Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Cathfaern #95 üzenetére

"A lényegen nem sokat változtat."

Igazából a környezetemben több családban is lombik hozta a végső megoldást, és ott is jellemzően a 2-3. beültetés. A lényegen kicsit másképp nem változtatott a legtöbb esetben mint ahogy ezt interpretálod.

Én személy szerint -ill a családban lévő gyermekpszichológus szerint is- úgy látom, hogy ahol nagy várakozás, csalódások tömege után jön gyerek, ott másképp is viselkednek vele. Sokkal nehezebben "engedik el" a kezét, sokkal kötöttebb, szabályozottabb egész kis kortól minden. És itt teljesen mindegy hogy milyen előzmény vagy technológia áll a háttérben, beültetés, gyógyszeres kezelés esetleg műtéti beavatkozás után jön a siker, maga az évekig tartó tortúra, vágyakozás, próbálkozás miatt kaphat olyan traumát a szülői pár, amit néha nehezen tud kezelni. Ez pedig a gyerek nevelése során okozhat gondokat.

• Rive

veterán

Nincs kimutatás, ezért írtam hogy bizonyítékot nem találtak még rá.

Hát, amíg nem büntetőjogi kategória a terhesség alatti pia (meg még néhány más efféle), addig a releváns veszélyességi szintet a magam részéről nem tartanám említésre érdemesnek a 'nincs gyerek' állapot ellenében.

• WOT-H-A-C

veterán

Azt feljted el, vagy nem akarod megérteni, hogy akik idáig eljutnak azoknak nincs más lehetősége. Ezt senki sem vidáman és dalolva vállalja. Mire ide eljutsz már szó sincs a "természetes" dolgokról. Ezért mondom, hogy nem hiteles, ha olyan beszél róla, akinek lövése sincs róla mi is történik itt. Elmondom, onnan indul a dolog, hogy 6-12 hónap próbálkozás után nem jön össze spontás a fogantatás. -> D vitamin-> Norculut-> Clostybegit-> andrológia->..... Lombik-> lombik -> baba vagy örökbefogadás. Esetleg imádkozhatunk, bár abból nem lesz gyerek.

Ugyan már... Mentális problémáid neked is lehetnek később meg nekem is. Pedig nem vagyok lombik baba. Persze nagyobb rá az esély. A környezetem sem a pozitív élményektől hangos. Ugyanis a lombik sikerességének az esélye átlag 30%. Sokkal több a csalódás és bánat , mint te azt gondolnád.

• t72killer

titán

LOGOUT blog

"A lényegen nem sokat változtat." - hm? Egy kór kezelésén/megelőzésén nem változtatna, ha tudjuk a kiváltó okokat?:F Persze, magyar EÜ-nél tényleg nem.

"Persze ez nyilván nem érdekes ha nem a gyerek szemszöge a szempont." - a gyereknek a gyerek szemszöge, a szülőnek pedig a sajátja. Hány háborús sérült gyereket fogadtál örökbe, akik konyhai segédeszközként néznek a láncfűrészre? Vagy olyan csecsemőt, akit bedrogozott anyából húztak ki, és oviskorától kezdve mindenféle felzárkóztató kezelésre kell rohangálnod vele, ahelyett, hogy az egészséges saját gyerekeddel lemennél pingpongozni, elvinnéd nyaralni, stb? Nagyon sajnálom az ilyen gyerekeket, de nekem is egy életem van, max pénzügyileg tudom támogatni az intézményeket, akik segítenek rajtuk.

Új hozzászólás Aktív témák