érdekeit, ne vegyenek minden negatív dolgot személyes sértésnek.
Akinek nem inge, az persze ne vegye gatyára!
Mi lenne, ha megpróbálnánk mindannyian állásponttól függetlenül, az Ubuntu szemléletnek (emberiesség egymással szemben) beszélgetni és nem gyilkolászni a másikat? Szerintem úgy is menne.
Köszönöm
-
mefityiszto
csendes tag
Ha felmegyek az irodabol egy par lepcsot, egy termelocsarnokban talalom magamat, ahol routerek, modemek es egyeb nyalank cuccok keszulnek, eletedben kozel se szagolod hogy hogy megy a gyartasuk, te netokos, a legnagyobb szivas itt az ha egy 8 oras terhelesi teszten elhasal valami, mert akkor a rework-osok szivnak vele. EN tudom mit irkalok, te meg olvasd a wiki-t. Ha egy mac egyszer beirodott csak hardware-hiba vagy linux torli ki. Felulirni NEM LEHET.
-
törölt tag
hát ez az! mégis ugyan úgy tölti le az egyszeri júzer, ahogy itt részletezted. tehát vagy a trójai is vírus, vagy nem csak vírust lehet így letölteni. és akkor a fogalmak összemosása történt.
-
törölt tag
-
bambano
titán
válasz
mefityiszto #214 üzenetére
mondják ezt a hálózatokkal kevéssé tisztában levő újoncok.
-
mefityiszto
csendes tag
"A mac addresst a disztrók tárolni szokták, tehát az az állítás sem igaz, hogy örökre hibás marad a mac cím."
Lehet, hogy tarolni szoktak, DE ha a zisteni linuxod torolte a flash-rol akkor sose kapod vissza. A mac address egyszer van beirva egy flash-be ami vegleges, nem tudod megvaltoztatni atirni stb. A mac-ok altalaban akkor kerulnek egy halokartyaba akarmibe amikor mar leteszteltek, hogy a cucc nem hibas-e, mivel a serial num es a mac ha rakerul onnantol kezdve nem lehet cserelni mivel egy serial-hoz egy bizonyos mac address van tarsitva, es ha valami gikszer beut fujhatod. Hiaba kapsz gyartotol firmware-t hiaba irod ujra uj mac-et nem oszt ki, mivel az SN mar foglalt. -
moonman
titán
válasz
Csakénvagyok #209 üzenetére
"És még a trójaiakkal is meggyűlt a bajom"
ez csak téged minősít.
-
amerika. a kóla, sültkrumpli, bigmekk és a nagy hátsók (mint agyilag, testileg) országa
-
-
moonman
titán
válasz
salmonix #195 üzenetére
Windows Design
Viruses, Trojans and other malware make it onto Windows desktops for a number of reasons familiar to Windows and foreign to Linux:
1.Windows has only recently evolved from a single-user design to a multi-user model
Asszem a WinNT 3.51 nem mostanában volt.2.Windows is monolithic, not modular, by design
a Windows a világ legmodulárisabb rendszere (mindent ki tudsz cserélni, mindent meg tudsz változtatni. a kernel pedig hibrid)3.Windows depends too heavily on an RPC model
oszt?4.Windows focuses on its familiar graphical desktop interface
oszt?remek érvek.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 12 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3335, 94% Akkumulátor
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest