Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cs!ga
újonc
Na halo latom temazgattok
Szal en csak annyit tennek ehhez hozza h nekem kb fel eve van rasztam. Fel eve viz nem erte, 3x volt meghorgolva es alapbol kiba gondor a hajam DE megis szetjon.... Most ezt a rasztawax dolgot akarom kiprobalni horgolas utan ki tudja lehet h megsem olyan nagy hulyeseg. -
GombócArtúr
senior tag
tutifix!
másfél év után megmostam samponnal a hajam, és olyan selymes lett, meg minden hogy broááá, a kisebb ticsek szétjöttek, viszont a nagyobb, hatalmas területen egybeállt részeket könnyebb volt szétszedni.
Néha rohadt fájdalmas a nem megfelelően összeállt hajat szétszedni.
(nyilván a válasz: igen, ez ezzel jár) -
Nesta
csendes tag
A ''raszta-wax'' elsősorban friss dreadekre kell (nem muszáj), hogy felgyorsítsa a csimbókosodás folyamatát. A tincsek belsejében teszi meg a hatását, úgy, hogy megpuhítja a hajat. Ezt jobban nem tudom elmagyarázni, de miután megszárad, egyáltalán nem is lehet látni, érezni. Mondom, ezt új dreadeknél szokás alkalmazni, később, mikor már nem csak a formája olyan a hajnak, hanem ténylegesen ''berasztásodtak'' a tincsek (ilyenkor filcesedik is a haj), akkor már fölösleges igazából. Max esztétikai okból, hogy a tincsek felülete szép síma legyen...de ez badarság szerintem!
Remélem bwoay elég jól el tudtam magyarázni neked...
-Nesta (http://rasztahaj.gportal.hu) -
dat
senior tag
a szenvedélyes részt női rasztára értettem, és úgy is írtam...
Ami a többit illeti gondolhatod hogy az is roppant érdekes, ahogy ti külditek el a egymást melegebb éghajlatra itt a topicban. Szóval én nem szólok be a ti pocskondiázásotokba, te ne szólj be a hozzászólásomra. A topic címe raszta, leírtam én mit gondolok róla. Ennyi.
[Szerkesztve] -
Szucsixxx
csendes tag
Te most direkt ezen lógsz,h minden mondatomat kifikázhasd??? Én igenis azt akarom,h a tövéig rasta legyen,mert annál nincs undorítóbb,ha 15-20centi normál fénylő haj a teteje...
És nem fájnak a HAJHAGYMÁIM, a vérzésre meg nem is írok semmit...
Te végig azt hajtogatod,amit a rastafaristák,talán mert az lehetsz... De erröl már itt volt szó,hogy ki ápolja ki nem,és a vége mindíg az elsz,hogy a rastafaristák azt mondják,hogy semmit soha, a dread-esek meg hogy itt ér hozzá,ott javít rajta... Csak úgy megemlíteném,hogy a topik nyitója is azzal kezdte,hogy hol lehet csináltatni, meg a kérdések nagyrésze a csináltatás/csinálásról szólt,és nem arról,hogy ha nem érek hozzá,akkor 1.5 mulva nekem is összál,és akkor semmi értelme hogy ideírtam blablabla... Úgyhogy ha erről szül a topik,miért kell mindenembe beleszólni? Ha kötekedni akarsz,menj a chat.hu-ra!
Én itt be is felyeztem,ha továbbra is foyltatni akarod,akkor modnom,hogy NEM FOGOK VÁLASZOLNI NEKED!
[Szerkesztve] -
roadrunner
csendes tag
már 8 éve?aztaqrva..
meddig ér a hajad és tökszabályos a dreadek?
köszönöm ezt a mosásos infót,asszem még várok vel pár hót és megpróbálom mosogatni.
egyébkét nagyon rendes'srác'(nemtom hány éves) vagy,kevés embertől(rasztától) lehet ilyeneket kérdezni úgyhogy válaszolnak is rá.KÖszi!
kúúl ez a fórum -
roadrunner
csendes tag
köszi a választ!
az én hajam tupírozva van,és utána összetépkedtük a hajszálakat,így aztán jóval vastagabb lett a tincs mint amik nőnek.akkor ezen nemtok változtatni oké.
akkor még várjak hadd nőjjön le csomó centi,aztán majd magától összefog állni a 'nem összeállt rész is'?
hajhullás,húú az kajakpara!!
-
GombócArtúr
senior tag
Jajjj hát hogy nézne már ki a Bank Denszhólban a devergó kabát és a koptatott naci melleeeett, olyan undiiiiiii!
Azért van azzal kevesebb gond, mert péel azt nem kell növeszteni, a se nem hosszú se nem rövid haj meg sokaknak nagyon idétlenül áll, és el kell viselni, sokkal egyszerübb rákenni egy marék taknyot, és irány a buli!
-
gregorik
senior tag
eszembejutott, hogy az ókori hindu jógik körében el volt terjedve a raszta hajviselet; eleinte nyilván azért, mert lesz*rták, hogy csomókban lóg, nem mosták stb., de aztán valszeg státusszimbólumféle lett... és nehezen hinném, hogy 'dreadlocks'-nak nevezték volna a saját hajukat. nézz utána könyvekben, ha érdekel.
úgyhogy még az se igaz, hogy Jamaika találta ki. -
gregorik
senior tag
én nem tudom, ezeket honnan veszed, de nem úgy tűnik, mintha 5-6 éve lenne rasztád. vagy pedig egész más a hajszerkezetünk.
''A samponnak sincs semmi jelentősége'', ez pl súlyos dezinformáció; próbáld meg kétszer bármelyik balzsamos divatsamponnal megmosni, úgy szétesik tőle, h már nem is beszélhetsz rasztáról.
ami a 'dreadlocks' kifejezést illeti, nem tudom, mennyit jársz külföldre, Amerikán kívül szinte mindenki mindenhol 'rastának' hívja a hajat, bizonyos körökben egyenesen sznobnak tünteted fel magad, ha azt hajtogatod helyette, hogy 'dreadlock'. -
Szúnyog
csendes tag
Hi!
''de aki túl savanyú ahhoz, hogy képes legyen
ellenséges érzelmek görcsös keresése nélkül olvasni a hozzászólásom,
+ nem látta az említett műsort, az biztos másként értelmezi''
Igazad van... nem láttam a műsort, de nem vagyok savanyú, és nem azért irtam az előző HSZ-t, mert valakit baszogatni akartam, és téged vettelek észre, hanem azért, mert Én így gondolom... és szerintem nem csak Én
Ez a tájékozottság <> okosság kérdés meg szerintem egy olyan dolog, hogy aki tájékozottabb, az mindenképpen okosabb is valamilyen szinten...
Én nem mondtam, hogy a raszta szó a dreadlock-ból ered, csak azt, hogy a mi kis nyelvünkben ugyanazt (is) jelenti. Amúgy nem tudom melyik az újabb...
''ahol a tudatlan emberek kólának hívják a málnaszörpöt,
a golyóstollra meg azt mondják, hogy Rotring,
ott te igazság bajnokaként bizonyára jól megmagyaráznád,
hogy nem ők a hülyék, csak változnak az idők''
Nem... Én nem fogom a kutyára azt mondani hogy tehén, csak azért mert foltos...
a málnaszörp NEM kóla, ellenben a RASZTA az HAJ (is)...
''PS:
bwoay wrote: ''A rasta pedig csupán a rövid alak, ami ugyanúgy használható magára a vallásra, mint a követőjére.''
Szúnyog wrote: ''Olyanról nem hallottál még, hogy egy szónak több jelentése van?''''
Ez jó volt...
-
Szúnyog
csendes tag
Hmmm... te nagyon okosnak tünsz... Olyanról nem hallottál még, hogy egy szónak több jelentése van? Bár... lehet nem kéne írnom semmit, mert még véletlenül ebben is találsz valami kivetnivalót, és megint 100%-ban igazad lesz... Bár... ezt nem értem miért kell annyira hangoztatni... szeretet hiányod van és azt akarod, hogy legalább az ''eszedért'' szeressen valaki? Hmmm... namind1
Ha megkérdezed pl a bicikli feltalálóját, hogy mi az a ''keró'' biztos nem fogja tudni... mégis használjuk... Új szavak... változnak az idők...
UI.: ''A rasta pedig csupán a rövid alak, ami ugyanúgy használható magára a vallásra, mint a követőjére.'' nameg a HAJRA... Ennyit erről... -
harry
veterán
nálunk nyelvtan órán hangzott el egyszer, majd rövid magyarázat tanártól, azóta nem használom. bár előtte sem nagyon...
Hajkészítésben tudnál segíteni? már úgy értem tanácsokkal
miután visszafésültem egy köteg hajat utána mit kell vele csinálni? gumit a végére és kész is?
szerited mennyire van öszefüggésben a viselet a vallással? Elvileg persze semennyire, de ha valakin meglátnak egy dreadlockot, arról valószínüleg feltételezik, h a rastafarit követi? Hozzád mi kötődik inkább (rastafari/dreadlock)? -
chicken
senior tag
Végre valaki megemlíti, hogy a rastaság sokkal inkább egy életérzés, mint valami frankó divatkiegészítő, ami jól mutat a viva tévében meg amúgy is tök trendi.
GombócArtúr, most komolyan: oké, hogy nem bírsz micsinálni a hajaddal, de biztos, hogy hiszel Jah-ban, ismered a történlemi ideológiát, és azt látványosan képviselni akarod, hiszel a szeretetben, soha nem bántasz senkit, nem törődsz az anyagiakkal és mindazok az egyébként sokak számára szakrális értékek jelen vannak a mindennapjaidban, amit ennek a vallásnak hívei komolyan vesznek? Mert ennyi erővel felvehetnál egy sábeszt is, vagy lehetnél skinhead is, csak mert megoldja a hajproblémát..Az nem elég a rastasághoz, hogy szereted a spanglit meg a dárenbészt meg van izé csíkos ndk-s melegítőd... (jójó csak hülyéskedtem - de tudod, kikről beszélek
)
Hozzátenném, hogy együtt laktam New Yorkban egy dominikai rastával jó fél évig. Általában az életérzéssel azonosulók (illetve a vele nem azonosulók, de azt ismerők is) a hirtelen csak úgy rasta hajat csináltatókat gúnyosan ''fehér rasztának'' nevezik (itthon is), és le is nézik őket.
És amit viszont sajnos én tapasztaltam, hogy több barátomnak is komoly problémát okozott családi, iskolai és főleg! munkahelyi téren a dready hajviselet - a legtöbbjük a végén levágatta, mert azt mondák, nem éri meg az állandó zűrt.
Itt egy kis briefing egyébként, hogy miről is szólna ez a dolog: Bővebben: link
lehet, hogy ezt mind tudod, csak a topikból sehogyse derül ki. -
bwoay
nagyúr
egyébként engem azért zavar nagyon ez a rasta-dread kavarodás,
mert más vallásoknak is megvan a jellemző hajviseletük,
de ott mégsem élnek az emberek ilyen képzavarokkal.
A rastáknak ugyanúgy a vallásuk írja elő,
hogy nem fésülhetik, nem vághatják le a hajukat (sem az arcszőrzetüket),
mint ahogy a buddhisták feje sem azért csillog,
mert az sportos és egyben szexi is.
Azt meg felettébb érdekes lenne elképzelni, ha a kopasz fejet
(rasta analógiára) úgy hívnánk, hogy buddha...
Ráadásul nem minden rasta növeszt dreadet,
hiszen a vallások rugalmasak, szabadon értelmezhetőek,
meg az ember hitét nyilván nem a hajviselete határozza meg
(az maximum az elkötelezettség mértékét mutathatja). -
VladimirR
nagyúr
rendben hulyeseg a raszta
szoval egyreszt: mikor kint voltam az usa-ban, s ilyen frizurat szerettem volna csinaltatni (kesobb lemondtam rola) mikor ismerosoknek emlitettem, hogy mirol van szo, csak neztek, hogy miert akarok olyan hajat, mint ami a feketeknek van (ha jol sejtem, akkor arrol az apro fonasszeru valamirol lehet szo) - bar lehet, hogy az is hulyeseg, hogy ugy hivjak
masreszt sehol nem mondtam, hogy ha nem megfelelo samponnal mossa a halyat, akkor az szetjon - a dreadlock legjobb tudomasom szerint max ollotol jon szet - arra utaltam, hogy ennel talan jobban szamit, hogy mi van a hajadon, hosz a zartsaga miatt, ha pl nedvesseg bennemarad, akkor hipp-hopp berohad a hajad es iszonyatos szaga lesz (mert lassuk be ezeknek a tincseknek nem eppen kiemelkedo a szellozese, foleg, ha a vastagabb fajtabol vannak)
viasz (marha a wax itt meg viaszt jelent) meg szerintem is felesleges, nem esik az szet magatol
harmadreszt ez a ''topic tul komolytalan ahhoz, hogy...'' eleg elitistanak es lenezonek hat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Eredeti játékok OFF topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Filmvilág
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Dell Pro Plus 14 Core Ultra 5 238V 32GB 1000GB FHD+ TouchScreen ProSupport Plus gar: 2028.10.07
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szal en csak annyit tennek ehhez hozza h nekem kb fel eve van rasztam. Fel eve viz nem erte, 3x volt meghorgolva es alapbol kiba gondor a hajam DE megis szetjon.... Most ezt a rasztawax dolgot akarom kiprobalni horgolas utan ki tudja lehet h megsem olyan nagy hulyeseg.

...
...
miután visszafésültem egy köteg hajat utána mit kell vele csinálni? gumit a végére és kész is?