Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nowhereman
őstag
Nos. a gyakori féligkészvberzióváltogatás tényleg gond. A kis piacarány mellett ez tartja vissza a kiadokat a platform támogatásától szerintem - a magas disztribució divergencia mellett. De vannak LTS verziók, kissé kiforrottabbak.
És kissé benne van ebben a mondatodban - bocsájtsd meg - a vidózjúzer. Az, hogy egy win98-ra írt progi nem ment 2000-en az aprogramozó hibája, ha 8.04-re írt progi nem megy 9.10-en az meg a rendszeré... Bár tény, hogy a fressentés nem mindig tökéletes, de azért látot már a világ a windowst is fejre tud állni tőle, mint a huzat..."A Windowsnak semmi baja, csak a helyen kell kezelni."-ugh!
A linuxnak is megvannak a nyűgei, de gyakran eltörpülnek a Windowsé mellett. Ha már az oprendszerválasztónál tartunk - linuxban kissé macerás az alapdefínió beállítása - de a windows sajátja még a nem MS rendszereket fel sem ismeri! De nekem még az is előfordult, hogy installkor simán törölte is a nem MS fájlrendszereket tartalmazó particokat(találd ki, mennyire boldog voltam miatta), pedig nem volt ukázba adva neki. Ha olyan kóser és kiforrott egy oprendszer lenne, akkor miért él meg sok cég abból, hogy a megletősen ratyi MS modulok helyébe saját segédprogramot kínál?...Miért rójuk fel a linux hibájának azt, ami a windowst méginkább érinti?
-
folyamatosan arról beszélsz, milyen vagy milyen nem a linux. Én meg arról, milyenek a linux és windows felhasználók. Én emberi problémákat kifogásolok, ti meg szoftverest.
Láttam már portszervert, és? Minek, ha van hálózat?
Mi baja a puttynak? láttad már, milyen oprendszeren fut?
Nekem eddig még minden átment X forwardingon, amit át akartam tolni rajta...
Azért nem csinálok saját disztrót, mert az opensource lényege az lenne, hogy mások munkáját felhasználhatom annak érdekében, hogy a saját munkám pazarlását elkerüljem és arra tudjak fókuszálni, ami akár nekem, akár más opensource felhasználóknak jó. Magyarul több értelme van annak, hogy új, mások számára is hasznos dolgokat csináljak, mint annak, hogy megcsináljam a 416-odik linux disztrót.Kérdés még, hogyha én csinálnék egy saját linux disztrót, azok az emberek, akik most fanyalognak a linux miatt, rögtön boldogok lennének? Hát vannak kétségeim ezügyben... ergo az általam firtatott problémát nem oldja meg a saját disztró, az én, egyéb területeken levő személyes problémáimat esetleg igen.
Az ilo nem a linux operációs rendszer része tudtommal.
-
Egy fő meg néhány mellékkérdésem lenne:
A fő kérdés: vajon miért nem olvastad el azt a hsz-t, amire válaszoltál?Mellékkérdések:
1. láttál már mondjuk 50km-es soros drótot?
2. Putty jesszus...
3. az x forwarding miben limitál? hint: semmiben
4. Miért baj, ha csinálnak grafikus felületet? olvastad azt a hsz-emet, amiben leírtam, hogy a hozzá szükséges alap infrastruktúra miatt rosszabb a linux kiadások minősége?
5. szereted a linuxban az ilo-t? elég érdekes megállapítás... -
teljesen jól el lehet kezelni a linuxokat soros konzolon is. mondjuk én nem soros konzolon használom, hanem karakter alapú terminálemulátorral, ami annyiban különbözik a soros konzoltól, hogy interneten kapcsolódik, nem rs232-őn, de minden másban azonos.
és még mindig nem az a téma, hogy min keresztül kezeled a linuxodat, hanem az, hogy hajlandó vagy-e elfogadni, hogy a linux olyan, amilyennek látod, vagy minden esetben, amikor különbséget látsz a linux és a windows között, elindul a hisztiparádé, hogy legyen a linux is olyan, mint a windows.
-
Jester01
veterán
es amit lat ott sem tud torolni, csak 1-2 konyvtarban.
Izé, ehhez semmit nem kell beállítani, ez alap. Tipikusan kizárólag a /tmp könyvtárban tud még matatni a mezei felhasználó a saját home-ján kívül.
A "sok" könyvtárnak meg oka van, például hogy melyik tartalmaz gépek között megosztható adatokat vagy melyiket kell írni.
-
eziskamu
addikt
Most olvastam vissza rád. Pont arra írtam megoldást, hogy lehetne jogosúltságkezelés és kompatibilitás. Viszont nem lenne hülyeség tényleg ezt LDAP alapokra helyezni bár annak tényleg csak sok gépes rendszerben lenne előnye.
Bár ott meg a központi Home könyvtár a legtöbb dolgot úgy is megoldja. Értem én hogy kompatibilitás, de mi lesz 30 év mulva? Tudom minden megy tovább mint régen
Új hozzászólás Aktív témák
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)