Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
korn
aktív tag
válasz gold007 #1542 üzenetére
http://prohardver.hu/tema/intel_core_2_quad_yorkfield/hsz_23334-23334.html
Egyik kedvenc procim volt, 3700Mhz körül volt a vége, és még ott is teljesen jó volt a hőfok. 1.5 éve vettem 5000-ért, és E0-s volt. C0-ásak biztos nem mennek ennyit.
-
-
kenand
veterán
válasz gold007 #1559 üzenetére
Lehet a 2 CPU steppinge más és emiatt más mikrokód kellett neki.
Tuning esetén sohasem szabad auton hagyni a Vcoret.
Vannak lapok amik FSB (1366 esetén BCLK) emelésre , auton hagy egyből 1.1-volt helyett 1.3-at adnak.
És is így jártam egy 1366-os lappal + E5645-ös xeonnal Nem értettem a brutál 2 ventis hűtés ellenére kis terhelésre miért egyből 80C fokos a CPU. CPU-z vel megnéztem és láttam, hogy az alap 1.135 V helyett egyből 1.350-et adott a CPU-nak. Visszaállítottam 1.135-re és úgy is ment 2.4GHz helyett 3.0 GHz-n
Ismeretlen CPU esetén is lehet alpból maxra állítják a Vcore-t a lapok.
Szóval meg kell nézni mennyit ad a CPU-nak normál FSB/BCLK mellett, majd arra kell fixálni. FSB/BCLK emelés esetén is, és csk akkor emelni óvatpsan, ha nem stabil a lap.[ Szerkesztve ]
-
MaRTiNuS
csendes tag
válasz gold007 #1670 üzenetére
Az tiszta sor. A szerver lapot nem azért vettem, hogy tuningoljak, de ha engedi a bios akkor fogom persze. De 24 euroért alaplap és 2db l5420-et nem szabadott otthagyni
ASUS P5K-WS L5420-on gondolkodok érdemes e ezzel a hűtéssel még bűvészkedni vele. 7.5x450-en stabilnak tűnik. 480-nal is még elindutl a windows 1.25V-on de, ha már tesztet ráengedtem kifagyott lehetne feszbe feljebb menni csak félek nagyon elszáll a hőfok.
Próbáljam meg kisebb szorzóval nagyobb frekivel?
-
kenand
veterán
válasz gold007 #1747 üzenetére
Az az érdekes, hogy amikor a mikrokód fájlt nézed akkor 4, 40 ill 44 a Xeon mikrokód, de a már Intelmicrocode listtel nézed meg akkor a Plat 2,6 ami a Xeonhoz tartozik.
Pl mikrokód fájl:
cpu00010676_plat00000004_ver0000060f_date20100929.binXeon kód ellenőrzése:
intelmicrocodelist.exe BIOS.BINHa a sor végén látjuk ezt a Xeon mikrokód beírás sikerült.
CPUID=10676 UpdateRev=60F 2010/09/29 Checksum=8FE1A243 PlatformID=2
CPUID=10676 UpdateRev=60F 2010/09/29 Checksum=8FE1A207 PlatformID=6
CPUID=1067A UpdateRev=A0B 2010/09/28 Checksum=B007E7B0 PlatformID=2,6 -
Scroll Lock
tag
válasz gold007 #1992 üzenetére
Megnéztem, de a feszültség 1,0 V körül van, szóval nem állította el magának. Kipróbáltam egy másik bios-t is ehhez az alaplaphoz, de ezzel is ugyanaz a helyzet: iszonyatosan melegszik a CPU, a venti meg maximálisan pörög. Pedig a moddolt bios a szorzót visszább vette.
Eredeti Bios-sal minden rendben, csak akkor meg nincsen SSE4.1-em, meg valami virtualizációs technológiát nem támogat. Az előbbi egyébként mennyiben tudja visszavenni a fogyasztást? 10-15 Watt?Köszönöm a segítséget!
-
kenand
veterán
válasz gold007 #1994 üzenetére
Még amit meg lehet nézni, hogy melyik verziójú a moddolatlan és melyik a moddolt BIOS.
Ha nem ugyan az azt kellene módosítani amivel jól működik az alaplap.
Persze olyan is van, hogy az adott BIOS "nem bírja" a módosítást. Akkor keresni kell egy későbbi, vagy korábbi változatot. -
Scroll Lock
tag
válasz gold007 #1994 üzenetére
Hűtőbordával nem lesz gond. Ha visszatettem az egyik honlapról leszedett moddolt bios-t megnézem, hogy mit ír a CPU-Z. A probléma az, hogy ez utóbbi biosszal hajlamos kikapcsolni. Ezzel a biosszal biztos több feszt kap, de akkor meg rosszul írja ki a bios.
Kontakt tisztító spray-vel megtisztítottam, de illeszkedési hibát nem sejtek.(#1995) kenand:
Előbb csináltam egy saját moddolt bios-t. Még anno, mikor vettem az alaplapot BIN-be lementettem a bios-t és ezt módosítottam a cikkben található leírás alapján, de úgy sejtem, hogy működésbe léphetett a dual-bios, mert mikor elindítottam pár mp után kikapcsolt, majd újra beindítva a CPU-Z-t nem olvastam SSE4-et, pedig beletettem a "1076a" mikrokódot. -
JEEMBO
aktív tag
válasz gold007 #2445 üzenetére
Az lesz a ciki, hogy elvileg alapból az 1: ON, 2: Off, 3: ON, tehát nálam kapcsoló hijján ez lehet az aktuális gyári "forrasztott" állapot, s nekem a cél az 1: ON, 2: Off, 3: Off, ami azt jelenti elvileg, hogy a 3-as valahol gyárilag össze van kötve, s ezt szerintem nehezen tudom majd "elvágni" a kitudja hány rétegű NYÁKon...
[ Szerkesztve ]
"Jó pap is holtig butul"
-
JEEMBO
aktív tag
válasz gold007 #2447 üzenetére
Noh, hogy okuljon mindenki a jövőben MSI G41M-P xx -es lapokkal:
Megmértem, s állt az elméletem, valóban megfelel a kapcsolónak a default forrasztott verzió, tehát 1: ON, 2: OFF, 3: ON.
Próba képpen az egyetlen alaplap darabolás nélküli moddingot, az 1: ON, 2: ON, 3: ON kombinációt kipróbáltam egy rövidzárral. Eredményként elértem, hogy nem 200MHz-ről, hanem 266MHz-ről indult a BIOS beállítási lehetőség, s a BIOS- ban beállított 333MHz, a CPU-z szerint is 333MHz lett!!!!
Leforrasztottam, s a max. 340MHz-es FSB-n még elindult a gép, szóval ez már tényleg az alaplap (vagy proci) maximuma lehet..."Jó pap is holtig butul"
-
-
Martin97
aktív tag
válasz gold007 #2954 üzenetére
Szia!
Egy giga p35s3g lapról van szó. A támogatással nincs gond, a legnagyobb a 135W-os procikat biztosan támogatja, de elvileg a 150w-os 9775-öt is. Ez szép és jó, de a józan eszem azt súgja, hogy nem egészséges áttolni +30A-t egy fázison, amin még hűtő sincs, bár ez szintén áthidalható.
Tudom,hogy az 500-at semmi esetre sem érem el. De azt sem szeretném, hogy a 4 magos eldegradálja a lapot.
Egy E5440 vagy afeletti procin gondolkozom egy új vga-val karöltve. És így még jó ideig nem kellene új gépet vennem.
(Egy E8200-assal beton stabil 500*8-on. Efölött már instabil a ramok miatt, de egy 1066-os modullal elment egészen 520-ig.)
-
Martin97
aktív tag
válasz gold007 #2956 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget. Egy barátomtól elkérem majd néhány nap erejéig a xeonját, és meglátjuk majd, hogy mire képes, és ez alapján választok majd. 1,8V-ot nem tudok adni, 1,6-on van vége a skálának.*
Terveim szerint olyan 4ghz körülre szeretném belőnni a xeont, amit majd egy 8 gigás 290x-390x követne a második fázisban, miután az új széria kicsit lenyomta az árukat, és ~50k körül be tudnám szerezni.
Azért kellene ennyire erős kártya, mert FHD (monitor, később talán ez is nő majd) és 4K (TV) felbontás váltakozna. Azzal tisztában vagyok, hogy kisebb felbontáson iszonyú cpu limit lesz, de a 4k miatt szükséges a 8gb vram.
A táppal most már** nem lesz gond. Elvileg akármilyen ampertemetőt elvisz. Név szerint: fsp hyper m 700W, 53A 12V-on.
#2972 kenand: Itt is köszönöm a segítséged, és az eddigi bioszokat. Néhány ismerősöm gépe jól megy velük. Most meg remélhetőleg az enyém is fog.
*: Egy E7200-as procit megkínáltam vele, llc: on (bele sem gondolok mekkora fesz tüskét kaphatott). Egy spi benchbe sikeresen belefagyott (4,3 ghz-en), többet nem próbálkoztam vele. Az igazi meglepetés akkor jött, mikor kiszedtem a procit, az alja kormos volt. Azóta "kormos farkas"-ként becézem. Szerencsére nem lett baja semminek, ugyan akkora fesszel viszi a primeot 3,8-on mint előtte, pedig szinte minden fesz pirosban volt. Meglátszik, hogy bacsis mestertől okultam privát leckékben.
**: Az új r7 260x kártyámat próbálgattam, sikeresen be is állítottam 1360/7200 órajelre +80% tdp, +80mv. Kb 180W-ot (4 fázison) fűtöttem el egy olyan chippen aminek a gyári maximuma 115W. Utána az E8200-ast rántottam 4 ghz-re 1,3V-al. Ekkor döntött úgy az öregecske 400-as fsp tápom, hogy neki elég volt. Szerencsére semmit nem vitt magával.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest