Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• V.Stryker

nagyúr

válasz bambano #107 üzenetére

Ha jól látom te még a grafikus felület megjelenésekor is ekkora hisztit vágtál hogy minek. :Y Hisz ott van ezer programozói könyv, aki linuxot akar használni, az bujja azokat, azok alapján írjon olyan alkalmazásokat, ami neki tetszik és kussoljon. Szerintem ez az egoizmus.

Egyetlen dolgot mondtam, amire a "windowssítás"-t rá lehet fogni, az a könyvtárszerkezettel kapcsolatos. És tartom is, hogy első ránézésre nem lenne rosszabb egy /system és egy /home, aztán jóccakát.

Az hogy küzdöttem a wine-al, az csak azért van, mert van néhány olyan alkalmazás aminek egyszerűen nincs linuxos megfelelője vagy csak olyan van, ami vagy fizetős vagy körülményes számomra a használata. Sem ez, sem pedig az a néhány bug, amiről írtam nem arra irányult, hogy a linuxból csináljun windowst. Ilyen pl, hogy épp ma fel akartam tenni az új ubi rc-jét és a telepítő egyszerűen töbször kifagyott, amire az orvoslás: "d boot képernőjénél látsz a jobb alsó sarokban olyat,hogy opciók,hozd elő őket az f6 gombbal majd nyomj egy escape-et ,és írd be a parancssor végére a két kötöjel után,hogy radeon.modeset=0 és így menj rá az ubuntu kipróbálására". Az hogy ez neked lehet természetes, egy dolog. Az hogy ezek nekem nem az egy másik. Hogy ennek és pl a vga normális működése kernel frissítés után megoldása a linux windowsosítását jelenti, szerintem ezt értelmezési zavarnak hívják.

"Vagy nem cél,hogy minél több ember használjon linuxot?": nem. az a cél, hogy legyen egy jól működő oprendszer. - Erről konzultálj néhány Ubuntu fejlesztővel is. Kiváncsi lennék az Ő véleményükre is,mert a tied nem valami meggyőző.

Ha zavarlak, akkor van más ezer topik itt a PH!-n, nem kötelező neked ezt olvasni és ide írni.

Új hozzászólás Aktív témák