Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Ez parttalan vita.
    Azon nem gondolkodott még el senki, hogy egyszerűen arról van szó, hogy van aki analógon szocializálódott, van aki digitálison? Az életbe nem lehet dűlőre jutni.
    Én analógon nőttem fel, szeretem az analóg hangzást. A digitálisat egyszerűen sterilnek érzem. Én teljesen egyetértek annak a szakembernek a véleményével, aki egyszer azt találta mondani, hogy "a digitális olyan, mint a laboratóriumban szintetizált bor: semmi hibát nem találsz benne, csak mégsem lesz tőle jó kedved." Az analóg pontatlan, olyan, mintha koncert alatt Richie Blackmore belőtte volna magát. Halottátok már Őt józanul játszani? Ha nem, hallgassátok CD-n.
    Viszont az is tény, hogy az LP, a szalag sok kínt okozott nekem. És sokkal praktikusabb a CD, és azért nem nevezném a hangminőségét xarnak. Főleg, ha arra gondolok, mikor a kocsiban a videoton begyűrte a kazettát.
    De azt is figyelembe kell venni, mikor összehasonlítgatunk: az analóg fejlesztése leállt már 25-30 éve. És ha nem így lett volna....
    Mindezt tudva magamról, a hitetlenkedőknek illusztráció:
    LP hangszedő frekiátvitelek. És nem elfelejtendő: azért, hogy ezeket meg lehessen mérni ahhoz az is kellett, hogy a "szánalmas" bakelit lemezen is ott legyen a mérőjel. Uszkve 50kHz-ig! Ha nézegeted, találsz olyan hangszedőt, amelyik még 50kHz-en is csak 10dB-t esik. Persze, van némi hepe-hupa, 1-2dB ingadozás a hangfrekis sávban. Kicsit be volt lőve Blackmore...Ezek persze drágább hangszedők voltak, nem 800Ft-os Akai. És jobban szóltak, hallottam párat. Talán annak is köze volt a "jobbánszólásukhoz", hogy nem 20kHz-nél haltak meg?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés