- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
-
LOGOUT.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cynosure
csendes tag
válasz Smktrooper #2297 üzenetére
Core i procik az AES utasitaskeszlet miatt vernek mindent ami regebbi, es a legtobb modern benchmark ezeket is meri. Azert marad borzalmasan alul a mienk benchmark listakon. Hetkoznapi hasznalatban viszont nyers szamitasban nagyon meg tudja szorongatni egy 54xx Xeon a 2. generacios i5 -ot is. (i7 a HT miatt mas kerdes.) Ha 15-20% -ban alulmulja, akkor mar nem eri meg a +20-30 ezer egy olyan procira meg hasznaltan is, plane ha K -s. Aztan plane 2 Xeon, aki munkara is hasznalja a gepet, az tudja mennyit jelent 8 fizikai mag 4+4HT -vel szemben, ketszer annyi memoria csatornaval, stb.
-
cynosure
csendes tag
válasz MasterDeeJay #2295 üzenetére
Koszonom a pontositast, en brute-force saccoltam a maximum TDP -k alapjan, plusz a tap veszteseg. Mivel a Xeonom tuning nelkul keves a 7870 teljes kihajtasahoz a legtobb jatek eseteben ezert amugy a VGA -m sose fogyasztott tartosan 150-160W folott, hiaba lenne ra kepes. En amugy nem huzom a gepet, nekem tokeletesen elegendo mindenre nyersen is.
-
cynosure
csendes tag
válasz instantwater #2294 üzenetére
(Tobbek kozott) NAS -ra talaltak ki a Mini-ITX alaplapokat beforrasztott (ritkabban cserelheto) Intel Atom procival. Eleg gyors 4 vinyo kezelesere is, es alig fogyaszt 15-20W -ot az egesz gep plusz a vinyok. i3 TDP -je emlekeim szerint 40W korul van, es foloslegesen draga, egy ilyen alaplap procival egyutt 15-20 ezer forint alatt van, raadasul nagyon pici dobozba is beszerelheto, ami masik 15-20 ezer tappal egyutt. RAM + vinyok kellenek bele, a tobbi kabel munka.
-
Smktrooper
senior tag
válasz instantwater #2294 üzenetére
Lentebb linkelt mutatómon látszik, hogyha nincs komolyabban terhelve. pl egy fájl másolás hálózaton 20W fogyasztást eredményez, egy jó lapban. Gigabyte nagyon jo választás az energy saver progi miatt ezügyben. ASUS stb gyártókkal nincs xeonos tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
Reboot
-
válasz cynosure #2292 üzenetére
Tényleges mérés alapján (powercheck 3000 mérővel):
Furmark alatt 380w-ot eszik a gépem, prime 95 8 maggal 250w. Nem néztem de játékok alatt meg kéne állnia 300-400 között, idle az biztosan 100-110w. Viszont ez két darab 80w-os, lap is többet eszik, és a sok ram is tud zabálni és hozzá egy r9 380 4Gb. Tizenéves 80%-os 600-as Delta táppal...
Viszonyítás képen ennél TÖBBET evett a korábbi 4Ghz-re húzott AMD X6-osom 7970-esel (380-450w között) modernnek mondható corsair vx450-essel.
Szóval a tiéd nem lesz 400w-nál több. (hacsak nem extrém módon van húzva minden) -
addikt
válasz cynosure #2292 üzenetére
Alacsony TDP -ju proci settopboxokba, media centerekbe, allandoan futo hazi NAS -ba kell, mert amikor 24 oraban allando terhelesen valamit csinalnia kell ezeknek a gepeknek, ott 1) kijon ez a kulonbseg fogyasztasban, 2) fajlrendszert muvelni es mpeg2 -t hardveresen dekodolni nem kell teljesitmeny. 4/8 magos Atom vagy ARM erre van kitalalva 20W koruli TDP -vel.
Pontosan erre gondoltam.
Tehát akkor ez a xeonos okosság annak éri meg leginkább akinek nagy teljesítményre van szüksége játékhoz, vagy egyéb tevékenységhez, pluszban megfejelve egy VGA val.
Tehát ha én házi NASt akarok építeni olcsón, akkor arra nem érdemes xeon konfigot összekukázni ha nincs semmi "maradékban" korábbról? Mert tényleg 80-120k körül van egy i3as konfig amit említettél.[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
Lehet nem tudnak ezek a Xeonok egy újabb I7 teljesítményét, főleg ha I7-I5K(tuningolható), de alapon is szép teljesítményük van, és jobb lapban könnyű tuningolni is.
Cynosure: az X és E sorozat teljesítménye ugyan olyan órajelen ugyan az, csak az X-ből van gyárilag 400-as FSB-jű.
A többi résszel meg egyet értek teljesen[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
cynosure
csendes tag
válasz instantwater #2266 üzenetére
A gepemben egy X5460 van, tehat TDP szinten a legnagyobb (120W), orajel szinten kozel a legnagyobb ami elerheto. Mellette egy Radeon 7870XT, aminek a TDP -je 2x akkora minimum (emlekeim szerint 260-280W). Melegit rendesen, de a komplett gep 450W korul van max terhelesen, plusz a tap kb 15-20% -os vesztesege, legyen 550W, de akkor az azt jelenti, hogy valami nagyon durva jatekkal jatszom, es kozben a proci is valamit szamol a hatterben - leven ritka az a jatek ami 4 magot kihasznal. Na ezzel szamolva 1 ora jelenlegi piaci erteken (36-40 ft / kWh) ugy 20 forintra jon ki. Egy nap 480 forint, ha kepes lennek 24 orat jatszani. Nem vagyok ra kepes, napi 2-3 orat megy maximum a gepem csucsra jaratva, a tobbiben a VGA 20W korul fogyaszt, a CPU felgozon mondjuk 60 -at, tehat a teljes fogyasztas legyen 200W. Az kb 8 forint aramfogyasztas orankent.
Ha egy nap megy a gepem 12 orat amibol 9 -et dolgozok es 3 -at jatszok, akkor az 130-150 forint. Na ennel nem fog kevesebbet fogyasztani egy i7 jatek konfig sem ugyanilyen felhasznalas mellett, max masfelszer-ketszer ennyi FPS -t fog kipreselni magabol ugyanekkora fogyasztas mellett. Hozzateszem, a monitorokat es egyeb eszkozoket szandekosan nem szamoltam, hiszen az i7 sem kepes a kepet egyenesen az agyamba vetiteni, tehat monitor oda is kell.
Nekem ennyit meger, a procit 8k -ert vettem aliexpresszen kinabol, a core 2 konfigom pedig megvan 8-9 eve, de mondjuk az egeszet ossze lehetne vasarolni kb 60-80 ezerbol (a kilowattos modularis tap helyett egy 600W -os chieftec -kel szamolva, a masik dragabb cucc a gepben a 7870XT, az 25k volt hasznaltan, barati aron ev elejen).
A fenti 80 ezerbol ujan talan kijon mar egy core i alapu Celeron vagy Pentium konfig, 1-2 maggal, de az nevetseges. Mire hasonlo teljesitmenyt elersz mar 150k folott jarsz, egy i3 procival, de mindez azert total lenyegtelen, mert nem a 80W CPU TDP diferencia fogja a fogyasztasodat tekerni, hanem a 150-200-250W TDP -ju VGA -d, amit nem tudsz megkerulni ha jatszanal.
Alacsony TDP -ju proci settopboxokba, media centerekbe, allandoan futo hazi NAS -ba kell, mert amikor 24 oraban allando terhelesen valamit csinalnia kell ezeknek a gepeknek, ott 1) kijon ez a kulonbseg fogyasztasban, 2) fajlrendszert muvelni es mpeg2 -t hardveresen dekodolni nem kell teljesitmeny. 4/8 magos Atom vagy ARM erre van kitalalva 20W koruli TDP -vel.
A fenti szamokat termeszetesen lehet vitatni, en a sajat konfigombol indultam ki, az E/L xeonok ahogy irtak is fentebb kevesebbet fogyasztanak. Ugyanakkor hozzateszem azok fogyasztasa nem azert alacsonyabb hogy zold legyen a vilag, hanem azert, mert az 1U (nagyon lapos tepsi) rack szerverekben a processzornak kvazi passziv hutese van, a hazakat keresztbe fujo 4-6-8 aprocska ventillator kell hutson mindent, vinyoktol processzoron at a vezerlokig. Ezek a procik, foleg az L siman birja ezt, az X szeriat mar inkabb 2U hazakba raktak ahol nagyobb atfujo ventillatorok fernek el, es joval nagyobb hutoborda a procira (ott is kvazi passziv a CPU hutes ilyen tekintetben a legtobb esetben). Cserebe persze E/L xeonoknak alacsonyabb a teljesitmenyuk is egy picivel. Ugy ertem, termeszetesen alap orajelen.
-
Smktrooper
senior tag
válasz Smktrooper #2289 üzenetére
A régit meg egyben eladni értelmes áron nem tudtam volna, ezt a teljesitményt meg kb 100-120K ba tudtam volna megvenni vadzsi ujban.
Reboot
-
Smktrooper
senior tag
válasz instantwater #2287 üzenetére
Én pl cserélgetéssel lépegettem előre...mindig +1-2k t szántam rá. pl procit Q6600 8k ba adtam el 7,5k ba vettem a procit...
Gts 450-m elment 16 ba jött 650Ti 20k ba...
A monitorjaim voltak 2db 20K ami plusz ráforditás volt, mert egy ezer éves EIZO crt cseréltem.Szóval + anyagi ráfordítás nem volt; a munka meg a mászkálás kivételével.
[ Szerkesztve ]
Reboot
-
addikt
-
envagyok
veterán
Nekem például ezer éve van egy p35 lapom ddr2 rammal.
Időközben cseréltem vga-t (960gtx), hdd-t ssd-re, de a q6600 kezdett kevés lenni, és a fogyasztása is húzósabb volt.
Eladtam 7500-ért, és 8500-ért kvázi 1000 forint ráfizetéssel vettem egy e5450-et. Jelenleg alapon hajtom, , nekem egyelőre elégne tűnik a teljesítménye.
Mivel szükségem van firewire-re, ezért csak úgy tudtam volna upgrade-elni, ha drága alaplapot veszek, a jelenlegi alaplap mindent tud (gigabit lan,firewire, vettem usb3 kártyát), így core i5-re való váltás esetén el kellett volna adnom olcsón a lapot, a ddr2 ramokat, és vennem drága procit,lapot, ramot. Nem számoltam, de minimum 50-60 ezer forintot kellett volna költenem egy hasonló teljesítményért.
Ezért maradtam a xeonoknál. -
addikt
válasz Smktrooper #2283 üzenetére
Hát ez kemény
-
Smktrooper
senior tag
-
kenand
veterán
válasz Smktrooper #2279 üzenetére
Pár hónapja 15k-ért adtam el egy Dual Xeon 2x5320-as gépet. (8 mag)
(Ház, alaplap, 4Gb RAM, VGA)
Csak a z alkatrész többe volt, de összeraktam levetett dolgokból, aztán nem akartam a polc alatt tartani... -
kenand
veterán
válasz instantwater #2274 üzenetére
De én külön választanám a szerver és filmnéző funkciót
Film nézésre még mindig legjobb egy célkütyű (4 éves WD TV live-om még mindig a legjobb)
A belinkelt "levitézlett" Android TV Box meg Linux alapon kiváló torrent kliens seed/samba/Upnp szerverDe az utóbbi funkciókat egy okosított rooter is ellátja - kicsit korlátozottabban.
-
CJ4567
nagyúr
Vagy akár maga az ár-érték arány.
10k-ból E8400 után szinte kétszeres teljesítményt kaptam, és egyszálas teljesítményben se vesztettem sokat.
No Sana No Life
-
Smktrooper
senior tag
Illetve ilyenek lehet itt is találni...
http://hardverapro.hu/apro/dell_poweredge_1950_szerver__elado_2x_quad_core_xeon_e5310_8g_r36K vicc. ha nem game-re kell...
Itt van az aranybánya.... :
[link][ Szerkesztve ]
Reboot
-
Smktrooper
senior tag
akkor egy occso c2d is elég int vga val ami max 30-40Wattot eszik teljes rendszerfogyasztásban pl egy e2140...szoba biciglivel meghajtod...
Reboot
-
kenand
veterán
Másról szól....., de L-es Xeonnal tudsz olcsón olyan gépet összetenni.
Ha neked gond a barkácsolás, BIOS modding akkor inkább vedd meg azt.
De háziszervernek én ilyet használok, de ez is recycling+ barkács.
Úgy 15 000Ft-omba került és 10W-ot sem fogyasztHa filmet is akarsz nézi, passzív hűtésű dolog a legjobb.
Bay trail/cherry trail alapú Intel, vagy Arm alapú gépből építeném. Ezer lehetőség van (TV Box okosítva, Raspberry pi, Orange Pi, stb), de ezek is barkácsolósok...[ Szerkesztve ]
-
Hialin
csendes tag
Jesszus, komolyan már itt tartunk mennyit fogyaszt Xeon, nem Xeon, pár watton csúszkálás ide-oda, szinte nem is érezhető, fillérb@szás szagu komik, ugyanmár...
Retro feelinng és kész.
Akit ezen ki tud akadni, neki áll számolgatni, gondoljon arra is, hogy nem a 150-es Xeon fogja az árvák könnyét is kienni a zsebéből, hanem a sok ketyere standby-ban, (kevés olyat ismerek aki teljes áramtalanitást végez), a villanybojler, nagymutter özönvizet megjárt villany sparheltje, és sorolhatnám, ezek falják a kilowattokat.
SryEsnek az IPhone árak, de legalább a csórók is megtudják venni.
-
kenand
veterán
Az előbb egy oldalt írtam, de bezáródott.... nincs kedvem leírni még egyszer...
Mi szeretjük a kihívásokat, és többet kihozni a régi dolgokból.
Ráadásul ez itt egy jó kis közösség, aki sokat segít a kezdőknek. Saját magam legalább 50 BIOS-t moddoltam olyanoknak akik nem boldogultak maguktól.De sok segítőkész fórumtag van.
És jó érzés segíteni másoknak...Másik cikkem így kezdődik:
Ha gépet csak garanciával vásárolsz, nem mersz a gépeden módosítani, nem neked való ez a cikk. Vásárolj akkor inkább boltban egy 1151-es alaplapot garanciával, Pentium/Core i3/i5 processzorral sokkal jobban fogsz járni.
Te így látod a dolgokat, semmi rossz sincs benne, de mi nem így érzünk....
L5638-as Xeonom húzva, 2.8Ghz-n , stressz teszt alatt 50W-nál kevesebbet fogyaszt, és pillanatok alatt végzett 80 Db 12 megapixeles kép retusálával.
Olcsó levetett táp, olcsó házban, más által levetett 4x2GB DDR3-as RAM... tökéletes.2.8 Ghz-n 6 maggal, stressz tesz alatt ennyit fogyaszt, nem gondolnám soknak...
Valószínűleg meg tudnék venni egy 1151-es lapot Corei 7-tel, de nem adnék rá annyi pénzt, ráadásul semmi kihívást sem éreznék abban, ha a boltban összeraknák...
(#2265) gold007
Köszönjük a g31/41 tuning tanácsot.
Ha tuning akkor p35/P45 javasolt, 10 000FT alatt hozzá lehet jutni iyen lapokhoz.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Pécsi gyerek #2272 üzenetére
Értem.
De tegyük fel, ha én csak torrentezős, filmnézős amolyan háziszerver/mádiaközpont gépet akarok összerakni olcsón.
Akkor is megéri ilyennel?Itt van egy N3700 alapú konfig. Olyan 70-80k ból kijön. Alig fogyaszt.
Kérdés az, hogy egy ilyen 8-10 éves xeonos konfig van e annyival olcsóbb, hogy megérje a nagyobb fogyasztást, és a barkácsolást a biossal, meg a foglalattal? -
danzas007
csendes tag
válasz Smktrooper #2269 üzenetére
-
Pécsi gyerek
addikt
Nem tudom kinek mi a szempontja leírom az enyémet.Először is,egy rakás xeon 80 wattos tpd-s.Ugyan ilyen quad procik 95 wattosak.Szóval 100 alatt vannak,húzva valamivel persze több.A másik szempont a csóróság.Ebben az országban had ne magyarázzam meg.Nekem pl volt egy gépem 1 magos celeronnal 1 gb rammal.Eladtam az 1 gb ramot vettem 4 et ez az akció 4500 pénz.Plusz most akarok venni egy xeont 5-8 ezer.Legyen kb 12 ezer az egész és egy jó videókártyával ugye egy elég jó kis cucc lesz othon.Videókártyát nem számolom mert az mindegyik gépbe kellet volna ugye.A poén hogy van egy két modern proci ami simán bekap ugyan úgy 80 watt körűl főleg amd.A lényege az egésznek magyarúl az hogy akinek van egy ilyen 775 ös lapja amibe mehet xeon az fillérekért akkora szintet léphet hogy az na.
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Butcher82
senior tag
Az a TDP az esetek nagy részében 80 vagy 50 Watt, egyébként szeretjük hallgatni a villanyóra pörgését és közben látni az őserdök pusztulását. Ja, és éljen a retro. Dióhéjban ennyi.
***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
addikt
-
Smktrooper
senior tag
Alaplap 12500HUF (P45 22Watt)
Proci 7500HUF (E5430 80Watt+)
Ram 10000HUF (4x2GB 20Watt)
VGA 20000HUF (650TI OC 110Watt)
Táp 10000HUF (600Watt chieftec)
Server ház+Cooler 5000HUF (FujitsuEsprimowebserver)
Eizo monitor 1 7500HUF (L568-1280*1024 DVI 60Hz)
Eizo monitor 2 12000HUF (L885-1600*1200DVI 60Hz)Total: 84500HUF
18 hónap gyűjtögetés/kukázás pc bontóban; meg az élmény, hogy van egy Xeonod...
[ Szerkesztve ]
Reboot
-
Az E és L xeonokok ajánlottak amik 80 és 50w osak. Csak az X-es az ami 100w feletti de itt kevesebbnek van olyan. Húzva nyilván többet eszik.
De tegyük fel hogy többet eszik, kemény párszáz Ft max havonta, több év alatt talán kiadná a különbséget. Na még persze olcsó. Az 1366-osak még húzva igen erősek is.
Nekem hobbit is jelent, és különlegesnek is érzem, azaz én sokat költöttem rá, kb 70-be van a 2 proci, tyan lap meg 32gb ram. Táp kukázott, hűtők is részben, házam meg régről van.
De van i5 szint többszálon.Tegyük fel van valakinek egy régi 775-je ami már nem ér sokat. 10e egy e0 e5450 húzható 4ghzre, de már 6eft is van kisebb. 4x2gb ddr2 8-9eFt (inteles! ebay) és tessék van 20 alatt egy bövítés ami ha 4 mag ki van használva akkor legalább i3 szint. Jójó többet eszik de negyedébe kerül ha lapot is cserélni kell.
Ha valaki meg többszálazik akkor Amd 2x6 maggal 32gb rammal talán még táppal is van aprón 40-50 körül. 2x12 magosak is vannak...na de az játékra nem jó...
Levedlett szerverek is opciók, lehet egy procival használni, fbdimm filléres és az ecc reg is 2eFt 4gb darabja. Igaz barkacsolni kell de van sok szabvány atx méretű is. Nekem EATX van.
Játékra meg nagyon nagy részt videókártya számít. Szerencsére egyre több játék szereti a több magot és a dx12 is a procilimit csökkentésére készült. Nekem minden megy úgy ahogy szeretném. Az nem érdekel hogy 8+ éves a gépem fél bele ( a tápom 10+). Hangosnak sem hangos, kilós réz hűti. -
danzas007
csendes tag
Arra jó, hogy aki nem akar beleölni tízezreket (amilyen gépről most te beszélsz, és ha egy ilyen xeon szintű gépet nézünk mai hw-val akkor szerintem 40k alatt nem jönne ki, de lehet hogy még keveset mondtam. Főleg a gpu a nagy tényező, de azt most el lehetne hagyni szerintem) Felhúzva i3 prockókat lazán maga mögött hagyja, talán egy i5 szintet meg tud ütni 4+ ghz-en, de itt sem egy hi-end i5-re célzok. Aztán valaki gondol egyet, pár ezer forintért vesz egy E5XXX vagy X5XXX Xeon-t és voala. De DDR3 mellé ígéretesebb berakni mint DDR2 mellé. Aztán a 1366-as Xeon-ról szerintem ne is beszéljünk... elég komoly cucc. Köszönöm a sok tanácsot, majd a napokban ügyeskedem vele és leírom mire jutottam.
-
addikt
Valaki fel tudna világosítani kérem szépen, hogy miért éri meg fillérekért venni Xeont, egy ősrégi alaplapba, mellé ősrégi DDR2 es RAMokat pakolni, miközben a proci TDP je 100+ wattban van megjelölve?
Nem tudom hova tenni ezt a nagy xeon lázat, amit olvasok mindenfelé. Miért jobb ez mint egy újabb, energiatakarékosabb rendszert építeni? Annyival olcsóbb, hogy megéri elfüstölni a kilowattokat?
Köszönöm.
-
gold007
tag
válasz danzas007 #2257 üzenetére
G31/G41 es lapban 350 fölött nem érdemes próbálkozni. Én 3-4 lapot próbáltam, mindnek 358-360 körül volt a vége, de ott már nem 100%ig stabil.
A pcie-t rakd 105-107 környékére és úgy vinni fogja a 350et. Ahhoz, hogy magasabb fsbt bírja az integrált gpu, emelni kell a pcie-t, viszont az meg viszi magával a sata kontrollert meg hasonlókat is, és azok gyorsan elhasalnak. 110 fölött egyik lap se bírta pár percnél tovább.Arra jó az erősebb processzor, hogy elbírja a nagyobb hűtőbordát! :))
-
kenand
veterán
válasz Smktrooper #2260 üzenetére
Én ugyan ilyen lapot csak 466-ig húztam (nem próbáltam tovább tovább) -
Smktrooper
senior tag
-
válasz Smktrooper #2260 üzenetére
500 FSB nekem P965-el sikerült, azaz csak biosig ment és nem tudom hogy a 667-es kingmax ram meg ekkor mennyin mehetett. Csak eladás előtt megnéztem mit tud. Haveré lett, ő csak 400-on használja.
Szarrá kellett feszelni a chipsetet és aktiív hűtés kellett rá, meg persze a ram is a max adhatót kapta.
P45-el nem poén az 500.
A G41 az trágya fsb wallos.
Most egy P31 van még nálam eladósoron de azt is csak 400-ra raktam.[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
-
kenand
veterán
válasz danzas007 #2257 üzenetére
Próbálj meg 400-as FSB-t, a RAM-ot oszd vissza úgy, hogy névleges értéken menjen pl 1333-as RAM 1333-on a megfelelő frissítési értékekkel amit a RAM tud.
A Vcore- adj annyit amennyit 333FSB-n auton adna (de ne hagyd autón) FSB-t fixáld 100Mhz-ra.
Ha nem bootol vagy fagy emeld a vcoret , 400-as FSB-hez nem kell nagyon, max 1.2V biztosan elég. -
kenand
veterán
-
TBone
tag
danzas007:
a topik összefoglaló alapján a g41 "mérsékelt" tuningot tesz lehetővé (nekem nincs tapasztalatom vele, majd az okosabbak megerősítik). az e5440 8,5x szorzójával a 4ghz-hez 470es fsb kellene, ami g41-el nagyjából kizárt.[ Szerkesztve ]
-
danzas007
csendes tag
Sziasztok! Szert tettem egy E5440-re, ami egy Gigabyte G41MT2-ben duruzsol, Kingston Hyper X ramokkal. E5400-t valtott fel, azt 3.7 Ghz-en hasznaltam. Kerdesem a kovetkezo: az olvasottak alapjan eleg jol birja a tuningot, a cel a 4Ghz koruli orajel lenne. Esetleg aki mar tulhuzta ezt a procit egy oc beallitast tudna irni? Ekkora FSB-vel meg nem jatszottam. Koszonom!
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Ezt olvasd el
Ha nincs OEM telepítő DVD-d az adott SLIC 2.1-nek megfelelő gyártótól. Akkor neked kell az OEM sorozatszámot megadnod és a SLIC infot a registrybe beírnod....Ha nem világos Pü-ben segítek.
-
M3lakH
tag
Üdv! Egy kis helpre lenne szükségem. Beégettem a lapomba egy SLIC-es BIOS-t, fel is telepítettem újra a WIN7-et, de a SLIC érzésnek nyoma sincs, CD kulcsot kért telepítés közben is, és most is szeretné..
Rossz a bios, vagy pusztán az a baj hogy OEM a win7 amit feltettem? (eredeti, kulcsos CD, csak a kulcs már el lett használva) -
kenand
veterán
válasz Pécsi gyerek #2249 üzenetére
Ha megjelent, már menni fog a link, addig csak te láthatod.
-
kenand
veterán
válasz Pécsi gyerek #2247 üzenetére
Lépj ki az accountodból és úgy klikkelj rá, nem fog bejönni....
-
kenand
veterán
válasz Pécsi gyerek #2244 üzenetére
Sajna csak te láthatod addig amíg meg nem jeleneik....nem érdemes linkelni...
-
VIPowER
őstag
válasz Pécsi gyerek #2244 üzenetére
Nekem tetszik!
-
Butcher82
senior tag
válasz Pécsi gyerek #2237 üzenetére
Én ma este fogom belerakni a házba, az utóbbi hetekben annyit szereltem, hogy most úgy voltam vele párnapig csak "összehányva" az asztalon lesz a konfig, ha van valami gond jöjjön elő, de ezzel most minden flottul működik. (az ASUS P5B-vel sem volt gond, de ramokat csak 667MHz-n szerette, azért említem nehogy valaki azt higgye más lap nem felelne meg)
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz Pécsi gyerek #2240 üzenetére
Logout/Irány az oldalam/Írni szeretnék.
Megírod, bejelölöd hogy kész vagy vele, majd türelmesen vársz, átnézik, majd a főszerkesztő is átnézi és ha ő is rábólint, értesítenek, hogy mikor jelenik meg....
Mi meg örülünk, hogy újabb lelkes fórumtárs van, aki megosztja a tapasztalatait...ez viszi ezt a közösséget előre.
(Én is így kezdtem, most 11-nél tartok, de csak akkor írok, ha van időm és ha valami olyat találok amit érdemes megosztani.. Most egy kínai táblagépen gondolkodom, csak nincs időm most rá Onda Obook10, aranyos, de bosszantó hibái vannak, tipikus kínai)[ Szerkesztve ]
-
Pécsi gyerek
addikt
Ha esetleg megjönne a kedvem egy kis íráshoz(nem vagyok szakmabeli de az elmúlt egy évben gazdagodtam pár tapasztalattal) főleg hogyan leheljünk egy kis pluszt a régi elavúlt gépbe témakörben akkor azt kinél kezdeményezhetem?Hogy megy ez itt? Jelige:valahol mindenki elkezdte
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
kenand
veterán
válasz Pécsi gyerek #2237 üzenetére
DS3 jó lap, nekem is volt.
Pontosan nem tudom a részleteket, de az aktivitásodtól és a regisztráció idejétől függ a "rangod". -
Pécsi gyerek
addikt
Az hogy kvázi-tag vagyok az mit is jelent
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz Butcher82 #2234 üzenetére
Nekem is két gigabyte lapom van xeon-osítás előtt álnak.Az egyik (ez a jobb) egy gigabyte ga-ep35-ds3 a másik egy(ha jól emlékszem) gigabyte ga-g31M-S2L.Ha megtörtént a beépítés beszámolok a fejleményekről.
-
kenand
veterán
válasz Pécsi gyerek #2235 üzenetére
Sokszor segít egy CMOS reset, vagy ha túl alacsony a CMOS elem feszültsége (túl régi- ugye 6-8 éves lapok) egy elem csere.
(#2234) Butcher82
EP45-DS3R, nem "high end P45", de mindent tud amit kell, 466-os FSB-vel is megy nálam (és lehet nem az a vége.
Csak jó tapasztalatom van a P35-ös és P45 Gigabyte lapok+Xeon párossal.[ Szerkesztve ]
-
Pécsi gyerek
addikt
-
Butcher82
senior tag
Az az igazság, hogy miután végigzongoráztam ezt a xeon dolgot 4 féle alaplappal, az ötödik lett az igazán nyerő, Giga EP45 DS3R, úgyhogy ahogy kenand kolléga is említi az összefoglalóban valóban ezek közül érdemes válogatni.... Persze nem biztos hogy törvényszerű de ez a saját tapasztalatom
-
envagyok
veterán
Nekem abit ip35-e sehogy sem sikerül a szorzót átállítani.
Van vmi trükkje?
A biosban leveszem a szorzót 9-ről 8-ra, de újraindítás után újra 9
Mitől lehet ez? -
envagyok
veterán
-
kenand
veterán
válasz Scroll Lock #2220 üzenetére
771, 1366 és 1156 után lettek k-s Intel Cpu-k mivel az Intel bezárta az FSB ill. Bclk emelés lehetőségét. Teljesen tuning nélkül öngólt rúgott volna, így születtek a k-s, szorzózár mentés CPUk méreg drágán árulva. De azoknál sem garantált a tunig. Pont azért jó a 771/1366 mert oda nem kell méregdrága proci ahhoz hogy többet hozzon ki belőle az ember. De a tuning nem mindig garantált (pontosabban valamekkora mindig megy de, hogy mekkora az adott lap proci és RAM függvénye)
-
envagyok
veterán
Tudja valaki, hogy a 775-re mi a CPU hűtő felfogatási távolsága?
-
Scroll Lock
tag
Illetve bocs, most nézem, hogy E5440-nél 8,5-ös a maximum szorzó. Akkor viszont lehet, hogy a BIOS-ban van a hiba. Meg kell nézni a CPU-Z-ben, hogy az alábbi linken felsorolt utasításkészletek közül mindegyik szerepel-e.
Közben már írtál...
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
Tudom,hogy felfelé nem lehet ezeknél szorzót állítani,de a max szorzó ennél a típusnál 8.5 nem pedig 6.5.
Butcher82 Nem tudom,reggel megkérdezem.
-
Scroll Lock
tag
válasz dokee78 #2214 üzenetére
Ez pusztán abból adódik, hogy ennél a CPU-nál nem lehet szabadon állítani a szorzót. Legalábbis a maximum szorzó az fix. Nekem L5420-asom van: 6-7,5-ig tudok szorzót állítani, de ennél többet nem enged. Az Intel a K-s végű processzoroknál (Pl.: Core i7-6700K) engedi a szorzó szabad emelését, ezek tipikusan tuningra születtek.
(#2217) kenand: Tehát akkor nem számottevő a növekedés.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz Scroll Lock #2215 üzenetére
Szia! Mivel 1.2v vagy akarta volt a vcore nem extrém a fogyasztása az L-es cpuknak overclock esetén sem. Biztosan több mint 50 watt De ha a Gigabyte DES progijával nézem nem haladja még az 50w-ot úgy sem.
-
kenand
veterán
válasz Pécsi gyerek #2210 üzenetére
Oda éles szikét szoktam használni. Az elülső pöcköt elég könnyű levágni, hátsónál kell vigyázni.
-
dokee78
félisten
Van egy ismerősöm.Na jó van több is.
Szóval Foxconn H-IG41-uATX lapja van és ebben egy Xeon E5440.
Mitől lehet,hogy a szorzónál max. 6,5-öst enged beállítani?Mert gondolom mikrokódos a BIOS,mert a rendszer bejön és megy is rendesen,csak ugye a szorzó miatt,kisebb az órajel?
-
clFiTi
tag
Üdv, szevasztok!
Előzmények: E8400, Q8200
Én a lapomhoz nem nyúlok, a fórumon valaki megosztott egy nagyon okos ötletet: aki foglalatot akar vágni, tegyen be egy 775-ös procit, azzal vágja le a felesleget.
Ennek ellenére én nútolt E5450-et vettem.
Véleményem szerint ez nem egyenlő egy Q9650-el, több annál, mivel jobb a multitasking.
Prime95+IntelBurnTest és még vagy 25 program+youtube. Egyedül a LinX akasztott be.SLANQ C0-ás verziót fogtam ki.
A konfigom:
Gigabyte GA-EP45-UD3R rev. 1.1
4x2 GB Kingston HyperX DDR2 1066 MHz
Cooler Master Hyper TX 3 Cooler, 2 ventilátorral
Cooler Master Extreme Power Plus 500W táp
Kingston HyperX 3k SSDElképesztő amit művel ez a proci. 3,6 gigára húztam 400 MHz-es FSB-vel, itt érzi jól magát, atomstabil. Ha 100 Mhz-et tolok még rajta már száll ki egy-két mag. Hiába a VCore és PLL feszültség emelés, ennyit tud, bőven elég.
Pénz hiányában választottam ezt a megoldást.
Köszönet kenand mesternek, és a fórumtársaknak!Intel Xeon E5450, https://fiti.ddns.net
-
kenand
veterán
válasz Pécsi gyerek #2208 üzenetére
Tűreszelő jó, óvatosan lehet dolgozni, csak nem szabad túlreszelni
[ Szerkesztve ]
-
Pécsi gyerek
addikt
Nem tudom lehet hülye ötlet de egy felforrosított késpengével óvatossan megmunkálni?
-
-
Repsol600
addikt
Sziasztok!
Vettem egy Xeon L5420-as procit. Az lenne a kérdésem, hogy megfelelő reszelővel ki szabad-e reszelni úgy, hogy belemenjen a 775-ös lapba? Nincs ott semmi a nyákban? Nem akarom kukázni.
-
kenand
veterán
Korábban írta valaki, hogy nála is a köpeny magasabb.. igazából talán mindegy, csak a a rendszer a köpenyt figyeli és az már magasabb akkor throttlingolhat amikor még nem várnád...
De lényeg inkább legalább 10-15 fokkal TJmax alatt kell tartani, akkor nem lesz belassulás...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tesla topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- Call of Duty: Black Ops 6
- Egérpad topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest