Új hozzászólás Aktív témák

• válasz instantwater #2266 üzenetére

Az E és L xeonokok ajánlottak amik 80 és 50w osak. Csak az X-es az ami 100w feletti de itt kevesebbnek van olyan. Húzva nyilván többet eszik.
    De tegyük fel hogy többet eszik, kemény párszáz Ft max havonta, több év alatt talán kiadná a különbséget. Na még persze olcsó. Az 1366-osak még húzva igen erősek is.
    Nekem hobbit is jelent, és különlegesnek is érzem, azaz én sokat költöttem rá, kb 70-be van a 2 proci, tyan lap meg 32gb ram. Táp kukázott, hűtők is részben, házam meg régről van.
    De van i5 szint többszálon.

Tegyük fel van valakinek egy régi 775-je ami már nem ér sokat. 10e egy e0 e5450 húzható 4ghzre, de már 6eft is van kisebb. 4x2gb ddr2 8-9eFt (inteles! ebay) és tessék van 20 alatt egy bövítés ami ha 4 mag ki van használva akkor legalább i3 szint. Jójó többet eszik de negyedébe kerül ha lapot is cserélni kell.
    Ha valaki meg többszálazik akkor Amd 2x6 maggal 32gb rammal talán még táppal is van aprón 40-50 körül. 2x12 magosak is vannak...na de az játékra nem jó...
    Levedlett szerverek is opciók, lehet egy procival használni, fbdimm filléres és az ecc reg is 2eFt 4gb darabja. Igaz barkacsolni kell de van sok szabvány atx méretű is. Nekem EATX van.
    Játékra meg nagyon nagy részt videókártya számít. Szerencsére egyre több játék szereti a több magot és a dx12 is a procilimit csökkentésére készült. Nekem minden megy úgy ahogy szeretném. Az nem érdekel hogy 8+ éves a gépem fél bele ( a tápom 10+). Hangosnak sem hangos, kilós réz hűti.

Új hozzászólás Aktív témák