- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bwoay
nagyúr
válasz
gregorik
üzenetére

tök egyetértek. én mindig is azt vallottam, hogy a dreadlock egy kimondottan igénytelen hajviselet, mármint a mosáson kívül nem igényel törődést.
aki naponta képes basztatni, arról megvan a véleményem,
mert szerintem pont az a szép a dreadben, hogy egy TERMÉSZETES hajviselet,
és szvsz úgy szép, ahogy van, hiába állnak ki belőle hajszálak.
ha valaki a szalon-dreadlockot szereti, akkor nyirbálja, meg tartsa karban, kenegesse döglött galamb vérével, vagy olvastasson rá cigányasszonnyal, stb,
de az ilyen baszakodás annyi időt igényel, hogy az ilyen ember viszonylag gyorsan megszabadul ettől a hajviselettől.
vagy ismer valaki olyan dreadet, akinek seggig ér a haja,
és úgy néz ki, mint aki most pattant elő a vidal sassoon hajszalonból?
na, ilyen nincs is, max műhajjal, farsangra... -
bwoay
nagyúr
válasz
gregorik
üzenetére
bazki, a kifejezés onnan származik,
a hajviselet meg a nyilván őskorból, ki mondta, hogy az jamaikai találmány?
az ősember sem fésülködött, akkor szerinted hogy nézhetett ki?
úgy mondod, hogy nézzek utána, mintha bárhol is az ellenkezőjét állítottam volna.
de ha te már utánanéztél, akkor írd be nyugodtan, hogyan hívták a jógik ezt a hajviseletet... lehet, hogy minden kultúrában más elnevezése volt
(és már az ősember is azt mondta rá, hogy ghkuhu),
de az is könnyen lehet, hogy egyszerűen nem hívták sehogy.
talán azért, mert pl. a jógik különleges és viszonylag ritka embereknek számítanak,
amikor rastákról beszélünk, akkor meg Jamaica lakosságának kb 1/3-ra utalunk, ezért utóbbi esetében valamivel jogosabb tényleges hajviseletről beszélni,
hiszen az egy széles körben elterjedt szokás, előbbi meg egy ritkaság. -
meduzah
csendes tag
válasz
gregorik
üzenetére
A fürtökben összeállt hajat jamaikán nevezték el DREADLOCK-nak!
A jógik nemtudom hogyan nevezték, de az biztos, hogy nem RASZTÁNAK!
A feltalálásáról meg annyit: mikor az ősember még nem jött rá, hogy a szálkás halgerinc fésükénk milyen jó funkciót tölt be, akkoriban ez lehetett az elterjedt (divatos
hajviselet!
Back to the roots! -
-
bwoay
nagyúr
valóban nincs rastám, de már vagy 1996-97' óta vagyok dread,
ez idő alatt számtalanszor mostam ''balzsamos divatsamponokkal'' is,
konkrét balzsamot pedig minden egyes hajmosáskor használok
(Gliss Kur, nagyon jó, és kellemes az illata!).
amúgy erről az jutott eszembe, hogy ez kb olyan, mintha lenne egy mosópor,
amivel ha kimosod a kötött pulóvered, akkor az szétesik (szétkötődik).
dreadlock:
hát, nekem elég az, hogy angol nyelvterületeken ugyanúgy csak azok nincsenek tisztában a különbséggel, akik itt sem.
de a vicc az egészben, hogy ehhez egyáltalán nem kell tudományosan elmélyülni a témában, bőven elég némi reggae-t hallgatni (+ érteni a szöveget). -
harry
veterán
megkeresnéd pontosan mi a neve/hol kapható? nem sikerült megtalálnom még. amúgy mennyibe kerül? milyen gyakran kell mosni? hogy szárítod /pl törölköző vagy mehet hajszárító/?
addig nagyjából értem a folyamatot, h tincseket szétválasztom. majd végétöl tövéig fésülni sűrű fésüvel? ezután mi jön? érdemes/hogyan vmilyen waxot használni? -
harry
veterán
kösz a tippet. nincs valami magyar leírásod ahol többet megtudhatnék erről?
sztem nem kötődik _szorosan_ valláshoz, azt mondtátok (#26) hogy a raszta az egy vallás, amit akár kopaszon is lehet gyakorolni. sztem fordítva is igaz - a hajviselet nem feltétlenül jelenti azt, h ezt a vallást, életérzést követem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- BMW topik
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- ELADÓ Radtel RT-920 (10W, CB sáv, RH) többsávos kézi amatőr adóvevő
- DJI FPV Racer drón szett Motion Controllerrel
- Minimalista Nemesacél gyűrűk, ásványokkal és opálokkal. Nők és Férfiak számára egyaránt!
- Lego 42161 Lamborghini Huracán Tecnica
- Itachi! Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D/ 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB Nvme SSD
- HP EliteOne 800 G4 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Asus 17 TUF Gaming FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
esszét magamrol (erdeklodesi kor, szabadido, tervek jovore, csaladdal kapcsolatom) meg mar kell irnom.. egy dolog tudom hogy benne lesz ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

csak forgatás legyen