- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
-
LOGOUT.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok Urak,
nagy dilemmában vagyok, van nekem egy jó gigabyte deszkám (Gigabyte GA-EP45-DS3R *FSB1600) benne egy xeon e5440 és 4x1Gb ddr2 ram + GTX 650 Ti 2Gb. Nagyon kellene már a játékok miatt a 8giga ram.. Dobjam az egészet? Vegyek deszkát és ddr3 ramot? Vagy ddr2-ből 4x2 gigát? Mi érné meg?
[ Szerkesztve ]
***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
Butcher82
senior tag
válasz kinetone #2489 üzenetére
Neten utána olvasva az RS600-as chipset nem támagatott kategória, valamelyik XEON-t a bios azonosítja de a windows nem indul el.
http://www.overclock.net/t/1431723/mod-lga775-support-for-lga771-xeon-cpus/5620
[ Szerkesztve ]
-
Butcher82
senior tag
Szinte biztos vagyok abban, hogy amikor levágtad a két kis műanyagot akkor lett valami gond ha két lapban sem műxik sem a xeon sem pedig a core 2-sek. Vagy esetleg nem a ramok? Gondolom mind a kettő lapba ugyanazokat raktad.
[ Szerkesztve ]
-
Butcher82
senior tag
válasz instantwater #2266 üzenetére
Az a TDP az esetek nagy részében 80 vagy 50 Watt, egyébként szeretjük hallgatni a villanyóra pörgését és közben látni az őserdök pusztulását. Ja, és éljen a retro. Dióhéjban ennyi.
-
Butcher82
senior tag
válasz Pécsi gyerek #2237 üzenetére
Én ma este fogom belerakni a házba, az utóbbi hetekben annyit szereltem, hogy most úgy voltam vele párnapig csak "összehányva" az asztalon lesz a konfig, ha van valami gond jöjjön elő, de ezzel most minden flottul működik. (az ASUS P5B-vel sem volt gond, de ramokat csak 667MHz-n szerette, azért említem nehogy valaki azt higgye más lap nem felelne meg)
[ Szerkesztve ]
-
Butcher82
senior tag
Az az igazság, hogy miután végigzongoráztam ezt a xeon dolgot 4 féle alaplappal, az ötödik lett az igazán nyerő, Giga EP45 DS3R, úgyhogy ahogy kenand kolléga is említi az összefoglalóban valóban ezek közül érdemes válogatni.... Persze nem biztos hogy törvényszerű de ez a saját tapasztalatom
-
Butcher82
senior tag
válasz Pécsi gyerek #2147 üzenetére
Először nem parancssorból csináltam, hiába írja ki a intelmicrocodelist.exe program, hogy "Drag file here" hiába húzod bele az ablakba nem tudja megnyitni. Muszáj a leírás alapján parancssorból megcsinálni.
Más... DFI alaplapba akarom beletenni a XEON 5440-et. Ehhez nem volt fenn módosított BIOS, én meg nem igazán akartam belemerülni egy "módosításba", írtam a "Feng" nevű srácnak akinek az összefoglalóban van belinkelve az oldala, igen sok alaplaphoz van ott BIOS, csak a DFI DK P35 T2RS-hez nem volt, tegnap írtam neki emailt, (jó "magyarangolságommal" )megértette mit akarok, és ma válaszolt is. Elkérte az eredeti BIOS filet-t és ma vissza is küldte a kiegészített microcode-kal.
-
Butcher82
senior tag
Szép jó napot,
Egyik itteni kollégától vettem (még úton van) egy DFI LANPARTY DK P35-T2RS lapot.
Olyan kérdésem lenne, hogy megtaláltam az egyik linken a BIOS-t, de ott DFI LANPARTY DK P35-T2 szerepel,
az RS hiányzik a végéről, viszont a google, csak DFI LANPARTY DK P35-T2RS-re dob ki találatot, lehet el van írva a listában a neve?[ Szerkesztve ]
-
-
Butcher82
senior tag
Én meg nemrég raktam vissza az Asus P5B-t, nekem is mennek 833MHz-en a ramok. Kipróbáltam ugye egy P5QSE2-t, random jött a kékhalál, nem volt vele kedvem sokáig kísérletezni kellett itthon a gép. A P5B-vel annyi a gondom hogy jobban melegszik emiatt a ventik valamivel hangosabbak.
-
Butcher82
senior tag
válasz Smktrooper #2048 üzenetére
Miután újraindult a windows a bluescreen után:
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 34
BCP1: 0000000000050853
BCP2: FFFFF88003193718
BCP3: FFFFF88003192F70
BCP4: FFFFF80002EB93C9
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
Butcher82
senior tag
Újrahúztam, tök stabilnak tűnt, tegnap 1 óra játék alatt nem jelentkezett a hiba.4K vidaónál ment az AIDA, a négy magra akkor 98-99% terhelést írt és akkor bumm, bekékült, majd Daemon Toolsnál iso-t telepítettm és akkor. Ha hazaértem jobban rálesek, mert elvileg naplózza a windows ha minden igaz.
-
Butcher82
senior tag
válasz Smktrooper #2046 üzenetére
Nem tudok most youtubot nézni de akkor ezek szerint szoftveres a gond ha jól értem.
-
Butcher82
senior tag
válasz Smktrooper #2044 üzenetére
Áhá, d1-re emlékszem.
-
Butcher82
senior tag
válasz Smktrooper #2042 üzenetére
Hát, valami olyasmi lesz, este tudom majd megnézni rendesen. Egyébként az mit jelent (0x000000)?
-
Butcher82
senior tag
válasz Smktrooper #2040 üzenetére
A következőt majd elcsípem, melyik "része" a lényeges?
-
Butcher82
senior tag
Jó reggelt,
Van valakinek ötlete az alábbi problémára
ugye eddig P5B alaplapot használtam most hogy kicseréltem P5Q SE2-re (BIOS frissítve lett) jön a kék halál... először youtubon 4K videónál, AIDA64 cache tesztnél valamikor megfagy valamikor nem. Semmit tuning a ramok 800-on mennek. Egy E5440-es prociról van szó.***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
Butcher82
senior tag
Asus P5B helyett ma kipróbálok egy Asus P5QSE2-t, kíváncsi leszek a különbségre.
-
-
Butcher82
senior tag
beállítottam a biosban, ezt "ajánlotta" fel
-
Butcher82
senior tag
Ha valakinek segít. Én nem vágtam ki a CPU foglalatól a pöcköket hanem, fogtam egy E6300 procit mellé tettem a Xeon-nak bejelöltem hol kell lennie a két bevágásnak majd sima (OBI-s) tűreszelővel kireszeltem. Közben többször belepróbáltam a foglalatba, hogy azért minél kevesebbet kelljen kireszelni.
[ Szerkesztve ]
-
Butcher82
senior tag
Bocsánat, előbb kérdeztem mintsem utánanéztem volna (google tudja a választ), a BIOS-ban a Remap Feature-t "Enabled"-re kell rakni.
[ Szerkesztve ]
-
Butcher82
senior tag
Természetesen win 7 64bit van fenn. Mi lehet a BIOS-szal, miért csak 3Gb-t lát?
[ Szerkesztve ]
-
Butcher82
senior tag
No lenne egy kis gondom. Ugye egy Asus P5B-ben van nekem egy Xeon 5440 és 4x1Gb Geil RAM, 2db 800MHz és 2db 1066MHz, a BIOS 3008 Mb ír ki hogy annyit lát, a windows : "Telepített memória (RAM) : 4,00 GB (2,94 GB használható)"
Az EVEREST pedig itt a kép:
-
Butcher82
senior tag
Na srácok összedobtam a cuccost P5B+Xeon 5440
E6700-ról váltottam, hát a sebességnövekedés valami elképesztő
[ Szerkesztve ]
-
Butcher82
senior tag
Ha minden igaz pénteken tudom összedobni:
Asus P5B
Xeon E5440 (mégis ez lett nem 5430)
4x1Gb Geil 800Mhz
Gtx 260 (egyelőre)[ Szerkesztve ]
-
Butcher82
senior tag
Ha valaki veszi a fáradtságot és megnézi a hivatalos oldalon az utolsó BIOS frissítést a sima Asus P5B-hez (már a közzététel dátuma is érdekes) és összehasonlítja az itt linkeltél csoda dolgokat fog látni és lehet megérti az értetlenségemet. Egyébként meg ezer köszönet a segítségért.
[ Szerkesztve ]
-
Butcher82
senior tag
Szóval konkrétan az lenne a kérdés - még mielőtt megharaptok - hogy próbált e már itt valaki P5B-be ilyen procit legfrissebb gyári BIOS-szal és működött e úgy.
[ Szerkesztve ]
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, ha jól értelmezem akkor nem kell a BIOS-ban módosítanom semmit ha egy Asus P5B-be akarok rakni egy Xeon E5430-at?
Üdv.
Péter[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest